Αρχική Vivamus ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ;

by NIKOLE

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης κέρδισαν τη δημοτικότητά τους τη δεκαετία του 80-90 του περασμένου αιώνα και από τότε δεν έχουν χάσει τη θέση τους. Το κύριο καθήκον τους είναι να καθαρίσουν το αίμα, το ήπαρ, τα έντερα, το στομάχι, το λεμφικό σύστημα από επιβλαβείς τοξίνες και να δώσουν σε ένα άτομο μια έκρηξη ενέργειας και δύναμης. Δεν υπάρχουν σαφείς στόχοι και κανόνες για τη δίαιτα αποτοξίνωσης. Κάθε ειδικός και διατροφολόγος έχει τη δική του γνώμη σχετικά με το ποιες επιβλαβείς ενώσεις πρέπει να εξαλειφθούν. Ωστόσο, δεν έχει σημασία σε ποιο στρατόπεδο ανήκετε. Η αποτοξίνωση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να δώσετε στο σώμα ελαφρότητα και φρεσκάδα.

Τι σημαίνει αποτοξίνωση;

Ρύποι, συνθετικές χημικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και άλλες επιβλαβείς ενώσεις εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα από τον έξω κόσμο. Η θεραπεία αποτοξίνωσης συνιστάται συχνότερα λόγω πιθανής έκθεσης σε τοξικές χημικές ουσίες στο περιβάλλον, ανθυγιεινών τρόπων ζωής ή κακής διατροφής.

Τα πρόγραμμα αποτοξίνωσης είναι συνήθως βραχυπρόθεσμες διατροφικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας. Αυτή η «θεραπεία» είναι κατάλληλη τόσο για ένα υγιές άτομο όσο και για άτομα με ορισμένες ασθένειες.

Μια τυπική δίαιτα αποτοξίνωσης περιλαμβάνει μια περίοδο νηστείας, ακολουθούμενη από αυστηρό βραχυπρόθεσμο έλεγχο της διατροφής με φρούτα, λαχανικά, χυμούς φρούτων και νερό. Μερικές φορές η αποτοξίνωση περιλαμβάνει επίσης βότανα, τσάγια, συμπληρώματα διατροφής, επιπλέον καθαρισμό του παχέος εντέρου ή κλύσματα.

Υποστηρίζεται ότι τέτοιες δίαιτες βοηθούν σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, τα πεπτικά προβλήματα, η παρουσία αυτοάνοσων νοσημάτων, οι φλεγμονές, οι αλλεργίες, το φούσκωμα και η χρόνια κόπωση.

Μετά από έναν σωστό κύκλο αποτοξίνωσης, τα ανθρώπινα κύτταρα ανανεώνονται, το συκώτι αρχίζει να λειτουργεί με ανανεωμένο σθένος, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και οι τοξίνες αποβάλλονται φυσικά. Η περίοδος μετά την αποτοξίνωση είναι η τέλεια στιγμή για να λάβετε βιταμίνες και χρήσιμα μέταλλα.

Σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται καθαρισμό

Οι τοξίνες είναι επιβλαβείς ουσίες που προέρχονται από τρόφιμα, νερό, προϊόντα καθαρισμού και άλλες περιβαλλοντικές πηγές που συναντάμε τακτικά. Η συσσώρευση τοξινών μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση του ανθρώπινου σώματος, σε πιθανή βλάβη σε ζωτικά όργανα και συστήματα.

Δεδομένου ότι αυτές οι τοξίνες εισέρχονται στο σώμα μας μέσω της κατάποσης (συντηρητικά, πρόσθετα και μόλυνση των τροφίμων), της αναπνοής (ρυπαντές στον αέρα που αναπνέουμε) και της απορρόφησης (μέσω του δέρματος και των ματιών), ο κίνδυνος τοξικής υπερφόρτωσης είναι μια κοινή ανησυχία για όλους. .

Επιπλέον, υπάρχει μια εσωτερική αυτομέθη, για την οποία ελάχιστα συζητείται. Αυτή είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι τοξίνες παράγονται από το ίδιο σας το σώμα ως αποτέλεσμα της κακής πέψης και της μη έγκαιρης αποβολής επιβλαβών ουσιών.

Ένα άτομο του σύγχρονου κόσμου δεν ξέρει πώς να επικοινωνεί καλά με το σώμα του. Όπως κανένα άλλο, μπορεί να μας πει τι χρειάζεται το σώμα. Το καθήκον μας είναι να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας, να αναγνωρίζουμε τα αιτήματά του για βοήθεια.

Ένας τοξικός οργανισμός μπορεί να παρουσιάσει διάφορα συμπτώματα:

 • Δερματικά προβλήματα. Συχνά, διάφορα εξανθήματα και ακμή εμφανίζονται στο δέρμα του προσώπου και της πλάτης μετά την κατανάλωση αλκοόλ, φαστ φουντ και καπνίσματος.
 • Δυσανεξία σε τρόφιμα και οσμές, το ίδιο το σώμα απορρίπτει κάθε ξένη μυρωδιά, ακόμα κι αν είναι το αγαπημένο σας πιάτο.
 • Δυσκοιλιότητα, διάρροια και άλλα πεπτικά προβλήματα, επειδή τα έντερα δεν είναι πλέον σε θέση να αφομοιώσουν σωστά την τροφή που έρχεται ξανά και ξανά.
 • Συχνά κρυολογήματα και ιώσεις, μειωμένη αντοχή στις λοιμώξεις λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Ανεξήγητοι πονοκέφαλοι λόγω πείνας με οξυγόνο.
 • Πόνος στη μέση λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος.
 • Κούραση και χαμηλή ενέργεια, όταν το αίμα δεν έχει χρόνο να παρέχει σε όλα τα κύτταρα και τα όργανα τις απαραίτητες ουσίες.
 • Η αδυναμία να νιώθεις ξεκούραστος μετά τον ύπνο, όταν το νευρικό σύστημα βρίσκεται σε συνεχή ένταση και εργασία.
 • Η αδυναμία απώλειας βάρους, επειδή το σώμα έχει ελάχιστο έλεγχο στον δικό του μεταβολισμό.

Το συκώτι, τα νεφρά, τα έντερα, το δέρμα και οι πνεύμονες είναι τα όργανα μέσω των οποίων το σώμα μας εξουδετερώνει και απομακρύνει τις τοξίνες. Με υπερβολική ποσότητα από αυτά, τα κύτταρα δεν αντιμετωπίζουν το έργο της απομάκρυνσής τους, οι επιβλαβείς ουσίες αρχίζουν να συσσωρεύονται στους λιπώδεις ιστούς και τα οστά.

Η αποτοξίνωση βοηθά στη μείωση του βάρους, στη βελτίωση της υγείας, στην προστασία του εύθραυστου οργανισμού μας από την αρθρίτιδα, το έκζεμα, τις πεπτικές διαταραχές και την κατάθλιψη.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε;

Η αποτοξίνωση είναι μια σοβαρή διαδικασία που απαιτεί μια ολοκληρωμένη μελέτη των χαρακτηριστικών του σώματός σας. Προκειμένου η διαδικασία να είναι ασφαλής, ακολουθήστε μερικούς σημαντικούς κανόνες, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, απλές αλλαγές στη διατροφή ή στον τρόπο ζωής μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία σας.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να ξεκινήσετε την αποτοξίνωση του σώματος:

 • Σταματήστε το κάπνισμα ή το ποτό : Ο καπνός του τσιγάρου και το αλκοόλ έχουν διαφορετικές επιδράσεις στο σώμα. Συγκεκριμένα, το αλκοόλ επηρεάζει το συκώτι, το οποίο είναι το κύριο όργανο αποτοξίνωσης του σώματος. Εάν ένα άτομο καπνίζει ή πίνει τακτικά, μπορεί να ξεκινήσει μια αποτοξίνωση εγκαταλείποντας αυτές τις συνήθειες και σταματώντας εντελώς μια τέτοια ενασχόληση.
 • Μείνετε ενυδατωμένοι: Η κατανάλωση αρκετού ποιοτικού νερού (από φίλτρο και όχι από πλαστικά μπουκάλια ) είναι σημαντική για τη γενική υγεία, καθώς και για την αποτοξίνωση. Η ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα άτομο εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και την ηλικία του ατόμου. Γενικά 30ml/κιλό βάρους όταν δεν ασκείται. Εάν πίνει καφέ για κάθε φλυτζάνι καφέ πρέπει να καταναλώνει επιπλέον 3 φλυτζάνια νερό. Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης πρέπει να προσθέτει επιπλέον για να αποβάλλει τις τοξίνες που συσσωρεύονται.
 • Ξεκινήστε να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Η σωστή διατροφή επιτρέπει στο σύστημα αποτοξίνωσης του σώματος να λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, την πρόσθετη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως μούρα και ξηρούς καρπούς, και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το σπανάκι και το σέσκουλο. Για ενέργεια, σύνθετους υδατάνθρακες, όπως γλυκοπατάτες ή κινόα, για το ανοσοποιητικό σύστημα, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά, όπως τζίντζερ, κουρκουμάς ή κόλιανδρος. Τα λιπαρά ψάρια είναι μια άλλη πηγή υγιεινών θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος, μπορεί να περιέχουν υδράργυρο. Ο FDA συνιστά την κατανάλωση 2-3 μερίδων ψαριών ή θαλασσινών την εβδομάδα όταν εξετάζονται οι έλεγχοι με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. (Για καθαρισμό αυτών από βαριά μέταλλα και όλων εν γένει των τροφίμων από χημικά – παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, αντιβιοτικά, ορμόνες μπορείτε να δείτε τους οζονοποιητές στην ιστοσελίδα μας)
 • Υγιής πλήρης ύπνος Ο ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλο να απομακρύνει τα τοξικά απόβλητα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό κάνει τον πλήρη ύπνο απαραίτητο μέρος της αποτοξίνωσης.
 • Περιορίστε την έκθεσή σας στην επιβαρυντική ακτινοβολία (πχ κινητού).
 • Μειώστε την τοξικότητα από ανθρώπους, περιβάλλον και τις πηγές στρες. (μπορείτε να δείτε πληροφορίες για συνεδρίες για βελτίωση και αποκατάσταση της ψυχολογίας που γίνονται με τη φωνή- πρόγραμμα evox.
 • Βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα Αν και οι άνθρωποι μπορεί να μην είναι πάντα σε θέση να ελέγξουν τις επιπτώσεις της εξωτερικής ρύπανσης, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να μειώσουν την έκθεση σε εσωτερικούς χώρους, όπως:
 1. Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειας να καπνίσουν στο δρόμο, ή καλύτερα, περάστε μαζί τη διαδικασία αποτοξίνωσης.
 2. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs), όπως αερολύματα και αποσμητικά χώρου.
 3. Είναι καλό να αερίζετε τα δωμάτια όταν κάποιος χρησιμοποιεί διαλύτες, οικιακές βαφές και άλλα είδη οικιακής χρήσης.
 4. Επιλέξτε χαλιά, καναπέδες και στρώματα που δεν θα εκπέμπουν πτητικές οργανικές ενώσεις.
 5. Απαλλαγή από προβλήματα όπως η υγρασία και η μούχλα
 6. Τακτικός καθαρισμός της συσσωρευμένης σκόνης.
 7. Χρήση καθαριστή αέρα
 8. Μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα του αέρα στην περιοχή διαμονής σας χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας.

Συνεδρίες βιοσυντονισμού, έλεγχος των βιταμινών, ιχνοστοιχείων, ενζύμων, ηλεκτρολυτών, και δυσανεξία τροφών μπορούν να γίνουν και ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

FACEBOOK Διατήρηση Υγείας Vivamus

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!