Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Μπανάνα το βράδυ

Μπανάνα το βράδυ

by NIKOLE

Οι μπανάνες είναι πηγή ινών, καλίου, βιταμίνης Β6, μαγνησίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης μια άμεση πηγή ενέργειας και το να απολαύσει κανείς αυτό το εξωτικό φρούτο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, μπορεί να τον βοηθήσει να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του σε φρούτα.

Γυναίκες και οι άντρες χρειάζονται 1,5 με 2 κούπες φρούτων ημερησίως, ανάλογα με την ηλικία. Μία μικρή μπανάνα αντιστοιχεί σε μισή κούπα φρούτου, ενώ μία μεγάλη μπανάνα αντιστοιχεί σε μία ολόκληρη κούπα. Να θυμάστε όμως ότι η μπανάνα είναι φρούτο που τρώγεται μόνο του! (δείτε σχετικά άρθρα για τα φρούτα στην ιστοσελίδα μας)!

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο φρούτο είναι απαγορευμένο στις περισσότερες δίαιτες που κυκλοφορούν επίσημα και μέχρι πρόσφατα οι διαιτολόγοι πάντα υπενθύμιζαν ότι δεν περιλαμβάνονται εκεί που γράφουν «1 φρούτο» στο πρόγραμμα που έδιναν στους πελάτες τους.

Ας δούμε όμως γιατί πρέπει να τις συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, άσχετα με το αν θέλετε να χάσετε βάρος ή απλά να βελτιώσετε την υγεία σας.

Παρακάτω σημειώνω μερικούς λόγους για τους οποίους οι μπανάνες ωφελούν όταν τις τρώμε τη νύχτα.

1. Αυξημένη Πρόσληψη Βιταμινών

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2012, λιγότεροι από το 2% των Αμερικανών εφήβων καλύπτουν την ημερήσια συνιστώμενη δόση σε κάλιο. Η Καρδιολογική Ένωση Αμερικής, το Ινστιτούτο Ιατρικής και το Υπουργείο Γεωργίας συνιστούν την ελάττωση της πρόσληψης σε νάτριο και την αύξηση της πρόσληψης τροφών πλούσιων σε κάλιο.

Η κατανάλωση μπανάνας τη νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόσληψη παραπάνω καλίου

Μία μεσαία μπανάνα παρέχει 420mg καλίου, και η ημερήσια συνιστώμενη δόση για έναν έφηβο είναι 4,700mg. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν λαμβάνουμε επαρκές κάλιο, το να τρώει κανείς μπανάνες την νύχτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόσληψη παραπάνω καλίου.

Η κατανάλωση μπανάνας μπορεί ακόμη να ενισχύσει την πρόσληψη βιταμίνης B6, που είναι ένα συνένζυμο απαραίτητο για τον μεταβολισμό. Αντίστοιχα με το κάλιο, οι Αμερικανοί έφηβοι εκτίθενται σε κίνδυνο εξαιτίας την ανεπαρκούς πρόσληψης σε μαγνήσιο, σε αναλογία με την ημερησία συνιστώμενη δόση. Μία μεσαία μπανάνα παρέχει περίπου το 8% της ημερησίας ανάγκης σε μαγνήσιο.

Αν είστε επιρρεπής σε μυικές κράμπες την νύχτα, η κατανάλωση μπανάνας μειώνει τις πιθανότητες να έχετε κάποιο επεισόδιο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι μυικές κράμπες μπορεί να προέρχονται από διάφορες αιτίες, και μία από αυτές είναι η διαταραχή ηλεκτρολυτών. Οι μπανάνες περιέχουν δύο ηλεκτρολύτες, το κάλιο και το μαγνήσιο. Η κατανάλωση τους το βράδυ, μπορεί να προμηθεύσει τον οργανισμό σας με τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες και να μειώσει τον κίνδυνο να πάθετε κάποια κράμπα.

2. Πλούσια Πηγή Ινών

Μία μεσαία μπανάνα παρέχει σχεδόν 3 γραμμάρια ινών. Οι άντρες κάτω των 50 θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 38 γραμμάρια ινών ημερησίως , και οι γυναίκες κάτω των 50 τουλάχιστον 25 γραμμάρια. Οι περισσότεροι, δεν καταφέρνουμε να καλύψουμε την συνιστώμενη ημερησία δόση σε ίνες, κι έτσι το να τρώει κανείς μία μπανάνα το βράδυ μπορεί να βοηθήσει στην πρόσληψη περισσότερων ινών κάτι που είναι πολύ σημαντικό κυρίως όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Οι ίνες είναι ωφέλιμες για την υγεία του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και για την μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Το να τρώτε μία μπανάνα την νύχτα είναι πηγή επιπλέον ινών που σας βοηθάει να καλύψετε την συνιστώμενη δόση.

3. Συγκρατούν Την Λαχτάρα Σας Για Υδατάνθρακες

Αν η κατανάλωση ενός νυχτερινού σνακ είναι μία πρόκληση, το να φάτε μία μπανάνα βοηθάει στην αντιμετώπισης της λαχτάρας για γλυκό, αντί να φάτε κάτι πλούσιο σε περιττή ζάχαρη και θερμίδες. Οι μπανάνες όχι μόνο είναι αρκετά γλυκές για να ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για γλυκό, αλλά σας εφοδιάζουν και με βιταμίνες, μέταλλα, και ίνες που δεν συναντώνται σε άλλα γλυκά.

Πριν αποφασίσετε να φάτε ένα μπισκότο, πατατάκια ή άλλα συσκευασμένα σνακ, φάτε μία μπανάνα ή ένα άλλο φρούτο για μία υγιή εναλλακτική λύση.

4. Σας Χαρίζουν Απλόχερα Σημαντικές Ποσότητες Μελατονίνης

Η Μελατονίνη είναι μία ορμόνη που εκκρίνεται στο σκοτάδι και προκαλεί υπνηλία και μειωμένη επαγρύπνηση. Διατηρείται σε υψηλά επίπεδα κατά την διάρκεια της νύχτας και ελαττώνεται κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η διατήρηση των κανονικών επιπέδων έκκρισης την μελατονίνης είναι σημαντική για τον ποιοτικό ύπνο. Ορισμένες τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα στον πρόδρομο της μελατονίνης, το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Επομένως, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της ποσότητας της μελατονίνης και να είναι ευεργετική για την υγιή και ομαλή λειτουργία του ύπνου.

Τα τροπικά φρούτα όπως, η μπανάνα, ο ανανάς και τα πορτοκάλια αυξάνουν τη μέση συγκέντρωση της μελατονίνης και δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό. Έτσι, υποστηρίζεται ότι η κατανάλωση μίας μπανάνας το βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο ύπνο και ενίσχυση αντιοξειδωτικών στο σώμα σας.

5. Ρυθμίζουν Τα Οξέα Στο Στομάχι Σας

Η μπανάνα μπορεί να είναι ένα ασφαλές σνακ για ανθρώπους που υποφέρουν από καούρες και έλκος στομάχου γιατί δεν προκαλεί ερεθισμό των συγκεκριμένων προβλημάτων. Μία χημική ένωση στη μπανάνα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση βακτηρίων που συνδέονται με το έλκος στομάχου, όμως αυτό χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων έχουν άσχημη εμπειρία από την κατανάλωση μπανάνας. Αν λοιπόν έχετε καούρες, ελέγξτε τα αποτελέσματα από την κατανάλωση της στον οργανισμό σας πριν αρχίσετε να τις τρώτε συστηματικά.

Επίλογος

Οι μπανάνες είναι πηγή πολλών βιταμινών, μετάλλων και ινών. Μπορεί να είναι ένα υγιεινό σνακ για το βράδυ που συγκρατεί την λαχτάρα σας για γλυκό, και μπορεί να ενισχύσει τους μύες σας με ηλεκτρολύτες που μειώνουν την εμφάνιση μυικών κραμπών τη νύχτα.

Οι μπανάνες ακόμα να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, αφού είναι πηγή τρυπτοφάνης, τον πρόδρομο της μελατονίνης. Οι περισσότεροι που υποφέρουν από καούρες και στομαχικό έλκος μπορούν να φάνε μπανάνες χωρίς να αυξήσουν την ενόχληση που προκαλούν τα οξέα στο στομάχι, παρ’όλο που ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων βιώνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!