Αρχική Vivamus Ακαταλληλότητα πλαστικών προϊόντων Τι σημαίνει BPA ; Για ποιο λόγο πρέπει να χρησιμοποιώ BPA-FREE προϊόντα . Γιατί Επιλέγουμε eco life οικολογικά προϊόντα στο Κέντρο Vivamus

Ακαταλληλότητα πλαστικών προϊόντων Τι σημαίνει BPA ; Για ποιο λόγο πρέπει να χρησιμοποιώ BPA-FREE προϊόντα . Γιατί Επιλέγουμε eco life οικολογικά προϊόντα στο Κέντρο Vivamus

by NIKOLE

Είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε δει ετικέτες “χωρίς BPA“, ειδικά αφού το BPA έγινε πρωτοσέλιδο στο παρελθόν. Αλλά ίσως να μη γνωρίζετε τί ακριβώς σημαίνει αυτό και να εξακολουθείτε να αναρωτιέστε.

Παρακάτω θα μάθετε γιατί είναι σημαντικό να μένουμε μακριά από τα προϊόντα που περιέχουν BPA.

Τι σημαίνει BPA ;

Ο επιστημονικός όρος BPA σημαίνει Bisphenol A. Το Bisphenol-A (BPA) χρησιμοποιείται από το 1960 στην κατασκευή πλαστικών. Είναι μια βιομηχανική χημική οργανική ένωση που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο για την παραγωγή πλαστικών και προστίθεται σε πολλά εμπορικά προϊόντα -ειδικότερα στα μπιμπερό, πλαστικά μπουκάλια νερού, επιτραπέζια σκεύη και προϊόντα υγιεινής- με αποτέλεσμα να τα σκληρύνει. Το BPA χρησιμοποιείται ευρέως στα πλαστικά μπουκαλάκια νερού μια χρήσης.

Το BPA έχει την ικανότητα να διοχετεύεται σε τρόφιμα και ποτά. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις η χημική ένωση BPA, εισχωρεί στα τρόφιμα, στο νερό και δυστυχώς στον ανθρώπινο οργανισμό. Νέες έρευνες και μελέτες δημοσιοποιούνται συχνά για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το BPA πλαστικό για το ανθρώπινο σώμα. Ειδικότερα υπάρχει πρόβλημα στην παρατεταμένη αποθήκευση τροφίμων και του νερού σε συσκευασίες που είναι κατασκευασμένες από το οργανικό χημικό BPA. Την θερινή περίοδο του χρόνου όπου οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες η δισφαινόλη Α εισχωρεί πιο εύκολα στο περιεχόμενο της συσκευασίας με το οποίο βρίσκεται σε επαφή. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης υπάρχει στις περιπτώσεις που υπάρχει παρατεταμένη επαφή με το προϊόν.

Το BPA είναι μια ένωση που μοιάζει με τα οιστρογόνα.

Για αυτό το λόγο μπορεί να αλλάξει τις λειτουργίες των ορμονών και να επηρεάσει την υγεία με την πάροδο του χρόνου. Επίσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις διαδικασίες του σώματος όπως η ανάπτυξη, τα επίπεδα ενέργειας και η αναδόμηση των κυττάρων. Επομένως τόσο η έκθεση στο BPA στην πρώιμη παιδική ηλικία μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη, το βάρος και να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία αργότερα στη ζωή, αλλά και στη μεταγενέστερη.

Ωστόσο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. 

Για αυτό είναι σημαντικό να ελέγχουμε όλα τα προϊόντα και να διασφαλίζουμε ότι είναι χωρίς BPA.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού για τις επιπτώσεις της BPA στον ανθρώπινο οργανισμό. Για τον λόγο αυτό υπάρχει έντονη προβολή και προώθηση προϊόντων BPA FREE.

Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα πλαστικά που χαρακτηρίζονται ως BPA-FREE έχουν παρασκευαστεί με παρόμοια χημικά στοιχεία όπως BPS ή άλλα προϊόντα δισφαινόλης.

Πώς να προστατεύσετε την οικογένειά σας από το BPA;

Μπορούμε να μειώσουμε την έκθεση στη χημική ουσία αγοράζοντας δοχεία τροφίμων και μπουκάλια νερού για την οικογένειά μας που δεν περιέχουν BPA. Χρησιμοποιούμε ανοξείδωτο ατσάλι, άχυρο σίτου, γυαλί, μπαμπού, ξύλο, 100% σιλικόνη food grade ή προϊόντα από 100% σιλικόνη medical grade.

Ιδιότητες σιλικόνης food grade και medical grade

Οι σημαντικότερες ιδιότητες της σιλικόνης food grade ή medical grade είναι ότι είναι άοσμη, μη τοξική, αδρανής, σταθερή σε υψηλές θερμοκρασίες και χημική ανθεκτική. Αυτό της επιτρέπει να χρησιμοποιείται σε εφαρμογές επαφής με τρόφιμα και σε ιατρικές εφαρμογές. Και οι δύο ποιότητες διασφαλίζουν ότι δεν δημιουργείται βλάβη στον άνθρωπο και το περιβάλλον και διευκολύνουν τη βιοσυμβατότητα.

Έχουμε όλα όσα χρειάζεστε για να αποφύγετε το BPA όταν πρόκειται για τις ώρες των γευμάτων, στο σπίτι ή εν κινήσει με τα ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ECO LIFE! Από ποτηράκια, σκεύη φαγητού, πιπίλες έως και μασητικά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας είναι χωρίς BPA-, BPS-, BPF- Phthalate και PVC και ασφαλή για το μωρό και την οικογένεια.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

                    Facebook Vivamus 

Πηγή: https://drinkwater.gr/ti-simainei-bpa-gia-poio-logo-prepei-na-chrisimopoio-bpa-free-proionta/

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!