Αρχική Vivamus Γυναικολογικά προβλήματα – φλεγμονές, μυκητιάσεις, μικρόβια όπως Gardnerella vaginalis ( θάλασσα ή πισίνα ). Απαλλαγείτε με ΤΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΕΤΤΕΣ FOHOW VIVAMUS

Γυναικολογικά προβλήματα – φλεγμονές, μυκητιάσεις, μικρόβια όπως Gardnerella vaginalis ( θάλασσα ή πισίνα ). Απαλλαγείτε με ΤΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΕΤΤΕΣ FOHOW VIVAMUS

by NIKOLE

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που για τις περισσότερες γυναίκες είναι συνώνυμη με τη συχνή επαφή με τη θάλασσα και την πισίνα, την αυξημένη αθλητική και σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμα και με περισσότερα ταξίδια και μετακινήσεις.  Ωστόσο οι συνήθεις αυτές δραστηριότητες κατά την περίοδο του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τις υψηλότερες θερμοκρασίες, την αυξημένη εφίδρωση και την πιθανή παροδική αλλαγή των καθημερινών συνηθειών της υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής, μπορεί να αποτελέσουν αιτία γυναικολογικών προβλημάτων με προεξάρχουσες τη φλεγμονή του κόλπου και του αιδοίου.

Βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην εμφάνιση της κολπίτιδας μετά το καλοκαίρι είναι η διαταραχή του φυσιολογικού pH και της μικροβιακής χλωρίδας του κόλπου. Ως αποτέλεσμα της ελάττωσης του πληθυσμού των γαλακτοβακίλλων του κόλπου, ευνοείται η ανάπτυξη άλλων παθογόνων και η εμφάνιση των συμπτωμάτων αιδοιοκολπίτιδας.

Αν θέλαμε να κατατάξουμε τις παθολογικές καταστάσεις που προεξάρχουν την περίοδο του καλοκαιριού, θα τις χωρίζαμε σε:

Μυκητιάσεις, Μικροβιακές κολπίτιδες (κοινά παθογόνα μικρόβια, αιμόφιλος, τριχομονάδες, χλαμύδια)Ιογενείς λοιμώξεις (HPV, έρπης γεννητικών οργάνων), Λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, με κυρίαρχες τις κυστίτιδες, Διαταραχές του γυναικείου γεννητικού κύκλου, Πυελικές φλεγμονές.

Ο κόλπος υπό κανονικές συνθήκες αποικίζεται από ένα μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών, οι οποίοι είναι γνωστοί ως γαλακτοβάκιλλοι και αποτελούν την φυσιολογική χλωρίδα. Η παρουσία αυτών των μικροοργανισμών είναι επιθυμητή γιατί χάρη σε ουσίες που παράγουν διατηρούν το pH του κόλπου σε επιθυμητές τιμές και  εμποδίζουν την ανάπτυξη κάποιων άλλων μικροοργανισμών, οι οποίοι δεν πρέπει να βρίσκονται στον κόλπο (παθογόνοι μικροοργανισμοί). Στην περίπτωση της κολπίτιδας λοιπόν αναπτύσσονται κάποιοι παθογόνοι μικροοργανισμοί σε βάρος της φυσιολογικής χλωρίδας, διαταράσσοντας έτσι την ισορροπία του pH  και αυτό κλινικά εκδηλώνεται με τη μορφή κνησμού και υγρών στο κόλπο.

Αίτια, λοιπόν κολπίτιδας μπορεί να είναι:

  • Μικρόβια, που συνήθως μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή, όπως είναι οι τριχομονάδες, ο αιμόφιλος του κόλπου κ.ά.
  • Βακτήρια της ήδη υπάρχουσας φυσιολογικής χλωρίδας, που υπό ορισμένες συνθήκες υπεραναπτύσσονται, όπως στρεπτόκοκκοι, σταφυλόκοκκοι, μύκητες κ.ά.

Γενικά συμπτώματα

  • o   Κνησμός
  • o   Αυξημένη έκκριση κολπικών υγρών (δύσοσμες σε ορισμένες περιπτώσεις)
  • o   Τσούξιμο
  • o   Ερυθρότητα
  • o   Οίδημα
  • o   Πόνος κυρίως κατά τη σεξουαλική επαφή (δυσπαρευνία)

Λόγοι που αυξάνεται η πιθανότητα κολπίτιδας.

Κακή γενική κατάσταση του οργανισμού (έλλειψη ύπνου, περιορισμένη αντοχή λόγω ανθυγιεινής ή φτωχής διατροφής, στρες, κάπνισμα). Λάθος ή ελλιπής τοπική υγιεινή (κολπικές πλύσεις, συνεχή χρήση ταμπόν που κυκλοφορούν ευρέωςστην αγορά). Πολυάριθμες εκτρώσεις. Χρήση αποσμητικών σπρέι στην ευαίσθητη περιοχή .Σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό. Εγκυμοσύνη αλλά και εμμηνόπαυση. Συγκεκριμένες ενδυματολογικές συνήθειες όπως πολύ εφαρμοστά παντελόνια ή σορτς.

Διάγνωση

Οι περισσότερες κολπίτιδες και ανεξάρτητα από το αίτιο που τις προκαλεί παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα, γι΄ αυτό δεν μπορούν να διαγνωστούν με ακρίβεια αποκλειστικά βάσει των συμπτωμάτων τους. Έτσι, η διάγνωση επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια κολποτραχηλικού υγρού. Αυτή η εξέταση είναι απαραίτητη προκειμένου να εντοπιστεί ποιο ακριβώς μικρόβιο είναι υπεύθυνο και στη συνέχεια να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Η μυκητίαση του κόλπου είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά το καλοκαίρι. Παράγοντες όπως το θερμό και υγρό περιβάλλον ευνοούν την ανάπτυξη των μυκήτων. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού, λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά και των συνήθων σωματικών δραστηριοτήτων και συνηθειών, αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία στον γυναικείο κόλπο. Τα κλινικά συμπτώματα από τα γεννητικά όργανα σε περίπτωση φλεγμονής από μύκητες περιλαμβάνουν συνηθέστερα το πρήξιμο, την ερυθρότητα και τον κνησμό των χειλέων του αιδοίου, την αυξημένη παχύρρευστη λευκωπή κολπική έκκριση και το αίσθημα κνησμού και καύσου εσωτερικά στον κόλπο. Τα συμπτώματα του πόνου και του καύσου συνήθως επιδεινώνονται κατά την ούρηση ή τη σεξουαλική επαφή.

Ιδιαίτερα συχνή μετά το καλοκαίρι είναι επίσης η εμφάνιση βακτηριδιακής κολπίτιδας που είναι μια μορφή φλεγμονής του κόλπου που σχετίζεται κυρίως με τη διαταραχή της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας στην περιοχή. Στην ανάπτυξη της βακτηριδιακής κολπίτιδας ενέχονται πολλά μικρόβια συχνότερο των οποίων είναι η Gardnerella vaginalis. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα των γυναικών με τη μορφή αυτή κολπίτιδας είναι η αυξημένη κολπική έκκριση, συνηθέστερα λευκωπής-γκρι απόχρωσης με συνοδό ιδιάζουσα δυσάρεστη οσμή. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί ερυθρότητα και πρήξιμο των χειλέων του αιδοίου και αίσθημα κνησμού ή καύσου, λιγότερο όμως συχνά συγκριτικά με άλλες μορφές κολπίτιδας.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΕΤΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΕΤΤΕΣ FOHOW.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449                   

Facebook Vivamus 

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!