Αρχική Vivamus Τι το σπουδαίο έχει το μανιτάρι Γανόδερμα Vivamus

Ανάμεσα σε πολλά είδη μανιταριών μόνο το Γανόδερμα έχει εξυμνηθεί, εδώ και 2000 χρόνια. Τι το κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους μύκητες; Ποιά είναι τα ωφέλιμα δραστικά συστατικά που βρίσκονται στο Γανόδερμα που το κάνουν τόσο πολύτιμο;

To μανιτάρι Γανόδερμα, όπως είπαμε, προέρχεται από το βασίλειο των μυκήτων. Αυτοί είναι γενικά μικροί μύκητες, ανίκανοι να παράγουν την τροφή τους μέσω της φωτοσύνθεσης, όπως τα φυτά. Μπορούν να φυτρώσουν στη γη είτε να ζήσουν παρασιτικά επιβιώνοντας από θρεπτικά συστατικά άλλων φυτών ή ζώων. Μέσα στο βασίλειο των μυκήτων, οι Βασιδιομύκητες, όπως το Γανόδερμα, είναι οι ανώτερες μορφές ζωής. Αρκετοί είναι φαγώσιμοι ή έχουν άριστες ιαματικές ιδιότητες. Αυτοί οι μύκητες είναι φυσικό να θεωρούνται τα πιο πολύτιμα ιαματικά βότανα του βασιλείου των Βασιδιομυκήτων.

Οι ιαματικές ιδιότητες των Μανιταριών

Γενικά, η οικογένεια των μανιταριών μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιώντας τα μακροφάγα και τα κύτταρα φυσικούς φονείς. Τα μακροφάγα είναι η σημαντική πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον των ιών, των βακτηρίων και των ξένων ουσιών. Τα κύτταρα φονείς είναι υπεύθυνα για την εξόντωση των καρκινικών κυττάρων στο σώμα. Μερικά μανιτάρια μπορούν ακόμα και να βελτιώσουν αλλεργικές καταστάσεις, όπως δερματικές, ρινικές αλλεργίες και άσθμα. Τα δημοφιλή ιαματικά μανιτάρια είναι:

 •                       Το Shitake
 •                       To Mastake
 •                       To Golden needle
 •                       To Agaticus Blazei
 •                       To Reishi Mashroom

Όλοι αυτοί οι μύκητες βοηθούν στην πρόληψη της υπέρτασης, του διαβήτη, της σκλήρυνσης των αιμοφόρων αγγείων, ακόμη και του καρκίνου. Το Γανόδερμα ξεχωρίζει απ’ όλα, καθώς έχει τη μεγαλύτερη αξία στην Ιατρική.

Το Μοναδικό Γανόδερμα

Είναι το μοναδικό μανιτάρι με τον παρακάτω ασυνήθιστο συνδυασμό ωφέλιμων συστατικών:

 •                       Πολυσακχαρίτες
 •                       Οργανικό Γερμάνιο
 •                       Superoxide Dismutase (SOD). Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ένζυμο.

Άλλες οικογένειες μανιταριών μπορεί να περιέχουν κάποιο ή κάποια από τα υπόλοιπα δραστικά συστατικά. Όμως το Γανόδερμα τα περιέχει όλα και μάλιστα σε σημαντικές συγκεντρώσεις.

Ποιές είναι οι θεραπευτικές δράσεις αυτών των ουσιών στο σώμα;

Οι σύγχρονοι ερευνητές έχουν απομονώσει τα δραστικά συστατικά του Γανοδέρματος για να ελέγξουν  τη δράση του. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι:

 •      Ενισχύουν το αμυντικό σύστημα και βελτιώνουν τον καρκίνο
 •      Εξουδετερώνουν τις τοξίνες στο σώμα
 •      Μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες επιβραδύνοντας τη γήρανση
 •      Προλαμβάνουν την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων

Στην πραγματικότητα αυτά τα οφέλη για την υγεία είχαν καταγραφεί σε αρχαία κινεζικά κείμενα πάνω από 2000 πριν. Το βότανο αυτό χωρίζεται σε 6 κατηγορίες. Το κόκκινο Reishi με την επιστημονική ονομασία Ganoderma Lucidum,είναι το δημοφιλέστερο σήμερα εξαιτίας των υψηλών θεραπευτικών του αξιών.

Ganoderma Lucidum Ένα μανιτάρι διαφορετικό από τα άλλα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι απρόβλεπτος, ύπουλος και η σκέψη του παγώνει το αίμα. Μπορεί να κρύβεται μέσα στο σώμα και ο οργανισμός να μην το αντιλαμβάνεται. Το πλήθος μικρών ενοχλήσεων που αγνοούμε σιωπηλά και απορρίπτουμε βιαστικά μπορεί αργά ή γρήγορα να επιδεινωθούν πιάνοντάς μας στον ύπνο. Κρύβεται σε μια ύποπτη αφάνεια μέχρι τη στιγμή που αφήνει να ξεσπάσουν τα πρώτα συμπτώματα. Όλο αυτόν τον καιρό τα θανάσιμα κύτταρα πολλαπλασιάζονται και εξαπλώνονται αθόρυβα. Μετά εξαπολύουν την καταστροφική επιρροή τους μέχρι του σημείου να ακυρώσουν την ίδια τη δυνατότητα του ανθρώπινου σώματος που τα “φιλοξενεί”, να λειτουργεί. Αυτό είναι το τελικό προϊόν του καρκίνου…

Μανιτάρια που βρήκαν ένα ρόλο στην ιατρική

Σήμερα πολλά είδη μανιταριών και μυκήτων που χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή ιατρική της Άπω Ανατολής βρίσκονται κάτω από εντατική μελέτη από βοτανολόγους και ιατρικούς ερευνητές. Για παράδειγμα τα Maitake, τo shitake,  το chaga  και το andreista, ερευνώνται για τις πιθανές αντικαρκινικές, αντι-ϊικές και ενισχυτικές για το ανοσοποιητικό ιδιότητές τους. Η ψιλοκυβίνη, ένα εκχύλισμα συγκεκριμένων ψυχεδελικών μανιταριών, μελετάται για την ικανότητά της να βοηθά ανθρώπους που πάσχουν από διανοητικές ασθένειες. Έχει αναφερθεί ακόμη πως ελάχιστες ποσότητές της σταματούν τις ημικρανίες. Το cordyceps είναι ένα γένος ασκομυκήτων που περιλαμβάνει περίπου 400 είδη που έχουν περιγραφεί. Όλα τα είδη cordyceps είναι ενδοπαρασιτοειδή κυρίως σε έντομα και άλλα αρθρόποδα. Συνεπώς είναι εντομοπαθογόνοι μύκητες. Το cordyceps είναι ένα ποικιλόμορφο συμπλήρωμα τροφής. Χρησιμοποιείται για να δώσει ενέργεια και αντοχή αλλά και για ζητήματα που αφορούν την υγεία του αναπνευστικού, τα νεφρά, το ανοσοποιητικό, την περιστασιακή κόπωση και την κόπωση των επινεφριδίων.

Reishi

Τα μανιτάρια Reishi μεγαλώνουν στη φύση πάνω σε σάπια κούτσουρα και κολοβώματα δένδρων στις παράκτιες περιοχές της Κίνας. Το ώριμο σώμα του μανιταριού χρησιμεύει στην Ιατρική. Το Reishi βρίσκεται σε έξι διαφορετικά χρώματα, αλλά η κόκκινη ποικιλία είναι η πλέον κοινά χρησιμοποιούμενη και καλλιεργείται εμπορικά στη Βόρειο Αμερική, στην Κίνα, στην Ταϊβάν, στην Ιαπωνία και στην Κορέα.

Το Reishi περιέχει διάφορα συστατικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι στερόλες, οι κουμαρίνη, η μανιτόλη, οι πολυσακχαρίτες και τα τριτερπενοειδή που ονομάζονται γανοδερικά οξέα. Τα γανοδερικά οξέα φαίνεται πως βοηθούν στη μείωση της πίεσης του αίματος, αλλά και στη μείωση της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Τα συγκεκριμένα τριτερπενοειδή επίσης βοηθούν στη μείωση της συγκόλλησης των αιμοπεταλίων, ενός σημαντικού παράγοντα για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Πηγή:http://georgeloukas.weebly.com/pilambdaetarhoomicronphiomicronrho943epsilonsigmaf-gammaiotaalpha-ganoderma-lucidum.html

 • Αναφορικά με τα συστατικά και τις ιδιότητες του γανοδέρματος μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα άρθρα μας .
 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γανόδερμα και τα συστατικά του, πατήστε εδώ.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!