Δυσανεξία, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Αρχική Δυσανεξία, συμπτώματα και αντιμετώπιση
by 3dd

Οι τροφικές δυσανεξίες αφορούν σε δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για να διατηρηθεί η ζωή, να εξασφαλιστούν δηλαδή οι δομές και οι λειτουργίες της, χρειάζεται ενέργεια.

Ο άνθρωπος εξασφαλίζει την απαραίτητη γι’ αυτόν ενέργεια με τη διάσπαση (οξείδωση) των θρεπτικών ουσιών που βρίσκονται στις τροφές. Οι θρεπτικές ουσίες που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό είναι οι υδατάνθρακες και τα λίπη και, σε ειδικές μόνο περιπτώσεις, οι πρωτεΐνες. Με την ευρύτερη έννοια βέβαια ως θρεπτικές ουσίες χαρακτηρίζονται και άλλες, που, παρά το ότι δεν παρέχουν ενέργεια, είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση διάφορων λειτουργιών του οργανισμού. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το νερό, οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα – ιόντα.
Ο οργανισμός με σοφία δομεί και αναδομεί. Οι θρεπτικές ουσίες εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του πεπτικού συστήματος, όπου και υφίστανται την απαραίτητη κατεργασία, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν. Η κατεργασία αυτή λέγεται πέψη και η απορρόφηση των προϊόντων της (θρεπτικών ουσιών, του νερού, των βιταμινών και των ανόργανων αλάτων) επιτελείται επίσης στο πεπτικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από το γαστρεντερικό σωλήνα (αρχίζει με τη στοματική κοιλότητα, συνεχίζεται με το φάρυγγα, τον οισοφάγο, το στομάχι, το λεπτό και παχύ έντερο και καταλήγει στον πρωκτό) και από τους προσαρτημένους σε αυτό αδένες (σιελογόνοι, πάγκρεας και ήπαρ). Τα τελικά προϊόντα της πέψης απορροφώνται στο λεπτό έντερο μετά τη διάσπαση των θρεπτικών συστατικών της τροφής (με την έκκριση των ενζύμων).
Η δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος ξεκινάει με την ανικανότητα του στομάχου να διασπάει κάποιες τροφές και έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία του λεπτού εντέρου να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες. Η ημι-χωνεμένη τροφή καταλήγει στο παχύ έντερο, όπου υπάρχουν διάφορες μικροσκοπικές μορφές ζωής (βακτηρίδια, πρωτόζωα, μύκητες), γνωστές ως τοξίνες (παράσιτα). Κύρια τροφή των τοξινών είναι η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες. Η ημι-χωνεμένη τροφή αποτελεί «τροφή» για την ενδυνάμωση και πολλαπλασιασμό των τοξινών.

Τοξίνη είναι:

Οποιοδήποτε συστατικό στον οργανισμό σε λάθος ποσότητα.
Όλα τα παράσιτα του οργανισμού μας σε υπερανάπτυξη
Χημικά υπολείμματα που περιέχουν τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα, το νερό και ο αέρας που αναπνέουμε στην πόλη
Οποιαδήποτε ουσία του περιβάλλοντος που δεν μπορεί να αποβάλλει ο οργανισμός
Ότι μένει από τις συνθέσεις και αποσυνθέσεις, όταν ξεφύγει από την ισορροπία
Οι τοξίνες εναποτίθενται πάνω στους ιστούς κατά στοιβάδες με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων. Όσο πιο πολλές τοξίνες βρίσκονται στο έντερο (παράσιτα), τόσο πιο ευαίσθητος καθίσταται ο πεπτικός σωλήνας, με αποτέλεσμα την προσφορά γονίμου εδάφους στις τοξίνες και τη δημιουργία ακόμα περισσοτέρων δυσανεξιών.

Τι είναι η Δυσανεξία Τροφών

Η ετυμολογία της λέξης παραπέμπει στα δύο συνθετικά : δυσκολία –ανοχή. Για κάποιους λόγους -που δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστοί- αναγνωρίζει κατά τη διάρκεια της ζωής του, κάποιες τροφές ως «εχθρικές». Δεν είναι ίδιες για όλους τους ανθρώπους, καθώς και η κατάσταση του κάθε οργανισμού, το είδος των τροφών που έχει ήδη καταναλώσει και φυσικά η μοναδικότητά του καθορίζουν διαφορετική αντίδραση. Διαφορετικά είδη τροφών δημιουργούν δυσανεξία.
Καθώς οι τροφικές συνήθειες αλλάζουν παγκόσμια και παράλληλα η υγεία επιβαρύνεται από στρες, τοξίνες, ρύπανση, κακή ποιότητα νερού και τροφής, παρατηρείται και αύξηση των τροφικών δυσανεξιών. Επιπλέον άτομα, που έχουν σοβαρές τροφικές δυσανεξίες, κινδυνεύουν να αποκτήσουν ή έχουν την τάση να αποκτούν εύκολα και άλλες. Ο λόγος είναι η ευαισθησία απόκτησης και άλλων τροφικών δυσανεξιών αυξάνει όσο πιο ταλαιπωρημένα είναι από τις υπάρχουσες δυσανεξίες τα όργανα που συμμετέχουν στην πέψη. Κάτι τέτοιο οδηγεί στη λίστα κατηγοριοποίησης των τροφικών δυσανεξιών που παραθέτουμε σε αντίστοιχο άρθρο στην ιστοσελίδα. βλ.αρχική μέθοδοι αποκατάστασης).
Οι σοβαρές τροφικές δυσανεξίες σε έναν ενήλικα, μπορεί να επιμείνουν δεκαετίες. Συχνά απαιτείται μια ειδική θεραπεία για να δέχεται ο οργανισμός ξανά αυτές τις τροφές. Η δυνατότητα δε του ασθενούς να αντιληφθεί μόνος του τις τροφικές δυσανεξίες δυσκολεύει ιδιαίτερα, λόγω του ότι πολλές τροφικές δυσανεξίες αργούν να εμφανιστούν καθώς τα όργανα καθυστερούν την εκδήλωση των ενοχλήσεων μπορεί να εμφανιστεί και μετά από 3 ημέρες ή και περισσότερο (αντίθετα από τις τροφικές αλλεργίες των οποίων οι παρενέργειες είναι άμεσες, και προκαλούν παραγωγή αντισωμάτων στον οργανισμό μετά τη λήψη συγκεκριμένης τροφής).

Στην πραγματικότητα η αντίδραση είναι συνεχής, αφού η κατανάλωση των τροφών που μας ενοχλούν είναι διαρκής.

Επιπλέον, η τροφική δυσανεξία είναι μια χρόνια αντίδραση του οργανισμού σε τροφές που χρησιμοποιούμε συχνά (πχ. ψωμί, γάλα, ντομάτα, λάδι, κρέας, καφέ κλπ).

Συμπτώματα δε και παθήσεις μπορεί να εμφανιστούν εις βάρος οποιουδήποτε οργάνου ή συστήματος του οργανισμού. Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι τα συμπτώματα δεν είναι ανάλογα με την ποσότητα της δυσανεκτικής τροφής, δηλ. και μικρές ποσότητες προκαλούν δυσανεξία (μαζί με τις δυσάρεστες για τον οργανισμό επιπτώσεις). Η κατανάλωση τέλος τροφών που ανήκουν στην ίδια «βιολογική οικογένεια» (συγγενείς τροφές), επηρεάζει την αποτοξίνωση με συνέπεια τη διατήρηση της δυσανεξίας.
Ο μηχανισμός γένεσης της δυσανεξίας δεν έχει εξακριβωθεί. Πιθανόν να οφείλεται σε αλλοιώσεις του ανοσολογικού συστήματος του οργανισμού. Στην ουσία η τροφική δυσανεξία είναι μια «βόμβα στο ανοσοποιητικό σύστημα», μια συνεχής δηλητηρίαση του οργανισμού μας.

Τι είναι το Τεστ Δυσανεξίας

Το τεστ δυσανεξίας σχεδιάστηκε για να ανιχνεύει ποιες τροφές δε συμβαδίζουν με τις ανάγκες ενός οργανισμού. Με άλλα λόγια στόχος είναι να εντοπίσει ποιες τροφές προκαλούν επιβράδυνση του μεταβολισμού, δύσκολη αποτοξίνωση, συσσώρευση λίπους και περιττών κιλών μακροπρόθεσμα. Τα τελευταία χρόνια λόγω της επιβαρυμένης υγείας του ο κόσμος αναζητά να κάνει το τεστ δυσανεξίας για διαφορετικούς λόγους. Πρώτιστα λόγοι παχυσαρκίας, δυσπεψία και ενοχλήσεις στον πεπτικό σωλήνα, δυσκοιλιότητα, φαγούρα ή έκζεμα κλπ.. Ο αποκλεισμός αυτών των τροφών οδηγεί τόσο σε απώλεια βάρους και ευεξία -χωρίς απαραίτητα τη χρήση συγκεκριμένου διαιτολογίου- καθώς και συνακόλουθη αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.
Ελέγχονται διάφορες κατηγορίες τροφών όπως: αυγά, αφεψήματα, γαλακτοκομικά, δημητριακά, έλαια, ζαχαρώδη, κρέατα, πουλερικά, λαχανικά, μπαχαρικά, ξηροί καρποί, όσπρια, φρούτα, ψάρια, θαλασσινά. Το τεστ μας υποδεικνύει τις τροφές που πρέπει να αποφύγουμε για ένα συγκεκριμένο διάστημα (συνήθως 2-3 μήνες) και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, από τις πρώτες εβδομάδες!

Με τη συσκευή Βιοσυντονισμού Sensitiv Imago που χρησιμοποιούμε στο Κέντρο Vivamus, μπορούμε να δούμε το τοξικό φορτίο (επιβάρυνση) τόσο στο συκώτι όσο και στα αιμοσφαίρια, διαμορφώνοντας έτσι πιο πλήρη εικόνα για την κατάσταση του ασθενούς σχετικά με τροφές που είτε έχει χρόνια αλλεργία και επιβάλλεται να αφαιρεθούν από το διαιτολόγιό του για κάποιο χρονικό διάστημα, είτε έχει υπερκαταναλώσει το τελευταίο διάστημα και θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο (1 φορά την ημέρα). Συγχρόνως μπορούμε να έχουμε και εικόνα της επιβάρυνσης του ήπατος, για την οποία μπορούμε να προτείνουμε συνεδρίες αποτοξίνωσης με την ίδια τη συσκευή, ή τη συσκευή Rife,με το Detox Spa ή τα επιθέματα ή με το συνδυασμό των συγκεκριμένων μέσων, βελονισμό κλπ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!