Αρχική Vivamus ΧΑΜΗΛΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ Η ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ VIVAMUS

ΧΑΜΗΛΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΒΡΑΔΥΚΑΡΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ Η ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ VIVAMUS

by NIKOLE

Ο κανονικός καρδιακός ρυθμός, ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός σε ηρεμία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 60 και 100 παλμών ανά λεπτό. Εάν ο καρδιακός σας ρυθμός είναι πάνω από 100 παλμούς το λεπτό, τότε αυτό ορίζεται ως ταχυκαρδία. Αντίθετα, εάν ο καρδιακός σας ρυθμός είναι κάτω από 60 παλμούς ανά λεπτό σε ηρεμία, τότε ορίζεται ως βραδυκαρδία. Στην εποχή μας είμαστε περιτριγυρισμένοι από τεχνολογία. Οι άνθρωποι έχουν μηχανήματα και smartphone και fitbit που μας δίνουν τον καρδιακό παλμό και τις μετρήσεις οξυγόνου και όταν ο καρδιακός ρυθμός είναι χαμηλός -κάτω από 60 παλμούς μερικά από αυτά τα μηχανήματα εμφανίζουν φωτισμό και λένε ότι αυτός ο καρδιακός ρυθμός είναι χαμηλός και αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ανθρώπους για την καρδιά τους. Ιδιαίτερα αν ο καρδιακός ρυθμός είναι ας πούμε 40 παλμοί ανά λεπτό ή κάτι τέτοιο και οι άνθρωποι εξέφρασαν ανησυχία για την καρδιά τους αναρωτιούνται γιατί ο καρδιακός μου ρυθμός είναι αργός, θα μπορούσε η καρδιά μου να σταματήσει και να πεθάνω;

Ας προσπαθήσουμε να διευκρινίσουμε κάποια ζητήματα σχετικά με αυτές τις ανησυχίες δίνοντας πληροφορίες αναφορικά με τον αργό καρδιακό ρυθμό συμβάλλοντας στο να ηρεμήσει το μυαλό σας. Η καρδιά σας δεν θα σταματήσει. Αυτό σπάνια συμβαίνει να σταματήσει η καρδιά λόγω αργού καρδιακού ρυθμού.

Επιτρέψτε μου να σας μιλήσω για μερικά πράγματα. Το πρώτο πράγμα είναι όταν τα μηχανήματα δείχνουν αυτόν τον αριθμό 45 ή 50, έχει νόημα να κατανοήσετε τη συνάφεια του αριθμού.

Τι είναι ο καρδιακός παλμός και γιατί είναι τόσο σημαντικός. η λειτουργία της καρδιάς

Η λειτουργία της καρδιάς είναι να στέλνει αίμα πλούσιο σε οξυγόνο σε όλο το σώμα και πρέπει να χτυπά έναν ορισμένο ελάχιστο αριθμό φορών. Εάν δεν χτυπήσει στον ελάχιστο αριθμό φορών, δεν θα στείλει πολύ αίμα στο σώμα και επομένως τα ζωτικά μας όργανα που χρειάζονται αίμα πλούσιο σε οξυγόνο δεν θα λειτουργήσουν το ίδιο καλά. Παρόλο που ένας καρδιακός ρυθμός μικρότερος από 60 θεωρείται αργός, συχνά δεν έχει καμία επίδραση σε εμάς, επειδή καθώς η καρδιά επιβραδύνει την κίνησή της έχει περισσότερο χρόνο να γεμίσει με αίμα και επομένως αν και ο καρδιακός ρυθμός είναι χαμηλός η ποσότητα αίματος είναι πιθανώς η ίδια. Η καρδιά έχει ας πούμε 70 παλμούς το λεπτό. Εάν αυτοί μειωθούν στους 50 παλμούς το λεπτό, αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα πάει λίγο πιο αργά, αλλά παράλληλα θα γεμίσει με περισσότερο αίμα, οπότε πιθανότατα καταλήγει να στέλνει την ίδια ποσότητα αίματος σε σύγκριση με όταν η καρδιά χτυπά με 70 παλμούς το λεπτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρόλο που η καρδιά σας μπορεί να είναι πιο αργή, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κυκλοφορεί λιγότερο αίμα στο σώμα. Φυσικά σε ένα ορισμένο σημείο η καρδιά θα γίνει τόσο αργή που δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα. Αλλά σε εκείνο το σημείο τα ζωτικά μας όργανα αρχίζουν να παραπονιούνται ότι δεν λαμβάνουν τόσο πολύ αίμα.

Φυσικά σε ένα ορισμένο σημείο ο φυσικός μας βηματοδότης (η «σπίθα» που καθορίζει αυτό το ηλεκτρικό ερέθισμα παράγεται από το φλεβόκομβο που βρίσκεται στο δεξιό κόλπο της καρδιάς, ο οποίος αποτελεί τη φυσική μπαταρία μας και καθορίζει το βήμα (ρυθμό) με το οποίο πορεύεται (συσπάται) η καρδιά μας γι’ αυτό και το ονομάζουμε ο φυσικός μας «βηματοδότης») θα γίνει τόσο αργός που δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα. Αλλά σε εκείνο το σημείο τα ζωτικά μας όργανα αρχίζουν να παραπονιούνται ότι δεν παίρνουν τόσο πολύ αίμα.

Τώρα, επιτρέψτε μου να σας πω λίγα λόγια για τα ζωτικά όργανα. Το ζωτικό όργανο που είναι πιο ευαίσθητο σε λιγότερο αίμα είναι ο εγκέφαλος. Ο λόγος είναι ότι ο εγκέφαλός σας είναι το πιο μακριά από το έδαφος και επομένως το πιο δύσκολο σημείο για να φτάσει η καρδιά στο αίμα και εάν η καρδιά επιβραδύνει ή αν δεν αντλεί αρκετό αίμα, τότε το πίσω μέρος του εγκεφάλου θα είναι η πρώτη περιοχή που θα αρχίσει να επηρεάζεται και εάν λαμβάνετε λιγότερο αίμα οξυγόνου στο πίσω μέρος του εγκεφάλου, το αποτέλεσμα είναι να αρχίσετε να αισθάνεστε ζάλη ή να νοιώθετε ότι σβήνετε – λιποθυμάτε. Έτσι, εάν υπάρχει πράγματι έλλειψη αίματος που κυκλοφορεί γύρω από το σώμα, ένα από τα πρώτα συμπτώματα που βιώνουν οι άνθρωποι είναι ξαφνική παροδική ζάλη ή πιθανή λιποθυμία. Αλλά αν δεν βιώνετε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι το αίμα φτάνει στο πιο δύσκολο σημείο που πρέπει να πάει π.χ. το πίσω μέρος του εγκεφάλου που είναι το πιο δύσκολο μέρος για να φτάσει το αίμα απλώς και μόνο επειδή είναι το πιο μακριά από το έδαφος από τη βαρύτητα. Οπότε αν δεν ζαλίζεστε ή δεν νοιώθετε να σβήνετε, το αίμα φτάνει εκεί που πρέπει και επομένως δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καρδιακός ρυθμό- παλμός. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αριθμός που κοιτάζετε στη συσκευή που κρατάτε, αρκεί να φθάνει το αίμα στο σώμα σας. Κατά κάποιο τρόπο, οι χαμηλότεροι παλμοί μπορεί να χαρακτηριστούν ως θετικό φαινόμενο. Εφόσον δηλαδή η καρδιά σας μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά με μόνο πχ. 45 παλμούς το λεπτό, τότε γιατί θέλετε να λειτουργήσει πιο εντατικά;. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε και γι’ αυτό λέμε ότι δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αριθμός. Το πιο σημαντικό είναι τα ζωτικά σας όργανα να λειτουργούν σε αυτόν τον αριθμό. Έτσι εάν δεν ζαλίζεστε, εάν δεν έχετε τάσεις λιποθυμίας ή λιποθυμάτε, τότε παρά την εμφάνιση ενός χαμηλότερου αριθμού παλμών, σημαντικό να θυμάστε ότι η απόλυτη τιμή ενός ο αριθμού δεν έχει μεγάλη σημασία.

Εν κατακλείδι αν η καρδιά σας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει δεν χρειάζεται να τη θεραπεύσετε. Εάν ο καρδιακός ρυθμός είναι 40 και το αίμα κυκλοφορεί, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, δεν χρειάζεται να τκάνετε κάτι για να αλλάξει, εφόσον δεν παρουσιάζετε κανένα σύμπτωμα. Επομένως, η αντιμετώπιση του αριθμού δεν πρόκειται να σας κάνει να νιώσετε διαφορετικά. Τ

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι ο καρδιακός ρυθμός είναι περιστασιακός. Μπορεί να νομίζετε ότι ο καρδιακός ρυθμός του 40 μπορεί να είναι πολύ αργός, αλλά στην πραγματικότητα όταν κοιμάστε, τότε ένας καρδιακός ρυθμός 40 παλμοί το λεπτό είναι απολύτως φυσιολογικός επειδή το σώμα σας δεν χρειάζεται πολύ αίμα εκείνη τη στιγμή. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε τις συσκευές Holter και εμφανίζουν ενδείξεις που χαρακτηρίζονται ως φυσιολογικές τη νύχτα και ο καρδιακός σας ρυθμός είναι 35 ή 30 παλμούς το λεπτό, απλά δεν έχει σημασία γιατί ούτως ή άλλως δεν χρειάζεστε τόσο πολύ αίμα τη νύχτα. Ο καρδιακός σας ρυθμός είναι εντάξει, εφόσον δεν αισθάνεστε ζαλάδα ή λιποθυμία ή έχετε κρίσεις στη μέση της νύχτας. Μπορεί να πιστεύετε ότι ο καρδιακός ρυθμός 40 παλμοί/ λεπτό ίσως είναι απλά αργός, αλλά στην πραγματικότητα όταν κοιμάστε, τότε ένας καρδιακός ρυθμός 40 είναι απολύτως φυσιολογικός, επειδή το σώμα σας δεν απαιτεί πολλή τροφοδότηση αίματος.

3: γιατί ο καρδιακός ρυθμός δεν θα σταματήσει απλώς.

Πρέπει να καταλάβετε λίγο τα “ηλεκτρικά φορτία” της καρδιάς. Η καρδιά είναι αυτό που ονομάζεται μυογενής (αυτός που σχηματίζεται από τον μυϊκό ιστό ή έχει την αρχή του σε μυ («μυογενής θεωρία του αυτοματισμού της καρδιάς), που σημαίνει ότι ο ηλεκτρισμός που κάνει την καρδιά να αντλεί αίμα παράγεται μέσα στα κύτταρα της καρδιάς.

Τι σημαίνει αυτό: Για παράδειγμα, αν βγάλω την καρδιά μου για λίγα λεπτά, θα συνεχίσει να χτυπά. Αυτό μου λέει ότι δεν εξαρτάται από τίποτα άλλο για να συνεχίσει να χτυπά. Είναι ακριβώς αυτά τα κύτταρα μέσα στην καρδιά που την κάνουν να χτυπά. Φυσικά τελικά θα σταματήσει να χτυπά, γιατί τα κύτταρα θα πεθάνουν επειδή δεν παίρνουν καθόλου οξυγόνο. Αλλά αρχικά η καρδιά θα συνεχίσει να χτυπά. Οσον αφορά δε το τμήμα της καρδιάς που παράγει ηλεκτρισμό και οδηγεί στον καρδιακό παλμό ονομάζεται φυσικος βηματοδότης ή φλεβόκομβος. “Κόμβος” που παράγει τις ώσεις με τον υψηλότερο ρυθμό και γι’ αυτό θεωρείται ο βηματοδότης και ο ενορχηστρωτής της καρδιάς, καθώς προκαλεί τον καρδιακό παλμό. Ωστόσο, εάν κόψετε το φυσικό βηματοδότη, η καρδιά δεν θα σταματήσει να χτυπά , αλλά θα συνεχίσει επειδή και άλλα μέρη της καρδιάς είναι ικανά να παράγουν ηλεκτρισμό και έτσι θα αναλάβουν τη λειτουργία αυτή. Η διαφορά είναι αν ο βηματοδότης σας είναι άθικτος, η καρδιά σας θα χτυπά με ας πούμε 60 παλμούς το λεπτό. Αν κόψετε τον βηματοδότη, η καρδιά θα είναι λίγο πιο αδύναμη και λίγο πιο αργή, ας πούμε 40 παλμούς ανά λεπτό, αλλά χτυπάει και επομένως επειδή χτυπάει θα συνεχίσει να παίρνει λίγο αίμα. Σε εκείνα τα σημεία όπου υπάρχει έλλειψη αίματος θα έχετε συμπτώματα ζάλης ή λιποθυμίας και επομένως θα πάτε να ζητήσετε την ανάλογη βοήθεια .

Αυτοί είναι δύο ή τρεις λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ανησυχείτε μήπως σταματήσει η καρδιά σας στη μέση της νύχτας ή κάτι παρόμοιο ή για τον αριθμό που διαβάζετε στο Fitbit ή στο μηχάνημα αρτηριακής πίεσης. Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι πώς νιώθετε. αν αισθάνεστε καλά μην ανησυχείτε. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται πραγματικά τίποτα να κάνετε. Εάν αισθάνεστε ζάλη και πάλι μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να σταματήσει η καρδιά σας. Αλλά σίγουρα είναι σημαντικό να πάτε και να δείτε έναν γιατρό ο οποίος θα κρίνει αν χρειάζεται να διορθώσει τον αργό καρδιακό ρυθμό, είτε βάζοντας βηματοδότη, είτε αφαιρώντας φάρμακα που ίσως επιβραδύνουν την καρδιά σας. Για παράδειγμα στις παρενέργειες ενός αρκετά συνηθισμένου σε κατανάλωση φαρμάκου όπως το Xanax (ένα από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα αγχολυτικά (ηρεμιστικά) φάρμακα με πιο συχνή χρήση για την αντιμετώπιση του παθολογικού άγχους και των αγχωδών διαταραχών) καταγράφεται και η βραδυκαρδία.  

Σημαντικό είναι να συγκρατήσετε ότι ο αργός καρδιακός ρυθμός σχετίζεται με την ποιότητα ζωής και όχι με τη διάρκεια της ζωής σας. Εάν έχετε αργό καρδιακό ρυθμό και αισθανθείτε ζάλη το πιο πιθανό είναι να πέσετε. Γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να επέμβει ο κατάλληλος γιατρός για να αποκατασταθεί η λειτουργία της καρδιάς. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε αργό καρδιακό ρυθμό και η λειτουργία σας είναι απολύτως φυσιολογική, μην ανησυχείτε γιατί τελικά αυτό έπρεπε να κάνει η καρδιά και κάνει τη δουλειά της άριστα με αυτόν τον ρυθμό.

Συνήθως ο φυσικός βηματοδότης της καρδιάς -φλεβόκομβος- είναι ευαίσθητος σε άλλες επιδράσεις όπως: αδρεναλίνη, πνευμονογαστρικό νεύρο, φάρμακα, λοιμώξεις κ.λπ. Συνήθως η θεραπεία αυτών των πραγμάτων που επηρεάζουν τον βηματοδότη θα βελτιώσει τον καρδιακό ρυθμό. Μερικές φορές ο ίδιος ο βηματοδότης αρρωσταίνει και αυτό συνήθως σχετίζεται είτε με λοιμώξεις όπως η νόσος του Lyme ή κάτι τέτοιο, είτε πιο πιθανά λόγω μεγάλης ηλικίας. Έτσι, ο αργός καρδιακός ρυθμός λόγω ενός άρρωστου βηματοδότη, εμφανίζεται συνήθως σε άτομα που είναι ηλικιωμένα.

Εν κατακλείδι, τις περισσότερες φορές, αν βλέπετε αργό καρδιακό ρυθμό, αυτό οφείλεται σε κάτι εξωτερικό της καρδιάς, όπως φάρμακα, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, ίκτερο, χαμηλή θερμοκρασία σώματος.

Το άρθρο αυτό αποτελεί καταγραφή της ομιλίας του Δόκτωρα Sanjay Gupta καρδιολόγου στη Νέα Υόρκη που μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που θα δείτε στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα Flavon Protect & Aurora Si energy & Γανόδερμα και να κάνετε συνεδρίες βιοσυντονισμού.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Τhe normal heart rate normal heart rate at rest should range between 60 and 100 beats per minute if your heart rate is over 100 beats per minute then that is defined as tachycardia. if your heart rate is below 60 beats per minute at rest, then it is defined as bradycardia. Nowadayw we are surrounded by technology. People have blood-pressure machines and smartphones and fitbits, that give us the heart rate and oxygen measurements and when the heart rate is below 60 beats/minute some of these machines with flash up and say that this heart rate is low and this causes people a great deal of concern and they may say “Why is my heart beat slow and particularly if the heart rate is say 40 beats per minute or something like that and the people expressed concern about their heart wondering why is my heart rate slow could it stop could I die .

let’s try to clarify some of these concerns about slow heart rate and put your mind at rest. your heart will not Just stop. this rarely ever happens that heart stops because of a slow heart rate. let us talk you through a few things.

The first thing is when our machines Flush up this number 45 or 50 the only way to make sense is to understand the relevance of the number. what is a heart rate and why is it so important. the heart function is to pump oxygen-rich blood around the body and to be able to pump enough oxygen-rich blood around it, it has to beat a certain minimum number of times . If it doesn’t beat to minimum number of times not much blood will get round and therefore our vital organs which need oxygen rich blood will not function as well. Although a heart rate of less than 60 is considered slow it often has no impact on us because as the heart slows down it has more time to fill with blood and therefore athough the heart rate and the amount of blood is probably the same. The heart is pumping let’s say at 70 beats per minute . if you slow it to 50 beats per minute what will happen is that it will go a little slower but it’s filling with more blood so probably the same amount of blood is going out as compared to when heart is beating at 70 beats per minute. that is why even though your heart may be slower it does not necessarily mean that less blood is going around body. Of course at a certain point the heart will become so slow that it isn’t able to pump out enough blood. But at that point our vital organs with start complaining that they are not getting as much blood.

Now, let me tell you a little bit about the vital organs. the vital organ which is most sensitive to less blood going around is the brain. the reason is that the brain is the farthest away from the ground and therefore the hardest point for the heart to get blood to and if the heart slows down or if it’s not pumping out enough blood then the back of the brain will be the first area that will start noticing it. and if you are getting less oxygen less blood to the back of the brain then the immediate result is that you start feeling dizzy or you black out. So if there is indeed a shortage of blood going around the body then one of the first symptoms that people experience are sudden transient dizziness or potentially blackouts. But if you’re not experiencing that it means that the blood is getting the hardest point to where it needs to go ie. the back of the brain which is the hardest place for the blood to get to simply because it is the farthest away from the ground from gravity and so if you’re not feeling dizzy or not blacking out then the blood is getting where it needs to get and therefore it does not really matter what the heart rate is. it doesn’t really matter what the number is that you are looking at it is getting whatever it is getting the blood around. In some ways it is good because if you’re getting the blood around your heart only working at 45 beats per minute then why do you want it to work harder. Because you know it’s doing the job without having to work so hard that was the first thing to note and this is why we say it does not really matter what the number is. the more important thing is : are your vital organs being perfused at that number if you are not feeling dizzy if you are not lightheaded if you are not blacking out then just number is doing what it is meant to do and therefore the absolute value of a number does not matter much

2nd thing to say is that if the heart is doing what it is doing you don’t need to treat it. If the heart rate is 40 and the blood is getting around you don’t need to do anything you don’t need to treat it because you’re not getting any symptoms. So treating the number is not going to make you feel any different. The second thing to say is, the heart rate is situational. You may think that the heart rate of 40 maybe is too slow but actually when you’re sleeping then a heart rate of 40 is quite normal because your body doesn’t require much blood at that time. So when you have these Holter monitors and they say okay at night your heart rate is 35 or 30 beats per minute it just don’t matter because you probably don’t need that much blood at night anyway. the heart rate is okay as long as you are not feeling light-headed or blacking out or having blacking out or having fits in the middle of the night it doesn’t really matter.

The 3rd thing is really important because it’ll tell you why the heartrate won’ t just stop. You have to understand the electrics of the heart a little bit and let me explain this to you. The heart is what is called myogenic which means that the electricity that makes the heart pump is generated within the cells of the heart. what that means this is the following. For example if I take my heart out for a few minutes it’ll keep beating. that tells me that isn’t reliant to anything else to keep beating these cells within the heart make it beat. eventually it will stop beating because the cells will die because they are not getting any oxygen. But initially the heart will keep beating. now the part of the heart which produces electricity to make the heart beat is called the pacemaker or the sinus node and that produces the impulses at the highest rate and that’s why it is considered the pacemaker it is considered the orchestrator it makes the heartbeat. However if you cut out the pacemaker, the heart will not stop beating all right it will continue to beat because other parts of the heart are also capable of generating electricity and so they will takeover. the difference is if your pacemaker is intact, your heart will be beating at let us say 60 beats per minute if you cut the pacemaker out the heart will be a bit weaker and a bit slower say 40 beats per minute, but It is beating and therefore because it is beating it will keep getting some blood round. at that point where there is a shortage of blood you will get symptoms of dizziness or black outs and therefore you will go and seek help and some will pick that up and treat it .

So, those are two or three reasons why you shouldn’t worry about your heart stopping in the middle of the night or anything like that or get too worried about the number that you read on the fitbit or the blood pressure machine. the more important question is how do you feel. if you feel fine don’t worry about it doesn’t really need anything doing. if you feel dizzy don’t worry it is not going to stop but yes it is important to go and see a doctor because if they fix the slow heart rate by either putting in a pacemaker or taking away medications which Maybe slowing your heart for example Xanax then you won’t feel dizzy and you’ll feel back to normal .So most of the things that the slow heart rate does relate to Quality of if life rather than your length of life. If you have a slow heart rate you will feel dizzy you are more likely to fall and therefore it’s worth getting fixed. on the other hand if you have a slow heart rate and you are functioning completely normally then don’t worry because ultimately that’s what the heart was meant to do and it’s doing the job at that rate.

Usually the pacemaker of the heart is sensitive to other incluences,, adrenaline, vagus nerve, medications, infections etc. Usually treating these things which are influencing the pacemaker will improve the heart rate. Sometimes the pacemaker itself becomes ill and that is usually either related to infections such as Lyme’s disease or something like that, or more likely due to old age. So, slow heart rate because of a diseased pacemaker, usually occurs in people who are elderly. Most of the other times, if you see a slow heart rate, it is because of something external to the heart like medications, thyroid dysfunction, jauntice, low body temperature.

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!