Αρχική VivamusΑνθρώπινο Σώμα Αναβάλλετε τα Γηρατειά ή Put a Hold to Old Age

Αναβάλλετε τα Γηρατειά ή Put a Hold to Old Age

by NIKOLE

scroll down for English

Γυρίσετε πίσω το ρολόι!

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη γήρανση με ένα μαγικό χάπι (μακάρι!), Αλλά με τη σωστή οπτική, μπορούμε να βάλουμε τα γηρατειά σε “αναμονή”. Και όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο. “Ήξερα στα 10 μου χρόνια ότι δεν επρόκειτο ποτέ να γεράσω», λέει η Barbara Morris, φαρμακοποιός  ακμάζουσα 86-χρονη συγγραφέας του βιβλίου Put Old on Hold ( Βάλτε τα Γηρατειά σε Αναμονή). “Μπορείτε να κρατήσετε ένα μεγάλο μέρος της νεανικότητάς σας αν εργάζεστε για αυτό το αποτέλεσμα», προσθέτει. Ξεκινήστε από τις ακόλουθες 11 συνήθειες εμπειρογνωμόνων τώρα για να αντισταθείτε στην ηλικία πνευματικά και σωματικά.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Μην αφήσετε να σας κρατήσει από το να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο μπορείτε τη ζωή σας. “Τίποτα δεν σας κάνει να γερνάτε γρηγορότερα από την παραδοσιακή νοοτροπία. Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι ανίκανοι μετά από μια ορισμένη ηλικία », λέει η  Morris. «Θα πρέπει να σκέφτεστε« Θα συνεχίσω να μεγαλώνω και να εξελίσσομαι… Θα συνεχίσω να κρατώ το μυαλό  και το σώμα μου ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο. “” Θέλετε να διατηρήσετε το σώμα σας νεανικό; Θα πρέπει να εργαστείτε γι ‘αυτό. “Δεν μπορείτε να μεγαλώνετε διατηρώντας τη ζωντάνια σας, εκτός και αν γυμνάζεστε για να διατηρήσετε το αγγειακό σας σύστημά σας υγιές », λέει η Elizabeth Somer, MA, RD, συγγραφέας του “Age-Proof of Body” (Το Σώμα Απόδειξη Ηλικίας).

adults-cycling

Μια μελέτη του 2015 από το King College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι οι λάτρεις του ποδηλάτου ηλικίες 55-79 (οι οποίοι ήταν σε θέση να κάνουν ποδήλατο τουλάχιστον 37,3 μίλια σε 5,5 ώρες), είχαν τα ίδια επίπεδα της φυσιολογικής λειτουργίας – δύναμης πνευμόνων , τη μυϊκή δύναμη και την ικανότητα άσκησης – με αυτές των υγιών νέων ενηλίκων. Κατά συνέπεια, η απομυθοποίηση της άποψης ότι η αδυναμία είναι αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης.

Δυναμώστε τους μύες σαςexercise

Αν δεν λειτουργούν οι μύες σας το σώμα σας θα αποδυναμωθεί, λέει η Somer. “Αρχίζετε να χάνετε μυϊκή μάζα στην ηλικία περίπου των ’30 σας με ποσοστό 1-2% ετησίως, που ισοδυναμεί με απώλεια περίπου 2,5-4,5 κιλά μυός κάθε δεκαετία.” Για να μεγαλώσετε εξαιρετικά ο στόχος είναι τουλάχιστον 150 λεπτά  αεροβικής δραστηριότητας μέτριας έντασης (όπως το ζωηρό περπάτημα) κάθε εβδομάδα και δύο ή περισσότερες ημέρες της μυϊκής ενδυνάμωσης act

Κάντε τον ’Υπνο Προτεραιότητα

nap

Δεν τον αποκαλούν ύπνο ομορφιάς χωρίς λόγο. Πάρα πολύ λίγος όχι μόνο σας γερνά αλλά μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε και γέροι! Σε μια μελέτη του 2013 διεξήχθη στο  University Hospitals Case Medical Center, όσοι κοιμούνται λίγο είχαν αυξημένα σημάδια  γήρανσης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων άνισης μελάχρωσης, μειωμένης ελαστικότητα, και πιο αργής ανάκαμψης από περιβαλλοντικούς στρεσσογόνους παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο.Διασφαλίστε στο σώμα σας (και το δέρμα σας!) την ξεκούραση που απαιτείται για να αισθάνεστε νεανικοί και ανανεωμένοι!

 Ενισχύστε τα Ωμέγα-3 λιπαρά σας οξέα

%cf%893

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται (όσον αφορά τα ζωικά), στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η ρέγκα και οι σαρδέλες. (Για τους χορτοφάγους εμείς προσθέτουμε λιναρόσπορο, μπρόκολο κλπ δείτε σχετικά μας άρθρα), μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης Αλτσχάιμερ ή άνοιας λέει η Somer, αλλά «αν δεν τρώτε σολομό δύο φορές την εβδομάδα, περισσότερο από πιθανό η διατροφή σας είναι χαμηλή σε DHA, «ένα είδος ωμέγα-3 που υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου. Προγραμματίστε μια κανονική μερίδα σούσι ή να πάρει κάποια συμπληρώματα. Η έρευνα έχει δείξει ότι η λήψη 900 mg ωμέγα-3 DHA μόνο για έξι μήνες μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη μάθηση δεξιοτήτων με εκείνες κάποιου τρία χρόνια νεότερου.

 Γευτείτε το Ουράνιο Τόξο (των χρωμάτων των φρούτων και λαχανικών)

fruits-vegetables
“Όσο πιο πολύχρωμα φρούτα και τα λαχανικά ένα άτομο τρώει σε όλη τη ζωή του, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος για όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία», λέει η Somer. Περισσότερο χρώμα σημαίνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και περισσότερα αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν ή καθυστερούν βλάβη των κυττάρων. “Έτσι, όσο πιο σκούρο είναι το μύρτιλλο, όσο πιο σκούρα τα σπαράγγια και όσο πιο πορτοκαλί το καρότο, τόσο το καλύτερο», λέει.  Η Somer συνιστά να παίρνει κάποιος εννέα μερίδες την ημέρα από μια ποικιλία από πολύχρωμα προϊόντα (εννοείται ότι δεν αναφέρεται σε γεύματα αντίστοιχα αλλά σε ποσότητα).

Γίνετε “Θεοί της Σκιάς”

protection-from-the-sun

Το χρυσαφένιο μαύρισμα είναι κάθε άλλο παρά υγιές υποστηρίζει.* (Σύντομα θα συμπεριλάβουμε άρθρο που ανατρέπει τα δεδομένα για την έκθεση στον Ηλιο!) Η έκθεση στον ήλιο είναι μία από τους χειρότερους περιβαλλοντικές στρεσσογόνους παράγοντες για το δέρμα σας, προκαλώντας μακροχρόνια βλάβη, όπως ρυτίδες, κηλίδες, ακόμα και καρκίνο του δέρματος. Για να διατηρήσετε το δέρμα νεανικό και υγιές, εφαρμόζετε SPF 15 ή υψηλότερο αντηλιακό με προστασία UVA και UVB (γνωστός και ως «ευρέος φάσματος») κάθε μέρα. Σε εξωτερικούς χώρους, καλό  είναι να καλύπτετε με ένα καπέλο με πλατύ γείσο για να μπλοκάρετε την υπεριώδη ακτινοβολία και να προστατεύσετε το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας. (Μάθετε περισσότερα τρόπους για την προστασία σας.

Διαφυλάξτε τα μάτια σας

calories
Μην σταματήσετε μόνο στα γυαλιά ηλίου. Είναι επίσης σημαντικό να θρέψετε τα μάτια από το εσωτερικό. Η καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη – βρίσκεται στο σπανάκι, το κατσαρό λάχανο και στα σέσκουλα – μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών των ματιών συχνή σε άτομα άνω των 55 ετών, μεταξύ των οποίων σχετίζεται με την ηλικία εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) και καταρράκτη. “Αυτές οι δύο ενώσεις δρουν σαν ένα αντηλιακό για τα μάτια σας», λέει η Somer, που συνιστά δύο μερίδες την ημέρα από σκούρα, φυλλώδη πράσινα ή 10 mg λουτεΐνης και 2 mg ζεαξανθίνης σε ένα καθημερινό συμπλήρωμα.

Απλά πείτε “όχι” σε απλούς (όχι σύνθετοι)υδατάνθρακες* μπορείτε να δείτε τη διάκρισή τους σε άρθρο μας στην ιστοσελίδα

calories-it-is

Απλοί υδατάνθρακες (π.χ. άσπρο ψωμί, ζάχαρη) ενοχοποιούνται για την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά επίσης και την πρόκληση ρυτίδων και χαλαρού δέρματος από αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τι είναι χειρότερο: Οι άνθρωποι που παίρνουν 17 έως 21% των θερμίδων τους από την προστιθέμενη ζάχαρη έχουν 38% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν μόλις το 8%, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 στο JAMA: Internal Medicine. Για όσους τρώνε περισσότερο από 21%, ο κίνδυνος διπλασιάζεται. “Βεβαιωθείτε ότι τα τρία τέταρτα του πιάτου σας είναι πραγματικά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα», λέει η Somer.

Μείωση της Συνολικής Πρόσληψης των θερμίδων σας

reduce-calories

Μπορεί ο σοβαρός περιορισμός θερμίδων να μην είναι ευχάριστος, όμως μπορεί μόνο να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Το UW της Ιατρικής Σχολής και της μελέτης Δημόσιας Υγείας UW School of Medicine and Public Health study )(μείωσε τις θερμίδες σε μια ομάδα  πιθήκων κατά 30% στη διατροφή τους, ενώ μια άλλη ομάδα έτρωγε όσο ήθελε. Οι μαϊμούδες με την απεριόριστη διατροφή είχαν τριπλάσια αύξηση του κινδύνου θανάτου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο περιορισμός των θερμίδων προκαλεί το σώμα να χρησιμοποιήσει καύσιμα πιο αποτελεσματικά. “[Οι πίθηκοι ήταν αδύνατοι, αλλά δεν υποσιτίζονται. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα ήταν πανέτοιμο, και είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις », λέει η Somer.

Συνεχίστε να δημιουργείτε προκλήσεις στον εαυτό σας

brain-challenging

Ακριβώς επειδή έχετε μια ορισμένη ηλικία δεν σημαίνει ότι η περιπέτεια πρέπει να σταματήσει. Είτε είστε στη δεκαετία του ’30, του ’50 ή του ’80 σας, σκοπεύετε να κάνετε πράγματα που θα συνεχίσουν να κρατούν σε εγρήγορση (πρόκληση) το μυαλό σας και να σας οδηγήσουν συχνά πέρα από τον εαυτό σας, όπως ένα μάθημα, ένα ραντεβού ή εθελοντισμό.. “Στα χρόνια της συνταξιοδότησής σας, αν είστε υγιείς, θα μπορούσατε να έχετε το χρόνο της ζωής σας να κάνετε ό, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε», λέει η Morris.

Πηγή:http://www.medhelp.org/healthy-living/slideshows/11-Expert-Backed-Ways-to-Fight-Aging/1712/3

Ολοκληρώνοντας το άρθρο της Morris, να σχολιάσουμε ότι με το ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, χάρη στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ALIXXOR (την οποία μπορείτε πια να αγοράσετε κατευθείαν από τον κατασκευαστή μέσα από την ιστοσελίδα μας, με 2000 παθήσεις εγκατεστημένες πέρα από τη δυνατότητα εισαγωγής και νέων -βλ. κατηγορία ΠΡΟΙΟΝΤΑ στην ιστοσελίδα μας, με δυνατότητα παραγωγής ΚΟΛΛΟΕΙΔΟΥΣ ΑΡΓΥΡΟΥ και ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΙΜΑΤΟΣ) με την απελευθέρωσή σας από οποιοδήποτε τοξικό φορτίο χάρη στα προγράμματα αποτοξίνωσης αλλά και ανάπλασης του DNA μπορείτε να βοηθήσετε μαζί με όλες τις συμβουλές για φυσικό τρόπο ζωής που πρεσβεύουμε:( ΝΕΡΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ (υπάρχουν επίσης προϊόντα αντίστοιχα για τα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς), ΤΡΟΦΗ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ, ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΟΡΜΟΝΕΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ γενικά ΤΟΞΙΝΕΣ, ΑΝΑΠΑΥΣΗ, ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ, & ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ή/και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ με τη βοήθεια τόσο του βιοσυντονισμού όσο και ψυχοθεραπευτριών με τις οποίες συνεργαζόμαστε), πείτε ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ!

Καλή Χρονιά μέσα από την Καρδιά μας

and Pump That Iron

If you don’t work your muscles your body will weaken, says Somer. “You start losing muscle mass in your 30s at a rate of 1 to 2% a year, which equates to a 5- to 10-pound loss of muscle every decade.” To age optimally head to toe, aim for at least 150 minutes of moderate-intensity aerobic activity (like brisk walking) every week and two or more days of muscle-strengthening activity.Make Sleep a Priority

They don’t call it beauty sleep for nothing. Too little not only makes you feel old, but can also make you look old! In a 2013 study conducted at University Hospitals Case Medical Center, poor sleepers had increased signs of skin aging, including uneven pigmentation, reduced elasticity, and slower recovery from environmental stressors like sun exposure. Be sure to give your body (and your skin!) the rest it needs to feel youthful and refreshed.

Boost Your Omega-3s

The omega-3s found in fatty fish, like salmon, mackerel, herring and sardines, can reduce your likelihood of developing Alzheimer’s or dementia, says Somer, but “unless you’re eating salmon twice a week, more than likely your diet is low in DHA,” a type of omega-3 that supports brain health. Plan a regular sushi date or pick up some supplements. Research has shown that taking 900 mg omega-3 DHA for just six months can improve memory and learning skills to that of someone three years younger.

Taste the Rainbow

“The more colorful fruits and vegetables a person eats throughout his or her life, the lower the risk for all age-related diseases,” says Somer. More color means more nutrients and more antioxidants which prevent or delay cell damage. “So the darker the blueberry, the darker the asparagus and the more orange in the carrot, the better,” she says. Somer recommends getting nine servings a day from a variety of colorful produce.

Be a Shade Goddess

That golden tan is anything but healthy. Sun exposure is one of the worst environmental stressors for your skin, causing long-term damage like wrinkles, sunspots and even skin cancer. To keep skin youthful and healthy, apply SPF 15 or higher sunscreen with UVA and UVB protection (aka “broad spectrum”) every day. Outdoors, cover up with a wide-brimmed hat and UV-blocking shades to protect the delicate skin around your eyes. (Learn more ways to be sun savvy.)

Safeguard Your Eyes

Don’t stop at sunglasses. It’s also crucial to nourish eyes from within. The carotenoids lutein and zeaxanthin — found in spinach, kale and chard — reduce the risk of chronic eye diseases common in people over 55, including age-related macular degeneration (AMD) and cataracts. “These two compounds act like a sunscreen for your eyes,” says Somer, who recommends two servings a day of dark, leafy greens or 10 mg of lutein and 2 mg of zeaxanthin in a daily supplement.

Just Say “No” to Simple Carbs

Simple carbs (e.g. white bread, table sugar) are a culprit for weight gain, but they also cause “sugar sag,” which results in wrinkles and loose skin from elevated blood sugar. What’s worse: People who get 17 to 21% of their calories from added sugar have a 38% higher risk of dying from cardiovascular disease than those who consume just 8%, according to a 2014 study published in JAMA: Internal Medicine. For those who eat more than 21%, that risk doubles. “Make sure that three-fourths of your plate is real, unprocessed foods,” says Somer.

Reduce Your Overall Calorie Intake

Severe calorie restriction might not be fun, but it may just help you live longer. UW School of Medicine and Public Health study reduced the calories in a group of monkeys’ diets by 30%, while another group ate as much as they wanted. The monkeys with the unrestricted diet had a three-fold increased risk of death. Researchers believe this may be because restricting calories causes the body to use fuel more efficiently. “[The monkeys] were underfed but not undernourished. Their immune systems were revved up, and they had a lower risk for cancer and heart disease,” says Somer.

Keep Challenging Yourself

Just because you’re a certain age doesn’t mean the adventure has to stop. Whether you’re in your 30s, 50s or 80s, plan to do things that will keep your brain challenged and get you outside of yourself, like taking a class, going on a date or volunteering. “In your retirement years, if you’re healthy, you could have the time of your life doing what it is you really want to do,” says Morris.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!