Αλλεργίες και Ολιστική αντιμετώπιση τους

Αρχική Αλλεργίες και Ολιστική αντιμετώπιση τους
by 3dd

Με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί κάθε μορφή αλλεργίας.

Αλλεργια ένα σύνολο πολυπαραγοντικών παθήσεων και καταστάσεων που προσβάλλουν την άμυνα του οργανισμού και εκφράζονται με ένα μεγάλο εύρος συμπτωμάτων που μπορεί να προσβάλλουν την μύτη ( αλλεργική ρινίτιδα ), τους πνεύμονες ( αλλεργικό άσθμα ), το δέρμα ( αλλεργική δερματίτιδα , ή έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα, ή απλά δερματίτιδα) και τους επιπεφυκότες των ματιών (επιπεφυκίτιδα) και γενικά οποιοδήποτε μέρος του σώματος έρθει σε επαφή με αλλεργιογόνα .

Ο οργανισμός έχει ευαισθητοποιηθεί από προϋπάρχουσα επαφή με τα αλλεργιογόνα και έχει ευαισθητοποιηθεί , αν και μπορεί να έχει προϋπάρξει ευαισθητοποίηση από όμοια, αλλά όχι ίδια αλλεργιογόνα ( το φαινόμενο ονομάζεται διασταυρούμενη αλλεργία και τυπική περίπτωση είναι η αλλεργία στις πενικιλίνες που κατά 30% προκαλεί αλλεργία και σε μία άλλη κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται κεφαλοσπορίνες επειδή υπάρχει χημική ομολογία ανάμεσα στα μόρια ).Η μέθοδος θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική στα παιδιά, επειδή ο οργανισμός τους έχει ελάχιστες επιβαρύνσεις.

Πιθανόν μην είναι η ίδια απάντηση για όλους και σίγουρα εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως:

Μειωμένη έκθεση σε μικροοργανισμούς: σύμφωνα με μια θεωρία, τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε στείρο περιβάλλον με την ελάχιστη έκθεση σε μικρόβια πράγμα που οδηγεί σε μειωμένο ερέθισμα στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τοξίνες και περιβαλλοντική μόλυνση: κάθε χρόνο εισάγονται στο περιβάλλον χιλιάδες νέες χημικές ενώσεις, ξένες προς το ανοσοποιητικό σύστημα που ονομάζονται τοξίνες και το αποσυντονίζουν.

Αλλεργια & Διατροφή

Υπάρχουν κάποιες τροφές που αν και δεν προκαλούν οι ίδιες αλλεργία, αποσυντονίζουν τον οργανισμό και τον κάνουν να απαντάει με εντονότερα συμπτώματα αλλεργίας (πχ, ένα άτομο με αλλεργική ρινίτιδα στην ελιά που τα συμπτώματά του γίνονται χειρότερα με κατανάλωση ζάχαρης).
Στην αναζήτηση αυτών των τροφών βοηθάει η εξέταση με τα μηχανήματα του Vivamus. Επίσης, υπάρχουν και τροφές που ομαλοποιούν τις ανοσοποιητικές αντιδράσεις γενικά και κάνουν τα συμπτώματα λιγότερο εκρηκτικά και ενοχλητικά. Να τονίσουμε εδώ ότι το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού βρίσκεται στο έντερο.

Ελλείψεις θρεπτικών συστατικών

Υπάρχουν κάποιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι αναγκαία για σωστή λειτουργία του αμυντικού συστήματος, όπως ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D και άλλες. Η ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των αλλεργιών πρέπει να περιέχει αξιολόγηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων για ορθότερη εξισορρόπηση του αμυντικού συστήματος .

Μετά από τις εξετάσεις με τα μηχανήμα τα μας στο κέντρο Vivamus, η σωστή αξιολόγηση θα μας δώσει και την δυνατότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση της Αλλεργιας.

ALLERGIES-VIVAMUS

Διαταραχή της εντερικής χλωρίδας

Στο έντερό μας υπάρχουν περισσότερα μικρόβια απ’ ότι αστέρια στον ουρανό! Έχει υπολογιστεί ότι στο έντερο ζουν τουλάχιστον 400 διαφορετικά είδη μικροβίων, αν και πιο πρόσφατες εκτιμήσεις εκτινάσουν τον αριθμό στις 2000. Το συνολικό τους βάρος είναι 2 κιλά! κάνοντάς το πιο μεγάλο όργανο του σώματος, μεγαλύτερο από το ήπαρ, τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες κτλ.

Η κατάλληλη εντερική χλωρίδα δημιουργεί μία ασπίδα στο έντερο και προστατεύει τον οργανισμό από αλλεργιογόνα , τοξίνες, παθογόνα μικρόβια, και οτιδήποτε μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό.
Συνολικά ονομάζονται προβιοτικά και είναι μεταβολικά πολύ ενεργά, αφού μεταβάλλουν την τροφή μας, παράγουν θρεπτικά συστατικά και καταστρέφουν τοξίνες και αλλεργιογόνα. Δυστυχώς, υπάρχουν και μερικές ομάδες μικροβίων που δεν είναι τόσο ωφέλημα, αλλά αντίθετα, παράγουν τοξίνες και απορροφούν θρεπτικά αποστερώντας τον οργανισμό από αυτά. Η κατάσταση κακής ισορροπίας στην εντερική χλωρίδα ονομάζεται δυσβίωση και πιθανά να προκαλέσει Αλλεργία.

Άγχος & Αλλεργια

Το άγχος απορυθμίζει το αμυντικό σύστημα γι’ αυτό πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψιν στην ολιστική αντιμετώπιση των αλλεργιών. Με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού επιτυγχάνεται η απευαισθητοποίηση του ασθενούς από τα αλλεργιογόνα που τον ταλαιπωρούν. Παράλληλα, όμως, ο ειδικός προσπαθεί να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει, με τη βοήθεια της βιοσυντονιστικής συσκευής, τα βαθύτερα αίτια που προκαλούν τις αλλεργίες -αναζητά, δηλαδή, τους παράγοντες που οδήγησαν στην εξασθένιση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος (π.χ. παθογόνοι μικροοργανισμοί, επιβαρυντικές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, βαρέα μέταλλα, κ.α.)-, ούτως ώστε το αποτέλεσμα της θεραπείας απευαισθητοποίησης να είναι μόνιμο.

Προεργασία και διάγνωση

Ο ειδικός ελέγχει την αντίδραση του οργανισμού σε ορισμένες αλλεργιογόνες ουσίες, τις οποίες επιλέγει 5με βάση το ιστορικό του ασθενούς και τη δική του εμπειρία. Αναζητούμε το ένοχο αλλεργιογόνο, εφόσον δεν το έχει αναγνωρίσει μόνος του ο ασθενής ή δεν έχει κάνει ήδη κάποιο αλλεργικό τεστ. Αυτή η διαδικασία δεν είναι επικίνδυνη, ούτε έχει παρενέργειες και βοηθάει κάθε Αλλεργια.
Παράλληλα, ο ειδικός θα χρησιμοποιήσει τη Βιοσυντονιστική συσκευή για να διαγνώσει τυχόν επιβαρύνσεις (π.χ. από μικροοργανισμούς, ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες κλπ.) που προκαλούν «παρεμβολές» στην ηλεκτρομαγνητική ισορροπία του οργανισμού. Στη συνέχεια, επιλέγοντας τα κατάλληλα προγράμματα θεραπείας, ο ειδικός θα καθαρίσει τον οργανισμό του ασθενούς από αυτά τα «παράσιτα», προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την καλύτερη δυνατή ανταπόκρισή του στη θεραπεία απευαισθητοποίησης για κάθε επιλεγμένη Αλλεργια.

vivamus-allergies

Αλλεργία & Βιοσυντονισμός

Η ουσία του Βιοσυντονισμού βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αρχή της Κβαντικής Φυσικής ( Max Planck & Albert Einstein 1928 ) τα κύτταρα κάθε ζώσας ύλης ανταλλάσουν συνεχώς πληροφορίες με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων δημιουργώντας ένα μοναδικό μαγνητικό πεδίο.

Όλες οι χημικές διεργασίες και μεταβολές στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και στα ζώα, ρυθμίζονται ανάλογα με το είδος της πληροφορίας που ανταλλάσσεται με ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Οι διάφορες διαταραχές εκδηλώνονται αρχικά σε αυτό το άυλο σώμα, σαν μια παρεμβολή, ένα αποσυντονισμό στο ενεργειακό υπόστρωμα.Αυτός ο αποσυντονισμός συμβαίνει πολύ πριν οι διαταραγμένες συχνότητες εμφανιστούν σαν παθολογικές οντότητες στο σωματικό επίπεδο.

Αν βάλουμε σε εφαρμογή την πιο πάνω θεωρία ο Βιοσυντονισμός θα αποτελέσει την ασπίδα για την ανάπτυξη όλων των διαταραχών και την Αλλεργια στην συγκεκριμένη περίπτωση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!