Αρτηριακή Πίεση ξεχάστε τα χάπια

Αρχική Αρτηριακή Πίεση ξεχάστε τα χάπια
by 3dd

Αρτηριακη Πιεση η αυξημένη είναι ένα πρόβλημα αρκετά διαδεδομένο σήμερα και συχνά παραγνωρίζεται από τους πάσχοντες λόγω της έλλειψης συμπτωμάτων επί μακρόν.

Η αρρύθμιστη Αρτηριακή Πίεση έχει πολλές επιπλοκές οι οποίες είναι σημαντικές και αποτελούν βασικούς παράγοντες πρόωρου θανάτου και σοβαρής αναπηρίας στην σύγχρονη εποχή.

Η υπέρταση (HTN) ή υψηλή αρτηριακή πίεση, μερικές φορές αρτηριακή υπέρταση, είναι μία χρόνια πάθηση κατά την οποία η αρτηριακή πίεση στις αρτηρίες είναι αυξημένη. Αυτή η αύξηση της πίεσης κάνει την καρδιά να εργάζεται πιο εντατικά από το φυσιολογικό για να κυκλοφορεί το αίμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων

«Η Αρτηριακή Πίεση περιλαμβάνει δύο μετρήσεις, τη συστολική και τη διαστολική, που εξαρτώνται από το εάν ο καρδιακός μυς συστέλλεται (συστολή) ή χαλαρώνει μεταξύ των παλμών (διαστολή).

Η φυσιολογική Αρτηριακή Πίεση σε κατάσταση ηρεμίας κυμαίνεται από 100 έως 140 mmHg συστολική (ανώτατη μέτρηση) και από 60 έως 90 mmHg διαστολική (κατώτατη μέτρηση). Υπάρχει υψηλή αρτηριακή πίεση εάν είναι μονίμως σε επίπεδα 140/90 mmHg ή παραπάνω. Σε περίπτωση άλλης 
παθήσεως, όπως αυξημένου σακχάρου, χοληστερόλης, καρδιακής ή νεφρικής παθήσεως, τα όρια αυτά είναι συχνά πιο αυστηρά. Η Αρτηριακή Πίεση ταξινομείται είτε ως πρωτογενής (ουσιαστική) υπέρταση είτε ώς δευτεροπαθής υπέρταση. Περίπου το 90–95% των περιπτώσεων κατηγοριοποιούνται ως «πρωτογενής υπέρταση», που σημαίνει υψηλή αρτηριακή πίεση χωρίς προφανές υποκείμενο ιατρικό αίτιο.

Άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν τα νεφρά, τις αρτηρίες, την καρδιά ή το ενδοκρινικό σύστημα προκαλούν το υπόλοιπο 5–10% των περιπτώσεων (δευτεροπαθής υπέρταση). Στις περιπτώσεις αυτές η θεραπεία κατευθύνεται στην υποκείμενη νόσο.
Η υπέρταση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για το εγκεφαλικό, το έμφραγμα του μυοκαρδίου (καρδιακές προσβολές), την καρδιακή ανεπάρκεια, τα ανευρύσματα των αρτηριών (π.χ., ανεύρυσμα αορτής), την περιφερική αρτηριακή νόσο και είναι η αιτία της χρόνιας νεφρικής νόσου. Ακόμα και η μέτρια αύξηση της αρτηριακής πίεσης σχετίζεται με το μειωμένο προσδόκιμο ζωής.

Τρόποι καθαρισμού και αποτοξίνωσης του ήπατος

Σε κάθε περίπτωση, για την ολοκληρωμένη και επιστημονικά ορθή αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης (όπως και κάθε άλλης νόσου) είναι εξαιρετικά σημαντικό να απομονώσουμε και να μελετήσουμε τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με αυτή, οι οποίοι είναι: Κληρονομικότητα, Αυξημένο Βάρος, Κάπνισμα, Αυξημένη χοληστερίνη (υπερλιπιδαιμία), Άγχος και Διαταραχές Διάθεσης, Λανθασμένη Διατροφή, Επιβάρυνση με Τοξίνες, Απουσία Άσκησης, Κατάχρηση Αλκοόλ.

Και φυσικά, οι μη-αναστρέψιμοι, όπως αυξημένη ηλικία, φύλο (πιο συχνή στους άνδρες) και οι παρουσία ορισμένων γονιδίων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, με εξαίρεση την κληρονομικότητα, σχετίζονται με τις συνήθειες και με τον τρόπο ζωής σας και επομένως μπορείτε να τους εξαλείψετε. Έτσι, οι υγιείς και νέοι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν, κατά το δυνατό, ένα μέλλον ελεύθερο από την πάθηση αυτή και τις συνέπειες της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ειδικά σχετικά νέων ανθρώπων (μέχρι 65 χρονών) η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να διακοπεί εντελώς με την αναστροφή των παραγόντων κινδύνου και ο άνθρωπος να απελευθερωθεί από τα χάπια και από ασθενής με αυξημένη Αρτηριακή Πίεση να έχει μιά φυσιολογική πίεση.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων ασθενών που πάσχουν από αυξημένη Αρτηριακή Πίεση, διαπιστώνουμε την παρουσία ενός ή περισσοτέρων από αυτούς τους παράγοντες. Κατά συνέπεια, η ολοκληρωμένη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης είναι ελλιπής αν δεν συμπεριλαμβάνει την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου.

artyriaki-piesi
artyriaki-piesi-kai-voitheia

Η Ολιστική Αντιμετώπισης της αυξημένης Αρτηριακής Πίεσης

Εύλογο λοιπόν είναι ότι, η αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης με ολιστική φιλοσοφία θα βασιστεί στη μελέτη των παραγόντων ξεχωριστά και στην αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση ή/και θεραπεία τους. Ακολουθεί ανάλυση ορισμένων από αυτούς

Αρτηριακή Πίεση & Κάπνισμα

Η αρχή θα γίνει με την αξιολόγηση του καπνίσματος. Το κάπνισμα είναι εξαιρετικά βλαβερό για την υγεία και κάθε προσπάθεια βελτίωσης της υγείας πρέπει να περιλαμβάνει προσπάθεια διακοπής του στον σχεδιασμό της έστω και αν δεν είναι το πρώτο που θα γίνει. Μπορεί, δηλαδή να αναβληθεί, αλλά όχι να ξεχαστεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, μετά από το κάπνισμα ενός τσιγάρου η πίεση αυξάνεται περίπου κατά 10mmHg και παραμένει αυξημένη για περίπου 30 λεπτά ακόμη. Καθώς μειώνεται η στάθμη της νικοτίνης, η πίεση αρχίζει να ελαττώνεται σταδιακά. Βέβαια, αν καπνίζετε 10-20 τσιγάρα την ημέρα ή περισσότερο, η πίεση παραμένει συνεχώς σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλο το 24ωρο. Με τις συσκευές που διαθέτουμε στο κέντρο VIVAMUS, υπάρχει δυνατότητα διακοπής, με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Πολύ καλή αποτελεσματικότητα έχει και η φαρμακευτική αγωγή, αλλά υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλειά της.

Αρτηριακή Πίεση & Τοξίνες

Η τοξίνωση του οργανισμού συνιστά το βασικό παράγοντα εμφάνισης και καλλιέργειας των παθήσεων. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος, ότι η επιβάρυνση με τοξίνες δεν συνδέεται μόνο με την αρτηριακή υπέρταση, αλλά και με πολλές άλλες παθήσεις. Είναι πολύ δύσκολο και συχνά χρονοβόρο να αποβληθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό, αλλά χάρη στις συσκευές της διάγνωσης του επιπέδου επιβάρυνσης και της αποβολής τους μέσω του Βιοσυντονισμού και των εξειδικευμένων συσκευών αποτοξίνωσης Detox Footspa, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Αρτηριακή Πίεση & Βάρος

Οι υπέρβαροι άνθρωποι, είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης. Η ομαλοποίηση του βάρους συχνά σχετίζεται με σημαντική μείωση της αρτηριακής υπέρτασης και είναι πολύ συχνές οι ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να απελευθερωθούν από την φαρμακευτική αγωγή μετά από έλεγχο του βάρους τους. Ο έλεγχος του βάρους επιτυγχάνεται στις πλείστες των περιπτώσεων με το τεστ διατροφικής δυσανεξίας. Ολοκληρώνεται δε με διαφορετικά προγράμματα βιοσυντονισμού συνδυασμένα με προγράμματα αποτοξίνωσης.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του βάρους θα ελεγχθεί και η αυξημένη χοληστερίνη (υπερλιπιδαιμία), αλλά θα τροποποιηθεί η διατροφή ώστε από εχθρός της υγείας να γίνει φίλος. Το αλάτι θα μετριαστεί μόνο αν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, καθώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ευαίσθητοι στο αλάτι.

Αρτηριακή Πίεση & Άγχος

Παρά τις αμφισβητήσεις μέχρι πρόσφατα γιατρών από της κλασσικής ιατρικής αναφορικά με την επίδραση του άγχους και τις διαταραχές της διάθεσης, σήμερα, ακόμα και οι πιο απόλυτοι και επίμονοι, έχουν παραδεχθεί ότι η επίδραση του άγχους στην υγεία είναι καταλυτική. Στο κέντρο VIVAMUS χάρη τόσο στο βιοσυντονισμό, με εξειδικευμένα προγράμματα και την ολιστική βελτίωση της υγείας, σε συνδυασμό και με τη ψυχολογική στήριξη από εξειδικευμένους Συνεργάτες, απελευθερώνεται ο ασθενής από το stress και βιώνει γενικότερη ισορροπία, με άμεση προέκταση την αντιμετώπιση και της υπέρτασης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα