Αρχική Vivamus ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΚΟΠΡΑΝΑ, ΣΗΜΑΣΙΑ

Ένα θέμα που δύσκολα άνθρωποι μοιράζονται με το γιατρό τους, είναι το χρώμα των κοπράνων, το οποίο όμως συνιστά σημαντικό δείκτη υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείτε το χρώμα τους κατά τη διάρκεια των κενώσεων. Αν διαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι αποχρωματισμένα, δεν έχουν το συνηθισμένο σκούρο χρώμα, θα είναι καλό να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, ή /και επαγγελματία υγείας που εμπιστεύεστε.. εκτός και εάν έχετε καταναλώσει ορτοκαλί και τα κίτρινα λαχανικά – όπως τα καρότα – από άλλα, οπότε τα κόπρανα τους μπορεί να έχουν αυτά τα χρώματα για αυτόν τον λόγο. Δεν είναι επικίνδυνο. Η βήτα καροτίνη είναι η κίτρινη-πορτοκαλί χρωστική ουσία που δίνει αυτό το χρώμα  και είναι μια θρεπτική ουσία για τον οργανισμό.

Αν τα κόπρανα σας είναι πορτοκαλί ή κίτρινα

Τα κίτρινα ή πορτοκαλί κόπρανα σημαίνουν υπερβολικό λίπος. «Μερικοί άνθρωποι θα παρατηρήσουν ότι σχετίζονται με μια άσχημη μυρωδιά». Το χρώμα «θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι υπάρχει κακή απορρόφηση λιπών και αυτό μπορεί να οφείλεται σε κοιλιοκάκη, παγκρεατικές παθήσεις ή ορισμένες λοιμώξεις».

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε απλά να εξηγήσουμε τί ακριβώς συμβαίνει με λίγη βοήθεια από τη χημεία.

Ποιες είναι οι αιτίες για τα ανοιχτόχρωμα κόπρανα;

Εάν το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί σωστά, το χρώμα των κοπράνων σας πρέπει να είναι καφέ. Τα ανοιχτόχρωμα κόπρανα είναι σύμπτωμα προβλημάτων χολής. Η χολή παράγεται στο συκώτι και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη για να βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα.

Συμπτώματα:

  • Αποχρωματισμένα κόπρανα
  • χρά κόπρανα που είναι χρώματος πηλού ή σε λευκό χρώμα και συχνά συνοδεύονται από αλλαγή στο χρώμα των ούρων (σκούρα ούρα), μπορεί να υποδηλώνουν ένα πρόβλημα με τα χοληφόρα σας, όπως πέτρες χοληδόχου πόρου.

Αιτία #1: Απόφραξη ή έλλειψη χολής

Εάν η χολή δεν παράγεται στο ήπαρ ή υπάρχει απόφραξη στους χοληφόρους πόρους προς τα έντερα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μελάγχρωσης στο έντερο, προκαλώντας ωχρά κόπρανα. Έτσι, τα ανοιχτόχρωμα κόπρανα μπορεί να σημαίνει ότι έχετε απόφραξη στους χοληφόρους πόρους ή το συκώτι σας δεν παράγει χολή ή υπάρχει πρόβλημα στη χοληδόχο κύστη σας.

Θεραπείες:

  • Καταναλώστε καθαρά χολικά άλατα
  • Καταναλώστε περισσότερα κορεσμένα λίπη για να αυξήσετε την παραγωγή χολής
  • Πάρτε μια φόρμουλα για τη χοληδόχο κύστη
  • Κάντε αποτοξίνωση ( και με συσκευές βιοσυντονισμού Biomedis Trinity , Alixxor)

Άλλη αιτία:

  • Ηπατική βλάβη
  • Κακή διατροφή

Aναλυτικότερα:

Όταν τα κύτταρα του αίματός σας διασπώνται, μια αλυσιδωτή αντίδραση συμβαίνει στο σώμα. Εάν τα ερυθρά αιμοσφαίρια σας γερνούν ή έχουν υποστεί βλάβη, το σώμα σας θα τα ανακυκλώσει. Η αιμοσφαιρίνη που περιέχουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια -η πρωτεΐνη του αίματος η οποία δεσμεύει το οξυγόνο που εισπνέουμε και το μεταφέρει στους ιστούς, διασπάται. Ο σίδηρος ακολουθεί ένα μονοπάτι και η αίμη που δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα του αίματος, σε άλλο που οδηγεί στο συκώτι.

Έτσι, η αιμοσφαιρίνη μετατρέπεται στην αίμη. και σε κάτι που λέγεται βιλιβερδίνη, που έχει πράσινο χρώμα. Είναι μια πράσινη χρωστική ουσία, που κάνει τη χολή σας πράσινη η οποία βοηθά στην απέκκρισή της από το συκώτι στο λεπτό έντερο, όπου μπορεί να αποβληθεί.

Υπάρχει επίσης μια ουσία που ονομάζεται χολερυθρίνη που έχει κίτρινο ή πορτοκαλοκίτρινο χρώμα. Είναι αυτή η ουσία που δίνει το κίτρινο χρώμα στα ούρα σας κίτρινα.

Η χολερυθρίνη σχηματίζεται από τη διάσπαση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα. Το συκώτι βοηθά στο να αποβληθεί η περιττή χολερυθρίνη. Αν τα επίπεδά της στο αίμα αυξηθούν, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι κακής λειτουργίας του ήπατος. Η υψηλή χολερυθρίνη μπορεί να οδηγήσει σε ίκτερο.

Στο λεπτό έντερο λίγη από αυτή τη χολερυθρίνη απορροφάται στο έντερο. Τα βακτήρια που δρουν στη χολερυθρίνη, βοηθούν στην οξείδωση της και την κάνουν καφέ. Άρα τα κόπρανα σας κανονικά θα πρέπει να είναι καφέ από τη βακτηριακή οξείδωση της χολερυθρίνης. .

Αυτό που συμβαίνει, και αυτό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα, είναι εάν η αλυσιδωτή αντίδραση διάσπασης της αιμοσφαιρίνης δεν συμβεί από το συκώτι, στο λεπτό έντερο αλλά κολλήσει ή μπλοκαριστεί επειδή κάποιος έχει πέτρες στη χολή ή κάποια λάσπη μέσα στους χοληφόρους πόρους. Χολόσταση είναι ο ιατρικός όρος, που αφορά στη χολή που δεν κινείται σωστά.

Αν για παράδειγμα κάνετε μια εξέταση αίματος και έχετε υψηλά επίπεδα χολερυθρίνης και παράλληλα σκουρόχρωμα ούρα, και ανοιχτόχρωμα κόπρανα , αυτό που συμβαίνει είναι απόφραξη. Τα ούρα γίνονται πιο σκούρα, απουσία αυτής της χρωστικής και τα κόπρανα μπορεί να αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρώματος κιμωλίας.

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχετε κάποια απόφραξη στους χοληφόρους πόρους ή μπορεί να σημαίνει ότι το συκώτι σας δεν παράγει χολή επειδή είναι κατεστραμμένο. Η κίτρινη απόχρωση του χρώματος μπορεί να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα -ίκτερος καθώς και κνησμός.

Η χολή είναι πολύ ωφέλιμη για το σώμα σας αλλά όχι αν βρίσκεται σε λάθος μέρος. Έτσι, δεν θέλουμε ποτέ η χολή να είναι κάπως κολλημένη στο συκώτι επειδή δρα σαν απορρυπαντικό. Έτσι, θα αρχίσει να ερεθίζεται και να δημιουργεί φλεγμονές. Τώρα, η απλή λύση σε όλα αυτά είναι να πάρετε καθαρά χολικά άλατα, γιατί εάν μπλοκαριστεί, έχουμε μια κατάσταση πολύ συμπυκνωμένης χοληστερόλης. κρυστάλλους χοληστερόλης, και είναι η χολή που βοηθά στη διάσπαση τους.

Έτσι, η λήψη ενός συμπληρώματος χολικού άλατος με άδειο στομάχι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της χολικής λάσπης και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χολόλιθων. Μια τέτοια λήψη ίσως δύο φορές την ημέρα, θα βοηθήσει να ανοίξουν οι ροές από το συκώτι προς το λεπτό έντερο και να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Το ” βαθύτερο ” βέβαι πρόβλημα με την διαχείριση των συναιαθημάτων σας και φυσικά με την διατροφή σας, μπορούμε λοιπόν να βοηθήσουμε :

Κάντε τώρα το προσωπικό σας τέστ/έλεγχο των τροφών που ενισχύουν ή /και αποδυναμώνουν τον οργανισμό σας,

με το πρόγραμμα Zyto Elite, με σύνδεση και εξ’αποστάσεως ( διαδυκτιακά ) βρείτε την ίαση, σε προβλήματα υγείας

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449                   

Facebook Vivamus 

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!