Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Ελικοβακτηρίδιο, Διατροφή, Βιοσυντονισμός & αποκατάσταση

Ελικοβακτηρίδιο, Διατροφή, Βιοσυντονισμός & αποκατάσταση

by NIKOLE

Περίπου τα 2/3 του πληθυσμού πάσχουν από προβλήματα που δημιουργεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (HPylori) προκαλεί έλκη και συνδέεται με τον καρκίνο, συνιστά ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν αντιμετωπίσει χωρίς αντιβιοτικά που δημιουργούν παρενέργειες. Τα εργαλεία είναι ποικίλα :Βιοσυντονισμός, Διατροφή, Νηστεία, Διατροφικά συμπληρώματα (FLAVON κ.α )

https://www.vivamus.gr/product/flavon-max-anosopoiitiko-mikytes-apotoxinosi

Σε αυτό το άρθρο θα δώσουμε βαρύτητα στη διατροφή.

Για τον εντοπισμό του ελικοβακτηριδίου, συνηθίζεται ο έλεγχος των κοπράνων. Στο Κέντρο VIVAMUS χρησιμοποιούμε τη συσκευή Bιοσυντονισμού Sensitiv Imago και απλά συνδέεται ο εξεταζόμενος με το μηχάνημα, κρατώντας ένα κύλινδρο και  βάζοντας ακουστικά. Δεν νοιώθει τίποτα και η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μαζί μας τηλεφωνικά.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΔΙΑΙΤΑ

“Αντιβιοτικά ” από βότανα , φυτά αποδεικνύονται εξαιρετικά. Καθώς τα φυτά δεν μπορούν να αποδράσουν όπως πχ τα ζώα και να τρέξουν, έχουν αναπτύξει τρόπους αυτοπροστασίας. Ένας τρόπος είναι με την παραγωγή χημικών. Κάποια από αυτά τα φυσικά χημικά μπορούν να σκοτώσουν χημικά, μύκητες ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βλάψει το φυτό συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι τόσα φάρμακα προέρχονται από τα φυτά. Ακολουθούν κάποιες φυσικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν με το να σκοτώσουν τα βακτήρια ή με το να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της πεπτικής υγείας. Υπάρχουν πολλές, αλλά στο βίντεο που συμπεριλαμβάνουμε, αναφέρονται μόνο τα πιο εύκολα διαθέσιμα τα οποία επίσης συνοδεύονται από επιστημονική απόδειξη θεραπείας του ελικοβακτηριδίου.

Κράνμπερρυ τα οποία πολεμούν το ελικοβακτηρίδιο με 2 τρόπους :

Α. περιέχουν προανθοκυανιδίνες που σκοτώνουν τα βακτήρια.
Β. Εμποδίζουν στα βακτήρια να προσκολληθούν στη βλέννα του στομάχου.
Προσοχή όμως στο χυμό που θα επιλέξετε. Πρέπει να μην έχει ζάχαρη και πρόσθετα

Μπρόκολο και Λάχανο (όπως και τα ραπανάκια, το λάχανο kale και πολλά άλλα λαχανικά), ανήκουν  σε μια οικογένεια που ονομάζεται Brassica (κράμβες). Αυτά τα λαχανικά περιέχουν συστατικά που ονομάζονται  ισοθειοκυανικά πλούσιες πηγές χημικών ενώσεων που περιέχουν θείο. Ειδικότερα μία από αυτές που ονομάζεται σουλφοραφάνη είναι πολύ ισχυρή στην καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου (φαινολικό αντιοξειδωτικό φυτοθρεπτικό που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά). Οι πιο πλούσιες τροφές σε σουλφοραφάνη είναι o χυμός από ξυνολάχανο (sauerkraut), το μπρόκολο και τα φύτρα μπρόκολου. Συστήνεται λοιπόν η προσθήκη αυτών στη δίαιτα του πάσχοντος, για την εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου από τον οργανισμό.

Σκόρδο, Κρεμμύδια, Πράσα, όλα με την χαρακτηριστική δυνατή μυρωδιά που αφήνουν όταν τα κόβουμε. Αυτή η μυρωδιά προέρχεται από ένα ισχυρό αντιβακτηριακό συστατικό , που έχει σχεδιαστεί για την προστασία του φυτού και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σα φυσικό αντιβιοτικό. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι που τρώνε κρεμμύδια έχουν χαμηλότερη πιθανότητα  (συχνότητα εμφάνισης) να προσβληθούν από το ελικοβακτηρίδιο.

Πράσινο Τσάι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία. Επιπλέον έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο και μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή.

Τζίντζερ μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για μικροοργανισμούς στο στομάχι συμπεριλαμβανομένου και του ελικοβακτηριδίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο Α. δρώντας σαν αντιβακτηριδιακός παράγοντας Β.προστατεύοντας το βλεννογόνο του στμάχου Γ. μειώνοντας τη φλεγμονή & Δ. εμποδίζοντα την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου.

Μέλι Manuka εξαιρετική επιλογή. Περιέχει μια φυσική μορφή του υπεροξειδίου του υδρογόνου γνωστή για την αποκατάσταση λοιμώξεων. Σημείωση: Όλοι οι τύποι μελιού έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά ειδικά το μέλι manuka έχει αποδειχθεί το πιο ισχυρό σε μελέτες.

Ριγανέλαιο το οποίο περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται καρβακρόλη, το οποίο δρα καταστρέφοντας τις κυτταρικές μεμβράνες των βακτηρίων και σταματά την αναπαραγωγή τους. Το πολύ σημαντικό στοιχείο για το ριγανέλαιο είναι ότι ενώ σκοτώνει τα βακτήρια διατηρεί τα υγιή βακτήρια άθικτα. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο για την αποτροπή της εντερικής δυσβίωσης.

Βιταμίνη C (ειδικά στα εσπεριδοειδή). Μελέτες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που έχουν υψηλές δόσεις βιταμίνης C στη δίαιτά τους, έχουν μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο. Ο λόγος είναι ότι η βιταμίνη C βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στο βλεννογόνου του στομάχου. Μειώνει τη φλεγμονή και προστατεύει από τη λοίμωξη με ελικοβακτηρίδιο.

Λιπαρά Οξέα (ειδικά Ψάρια) δεν σκοτώνουν απαραίτητα το ελικοβακτηρίδιο, αλλά η υψηλή πρόσληψη υγιών λιπαρών οξέων, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Με τη διατήρηση της φλεγμονής σε χαμηλά επίπεδα, τα λιπαρά οξέα αποτρέπουν τη γαστρική καρκινογέννεση.

Κουρκουμάς μια από τις διαχρονικές υπερτροφές. Ισχυρό αντιφλεγμονώδες, αντιμεταλλαξιγόνο και αντιοξειδωτικό. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει πώς ο κουρκουμάς μπορεί να ξεριζώσει το ελικοβακτηρίδιο. Θεωρούν ότι μπλοκάρει τη (“σικιμική”) οδό (shikimate) που απαιτείται για τη μεταβολική παραγωγή βακτηρίων.

Μερικά Προβιοτικά
To ελικοβακτηρίδιο, προκαλεί σημαντικές αλλαγές στο γαστρικό περιβάλλον, τροποποοιώντας κυρίως το ph του στομάχου. Αυτό, οδηγεί σε αλλαγή της εντερικής μικροχλωρίδας, που είναι εξαιρετικά σημαντική για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού. ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΟ είναι οποιοδήποτε βακτήριο που έχει θετική επίδραση στον οργανισμό όταν λαμβάνεται. Στην περίπτωση του ελικοβακτηριδίου, ορισμένα προβιοτικά μπορούν να καταπολεμήσουν τα ζημιογόνα αυτά βακτήρια. Οι 2 τύποι προβιοτικών που ενδείκνυνται ιδιαίτερα για την αποκατάσταση της λοίμωξης από ελικοβακτηρίδιο είναι: σακχαρομύκητας boulardii (saccharomyces boulardii) ανήκει στα προβιοτικά και αποτελούν ζώντες μικροοργανισμούς οι οποίοι αποικίζουν το έντερο. Στελέχη λακτοβάκιλλων.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ

Η δίαιτα ενός ανθρώπου όχι μόνο θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα,  αλλά μπορεί και να οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό τους.

Υδατάνθρακες . Τα βακτήρια είναι ζωντανοί οργανισμοί και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρειάζονται να τραφούν. Οι συγκεκριμένοι ιδιαίτερα προτιμούν τους υδατάνθρακες. Έτσι, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερους υδατάνθρακες έχουν υψηλότερες τιμές ελικοβακτηριδίου. Φυσικά δε συνιστούμε την απόλυτη αφαίρεση των υδατανθράκων από τη διατροφή. Τα υγιή φρούτα και λαχανικά προφανώς έχουν υδατάνθρακες και συνιστάται η κατανάλωσή τους.  Ομως σίγουρα μπορείτε να απαλλαγείτε από όλα τα γλυκά από τη διατροφή σας, λευκό ψωμί, επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μελέτες συσχετίζουν την κατανάλωσή τους με τη λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα καταναλώνετε καθώς είναι “φορτωμένα” με χημικά, ζάχαρη και συντηρητικά.

  • Αλάτι δεν τρέφει άμεσα το ελικοβακτηρίδιο, επιδεινώνοντας τη λοίμωξη, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνιση καρκίνου αν πάσχετε από τέτοια λοίμωξη. Γιατί; Η θεωρία είναι ότι το αλάτι διαταράσσει το ιξώδες και την ακεραιότητα του βλεννογόνου του στομάχου. Κατά συνέπεια διευκολύνεται η αποίκισή του από το ελικοβακτηρίδιο και η πρόκληση βλάβης. Για το λόγο αυτό συνιστάται η μη κατανάλωση αλμυρών τροφών.
  • Τροφές μαριναρισμένες σε άλμη (πχ.πίκλες). Κάποιοι θεωρούν ότι τέτοιες τροφές είναι καλές για το έντερο. Αυτό ισχύει, αλλά στην περίπτωση του ελικοβακτηριδίου, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γαστρικού καρκίνου.  Αυτό όμως που πρέπει να σημειώσουμε  είναι ότι αναφερόμαστε στις εμπορευματοποιημένες συσκευασμένες τροφές που έχουν πολύ ξύδι και αλάτι. Αντίθετα αν κάποιος καταναλώσει τέτοιες τροφές υπό τη ζύμωση λακτόζης είναι καλές για το ελικοβακτηρίδιο, καθώς περιέχουν υγιή προβιοτικά που καταπολεμούν το ελικοβακτηρίδιο. Άρα μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα αυτές τις τροφές και όχι όσες πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
  • Καφές και αλκοόλ εξαιρετικά επιβλαβή. Περιμένετε μέχρι να θεραπευτεί το στομάχι σας αν και εμείς γενικά συνιστούμε τη μη κατανάλωσή τους γενικά.
  • Τροφές που ερεθίζουν το στομάχι. Το ελικοβακτηρίδιο βλάπτει την εσωτερική επένδυση του στομάχου και προκαλεί φλεγμονή.  Όποιες τροφές βλάπτουν περαιτέρω τη γαστρεντερική οδό, είναι καταστροφικές για τη θεραπευτική διαδικασία.  Αυτό σημαίνει αποφυγή όλων των επεξεργασμένων τροφών, σακχάρων και γλουτένης, τροφές που μπορεί να οδηγήσουν σε σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου.  Όταν το στομάχι είναι υγιές, μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το ελικοβακτηρίδιο.

 

Πέρα από τη διάγνωσή του, η αποκατάστασή του γίνεται και με μηχανήματα βιοσυντονισμού που διαθέτουμε στο Κέντρο.

Οσοι γνωρίζετε Αγγλικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!