Αρχική Vivamus Πόσο σημαντικό είναι το Οργανικό Γερμάνιο στο Γανόδερμα – Kαρκινικά κύτταρα

Πόσο σημαντικό είναι το Οργανικό Γερμάνιο στο Γανόδερμα – Kαρκινικά κύτταρα

by NIKOLE

Τι  δίνει  στο Γανόδερμα τόση ιατρική αξία;  Το  ότι  περιέχει Οργανικό Γερμάνιο (GE-132) σε μεγάλη συγκέντρωση. Αυτό το σπάνιο μεταλλικό στοιχείο, χαρίζει στο Γανόδερμα μερικές από τις σημαντικότερες θεραπευτικές ιδιότητες.

Τι είναι το Γερμάνιο

Ο Γερμανός χημικός Winkler ανακάλυψε αυτό το μέταλλο το 1886 και το ονόμασε Γερμάνιο προς τιμήν της πατρίδας του. Την ύπαρξη και τις βασικές ιδιότητες του Γερμανίου, που είχε ονομάσει eka-silicon, είχε προβλέψει νωρίτερα ο Ρώσος χημικός Mendeleev, ο οποίος κατάρτισε τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων. Το Γερμάνιο βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε τροφές, σε αποθέσεις άνθρακα και στον φλοιό της Γης. Στην καθαρή μεταλλική του μορφή, η βιομηχανία των ηλεκτρονικών το χρησιμοποιεί επειδή είναι ημιαγωγός. Βιολογικά, προκαλεί ηλεκτρικούς παλμούς σε κυτταρικό επίπεδο και καταλύει το Οξυγόνο.

Τι είναι το Οργανικό Γερμάνιο

Το Οργανικό Γερμάνιο είναι μια οργανική ένωση (δηλαδή έχει σαν βάση τον άνθρακα) που περιέχει το Γερμάνιο. Ο μοριακός τύπος του Οργανικού Γερμανίου (Ge-132) είναι (Ge CH2CH2 (OOH) 203. Όταν απομονωθεί είναι σε στερεή μορφή και συνήθως μπορεί να βρεθεί σε λευκή σκόνη. Μέσα στο ανθρώπινο σώμα, το οργανικό γερμάνιο, μπορεί:
     Να ισχυροποιήσει το Ανοσοποιητικό Σύστημα
     Να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος
     Να προσδώσει πολλή ενέργεια στο σώμα
     Να αποβάλλει τις τοξίνες, ειδικά τα βαρέα μέταλλα όπως τον Υδράργυρο και τον Μόλυβδο.
Μαζί με τους Πολυσακχαρίτες, το Οργανικό Γερμάνιο είναι το βασικό στοιχείο με το οποίο το Γανόδερμα έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα. Αυξάνει την ικανότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο μέχρι και 150% έως 200% περισσότερο. Η αυξημένη παροχή οξυγόνου τρέφει τα κύτταρα του σώματος και ελέγχει τα καρκινικά κύτταρα.

Το Οργανικό Γερμάνιο σαν προσαρμογόνο
Απόπτωση καρκινικού κυττάρου σε χημειοθεραπεία
Όταν τα καρκινικά κύτταρα εκτίθενται απευθείας σε ένα χημειοθεραπευτικό παράγοντα σε δοκιμαστικό σωλήνα τα κύτταρα καταστρέφονται. Όταν τα καρκινικά κύτταρα εκτίθενται σε Οργανικό Γερμάνιο σε δοκιμαστικό σωλήνα, τα κύτταρα δεν επιδεικνύουν καμία αλλαγή. Το Γερμάνιο μοιάζει σχετικά αναποτελεσματικό. Παρόλα αυτά διεγείρει τις άμυνες κατά του καρκίνου.
Αν και δεν θεραπεύει, φαίνεται ότι ενισχύει την μεταβολική ικανότητα του οργανισμού για να θεραπευτεί. Στην περίπτωση του καρκίνου δεν σκοτώνει τα κύτταρα. Όμως διεγείρει τις άμυνες του ανοσοποιητικού, ώστε να παράγουν εκείνες τις ουσίες που με τη σειρά τους θα επιτεθούν και θα καταστρέψουν τον εχθρό.

Κύτταρα-φονείς (NK-cells) επιτίθενται σε καρκινικό κύτταρο
Ανάμεσα στις λειτουργίες του είναι η ικανότητά του να πυροδοτεί την παραγωγή και την αποτελεσματικότητα της δράσης των κυττάρων φονέων (Noural killer cells). Οι ουσίες που υποβοηθούν την ομαλοποίηση των σωματικών λειτουργιών με έμμεσο τρόπο είναι γνωστές ως προσαρμογόνα (adaptogens).
Ένα προσαρμογόνο χαρακτηρίζεται από την έλλειψη τοξικότητας και συγκεκριμένης επίδρασης, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητα σας να αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε στρες (σωματικό, συναισθηματικό ή χημικό). Το συγκεκριμένο προσαρμογόνο έχει αναφερθεί ότι εξομαλύνει τις τιμές οξύτητας/αλκαλικότητας του οργανισμού, τις καμπύλες γλυκόζης, τα επίπεδα χοληστερόλης και τις τιμές της πίεσης του αίματος.

Που μπορεί να βρεθεί το Γερμάνιο
Έχετε ακούσει ποτέ ότι το σκόρδο είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία; Άλλες τροφές ή συμπληρώματα που μας βοηθούν είναι η αλόη, το τζιν-σενγκ, το νεροκάρδαμο, κ.α. Γνωρίζετε όμως τι κοινό έχουν αυτά τα αρχαία γιατρικά της φύσης;
Ολα περιέχουν Γερμάνιο! Απλά διαφέρουν μεταξύ τους στην περιεκτικότητα σε Γερμάνιο, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Picture

Όπως βλέπουμε το Γανόδερμα είναι το πλουσιότερο σε οργανικό Γερμάνιο με περιεκτικότητα μεταξύ 800 και 2000 p.p.m. Η ακριβής περιεκτικότητά του σε Γερμάνιο οφείλεται στον τρόπο καλλιέργειάς του. Για να επωφεληθείτε από το φυσικό Οργανικό Γερμάνιο, μπορείτε να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχύλισμα από Γανόδερμα υψηλής ποιότητας. Αυτό το βότανο περιέχει επίσης και άλλα εξαιρετικά ωφέλιμα συστατικά για την υγεία, όπως το ένζυμο Superoxide dismutase (SOD).

Δραστικά Συστατικά του μανιταριού
Γανόδερμα
Οι αρχαίοι κινέζοι γιατροί, έπρεπε να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές δράσεις, που είχε το Γανόδερμα μέσω παρατήρησης. Μπορούσαν να ελέγξουν το μανιτάρι με την αφή, την όσφρηση και τη γεύση τους. Πειραματίζονταν με τη δοσολογία και τον τρόπο χρήσης, μέχρι να βρουν τον καλύτερο τρόπο να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σήμερα, με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει, οι γιατροί και οι ερευνητές έχουν μεγαλύτερη κατανόηση για τα βασικά χημικά συστατικά του γανοδέρματος Ganoderma Lucidum. Μερικά από αυτά, είναι:

Το Οργανικό Γερμάνιο
Ένζυμο που δρα αντιοξειδωτικά (εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες O2) και αντιγηραντικά. Επιβραδύνει την γήρανση των κυττάρων και τα αναζωογονεί.
Πολυσακχαρίτες
Μειώνουν αποτελεσματικά τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, εξουδετερώνουν τα λίπη, ισχυροποιούν το αμυντικό σύστημα και καταστέλλουν τα καρκινικά κύτταρα.
Τριτερπένια
Ονομάζονται επίσης και οξέα του Lingzhi. Bελτιώνουν την γαστρεντερική λειτουργία, είναι αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές, ενώ έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα τριτερπένια είναι πιθανοί αντικαρκινικοί παράγοντες).
Μονοφωσφορική Αδενοσίνη (AMP)
Διαλύει του θρόμβους και απομακρύνει την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. Άριστη για την βελτίωση καταστάσεων υπέρτασης, εγκεφαλικού, στεφανιαίας νόσου και μουδιάσματος.
Όπως βλέπουμε, κάθε δραστικό συστατικό που αναφέρθηκε έχει αρκετές διαφορετικές επωφελείς δράσεις, υποστηρίζοντας τις σωματικές λειτουργίες και βελτιώνοντας την κατάσταση της υγείας μας. Όμως Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ αυτών των ουσιών μέσα στο Γανόδερμα, του δίνει τις εκπληκτικές θεραπευτικές του ιδιότητες.
Το Γανόδερμα επίσης περιέχει αρκετά μεταλλικά στοιχεία, όλα απαραίτητα στον οργανισμό μας, σε υπολογίσιμες συγκεντρώσεις, π.χ. Κάλλιο (Κ), Μαγνήσιο (Mg),       Aσβέστιο (Ca),  Νάτριο (Na),  Μαγγάνιο (Mn), Σίδηρο (Fe), Ψευδάργυρο (Zn).

Πηγή: http://georgeloukas.weebly.com/pilambdaetarhoomicronphiomicronrho943epsilonsigmaf-gammaiotaalpha-ganoderma-lucidum.html

  • Αναφορικά με τα συστατικά και τις ιδιότητες του γανοδέρματος μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα άρθρα μας .
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γανόδερμα και τα συστατικά του, πατήστε εδώ.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!