Αρχική VivamusΑνθρώπινο Σώμα ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ; ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ Dr BERG – VIVAMUS

ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ; ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ Dr BERG – VIVAMUS

by NIKOLE

Σε αυτό το άρθρο, καταγράψαμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Dr Berg (το βίντεο μπορείτε να δείτε στο τέλος της ανάρτησης), ο οποίος αναλύει ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, που καθιστά εφιαλτική αυτή την κατάσταση για αρκετούς ανθρώπους, που υποφέρουν από την πάθηση αυτή. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην κατανόηση και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Για οτιδήποτε χρειαστείτε φυσικά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Περιεκτική έκδοση για πέτρες στα νεφρά

1 ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΟΣ Υπερκορεσμένο διάλυμα είναι ένα διάλυμα που περιέχει περισσότερο από τον μέσο όρο διαλύτη που μπορεί να διαλυθεί σε μια δεδομένη θερμοκρασία
1 στα 10 άτομα θα εμφανίσουν πέτρες στα νεφρά και από όλα τα άτομα για τα οποία θα ισχύσει αυτή η συνθήκη, το 50% από αυτά θα εμφανίσουν εκ νέου πέτρες στα νεφρά, οπότε πρόκειται για σημαντικό αριθμό.

Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που σχηματίζουν πέτρες στα νεφρά, ακόμα και αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από μια τέτοια κατάσταση στην παρούσα φάση, είναι σημαντικό να διαβάσετε τα παρακάτω και φυσικά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί, εφόσον δεν έχετε δυσκολία με τα αγγλικά. Σε κάθε περίπτωση εμείς, το παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε τα όσα λέει ο Δρ. Berg για να διευκολύνουμε τη διαδικασία.

1 ΥΠΕΡΚΟΡΕΜΟΣ Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι κάτι που ονομάζεται υπερκορεσμός -όταν η συγκέντρωση του υγρού στο νεφρό σας γίνεται πολύ συμπυκνωμένη, τότε σχηματίζονται οι πέτρες- . Αυτό το βίντεο αφορά κυρίως τις πιο κοινές πέτρες που σχηματίζονται που ονομάζονται πέτρες οξαλικού ασβεστίου. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί ο υπερκορεσμός , είναι η κατανάλωση αρκετών υγρών, 2 -2,5 ή κάποιες φορές και 3 λίτρα υγρού κάθε μέρα, που θα αποτρέψουν τυχόν αναμόρφωση των λίθων. (Συστήνουμε το τσάι με γανόδερμα που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Κέντρο μας, το οποίο αντιστοιχεί σε εξαιρετικά καλής ποιότητας νερό, ή την οζονοποίησή του ή την ενεργοποίησή του με το Τorsion).
Φυσικά, εάν πρόκειται να πίνετε τόσο πολύ υγρό, συνιστούμε επίσης να προσθέσετε ηλεκτρολύτες, ειδικά κιτρικό κάλιο. Περισσότερο υγρό θα αποτρέψει ακόμη και το σχηματισμό αυτών των λίθων.

2 ΟΞΑΛΙΚΑ : είναι υποπροϊόντα του μεταβολισμού σας, το σώμα σας παράγει οξαλικά. Τα οξαλικά είναι επίσης στις τροφές σας. Ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Τα οξαλικά περιέχονται σε υψηλές ποσότητες κυρίως στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως είναι το σπανάκι, τα αντίδια, ο μαϊντανός, το  παντζάρι, τα  τεύτλα, τα αμύγδαλα, ο αμάρανθος, τα καρότα, το κακάο, μαύρο τσάι, οι πιπεριές, το φαγόπυρο και άλλα. Φυτικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικά είναι συχνά επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο ή ασβέστιο. Παρόλο που τα μεταλλικά στοιχεία των τροφών δεσμεύονται από τα οξαλικά, ένα μεγάλο μέρος αυτών καταφέρνει να απορροφάται από τον οργανισμό μας. Ακόμη περιέχεται και σε τρόφιμα όπως είναι η μπύρα, οι σοκολάτα, τα αναψυκτικά (cola), ο καφές, τα πορτοκάλια, τα καρύδια, οι καρποί σόγιας και το γάλα αυτών. Κυρίως δε στις φυτικές τροφές και όταν συνδυάζονται με το ασβέστιο σχηματίζουν έναν κρύσταλλο και αρχίζουν να αναπτύσσονται σε πέτρα στα νεφρά. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι στα οξαλικά και μπορεί να βιώσουν πολύ πόνο και φλεγμονή, εάν καταναλώνουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικά. Μάλιστα, οι άνθρωποι απορροφούν μόνο μια ορισμένη ποσότητα οξαλικών από το φαγητό, όπως 10%. Αν έχετε την τάση να δημιουργείτε πέτρες, συνήθως απορροφάτε λίγο περισσότερο από αυτό το ποσοστό.
Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα οξαλικά
Μπορείτε να αρχίσετε να μειώνετε τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικά. Μάλιστα τυχαίνει αυτά τα τρόφιμα να καταναλώνονται συνήθως σε μεγαλύτερες ποσότητες όταν κάνετε κετογονική δίαιτα. Αμύγδαλα και αλεύρι αμυγδάλου, σπανάκι και σοκολάτα. Τα αμύγδαλα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. τα φιστίκια είναι στο κάτω μέρος της λίστας.
ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν για να μειωθούν τα οξαλικά

3 ΑΣΒΕΣΤΙΟ
Μπορεί να σκέφτεστε, ότι εάν καταναλώνετε περισσότερο ασβέστιο, θα έχετε περισσότερες πέτρες στα νεφρά. Δεν ισχύει όμως ακριβώς αυτό, γιατί όταν καταναλώνετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, όπως στα γαλακτοκομικά, μιλάω για τυρί και θα συνιστούσα κατσικίσιο τυρί ή πρόβειο τυρί -που είναι πολύ καλύτερα από το τυρί από αγελαδινό γάλα, αυτό το ασβέστιο θα συνδεθεί με τα οξαλικά και τα άλλα τρόφιμα που τρώτε ταυτόχρονα, θα δεσμευτούν στο πεπτικό σύστημα. Ετσι υπάρχουν λιγότερα οξαλικά που πρέπει να απορροφηθούν μέσω του αίματος, και να διηθηθούν μέσω των νεφρών. Έτσι, εάν καταναλώνετε τροφές που έχουν οξαλικά άλατα που πολλοί άνθρωποι έχουν, αν προσθέσετε λίγο τυρί, αυτό θα προστατεύσει τον εαυτό σας. Πιθανώς αυτός είναι ο λόγος που σε ορισμένες κουλτούρες, συνηθίζεται να προσθέτουν τυρί όταν μαγειρεύουν το σπανάκι. Έτσι το ασβέστιο θα δεσμευτεί με τα οξαλικά και κατά συνέπεια λιγότερα οξαλικά θα καταλήξουν στα νεφρά.

Εάν έχετε αυτό που ονομάζεται δυσαπορρόφηση, ας πούμε, για παράδειγμα, ότι έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή δεν έχετε χοληδόχο κύστη ή έχετε έλλειψη χολής, ή έχετε καταστρέψει το πάγκρεας σας ή έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα στο παχύ έντερο και δεν μπορείτε να απορροφάτε τόσο καλά τα λίπη, και τα λίπη περάσουν μέσα από εσάς, τότε συμβαίνει το εξής: αυτό το υπερβολικό λίπος μπορεί επίσης να συνδεθεί με το ασβέστιο, που μπορεί να αφήσει περισσότερα οξαλικά να απορροφηθούν στο αίμα σας, και στα νεφρά. Έτσι, τα άτομα που πάσχουν από δυσαπορρόφηση, θα πρέπει να καταναλώνουν λίγο περισσότερο ασβέστιο, επειδή το λίπος μπορεί να αυξήσει πραγματικά περισσότερα οξαλικά στα νεφρά για αυτόν τον λόγο, αλλά κυρίως εάν έχετε πρόβλημα δυσαπορρόφησης όχι γενικά. Απλώς μια μικρή υποσημείωση.

4 ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε τα οξαλικά άλατα. Όταν κάποιος έχει την τάση να σχηματίζει λίθους στα νεφρά, συνήθως έχει έλλειψη σε ΚΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ. Έτσι μπορείτε να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή λάιμ. Το κιτρικό σε συνδυασμό με τα οξαλικά άλατα και αναστέλλει και δεσμεύει τα οξαλικά άλατα, ώστε να μην καταλήγει να είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα για εσάς. Μπορείτε επίσης πάρετε μέταλλα όπως κιτρικό κάλιο, κιτρικό μαγνήσιο ή ακόμα και κιτρικό ασβέστιο. Αυτά θα βοηθήσουν επίσης.

5 ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ Παρά το ότι σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε στις οξαλικές πέτρες, θα αναφερθούμε και σε μια άλλη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει πέτρες ουρικού οξέος. Αυτό εξαρτάται από το pH σας. Εάν το pH είναι πολύ όξινο και αναφέρομαι για 5 αντί για 6, το βέλτιστο pH θα ήταν 6, οπότε γίνεται πολύ όξινο, τότε είναι που σχηματίζονται πέτρες ουρικού οξέος και αυτός είναι ένας άλλος λόγος, για να καταναλώνετε αρκετά λαχανικά για να διατηρήσετε pH στη σωστή θέση, για να μην είναι πολύ όξινο. Εάν ακολουθείτε κετογονική δίαιτα, έχετε όλες αυτές τις κετόνες που περνούν από το σώμα σας -που είναι όξινες- και εάν δεν καταναλώνετε αρκετά λαχανικά και έχετε επίσης την τάση να δημιουργείτε πέτρες, μπορεί να καταλήξετε με λίγο υψηλό ουρικό οξύ. Μπορείτε ακόμη και να έχετε κάποια συμπτώματα ( gout) ουρικής αρθρίτιδας επειδή όταν κάνετε δίαιτα keto -πολλές φορές οι άνθρωποι που κάνουν διαλείπουσα νηστεία- μπορεί να οδηγηθείτε σε αύξηση του ουρικού οξέος, επειδή ένας από τους σκοπούς του ουρικού οξέος είναι να ενεργεί σαν αντιοξειδωτικό. Με αυτό τον τρόπο, το σώμα σας προσπαθεί να καθαρίσει τα μικρόβια που σχετίζεται με την αυτοφαγία. Ο τρόπος για να αντισταθμίσετε αυτό το ουρικό οξύ, είναι να αυξήσετε το pH σας λίγο. Και αυτό μπορείτε να το κάνετε με το κιτρικό κάλιο και φυσικά με λαχανικά. Έτσι το κιτρικό κάλιο θα καταπολεμήσει (με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια) ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα θα βοηθήσει στο να δεσμεύσει τα οξαλικά -εφόσον υπάρχουν- και παράλληλα στη μείωση του ουρικού οξέος.

6 ΧΛΩΡΙΔΑ: υπάρχει ένα μικρόβιο που ονομάζεται oxalobacter formigenes και αυτό το μικρόβιο χρησιμοποιεί τα οξαλικά ως τροφή του. Ζει με οξαλικά. Θα μειώσει και θα διασπάσει έως και το 95% των οξαλικών. Έτσι, εάν είχατε ιστορικό λήψης αντιβιοτικών ή έχετε κάποια βλάβη στο κόλον ή είχατε κάποια χειρουργική επέμβαση στο κόλον σας όταν αφαιρέσατε μέρος του, αυτό μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία σας για πέτρες. Δεν είναι λοιπόν κακή ιδέα να πάρετε ένα προβιοτικό, κάτι όπως γαλακτοβάκιλλους ή bifidobacteria και κάποια άλλα μικρόβια. Αυτή τη στιγμή γίνονται πειράματα σχετικά με αυτό το μικρόβιο, αλλά δεν μπορείτε να το αποκτήσετε, εκτός και αν συμμετέχετε στην κλινική μελέτη που διεξάγεται προς το παρόν ( το βίντεο ανέβηκε στο youtube στις 16 Ιουλίου 2019). Ίσως τελικά να βρουν κάτι σημαντικό με αυτό το μικρόβιο, αλλά νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις είναι ότι όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν αντιβιοτικά καταστρέφουν αυτό το μικρόβιο και απλώς έχουν υψηλότερα επίπεδα οξαλικών. Επομένως, η ύπαρξη της σωστής ποσότητας βακτηρίων είναι πολύ πολύ σημαντική. Στην πραγματικότητα, το να έχετε μικρόβια όπως τους λακτοβάκιλλους, μπορεί να μειώσουν τα οξαλικά σας σε ποσοστά μεταξύ 40 και 60%.

7 ΜΑΓΝΗΣΙΟ: Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης ασβεστίου στα νεφρά. αυτό είναι άλλο μεταλλικό στοιχείο. Παίρνετε μαγνήσιο από φυλλώδη χόρτα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: Μια επιπλοκή με τη βιταμίνη D είναι η υπερασβεστιαιμία, πάθηση που χαρακτηρίζεται από υψηλή ποσότητα ασβεστίου στο αίμα, η οποία δυνητικά – κάτι που είναι σπάνιο – θα μπορούσε να οδηγήσει σε πέτρα στα νεφρά και αυτός είναι πραγματικά ο μόνος κίνδυνος για τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D. Εάν έχετε την τάση να δημιουργείτε πέτρες στα νεφρά, απλά πρέπει να γνωρίζετε αυτήν την πιθανή κατάσταση, εάν λαμβάνετε υψηλά επίπεδα βιταμίνης D και μιλάω για περίπου 50.000 ή 80.000 IUs (διεθνείς μονάδες). Σε αυτή την περίπτωση, πιθανά το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να πίνετε πολύ νερό και να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε πολύ ασβέστιο. Σπάνιο βέβαια να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση το σημειώνω σαν μια μικρή υποσημείωση.

8 ΑΛΑΤΙ: Το θέμα με το αλάτι ειδικά το νάτριο, αφορά σε υπερβολικές υπερβολικές ποσότητες νατρίου. Κάτι τέτοιο μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει περισσότερο ασβέστιο να φύγει από το σώμα, μέσω των νεφρών. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν έχετε την τάση να σχηματίζετε πέτρες στα νεφρά, θα συνιστούσα να σταθεροποιηθείτε σε κάτι σαν 2.300 mg, που είναι 1 κουταλάκι του γλυκού και να μην τρελαίνεστε με ίσως δύο ή τρία ή τέσσερα κουταλάκια του γλυκού, γιατί ενδεχομένως αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα.

9. Τέλος, η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2, η οποία καταπολεμά την ασβεστοποίηση στο σώμα. Αντιμετωπίζει το ασβέστιο που βρίσκεται σε λάθος μέρος, στους μαλακούς ιστούς. Όχι μόνο στα νεφρά, αλλά και στις αρθρώσεις, στις αρτηρίες επίσης. Επομένως, η βιταμίνη Κ2 είναι επίσης κάτι σημαντικό, που πρέπει να ακολουθήσετε όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Επομένως συνοπτικά:

  • περισσότερα υγρά
  • αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξαλικά. Προσθέστε λίγο τυρί όταν τρώτε, προτείνω τυρί ή κατσικίσιο τυρί
  • κιτρικό ασβέστιο ως καλός ηλεκτρολύτης που θα βοηθήσει πραγματικά και τις δύο αυτές καταστάσεις
  • Οξαλικά και ουρικό οξύ
  • ο χυμός λεμονιού με το νερό σας θα ήταν καλό να κάνετε
  • βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό προβιοτικό

Εμείς θα προσθέσουμε, τη δυνατότητα χρήσης συμπληρωμάτων καθώς δε κυρίως οικογενειακών (Rife Alixxor) και φορητών Biomedis Trinity συσκευών βιοσυντονισμού, πολλαπλών συχνοτήτων που μπορείτε να αγοράσετε ή επίσης να κάνετε συνεδρίες αποκατάστασης. Για να τις προμηθευτείτε ή να κάνετε συνεδρίες αποκατάστασης, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα που ακολουθούν.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

———————————————————————————————————————————–

Kidney stones comprehensive version

SUPERSATURATION
1 out of the 10 people will get kitanay stones and out of all the people that get kidney stones 50% of them will get reoccurence kidney stones so it is a big deal. if you are still former you need to know about this video . the first thing you need to know is something called super saturation when’ the concentration of fluid in your kidney becomes too concentrated. that is when the stones form . this video is mainly on the most common stones that form called the calcium oxalate stones. One way to prevent the supersaturation used to drink enough fluid. 2 to 2.5 up to 3 liters of fluid each day, that will prevent any Stones reforming.
of course if you are going to do that much fluid we also recommend adding electrolytes especially potassium citrate. more fluid will prevent even the formation of these stones. oxalates: they are byproducts οf your metabolism, your body makes oxalates. oxalates are also in your foods. they are manly in plant foods and when they combine with calcium they form a crystal and they start developing in kidney Stone. there are some people that are sensitive to oxalates and they can experience a lot of pain and inflammation if they consume foods high in oxalates. you also only absorb a certain amount of oxalates from the food like 10%. if you are a stone former you are going to absorb a little bit more than that
what can you do to reduce oxalates
2 OXALATES you can start cutting down the foods that are high in oxalates and it just so happens that these foods are usually eaten in larger amounts. when you’re on the ketogenic diet you tend to eat a lot of these almonds and almond flour spinach and chocolate. Check out the link below for a list of foods and their oxalate content. you can see the list of fruits from high to low. for example almonds are at the top of the list. pistachios are at the bottom of the list. so no you can reduce a Foods that you can see in the list.
what other ways are there to reduce the oxalates
3 CALCIUM
you wouldn’t say that if you consume more calcium you’re going to get more kidney stones, this is not how it works, because when you consume foods high in calcium as in Dairy I am talking about cheese and would recommend goat cheese which is a lot better than cow’s milk , that calcium will bind with the oxalates and the other foods that you are eating at the same time. they will bind in the digestive system. so there are less oxalates to be absorbed in through the blood and filtered through the kidney. so if you are a consuming foods that have oxalates which a lot of people do, if your add a little cheese, that will protect yourself. probably this is why certain cultures will add cheese when they cook spinach. so the Calcium will bind with the oxalates, less oxalates will end up in the kidney.
if you have what is called malabsorption let’s say for example you have irritable bowel syndrome or you don’t have a gallbladder or you’re deficient in bile are you have damaging your pancreas or some type of damage in your colon or where you can’t absorb fats that well, if ice will go through you. that excess fat can also bind with the calcium which can leave more oxalates to get absorbed into your blood, into the kidney. so people that have this condition should actually consume a little more calcium, because the fat can actually increase more oxalates in the kidney for this reason but mainly if you have a malabsorption problem not general. it is just a little side note

4 another way to decrease the oxalates when someone is a stone former, they are usually deficient in citrates so you can add lemon or lime juice. Citrate combined with the oxalates and inhibits and binds up the oxalates so it becomes less of a problem for you. you can also do minerals like potassium citrate, magnesium citrate, or even calcium citrate. that will also help
5 URIC ACID now we’re focusing on the oxalate stones back there is also situation when you can have your uric acid stones and this is dependent on your pH. if you’re pH is too acidic and I’m talking like 5 instead of 6, the optimum would be 6 so it becomes too acidic that is when the uric acid Stones can form and this is another reason to consume enough vegetables to keep your pH in the correct place, so that it is not too acidic.
when you are on the ketogenic diet, you’re having all this ketons going through your body and you’re and you’re not consuming enough vegetables and your stone former,  you can end up a Bit too much uric acid. you can even get some  gout Symptoms  because when you do keto a lot of times people doing intermit fasting will spike your acid , because one of the purposes of uric acid  is to act like antioxidant .  so your body is trying to clean up microbes. related to   autophagy,  and if you don’t know what that is  you can see the video in the link down below

6 FLORA. there is a microbe called oxalobacter formigenes. this microbe uses oxalate as its food. it will degrade and break down up to 95% of the oxalates. and so if you had a history of taking antibiotics or you have some colon damage or you had some surgery to your colon when you had part of it removed, that may increase your susceptibility to getting stones. So it’s not a bad idea to take a probiotic something like lactobacillus or bifidobacteria and some other microbes. Right now doing experiments on this microbe but you can’t get it unless you’re enrolled in the trial that they’re doing. maybe eventually they will come out with this micrbe, but I think what happens in a lot of cases is that when people get antibiotics destroy this microbe and they just have higher levels of oxalates. So having the right amount of bacteria is very very important. in fact having other microbes like bifidobacteria, can reduce your oxalates by between 40 and 60%.

7 MAGNESIUM

magnesium also can help reduce the calcium buildup in the kidneys as well. that’s another mineral . you get magnesium from leafy greens,

VITAMIN D: now one complication for vitamin D is hypercalcemia that’s too much calcium in the blood which potentially – but this is rare – could lead to a kidney stone and that’s really the only danger about having high levels of vitamin D. if you’re a kidney stone former you just have to be aware of this potential situation if you are taking high levels of vitamin D and I’m talking about like 50 thousand or 89 thousand IUs you probably would want to drink a lot of water and just make sure you’re not consuming too much calcium . This is one little side note.it would be rare for this to happen but I’m just bringing it up as a point.

SALT: here is the thing with salt especially sodium. If you have excessive excessive amounts of sodium, that can actually cause more calcium to leave the body to go through the kidney. in this situation if you’re a stone former, I would recommend to stick with something like 2,300 mg which is 1 tsp and not go crazy with maybe like two or three or four teaspoons, because potentially that could be an issue. it would be rare for this to happen but I’m just bringing it up as a point.

Lastly, vitamin K2 , which counters calcification in the body. It counters calcium being in the wrong place, in the soft tissues. Not just in the kidney, but in the joints, arteries as well. So vitamin K2 is also a valid thing to take in this approach.

So in summary:

  • more fluids
  • avoid the foods high in oxalates . Add a little cheese when you are eating I recommend cheese cheese or goat cheese
  • calcium citrate as a good electrolyte that will actually help both of these conditions
  • Oxalates and uric acid
  • lemon juice with your water would be a good thing to do
  • make sure you have a good probiotic

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!