Αρχική Vivamus ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ LUCIDUM ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΠΝΙΑ, ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΒΗΤΗ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ…

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ LUCIDUM ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΠΝΙΑ, ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΒΗΤΗ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ…

by NIKOLE

Η κύρια ονομασία του είναι Ganoderma lucidum και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως. Του αποδόθηκε δε η ονομασία “το μανιτάρι της αθανασίας”. Η χρήση του ήταν γνωστή στην Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και άλλες ασιατικές χώρες πριν από 2.000 χρόνια. Θεωρείται το φάρμακο που εξασφαλίζει τη νεότητα και την μακροζωϊα.

Στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείτο για την καταπολέμηση της αυπνίας, της κατάθλιψης, της ανδρικής ανικανότητας, καθώς και σε πολλές άλλες ασθένειες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά πειράματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά του και αποδείχθηκε, ότΙ η χρήση του βοηθάει στην βελτίωση της υπέρτασης και της υπότασης, στην βελτίωση της χοληστερόλης, της χρόνιας βρογχίτιδας, του άσθματος, των αλλεργιών, του διαβήτη, της σωστής λειτουργίας των νεφρών, των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και της εμμηνόπαυσης. Παράλληλα θεωρείται ισχυρό αντισταμινικό και αντιαλλεργικό, ενώ η επίδρασή του στην εμπόδιση της μετάστασης του καρκίνου θεωρείται θετική.

Επιπλέον η χρήση του μειώνει τον πόνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σπάνια παρατηρούνται επιπλοκές από τη χρήση του, αφού είναι μη τοξικό, ακόμα και σε μεγάλες ποσότητες. Το Γανόδερμα μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος σε λεπτές φέτες η σκόνη και ακολουθηθεί μια διαδικασία βρασίματος, έτσι ώστε το υγρό να είναι έτοιμο για χρήση. Στην υγρή του μορφή η γεύση του είναι αρκετά πικρή. Ομως, τα αποτελέσματά του αυξάνονται υπερθετικά σε προϊόντα με γανόδερμα που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Κέντρο Vivamus.

Η ονομασία Γανόδερμα προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “γάνος” (γυαλισμένος, λαμπερός) και τη λέξη “δέρμα”.

Το γανόδερμα είναι προσαρμογόνο βότανο. Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτά ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο  κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση, μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος.

Όμοια, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αντιμετώπιση των επιπέδων της χοληστερόλης, μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη, χωρίς να αυξήσει και την κακή.

Μόνον 300 βότανα έχουν αναγνωριστεί ως προσαρμογόνα με το Γανόδερμα να είναι στην κορυφή.

Το Γανόδερμα βοηθά ακόμα το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα, το καρδιαγγειακό, όσο και στην χοληστερόλη, την παχυσαρκία, το σάκχαρο, την εμμηνόπαυση, την αρθρίτιδα, την υπέρταση και υπόταση, τις αλλεργίες και το άσθμα. Τέλος, δυναμώνει, ενισχύει τον οργανισμό και βοηθάει σε μια σωστή διατροφή. Τα συστατικά του γανοδέρματος που το κάνουν τόσο αποτελεσματικό είναι οι στερόλες, η κουμαρίνη, μανιτόλη, τα αλκαλοειδή, οι πολυσακχαρίτες, το οργανικό γερμάνιο, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα και τα ολοκληρωμένα πρωτεϊνικά μόρια. Επίσης περιέχει γανοδερικά οξέα (μειώνουν την αρτηριακή πίεση) και Β-3 γλυκόνες, που του δίνουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τα γανοδερικά οξέα, που βρέθηκαν στο γανόδερμα, προκαλούν μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, αλλά και παρεμπόδιση της πήξης του αίματος. Σε κουνέλια και σε αρουραίους που δόθηκε εκχύλισμα γανόδερμα, η συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση μειώθηκαν και η δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος στα απαγωγά νεφρικά σωληνάρια, περιορίστηκε. Το εκχύλισμα δεν μείωσε τον καρδιακό ρυθμό σε αυτά τα ζώα, μολονότι υπήρξε σαφής δοσοεξαρτώμενη υπόταση. Ο μηχανισμός των υποτασικών δράσεων του γανοδέρματος αποδόθηκε σε κεντρική αναστολή της συμπαθητικής νευρικής δραστηριότητας.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι οι πολυσακχαρίτες του γανοδέρματος διαφοροποιούν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, τόσο in vivo όσο και in vitro. Οι ανοσορυθμιστικές επιπτώσεις των πολυσακχαριτών του γανοδέρματος συμπεριλαμβάνουν την προώθηση της λειτουργίας των αντιγονοπαρουσιαστικών κυττάρων, τη χημική και κυτταρική ανοσία. Έτσι μπορούν  να χρησιμοποιούνται για το άσθμα, δερματίτιδα, βρογχίτιδα, ρευματισμούς, επιπεφυκίτιδα, διάφορους όγκους, κ.ά.

Το γανόδερμα ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση (in vivo) και δραστηριότητα έναντι του ιού της ηπατίτιδας Β σε ποντίκια (in vitro).

Τα γανοδερμικά οξέα αναστέλλουν τη σύνθεση χοληστερόλης σε ανθρώπινα ηπατικά κυτταρικά (in vitro), οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Σε ένα ζωϊκό μοντέλο, το εκχύλισμα G. lucidum φάνηκε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην θεραπεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης του ορού, λόγω καταστολής της έκφρασης του γονιδίου για την ηπατική φωσφο-ενολο-πυροσταφυλική καρδοξυ-κινάση (PEPCK).

Το εκχύλισμα Ganoderma lucidum μείωσε σημαντικά τη λανθάνουσα κατάσταση ύπνου, αύξησε το χρόνο ύπνου, τον non-REM χρόνο ύπνου σε αρουραίους που έλαβαν pentobarbital. Φαίνεται ότι το GLE ασκεί υπνωτική δράση όμοια – βενζοδιαζεπίνης, τουλάχιστον εν μέρει.

Χρησιμοποιείται επίσης, για ένα μεγάλο αριθμό των ψυχιατρικών και νευρολογικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων μυϊκών νόσων, ανορεξίας και αδυναμίας μετά από μακρά ασθένεια.

Το γανόδερμα σε επιθετικές μορφές καρκίνου, ενισχύει την επιφάνεια του καρκινικού κυττάρου και εμποδίξει την εξάπλωση.

Εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας τη δράση της φαρμακευτικής θεραπείας, σε τοπικό επίπεδο.

Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και αυξάνει την αποτελεσματικότητά της, σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα. Ομαλοποιεί επίσης τις άλλες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας τις πιθανότητες των άλλων συστηματικών επιπλοκών.

Το γανόδερμα αυξάνει τον μεταβολισμό έως και 50% κι έτσι η προθήκη του σε δίαιτα διπλασιάζει την απώλεια βάρους, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από πολλές ασθένειες.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μανιτάρι Ganoderma Lucidum μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόληψης διαφόρων ασθενειών, χάρη στις αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές και άλλες ιδιότητές του.

Επανάσταση αποτελεί η παραγωγή του σε μορφή καφέ με σκοπό να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων και να επιφέρει μεγαλύτερη ισορροπία στη ζωή τους, χάρη στην τεράστια δύναμη του γανοδέρματος. Αναμιγνύοντας εκλεκτό καφέ με το βότανο Ganoderma Lucidum βελτιώνεται η ανθρώπινη ευεξία.

  • Αναφορικά με τα συστατικά και τις ιδιότητες του γανοδέρματος μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα άρθρα μας .
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γανόδερμα και τα συστατικά του, πατήστε εδώ.

Πηγή: Δημήτριος Καππάδοχος http://georgeloukas.weebly.com/pilambdaetarhoomicronphiomicronrho943epsilonsigmaf-gammaiotaalpha-ganoderma-lucidum.html

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!