Αρχική Vivamus Υπεροξείδια της Δισμουτάσης και SOD Τα μυστικά του γανοδέρματος για την μακροζωϊα Vivamus

Υπεροξείδια της Δισμουτάσης και SOD Τα μυστικά του γανοδέρματος για την μακροζωϊα Vivamus

by NIKOLE

Το υπεροξείδιο της Δισμουτάσης είναι ένα σημαντικό δραστικό συστατικό που περιέχει το βότανο Γανόδερμα. Παρέχει στο γανόδερμα την ιδιαίτερη ικανότητα επιβράδυνσης της γήρανσης εφόσον το καταναλώνουμε συστηματικά και μακροχρόνια.

Το SOD είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στον άνθρωπο και σε άλλα ζώα. Δρα σαν μια σημαντική γραμμή άμυνας εναντίον της οξείδωσης σε όλα σχεδόν τα κύτταρα που εκτίθενται στο οξυγόνο.

Το SOD μετατρέπει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου σε μια λιγότερο τοξική ουσία, το υπεροξείδιο του Υδρογόνου. Το υπεροξείδιο του Υδρογόνου είναι λιγότερο βλαπτικό και μετατρέπεται στη συνέχεια σε νερό με την επίδραση της δεύτερης γραμμής άμυνας, την υπεροξειδάση της Γλουταθειόνης.

Η τρίτη γραμμή άμυνας κατά την επίθεση των ελεύθερων ριζών είναι η καταλάση, που μετατρέπει τις εναπομείνασες ρίζες Οξυγόνου σε νερό και οξυγόνο.

Πως το SOD προστατεύειτα κύτταρα

Δεδομένου ότι οι ελεύθερες ρίζες Οξυγόνου είναι τοξικές, σχεδόν όλες οι μορφές ζωής που χρησιμοποιούν  οξυγόνο περιέχουν κάποια μορφή του ενζύμου SOD. Αυτό είναι πολύ δραστικό. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου σχεδόν αμέσως μόλις τις συναντήσει σε κάποιο υδατικό διάλυμα.

Έρευνες απέξειδαν ότι το SOD προστατεύει πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών Οξυγόνου. Αυτός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιμήκυνση της ζωής των κυττάρων, άρα και την καθυστέρηση της γενικής γήρανσης του σώματος ή ακόμα και την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας. To SOD επίσης προστατεύει τα κύτταρα,α από:

  •      Την καταστροφή του DNA
  •      Τις βλάβες από την ιονίζουσα ακτινοβολία
  •      Την καταστροφή των λιπιδίων

Σχετικά με τα πειράματα που γίνονται με το SOD στην έρευνα κατά του καρκίνου, οι επιστήμονες καλλιεργούν καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο και μετά ρίχνουν διαλύματα διαφόρων συγκεντρώσεων σε SOD πάνω στα κύτταρα αυτά, παρατηρώντας με το μικροσκόπιο οι επιστήμονες βλέπουν έκπληκτοι τα καρκινικά κύτταρα να απενεργοποιούνται και να πεθαίνουν σταδιακά.

Ποιός έχει το περισσότερο SOD;

Μεταξύ όλων των ζωντανών οργανισμών, ο άνθρωπος έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε SOD. Συνεπώς, θεωρητικά, μπορούμε να ζήσουμε τουλάχιστον 125 χρόνια, όσον αφορά αυτόν τον παράγοντα. Στην πράξη όμως, μέχρι να φτάσουμε τα 40, το Υπεροξείδιο της Δισμουτάσης μας έχει μείνει μόνον το μισό. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να καταπολεμήσει διάφορους μολυσματικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως:

  •      Μόλυνση του αέρα
  •      Μόλυνση του νερού
  •      Μόλυνση από ηλεκτρομαγνητικά πεδία

Το άγχος στην εργασία, η κακή διατροφή και σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργούν επίσης πολύ οξειδωτικό σοκ που βλάπτει το σώμα μας. Έτσι έχετε εξαντλήσει τα αποθέματά σας σε SOD πολύ πριν φτάσετε τα 100. Τα μειωμένα επίπεδα του SOD είναι ένας από τους λόγους της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας μετά την ηλικία των 40 ετών. Στα 20 και στα 30 μας δεν νοιώθουμε διαφορές στην γενική κατάσταση της υγείας μας. Μόλις μπούμε στα 40 κάποια προβλήματα υγείας αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και σταδιακά πολλαπλασιάζοντα όσο περνούν τα χρόνια συνήθως με αυξανόμενο ρυθμό.

SOD στο Γανόδερμα

Μολαταύτα καταναλώνοντας συστηματικά το βότανο Γανόδερμα, μπορείτε να διατηρήσετε το επίπεδο του SOD στο σώμα σας σε ικανοποιητικό βαθμό για περισσότερο χρόνο. Αυτό θα σας βοηθάει να αμυνθείτε κατά της επίθεσης από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, που αποδεδειγμένα προκαλούν μια μεγάλη σειρά κοινών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

Βάζοντας το Γανόδερμα στη ζωή σας, το επιπλέον SOD που προσλαμβάνετε, σίγουρα θα σας βοηθά να υποστηρίξετε το σώμα σας καθώς μεγαλώνετε και να επιβραδύνετε τη γήρανση του οργανισμού σας.

(Πηγή: http://georgeloukas.weebly.com/pilambdaetarhoomicronphiomicronrho943epsilonsigmaf-gammaiotaalpha-ganoderma-lucidum.html

  • Αναφορικά με τα συστατικά και τις ιδιότητες του γανοδέρματος μπορείτε να ανατρέξετε στα αντίστοιχα άρθρα μας .
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Γανόδερμα και τα συστατικά του, πατήστε εδώ.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!