Αρχική Vivamus Υποφέρετε από μουδιάσματα στα χέρια, πόδια ; Έλλειψη βιταμίνης και οξέως του στομάχου

Υποφέρετε από μουδιάσματα στα χέρια, πόδια ; Έλλειψη βιταμίνης και οξέως του στομάχου

by NIKOLE

Tο μούδιασμα στα χέρια είναι μια κατάσταση που συνήθως προκαλείται από βλάβη ή ερεθισμό ενός νεύρου ή ομάδας νευρών στο χέρι ή στον καρπό.

Το μούδιασμα στα άκρα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ασθενειών που προσβάλλουν τα περιφερειακά νεύρα, όπως ο διαβήτης, αλλά και παθήσεων της σπονδυλικής στήλης ή του εγκεφάλου.

Υπάρχουν αρκετά άρθρα στο διαδίκτυο που αναλύουν τις διάφορες αιτίες που μπορεί να έχουν ως συνέπεια τέτοια συμπτώματα όπως:

  • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Όταν το διάμεσο νεύρο, το οποίο περνάει μέσα από τον καρπιαίο σωλήνα, πιέζεται, καταπονείται ή δεν αιματώνεται σωστά, προκαλείται πόνος, μούδιασμα και αδυναμία.
  • Η Νόσος του Lyme είναι μια λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα κόπωση, πονοκέφαλο και πόνο στους μυς ή τις αρθρώσεις.
  • Η πλευρική επικονδυλίτιδα είναι φλεγμονή των τενόντων. Αποτελεί μια κλασική περίπτωση θλάσης, που προκαλείται από υπερκόπωση, η οποία εκδηλώνεται είτε με αμβλύ μυϊκό πόνο πάνω και κάτω από το βραχίονα, είτε με απότομο οξύ πόνο στον τένοντα.
  • Η αμυλοείδωση είναι σπάνια ασθένεια που ξεκινά όταν μια ανώμαλη πρωτεΐνη, που ονομάζεται αμυλοειδές συσσωρεύεται στα όργανα και επηρεάζει το νευρικό σύστημα, προκαλώντας μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα.
  • Τα γάγγλια είναι καλοήθεις κύστες, οι οποίες περιέχουν διαυγές κολλώδες υγρό, που εξορμά από παρακείμενη άρθρωση και μπορεί να επηρεάσουν την κίνηση των αρθρώσεων, προκαλώντας πόνο.
  • Η σκλήρυνση κατά πλάκας, γνωστή και ως πολλαπλή σκλήρυνση, είναι μια αυτοάνοση πάθηση, που πλήττει το κεντρικό νευρικό σύστημα.
  • Η μετατόπιση αυχενικών σπονδύλων μπορεί να προκαλέσει πίεση ή να ερεθίσει τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης, προκαλώντας αδυναμία, πόνο και μούδιασμα στα άκρα.
  • Το σύνδρομο Ρεϊνό (Raynaud) είναι μια διαταραχή, που μειώνει την κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας μούδιασμα, ωχρότητα και πόνο στα άκρα του σώματος
  • Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είναι πιθανό να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα, τα οποία εκδηλώνονται με μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια και στα πόδια.
  • Η περιφερική νευροπάθεια είναι μια συχνή νευρολογική διαταραχή, που οδηγεί σε βλάβη των περιφερικών νεύρων και μπορεί να προκληθεί από διαβήτη, αλκοολισμό, AIDS και προβλήματα του θυρεοειδούς.
  • Το μούδιασμα στα χέρια μπορεί να είναι πρώιμη ένδειξη εγκεφαλικού, εάν εκδηλώνεται μονόπλευρα και συνοδεύεται από δυσκολία στην ομιλία, σύγχυση, δυσκολία στην όραση, ζαλάδα και έντονο πονοκέφαλο.
  • Το σύνδρομο θωρακικής εξόδου είναι μια νευρολογική διαταραχή, που προκαλείται όταν τα νεύρα, τα οποία διαπερνούν τον θώρακα συμπιέζονται υπερβολικά. Ο πόνος στην περίπτωση αυτή συνήθως αντανακλάται σε ολόκληρο το χέρι και μπορεί να εκδηλωθεί μούδιασμα.
  • Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδηγούν σε διαβητική νευροπάθεια, πάθηση η οποία αποτελεί συχνή επιπλοκή του διαβήτη τύπου 1 και 2.
  • Η αγγειίτιδα, είναι μια πάθηση κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος παρουσιάζουν φλεγμονή, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ροή του αίματος στα όργανα και τους ιστούς και να προκαλούνται νευρολογικά προβλήματα.
  • Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια σπάνια πάθηση, που εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις νευρικές απολήξεις των άκρων, οδηγώντας σε μυϊκή αδυναμία.
  • Η ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, «τσιμπήματα» και μούδιασμα στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο.
  • Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι μια αυτοάνοση πάθηση, η οποία προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις, βλάπτει τα νεύρα και οδηγεί σε μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα των άκρων.
  • Αλκοολική Περιφερική Νευροπάθεια: Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ είναι πιθανό να δημιουργήσει βλάβη στην λειτουργία των νεύρων και να προκαλέσει αδυναμία, κράμπες, μούδιασμα και κινητικά προβλήματα. (τα στοιχεία για τις παθήσεις από το άρθρο της onmed

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΚΡΥΦΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Με αυτό θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο. Πριν όμως θα χρειαστεί να αναφερθούμε σε κάποιους όρους, για την κατανόηση της κατάστασης αυτής.

Ο πρώτος όρος είναι η μυελίνη. Πρόκειται για ένα περίβλημα που σχηματίζει μια μονωτική και προστατευτική επικάλυψη γύρω από τις νευρικές ίνες. Η μυελίνη είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Όλες οι δραστηριότητες που κάνουμε (όπως το περπάτημα και η ομιλία) ελέγχονται από τον εγκέφαλο, ο οποίος λαμβάνει πληροφορίες μέσω των πέντε αισθήσεων, τις επεξεργάζεται και στη συνέχεια καθοδηγεί τους μύες να δράσουν.

Με άλλα λόγια η μυελίνη είναι η επικάλυψη γύρω από το νευρικό σύστημα, που επιτρέπει στα νευρικά ερεθίσματα να ταξιδεύουν. Στην ουσία χωρίς αυτή, προκαλείτται “βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα του οργανισμού” και μπορεί να εμφανίσετε όλα τα είδη παραισθησίας, που σημαίνει ανώμαλη αίσθηση. Αυτά μπορεί να αφορούν σε ένα συνδυασμό από μούδιασμα, μυρμήγκιασμα σαν καρφίτσες και βελόνες. κρύο ζεστό πόνο καύσης, συμπτώματα που μπορεί να προέλθουν τη λεγόμενη απομυελίνωση, δηλ. την αφαίρεση αυτού του περιβλήματος μυελίνης γύρω από το νευρικό σύστημα.

Εδώ υπάρχει ένας άλλος όρος μυελοπάθεια. (Μυελο- σημαίνει νωτιαίος μυελός και πάθεια σημαίνει ταλαιπωρία). Είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται στη νευρολογία για να αναφερθεί σε διάφορα αιτιολογία των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού. Ο νωτιαίος μυελός υποφέρει για διάφορους λόγους. Ενας από αυτούς είναι ότι το περίβλημα της μυελίνης (θήκη ή έλυτρο μυελίνης) καταρρέει. Όταν αυτό συμβεί, αρχίζετε να έχετε αντίστοιχες αισθήσεις στα χέρια και τα πόδια σας. Μια αιτία για αυτό θα μπορούσε να είναι ο διαβήτης, όπου έχετε την απώλεια της θήκης της μυελίνης, λόγω του σακχάρου σας που είναι πολύ υψηλό. Αυτό είναι συνήθως ανεπάρκεια θειαμίνης, η οποία εμπλέκεται επίσης στη δημιουργία της μυελίνης. μάλιστα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία της. Η λήψη λιποδιαλυτής θειαμίνης (βενφοτιαμίνης) και η αλλαγή της διατροφής σας μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση αυτής της κατάστασης. Και αυτό συνήθως αρχικά συμβαίνει στα πόδια. Όχι οπωσδήποτε στα χέρια χωρίς να αποκλείεται όμως.

Αν όμως εμφανιστεί στα χέρια, μια αιτία αυτής της κατάρρευσης της μυελίνης είναι η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12. Κάτι πολύ κοινό. Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετή βιταμίνη Β12.

  • Η απώλεια μυελίνης εμφανίζεται συνήθως στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (λαιμός), και ο εκφυλισμός μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα σε όλο το σώμα. Κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί με μια μαγνητική τομογραφία (MRI). Τα διάφορα μέρη της σπονδυλικής στήλης, μπορούν να σχετίζονται προβλήματα που εμφανίζονται στα άκρα των δακτύλων του χεριού.
  • Η ανεπάρκεια Β12 μπορεί επίσης να σας δώσει άλλα συμπτώματα, όχι τόσο κοινά όπως: ανισορροπία στο βάδισμά σας -όταν περπατάτε. μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε ισορροπία σαν να είχατε πιει αλκοόλ που πραγματικά δεν είχατε πιει καθόλου- και σέρνετε τα πόδια σας. Αυτό το πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη στο λαιμό σας μπορεί επίσης να εμφανιστεί.
  • Η ανεπάρκεια Β12 μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άλλα μέρη του σώματός σας. Ενδεικτικά ως προβλήματα κατακράτησης ούρων, προβλήματα της ουροδόχου κύστης. Μπορεί να έχετε προβλήματα στην ουροδόχο κύστη σας λόγω του προβλήματος στο λαιμό σας.
  • Προβλήματα στα πόδια σας όπως το μούδιασμα την παραισθησία λόγω του προβλήματος στον αυχένα.
  • Πόνος στη σπονδυλική στήλη όταν μετακινείτε το κεφάλι σας προς τα κάτω. Μπορείτε ακόμη να πιέσετε το κεφάλι σας προς τα κάτω, να προκαλέσετε πόνο στη σπονδυλική σας στήλη, μόνο και μόνο λόγω αυτής της έλλειψης της θήκης μυελίνης στο λαιμό σας και φυσικά μπορείτε να έχετε πολλή ακαμψία και στον αυχένα σας.
  • Δυσκαμψία στον αυχένα
  • Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 είναι απώλεια οξέων στομάχου, η οποία μπορεί να συμβεί με την ηλικία. Χωρίς αρκετό στομαχικό οξύ, δεν μπορείτε να απορροφήσετε τη βιταμίνη Β12. Η υδροχλωρική βεταΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των οξέων του στομάχου και στην αύξηση της απορρόφησης της Β12. Καθώς μεγαλώνουμε χάνουμε το οξύ του στομάχου. Όταν συμβεί αυτό δεν μπορούμε να απορροφήσουμε τη Β12. Έτσι, πολλοί ηλικιωμένοι έχουν ανεπάρκεια Β12. Έχουν επίσης πολλά νευρολογικά προβλήματα με τα δάχτυλά τους , παράλληλα με εκφυλισμό και πόνο στον λαιμό τους. Κάποιες φορές αυτός ο εκφυλισμός σε μαγνητική τομογραφία μπορεί να προέρχεται από ανεπάρκεια Β12, πέρα από π.χ. έναν προϋπάρχοντα τραυματισμό. Εάν δεν το γνωρίζετε αυτό, μπορεί ίσως και να κάνετε μια χειρουργική επέμβαση στον αυχένα σας ή μια θεραπεία για τον πόνο σας και να εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα. Γιατί; επειδή δεν έχετε κάνει αυτή τη σύνδεση μεταξύ της Β12 και της θήκης μυελίνης.
  • Άλλες αιτίες χαμηλής βιταμίνης Β12:
  • Έλλειψη βιταμίνης Β12 στη διατροφή – ίσως είναι vegan, vegetarian και δεν καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα στα οποία η περιεκτικότητα σε Β12 είναι πολύ υψηλή. Τροφές όπως κρέας βοδινό, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, οργανικά κρέατα πρώτιστα, ψάρια, θαλασσινά, οστρακοειδή, αυγά, τυρί. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να παίρνουν βιταμίνη Β12 ως συμπλήρωμα.
  • Oσον αφορά τις κοινές αιτίες της χαμηλής Β12, το πρώτο που επισημαίνεται είναι το οξύ του στομάχου του ατόμου όταν δεν είναι πολύ ισχυρό. Oι άνθρωποι χάνουν την οξύτητά τους στο στομάχι καθώς γερνούν. Η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων ηλικίας άνω των 60, 70 και ιδιαίτερα ων 80 ετών έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ στομάχου. Eτσι δεν επωφελούνται από το οξύ του στομάχου για την τόνωση αυτής της Β12. Κατά συνέπεια, η βιταμίνη Β12 δεν απορροφάται τόσο καλά. Επομένως, εάν είστε μεγαλύτεροι και έχετε αυτό το μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια σας, πρέπει να παίρνετε κάτι που ονομάζεται υδροχλωρική βεταΐνη. Είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα που μπορείτε να πάρετε ίσως 3, 4, 5, 6 από αυτά τα δισκία πριν από ένα γεύμα και θα αρχίσει να αποκαθίσταται το οξύ στο στομάχι και κατά συνέπεια θα αρχίσετε να απορροφάτε τη Β12.
  • Το μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα των δακτύλων, μπορεί επίσης να οφείλεται σε φλεγμονή στο στομάχι σας στο λεπτό έντερο είτε παχύ έντερο. Μπορεί να πάσχετε από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που δεν απορροφάτε τη Β12
  • Χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης παρακάμπτεται μεγάλο μέρος του στομάχου και του λεπτού εντέρου, με αποτέλεσμα όμως να περιορίζεται η επιφάνεια για την απορρόφηση της B12. Οπότε η περίεργη αίσθηση στον καρπό σας, ή στα χέρια σας. προέρχεται από ανεπάρκεια Β12
  • Αντιόξινα – Εάν παίρνετε αντιόξινα, αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που δεν έχετε αρκετό οξύ στο στομάχι σας, γεγονός που προκαλεί προβλήματα. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε τί θα κάνετε.
  • Το φάρμακο μετφορμίνη, ( για διαβήτη) εξαντλεί τον οργανισμό από Β12 & Β1
  • Ορισμένη γενετική αδυναμία – μπορείτε να κάνετε τεστ DNA για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει (γονίδιο MTHFR σχετίζεται με το φυλλικό οξύ, το οποίο σχετίζεται επίσης με τη Β12. ) 30% του πληθυσμού έχει πρόβλημα με αυτό το γονίδιο. Κατά συνέπεια έχει έλλειψη στο φυλλικό οξύ και στη Β12.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΥΣΗ; ΣΩΣΤΗ ΜΟΡΦΗ Β12

Εκτός από την απλή κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε Β12, ίσως χρειαστεί να την πάρετε ως συμπλήρωμα. Έτσι, το είδος των συμπληρωμάτων που πρέπει να πάρετε για να επιλύσετε αυτή την παραισθησία στα χέρια ή ακόμα και στα πόδια που θα ήταν η μεθυλοκοβολαμίνη. Όχι η έκδοση κυανοκοβαλαμίνης αλλά η μεθυλοκοβολαμίνη. Εάν υποφέρετε επίσης από γενετικό πρόβλημα, πρέπει επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα που περιέχει μεθυλοκοβολαμίνη, μεθυλοφολικό -που είναι το σωστό είδος φολικού- και βιταμίνη Β6. Ένα τέτοιο συμπλήρωμα, μπορείτε να δείτε σημαντική βελτίωση,

Εάν είστε διαβητικοί ή έχετε μια προδιαβητική κατάσταση και παρουσιάζετε αυτά τα μουδιάσματα στα χέρια ή/και στα πόδια σας, μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο από τη λιποδιαλυτή έκδοση της βιταμίνης Β1 και αυτή ονομάζεται μπενφοθειαμίνη  λιποδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β1 (θειαμίνης), η οποία υποστηρίζει και βοηθά τον υγιή μεταβολισμό των σακχάρων του αίματος-.

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΑΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

Let’s talk about the hidden Factor vitamin deficiency numb hands or pins or needles in your hands or your feet. a lot of people have this. they might even have a carpal tunnel syndrome and there is and she didn’t cause for it and I want to talk about it person give you some definitions of some words that might be new.

the first term is myeilin. it is the coating around the nervous system. it allows the nerve impulses to travel and without this myelin you are going to have a short circuit in the electrical system and can get all sorts of what is called paresthesia, which means abnormal sensation can I see you could be a combination of numbness, tingling pins and needles. cold hot burning pain can come from a lockof myelin on the nervous system are your spinal cord and the medical term for that is demyelinaion, ie. the removal of this myelin sheath around the nervous system. yhere is another term myelopathy. Myelo means spinal cord and pathy meaning suffering. soyour spinal cord is suffering for various reasons and one reason is the myelin sheath is breaking down. when that myelin sheath breaks down you start feeling Sensations in your hands and your feet one cause of this could be diabetes where do you have the Loss of this myelin sheath, due to your sugar which is too high. that is usually a deficiency of thymine, which is which is also involved in making the myelin. so you would just take more care thyamine and change your diet and that problem was greatly improve. that usually happens in your feet first. not necessarily in the hands but it it is mainly in the bottom of the feet. one cause of this breakdown in myelin in the hands is a vitamin B12 deficiency, which is a flight common disorder. a lot of people are not getting enough B12. this is why this article is about your awareness and that making of the connection between a symptom and that is the loss of myelin in the cervical spine in your neck. what is where it can commonly occur so you can even see this degeneration in the spinal column on an MRI and the various parts of the spinal column can then relate to problems that happened down the arm into the fingertips. the B12 deficiency can also give you other symptoms as well as one which is not very common like your gait (3 lepta) when you walk. you can feel like are out of balance just like as if you had drunk alcohol which you really did not drink at all. you are shuffing along this problem in the smaller column in your neck. your B12 deficiency can also show up another parts of your body. it can show up as urinary retention bladder problems problems from the problem in your neck, which is really interesting. you can have problems in your feet like the numbness the paresthesia from a problem in your neck. you can even Press Your Head Down, Flex it down like this and cause shooting pain down your spine, Just from this myelin sheath missing in your neck and of course you can have a lot of stiffness in your neck as well.

another reason is that as we age we lose stomach acid . when this happens we cannot absorb B12. so a lot of people that are older have a B12 deficiency. they also have a lot of neurological issues with their fingers and they also have a lot of degeneration and pain in their neck too, If you take an x-ray of their spine in the neck you will see that there is a lot of break down here. some of that degeneration at least on an MRI could be coming from a Beach Road deficiency on top of a pre-existing injury and things like that a surgery for your neck or a therapy for your pain and you still have a problem. Why? because you have not made this link between B12 and the myelin sheath.

so now let us complete the list all the reasons about why May B12 be low.

some people may not be consuming foods rich in B12. they may be vegan or vegetarian and they don’t eat animal products which are rich in B12. you have to be the Lamb of pork chicken organic for Meats.forsure. Fish seafood shellfish eggs cheese. so if someone does not eat those Foods then they need to take B12 as a supplement, I’m going to tell you exactly what type of B12 you should get

as far as the comμon causes of of low B12, the first to point out is the person’s stomach acid when it is not too strong. people lose their acidity in the stomach as they age. the great majority of people over the age of 60 and 70 and especially 80 years old are very low in stomach acid. so they are not getting the benefit of the stomach acid to stimulate this B12. consequently the vitamin B12 just doesn’t get absorbed that well. so if you are older and you have this numbness or tingling in your hands you shouldn’t be taking something called betaine hydrochloride. it is a natural supplement that you can take 3 4 5 six of these Tablets before a meal and you are going to start to acidify the stomach and you’re going to start absorbing B12.

2nd in the list is taking antacid. that could be the reason why you don’t have enough acid in your stomach. in order to solve the real reason why you need an antacid in the first place taking metformin has one side effect of lactic acidosis.,. that occurs when someone does not have enough B12 and B1. metformin depletes your B12 Tulsa depletes vitamin B1. so if you are taking metformin the chances are not you need more B12 and that could be the reason why you have the symptoms in your hands

another common reason for a B12 deficiency it’s a genetic reason. however you can go and get DNA tested find out what weakness you have. so you can support those fairly well-known change set a lot of people have a problem with. MTHFR is the name off at gene that has to do with folate , which also relates to B12. The right kind to make it all work if you have this problem with this gene -which by the way 30% of the population has it- and then you are going to be efficient i not just folate but B12 as well. as your body has a difficult time absorbing B12 that can show up in many different ways. 1/ being numbness or tingling in the fingertips.

another reason why you might have a deficiency of B12 is just that you cannot absorb it because either you have information in your stomach or your small intestine or large intestine. you may have irritable bowel syndrome or you may have some type of past damage. this could be the reason why you’re not absorbing B12 and then the last reason I would be that you have gastric bypass. numbness or tingling in fingertips because either you have inflammation in your stomach are your small intestine or large intestine you have irritable bowel syndrome we have some type of fast damage from that. that could be the reason why you are not absorbing B12 and then the last reason would be that she had gastric bypass..ie you are altering some of the small intestine in the stomach ttto he point where you cannot, you don’t have that surface to absorb the B12 anymore so you’re going to he’s weird sensation in your wrist hence or your hands. it is coming from a B12 deficiency

So what is . the solution? to take the right form to go beyond just eating Foods high in B12. you might need to take it as a supplement. so the type of supplements you need to take to resolve this paresthesia in the hands or even the feet who would be Methylcobolamine. Not the cyanocobalamin version but the methylcobolamine one. if you also suffer from this genetic program that we mentioned you also need to take a product with methylcobolamine and methylfolate which is the right kind of folatet with B6. all this in οne supplement. taking that you’re going to see some great improvements if you’re a diabetic or you have a pre-diabetic situation and you have this problem in your hands on your feet. you might benefit more from fat soluble version of vitamin B1 and that is called benphotiamine, which is really wonderful to help this is myelin sheath problem in the feet but it can also help in the hands as well

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!