Αρχική Vivamus ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΜΥΤΗΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΜΥΤΗΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

by NIKOLE

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι ρινικοί πολύποδες μπορεί να προκύψουν από μυκητιασικές λοιμώξεις και δεδομένου ότι το κολλοειδές ασήμι έχει ισχυρές αντιμυκητιακές ιδιότητες… θα μπορούσε να βοηθήσει στην επούλωση τους;

Να τι πρέπει να ξέρετε…

Επειδή οι ρινικοί πολύποδες προκαλούνται συχνά από μυκητιασικές λοιμώξεις των ρινικών κόλπων/ ιγμορείων – συνήθως μια αλλεργική αντίδραση σε μύκητες που μεταδίδονται στον αέρα – πολλοί άνθρωποι ρωτούν εάν το κολλοειδές ασήμι θα ήταν χρήσιμο στη μείωση του μεγέθους των ρινικών πολυπόδων τους ή στην εξάλειψή τους εντελώς.

Άλλωστε, ο κολλοειδής άργυρος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός αντιμυκητιακός παράγοντας. Ωστόσο, οι πολύποδες που αναπτύσσονται στις ρινικές οδούς λόγω μυκητιασικών λοιμώξεων δεν είναι οι ίδιοι μυκητιασικοί. Αποτελούνται από ανθρώπινο ιστό, δηλαδή από ανθρώπινα κύτταρα που πυροδοτούνται από την υποκείμενη μυκητιασική λοίμωξη για να φλεγμονωθούν και να αναπτυχθούν υπερβολικά.

Τα προηγούμενα χρόνιαπίστευαν ότι το κολλοειδές ασήμι, που χρησιμοποιήθηκε στις ρινικές οδούς ως πλύσιμο (μέσω δοχείου neti, ή μέσω φιάλης ρινικού σπρέι ή παρόμοιου εργαλείου) δεν θα είχε σημαντική επίδραση στον ίδιο τον πολύποδα, παρόλο που πιθανώς θα μπορούσε να εξαλείψει την υποκείμενη μυκητιασική λοίμωξη.

Αυτό δυνητικά αλλάζει, ωστόσο, με την εμφάνιση μιας νέας μελέτης που δείχνει ότι η «φλεγμονή των αναπνευστικών επιθηλιακών κυττάρων» μπορεί να εξημερωθεί χρησιμοποιώντας νανοάργυρο.

Αν και οι νέες πληροφορίες δεν έχουν ακόμη πλήρως επιβεβαιωθεί σε ανθρώπους, επειδή η μελέτη ήταν μια απλή εργαστηριακή μελέτη δοκιμαστικού σωλήνα και όχι μια μελέτη σε ανθρώπους, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι βιώνουν βαθιά ανακούφιση από το μέγεθος ή την ανάπτυξη του ρινικού πολύποδα απλώς πλένοντας τους ρινικές διόδους με κολλοειδές ασήμι.

Να τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής…

Μια κλινική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Immunopharmacology τον Νοέμβριο του 2011, που διεξήχθη από ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Καθολικού Πανεπιστημίου Daegu στη Νότια Κορέα, έδειξε ότι ο νανοάργυρος έχει αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στη «φλεγμονή των αναπνευστικών επιθηλιακών κυττάρων», δηλαδή στα ρινικά πολύποδα κύτταρα. .

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο νανοάργυρος μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή των ρινικών πολυπόδων κυττάρων, η οποία συχνά προκαλείται από αλλεργικές αντιδράσεις σε σπόρια μυκήτων που εισπνέονται από τη μύτη.

Αυτή, φυσικά, ήταν μια μελέτη δοκιμαστικού σωλήνα και όχι μια πραγματική ανθρώπινη μελέτη. Αλλά να τι είπαν οι ερευνητές:

«Ο νανοάργυρος είναι γνωστός για τις αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες, ωστόσο οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις του νανοαργύρου δεν έχουν μελετηθεί καλά…

…Σε αυτή τη μελέτη, τρία κοινά παθογόνα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την έναρξη της φλεγμονώδους απόκρισης στα ρινικά επιθηλιακά κύτταρα. Αυτή η μελέτη πραγματοποιήθηκε για να διερευνήσει την πιθανή κλινική χρησιμότητα του νανοαργύρου στη φλεγμονή των αναπνευστικών επιθηλιακών κυττάρων.

Οι ρινικοί πολύποδες ελήφθησαν από οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ενδοσκοπική εγχείρηση κόλπων [και] τα επιθηλιακά κύτταρα του ρινικού πολύποδα απομονώθηκαν χρησιμοποιώντας μεθόδους πέψης πρωτεάσης.

Αφού λήφθηκαν τα κύτταρα του ρινικού πολύποδα από ρινικούς πολύποδες, απομονώθηκαν και στη συνέχεια διεγέρθηκαν χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες που είναι γνωστό ότι προκαλούν φλεγμονή των ρινικών πολυπόδων (δηλαδή, γνωστή ως παραγωγή κυτοκίνης), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο νανοάργυρος, με μόνο 1 ppm, παρήγαγε ένα τεράστιο 90% μείωση της φλεγμονής των κυττάρων. Αυτοί έγραψαν:

«…η παραγωγή κυτοκίνης αναστέλλεται κατά 90% σε συγκεντρώσεις 1 ppm νανο-αργύρου».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν περαιτέρω ότι όταν οι συγκεντρώσεις νανοαργυρίου αυξήθηκαν πάνω από 10 ppm, τα φλεγμονώδη κύτταρα του ρινικού πολύποδα πέθαναν. Αυτοί έγραψαν:

Η επιβίωση των κυττάρων βρέθηκε να μειώνεται σημαντικά σε συγκεντρώσεις ναν-αργύρου που υπερβαίνουν τα 10 ppm.

Σύμφωνα με τους ερευνητές:

«…σε ασφαλείς συγκεντρώσεις [δηλαδή, 1 ppm] ο νανοάργυρος μπορεί να αναστείλει την ενεργοποίηση των NPEC [δηλαδή, επιθηλιακά κύτταρα ρινικού πολύποδα – ED].

Αυτό το εύρημα υποδηλώνει μια νέα φαρμακολογική λογική για τη θεραπεία της φλεγμονής των αεραγωγών και/ή της ανοσολογικής νόσου».

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι το εξής: Σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις νανοαργυρίου (1 ppm), η φλεγμονή των χημικά διεγερμένων ρινικών πολυπόδων κυττάρων αναστέλλεται. Και σε υψηλότερες συγκεντρώσεις νανοαργυρίου (δηλαδή πάνω από 10 ppm), φαίνεται ότι τα χημικά διεγερμένα κύτταρα ρινικού πολύποδα σκοτώθηκαν.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι:

«Τα αναπνευστικά επιθηλιακά κύτταρα είναι τα πρώτα κύτταρα του βλεννογόνου που εκτίθενται σε περιβαλλοντικά ερεθίσματα που σχετίζονται με φλεγμονή των αεραγωγών.

Οι μύκητες έχουν συχνά συσχετιστεί με αλλεργικές βρογχικές και ρινικές παθήσεις, η πρωτεολυτική τους δράση οδηγεί στην παραγωγή προφλεγμονωδών κυτοκινών με άμεση ενεργοποίηση των επιθηλιακών κυττάρων.

Ο άργυρος είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές αντιβιοτικές ουσίες που είναι γνωστές και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ανθρώπινων παθήσεων λόγω των φυσικών αντιβακτηριακών και μη τοξικών ιδιοτήτων του.

[Ο νανοάργυρος αποδείχθηκε ότι] αναστέλλει αποτελεσματικά τη φλεγμονή που σχετίζεται με αλλεργίες και λοιμώξεις. Η παραγωγή χημικού μεσολαβητή αναστέλλεται έντονα σε συγκεντρώσεις πάνω από 1 ppm νανο-αργύρου».

Συνολικά, αυτό φαίνεται να είναι καλά νέα για όσους η ανάπτυξη ή η φλεγμονή του ρινικού πολύποδα διεγείρεται από αλλεργικές αντιδράσεις σε πράγματα όπως σπόρια μυκητιακών παθογόνων που εισπνέονται στη μύτη.

Για την αντιμετώπιση αυτής της διαταραχής/ πάθησης προτείνουμε αρχικά τα ακόλουθα σκευάσματα:

  • nanobiotic med silver runny nose (σπρέυ μύτης με νανοσωματίδια)
  • Βwl ή Deworm για τα παράσιτα

Επιπλέον Συνεδρίες Βιοσυντονισμού (Alixxor) για Ενίσχυση της Αυτοίασης και Σκανάρισμα (και από μακρυά )

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

                    Facebook Vivamus 

Πηγή:

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!