Καρκίνος Του Προστάτη

Αρχική Καρκίνος Του Προστάτη
by 3dd

Μας επισκέπτονται στο Vivamus αρκετά προβληματισμένοι οι ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για μιά πιό αντικειμενική ενημέρωση στην προσπάθεια τους να βρούν την καλύτερη λύση αντιμετώπισης

Καρκινος Του Προστάτη, ο πιο συχνός -ιδιαίτερα σοβαρός- καρκίνος στους άντρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο Καρκίνος Του Προστάτη στην Ελλάδα προκαλεί τον θάνατο σε περίπου 1200 άτομα το χρόνο, ενώ τα άτομα που επιβιώνουν με αυτή τη διάγνωση μπορεί να είναι ακόμα και δεκαπλάσια. Η εξέλιξη των θεραπειών και η σχετικά βραδεία πορεία εξέλιξης του καρκίνου τον κάνουν να διαγιγνώσκεται συχνά έγκαιρα ώστε οι πάσχοντες να μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια μετά την διάγνωση

Καρκίνος Του Προστάτη, με την σωστή πρόληψη, διατροφή, θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.»

Καρκίνος Του Προστάτη & Παράγοντες Κινδύνου

Λίγοι παράγοντες κινδύνου έχουν συσχετιστεί σημαντικά με τον Καρκίνο Του Προστάτη, και αυτοί είναι:
Κάπνισμα
Οικογενειακό ιστορικό (Καρκίνος Του Προστάτη σε συγγενικό πρόσωπο)
Ηλικία (όσο αυξάνεται η ηλικία, συχνότερη και η εμφάνιση του)
Ηλικία έναρξης σεξουαλικής δραστηριότητας ( η πολύ νεαρή ηλικία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη )
Αφρικανική φυλή (πιο ευάλωτη στην εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη)

Καρκίνος Του Προστάτη & Έγκαιρη Διάγνωση

Το πιο αξιόπιστο και εύκολο εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη είναι το PSA (ειδικό αντιγόνο του προστάτη). Το PSA μπορεί να εκτιμηθεί εύκολα με μία απλή εξέταση αίματος. Ως όριο έχει οριστεί το 4 ng/ml, αν και είναι πιθανόν να υπάρχει καρκίνος και με PSA 2,5 ng/ml. Στην γκρίζα ζώνη 2,5-4 ng.ml συχνά γίνεται εξέταση του ελεύθερου PSA (free PSA) και το αποτέλεσμα δίνεται ως αναλογία με το ολικό PSA. Όσο μικρότερη η αναλογία, τόσο πιό πιθανός και ο Καρκίνος Του Προστάτη.
Στην περίπτωση που υπάρχει σημαντική υποψία καλό είναι επιβεβαιώνουμε την διάγνωση με διορθωτικό υπερηχογράφημα και βιοψία και συμπληρωματικές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν με το μηχάνημα Sensitiv Iasis στο χώρο μας.

Σύμφωνα με τους περισσότερους επιστημονικούς οργανισμούς συστήνεται εξέταση κάθε χρόνο μετά τα 50 χρόνια ή μετά τα 40 σε άτομα υψηλού κινδύνου (που ισχύουν ένας ή περισσότεροι παράγοντες κινδύνου).

Καρκίνος Του Προστάτη & Έγκαιρη Διάγνωση

Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, υπάρχουν μελέτες που προτείνουν ότι μπορεί να μειώνει την επίπτωση του επιθετικού καρκίνου (βαρύτερης μορφής). Σίγουρα η καλή φυσική κατάσταση βοηθάει σε κάθε πρόβλημα υγείας, βελτιώνει και την συναισθηματική αλλά και ψυχολογική, για το λόγο αυτό συνυπολογίζοντας τα οφέλη, πρέπει να προτείνεται πάντα.

karkinos-prostati
prostatis-kai-karkinos

Καρκίνος Του Προστάτη & Άγχος

Όπως είναι γνωστό το άγχος λειτουργεί επιβαρυντικά και παρά το γεγονός της απουσίας σημαντικών στοιχείων τα οποία να συνδέουν τον Καρκίνο του Προστάτη με το άγχος, ο περιορισμός και η απουσία του όπου είναι εφικτό δημιουργούν ένα περιβάλλον πιο θετικό και αποφεύγονται οι πιθανές αλλοιώσεις

Καρκίνος Του Προστάτη & Διαιτητικά λίπη

Η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών, ειδικά κορεσμένων και trans-λιπαρών οξέων έχει άρρηκτα συνδεθεί με την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Επιβάλλεται σημαντική μείωση της πρόσληψής τους, δηλαδή των λιπαρών ζωικής προέλευσης και των υδρογονωμένων λιπαρών οξέων όπως φυτίνες και μαργαρίνες, ακόμα και αυτών που θεωρούνται «καλά». Προστασία από τον καρκίνο του προστάτη προσφέρει η αυξημένη κατανάλωση ω-3 λιπαρών, ειδικά από ψάρια.

Καρκίνος Του Προστάτη & Σόγια

Ο καρκίνος του προστάτη είναι σπάνιος στην Κίνα (28 φορές πιο συχνός στην Νορβηγία, 18 στην Αγγλία και 16 στην Αμερική) και στην Ιαπωνία. Αυτή η μειωμένη εμφάνιση οφείλεται κατά ένα μέρος τουλάχιστον στην αυξημένη κατανάλωση σόγιας. Η σόγια περιέχει ισοφλαβόνες που δεν είναι βιοενεργές, αλλά ενεργοποιούνται στο παχύ έντερο από τα καλά βακτήρια, γνωστά ως και προβιοτικά. Τα προϊόντα σόγια με «ζυμομένη» σόγια παρέχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιοενεργών ισοφλαβονών και λειτουργούν συχνά ως ασπίδα για τον Καρκίνο Του Προστάτη.

Καρκίνος Του Προστάτη & Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μία πολύ επιβλαβής συνήθεια. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, ένα από τα οποία είναι και η μείωση της εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη. Η συσκευή Sensitiv Imago βοηθάει στην διακοπή του καπνίσματος.

Καρκίνος Του Προστάτη & Λιναρόσπορος

Προερχόμενο από το φυτό “λινάρι” ή “λίνο”, ο λιναρόσπορος αποτελεί μια από τις αρχαιότερες καλλιέργειες στον κόσμο. Περιέχει φυτικές ίνες, Ω-3, Ω-6, ασβέστιο και βιταμίνη C, είναι χαμηλό σε νάτριο και δεν περιέχει γλουτένη. Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δεν τον έχει εντάξει στο διαιτολόγιό του, αν και τα οφέλη που προσφέρει είναι τεράστια. Στην περίπτωση που παρουσιάζεται Καρκινος του Προστατη επωφεληθείτε από τα βιοδιαθέσιμα θρεπτικά συστατικά περιέχει μόνο ο φρεσκοτριμμένος λιναρόσπορος. Το λινέλαιο δεν είναι καλή λύση (μπορεί να είναι και επιβλαβές για τον καρκίνο του προστάτη).

Καρκίνος Του Προστάτη & Γαλακτοκομικά/Ασβέστιο

Τα δεδομένα για τα γαλακτοκομικά και το ασβέστιο είναι συγκρουόμενα και υπάρχει δυσκολία στην εκτίμησή τους. Συνεκτιμώντας τα στοιχεία και σκεπτόμενοι ολιστικά, το ασβέστιο δεν πρέπει να μειώνεται, ούτε τα γαλακτοκομικά, παρά μόνο αυτά που είναι πλούσια σε λιπαρά, όπως τα τυριά.

Καρκίνος Του Προστάτη Ήλιος και βιταμίνη D

Η βιταμίνη D χημικά μοιάζει περισσότερο με ορμόνη, παρά με βιταμίνη. Στην επιδερμίδα μας υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες ως προβιταμίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη D υπό την επίδραση του ήλιου. Τα επιστημονικά δεδομένα δεν δείχνουν επαρκή συσχέτιση της πρόσληψης βιταμίνης D και του καρκίνου του προστάτη, αν και η ηλιοφάνεια φαίνεται να προστατεύει (αλλά μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες). Η σύσταση της ολιστικής ιατρικής είναι άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με ηλιοφάνεια (και την σχετική ηλιοπροστασία φυσικά όταν η ένταση του ήλιου είναι μεγάλη. Συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D δεν συστήνονται, ειδικά στην Ελλάδα.

Καρκίνος Του Προστάτη & Λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι ένας ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντικαρκινικός παράγοντας. Επίσης είναι θερμοανθεκτικό συστατικό, άρα αντέχει στο μαγείρεμα ( δείτε εδώ για τον τρόπο που το μαγείρεμα επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά ). Βρίσκεται στις ντομάτες και σε κόκκινα φρούτα και λαχανικά (όπως το καρπούζι και το βερύκοκο). Η κόκκινη σάλτσα περιέχει πιο βιοδιαθέσιμο λυκοπένιο απ’ ότι η φρέσκια ντομάτα. Συστήνεται η πρόσληψη 2 μερίδων ½ κούπας κόκκινης σάλτσας από ντομάτες την εβδομάδα για την μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Καρκίνος Του Προστάτη & Ρόδι

Καθώς υπάρχουν σημαντικά προ κλινικά δεδομένα (δηλαδή, όχι σε ανθρώπους), συστήνεται να περιέχεται ως μέρος μίας πλούσιας και ισορροπημένης διατροφής με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Καρκίνος Του Προστάτη & Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες και πολυφενόλες που είναι ισχυροί αντιοξειδωτικοί και αντικαρκινικοί παράγοντες. Η αντιοξειδωτική δράση 2 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού είναι ανάλογη με αυτή από 4 μήλα, 7 ποτηριών χυμό πορτοκάλι και 20 ποτηριών χυμού μήλου. Συστήνεται η μέτρια (2-4 φλιτζάνια) κατανάλωση πράσινου τσαγιού την ημέρα, ειδικά σε άτομα σε κίνδυνο (ιστορικό, ηλικία κτλ) για ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

Καρκίνος Του Προστάτη & Κουρκουμάς (turmeric)

Ο κουρκουμάς έχει πολύ αξιόλογα προ κλινικά δεδομένα για την προστασία από καρκίνου του προστάτη και άλλες μορφές καρκίνου. Πριν γίνουν ειδικές συστάσεις αναμένονται κλινικές μελέτες σε ανθρώπους. Μέχρι τότε συστήνεται η λήψη στην τροφή ως μέτρο πρόληψης εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Αν κάποιος αποφασίσει να το λάβει ως συμπλήρωμα διατροφής καλύτερα να περιέχει και πιπερίνη (από το μαύρο πιπέρι) που αυξάνει δραματικά την πρόσληψη της κουρκουμίνης.

Η προφανής λύση όταν υπάρχει υποψία ή προδιάθεση είναι μιά επίσκεψη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας Vivamus μιά εξέταση και μία ολοκληρωμένη φυσική προσέγγιση. Δημιουργώντας ένα θετικό περιβάλλον για την καταπολέμηση του Καρκίνου Του Προστάτη με την βοήθεια των Ψυχολόγων του Κέντρου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα