Αρχική Vivamus Ζωϊκά Γαλακτοκομικά και πώς μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά

Ζωϊκά Γαλακτοκομικά και πώς μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά

by NIKOLE

Τα γαλακτοκομικά αποτελούν βασική τροφή στην τυπική δυτική διατροφή, με πολλούς ανθρώπους να καταναλώνουν γάλα, γιαούρτι και τυρί σε τακτική βάση. Το γάλα διατίθεται στο εμπόριο ως η καλύτερη πηγή ασβεστίου και απαραίτητη για την καλή υγεία. Αυτό το ισχυρό μήνυμα δημιουργεί σύγχυση, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα έχουν έλλειψη ασβεστίου εάν δεν τρώνε γαλακτοκομικά. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλά υγιεινά τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, που μπορούν να καταναλωθούν αντί για γαλακτοκομικά. Μάθετε την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά και πώς επηρεάζουν το σώμα μας. Ανακαλύψτε τις κορυφαίες 5 συμβουλές μας για να αφαιρέσετε τα ζωικά γαλακτοκομικά από τη διατροφή σας, καθώς και αγαπημένες συνταγές χωρίς γαλακτοκομικά για να εμπνευστείτε στην κουζίνα.

Η αλήθεια για τα γαλακτοκομικά
Η γαλακτοβιομηχανία είναι μεγάλη επιχείρηση, μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί απάνθρωπες διαδικασίες παραγωγής ως επί το πλείστον. Οι αγελάδες παραμένουν σε στενούς χώρους, όπου συχνά εξαναγκάζονται να μείνουν έγκυες για να συνεχίσουν να παράγουν γάλα. Τα μοσχάρια απομακρύνονται από τις μητέρες τους ώρες μετά τη γέννηση, προκαλώντας πολύ άγχος στην αγελάδα και στους απογόνους της.

Οι αγελάδες που αρμέγονται, συχνά αναπτύσσουν μαστίτιδα επειδή οι μαστοί τους είναι τόσο γεμάτοι. Τους συνταγογραφούνται αντιβιοτικά που μεταφέρονται στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνουμε. Στις ΗΠΑ, στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής χορηγούνται επίσης αναπαραγωγικές ορμόνες και στεροειδή για την προώθηση της παραγωγής γάλακτος και την ανάπτυξή τους. Εάν τρώτε γαλακτοκομικά που προέρχονται από τις ΗΠΑ, εκτίθεστε σε περιττές ορμόνες και τοξίνες.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι έντονα επεξεργασμένα, ώστε να μπορούν να πωλούνται στα καταστήματα. Η παστερίωση είναι μέρος αυτής της διαδικασίας. το γάλα θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία και ψύχεται γρήγορα για να εξαλειφθούν τα παθογόνα και τα βακτήρια. Η παστερίωση καταστρέφει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος.

Τα γαλακτοκομικά μειώνουν τα επίπεδα ασβεστίου
Το αγελαδινό γάλα παράγεται ειδικά για μοσχάρια και όχι για ανθρώπους. Τα μοσχάρια έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τις δικές μας και το σώμα τους είναι σχεδιασμένο να αφομοιώνει το γάλα αποτελεσματικά, ενώ το ανθρώπινο σώμα δεν είναι. Ο φώσφορος είναι ένα μέταλλο που χρειάζονται τα μοσχάρια για ανάπτυξη, για να κάνουν τα οστά και τα δόντια τους δυνατά και υγιή. Οι θηλάζουσες αγελάδες χρειάζονται επίσης πολύ φώσφορο για να διατηρήσουν την παραγωγή γάλακτος. Προκειμένου να αποφευχθεί η έλλειψη φωσφόρου, οι αγελάδες τρέφονται με περισσότερο φώσφορο από όσο χρειάζονται.[1]

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αγελαδινό γάλα να περιέχει άφθονο φώσφορο. Όταν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, αυτό αποδυναμώνει την αναλογία ασβεστίου-φωσφόρου μας. Όταν συμβεί αυτό, ενεργοποιεί την απελευθέρωση ασβεστίου από τα οστά (για να ρυθμίσει τον φώσφορο) και επομένως εξαντλεί τις αποθήκες ασβεστίου του σώματός μας και την ποσότητα ασβεστίου που είναι διαθέσιμη στα οστά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά συνδέονται με την απώλεια οστικής μάζας και την οστεοπόρωση.[2]

Πώς τα γαλακτοκομικά επηρεάζουν το σώμα μας
Τα γαλακτοκομικά περιέχουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται καζεΐνη, την οποία πολλοί άνθρωποι δεν ανέχονται καλά και είναι δύσκολο να τη χωνέψουν. Περιέχει επίσης λακτόζη, ένα είδος φυσικής ζάχαρης που βρίσκεται στο γάλα. Για να διασπάσει και να απορροφήσει τη λακτόζη, το σώμα μας χρειάζεται ένα ένζυμο που ονομάζεται λακτάση, το οποίο παράγεται στο λεπτό έντερο. Μερικοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη καθώς το σώμα τους δεν παράγει αρκετή λακτάση. Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη περιλαμβάνουν φούσκωμα, διάρροια, αέρια και ναυτία.

Το γάλα είναι όξινο και φλεγμονώδες για τον οργανισμό. Είναι επίσης πολύ βλεννογόνο και μπορεί να επιδεινώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, επιδεινώνοντας αναπνευστικές παθήσεις όπως το άσθμα, το έκζεμα και αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το ίδιο το γάλα περιέχει μυριάδες ορμόνες που μπορεί να αντιδράσουν με τις ορμόνες στο σώμα μας. Αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης που μπορεί να πυροδοτήσουν την παραγωγή σμήγματος (ελαίου), φράζοντας τους πόρους και καθιστώντας το δέρμα επιρρεπές στην ακμή. Το γάλα περιέχει επίσης οιστρογόνα και προγεστερόνη (από την αγελάδα). Όταν καταναλώνονται από τον άνθρωπο, αυτές οι ορμόνες αναμειγνύονται με τις δικές μας και μπορεί να οδηγήσουν σε εναλλαγές της διάθεσης και ορμονικά προβλήματα όπως το PMS (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο).. Με απλά λόγια, το αγελαδινό γάλα πρέπει να πίνουν μόνο τα μοσχάρια και το μόνο γάλα που πρέπει να πίνουν οι άνθρωποι είναι το μητρικό γάλα. Το σώμα μας δεν είναι σχεδιασμένο να πίνει το γάλα άλλων θηλαστικών.

Εάν ανησυχείτε για την αποκοπή των γαλακτοκομικών από τη διατροφή σας, μάθετε για την πραγματική αιτία της ανεπάρκειας ασβεστίου.

Πώς να αφαιρέσετε τα γαλακτοκομικά από τη ζωή σας
Δεν είναι δύσκολο. είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για να ζήσετε χωρίς γαλακτοκομικά:

  1. Καταναλώστε μια ισορροπημένη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων τροφών φυτικής προέλευσης πλούσιες σε ασβέστιο, όπως αμύγδαλα, σπόροι chia, σουσάμι, φυλλώδη λαχανικά (χόρτα, λάχανο, σπανάκι), μπρόκολο, φασόλια, φακές, σαρδέλες, αμάρανθος και σύκα.
  2. Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων για να ξέρετε τι υπάρχει στην πραγματικότητα στο φαγητό που τρώτε. Πολλά τρόφιμα περιέχουν κρυμμένα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των παραγώγων του γάλακτος όπως ορός γάλακτος, καζεΐνη ή λακτόζη. Προσέξτε την προειδοποίηση «περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα» την οποία οι κατασκευαστές υποχρεούνται νομικά να γράφουν στην ετικέτα εάν περιέχει γαλακτοκομικά. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων.
  3. Αντικαταστήστε με εναλλακτικά γαλακτοκομικά όπως βούτυρο ξηρών καρπών και σπόρων ή γιαούρτι καρύδας. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε καταστήματα υγιεινής και σούπερ μάρκετ, καθιστώντας την επιλογή -ελεύθερο από ζωικά γαλακτοκομικά- ευκολότερη επιλογή. Φροντίστε να προσέχετε τα κρυμμένα σάκχαρα και τα πρόσθετα καθώς πολλά υποκατάστατα τα περιέχουν. Αποφύγετε τα προϊόντα σόγιας, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος σόγιας, καθώς η σόγια είναι επιβλαβής για την υγεία σας.
  4. Φτιάξτε το δικό σας γάλα ξηρών καρπών ή σπόρων χρησιμοποιώντας κάσιους, αμύγδαλα, φουντούκια, σπόρους κολοκύθας ή ηλιόσπορους. Τα γάλατα ξηρών καρπών και σπόρων είναι μια φανταστική πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, βιταμίνες Β και ωμέγα 3.
  5. Επιλέξτε επιλογές vegan όταν τρώτε έξω. Τα γαλακτοκομικά είναι από εκείνα τα τρόφιμα που προστίθενται σε πολλά πιάτα καθώς ενισχύουν τη γεύση και τη συνοχή, καθιστώντας τα πιο κρεμώδη και παχύρρευστα. Τα vegan τρόφιμα είναι εξ ολοκλήρου φυτικής προέλευσης, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν πρόσθετα γαλακτοκομικά.

Για να εμπλουτίσετε τις συνταγές σας μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές χωρίς γαλακτοκομικά

Κρεμώδης σούπα κουνουπιδιού
Μπρόκολο και κις πράσο
Μπιφτέκι αρακά με μαγιονέζα κάσιους λεμόνι
Τυροβάφλες πρωινού
Χρυσό λάττε
Υποστηρίξτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Η αφαίρεση των γαλακτοκομικών από τη διατροφή σας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας. Αντίθετα, θα μειώσει τη φλεγμονή και την οξύτητα στο σώμα και θα υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή και αντικαταστήστε τα γαλακτοκομικά με φυτικές τροφές, όπως ξηρούς καρπούς και σπόρους, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και όσπρια. Τα σπιτικά γάλατα ξηρών καρπών και σπόρων είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για αγελαδινό γάλα, καθώς είναι φορτωμένα με σημαντικά μέταλλα και βιταμίνες. Θυμηθείτε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων για να αποφύγετε τα κρυφά γαλακτοκομικά και να γίνετε vegan όταν έχετε αμφιβολίες.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, we shall be at your disposal at the following numbers: 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

[1]http://www.ipni.net/publication/bettercrops.nsf/0/26DA4CB5683B37F9852579800082018E/$FILE/Better%20Crops%201999-1%20p32.pdf

[2]https://link.springer.com/article/10.1007/s12291-015-0524-y

Dairy is a staple food in the typical western diet, with many people consuming milk, yoghurt and cheese on a regular basis. Milk is marketed as the best source of calcium and a necessity for good health. This powerful message leaves many confused and thinking they’ll be calcium deficient if they don’t eat dairy. Thankfully, this isn’t the case. There are plenty of healthy calcium-rich foods which can be eaten instead of dairy. Learn the truth about dairy and how it affects our bodies. Discover our top 5 tips for going dairy free and our favourite dairy-free recipes to get you inspired in the kitchen.

The truth about dairy

The dairy industry is big business; a business that uses inhumane production processes. Cows are kept in cramped pens and forced to become pregnant in order to keep producing milk. Calves are taken away from their mothers hours after birth, causing much stress to the cow and her offspring.

Milking cows often develop mastitis due to their udders being so full. They are prescribed antibiotics which transfer into the milk and dairy products we consume. In the US, dairy cows are also given reproductive hormones and steroids to promote milk production and growth. If you eat dairy which comes from the US, you’re exposing yourself to unnecessary hormones and toxins.

Milk products are highly processed and treated so they can be sold in shops. Pasteurisation is part of this process; the milk is heated to a high temperature and quickly cooled down to eliminate pathogens and bacteria. Pasteurisation destroys most of the nutrients in milk.

Dairy depletes your calcium levels

Cow’s milk is produced specifically for calves, not humans. Calves have different requirements to us and their bodies are designed to digest milk efficiently, whereas the human body isn’t. Phosphorus is a mineral which calves need for growth and development, to make their bones and teeth strong and healthy. Lactating cows also need lots of phosphorus to maintain milk production. In order to avoid phosphorus deficiency, cows are fed more phosphorus than they need.[1]

[1]http://www.ipni.net/publication/bettercrops.nsf/0/26DA4CB5683B37F9852579800082018E/$FILE/Better%20Crops%201999-1%20p32.pdf

This results in cow’s milk containing an abundance of phosphorus. When we consume dairy products in large quantities, it unbalances our calcium-phosphorus ratio. When this occurs, it triggers the release of calcium from the bones (to buffer the phosphorus) and therefore depletes our body’s calcium stores and the amount of calcium available in the bones. Research has shown that high protein, high dairy diets are linked to bone mineral loss and osteoporosis.[2]

[2]https://link.springer.com/article/10.1007/s12291-015-0524-y

How dairy affects your body

Dairy contains a protein called casein which many people don’t tolerate well and find hard to digest. It also contains lactose, a type of natural sugar found in milk. In order to break down and absorb lactose, our bodies need an enzyme called lactase which is produced in the small intestine. Some people are intolerant to lactose as their bodies don’t produce enough lactase. Symptoms of lactose intolerance include bloating, diarrhoea, gas and nausea.

Milk is acidic and inflammatory for the body. It’s also very mucous-forming and can aggravate the immune system, exacerbating respiratory conditions like asthma, eczema and autoimmune conditions including rheumatoid arthritis and multiple sclerosis.

The milk itself contains a myriad of hormones that may react to the hormones in your own body. They spike insulin levels which can trigger sebum (oil) production, clogging pores and making your skin prone to acne. Milk also contains oestrogen and progesterone (from the cow); when consumed by humans, these hormones are mixed with your own and can lead to mood swings and hormonal issues such as PMS. Put simply, cow’s milk should only be drunk by calves and the only milk humans should drink is breast milk. Our bodies are not designed to drink the milk of other mammals.

If you’re concerned about cutting out dairy from your diet, learn about the real cause of calcium deficiency.

How to go dairy free

Going dairy-free doesn’t have to be hard; it’s easier than you think.

Here’s 5 tips to make going dairy-free hassle-free:

  • Eat a whole food balanced diet including calcium-rich plant-based foods including almonds, chia seeds, sesame seeds, leafy greens (collard greens, kale, spinach), broccoli, beans, lentils, sardines, amaranth and figs.
  • Read food labels so you know what’s actually in the food you’re eating. Many foods contain hidden ingredients including derivatives of milk such as whey, casein or lactose. Look out for the warning “contains milk products” which manufacturers are legally obliged to write on the label should it contain dairy. Learn more about reading food labels.
  • Substitute with dairy alternatives like nut and seed butters or coconut yoghurt. You can find a wide selection in health shops and supermarkets now, making going dairy-free an easier option. Make sure you look out for hidden sugars and additivesas many substitute products contain these. Avoid soy products including soy milk as soy is harmful for your health.
  • Make your own nut or seed milk using cashews, almonds, hazelnuts, pumpkin seeds or sunflower seeds. Nut and seed milks are a fantastic source of nutrients, including calcium, magnesium, zinc, B vitamins and omega 3.
  • Choose vegan options when eating out. Dairy is one of those foods which gets added to lots of dishes as it enhances the flavour and consistency, making them taste creamier and thicker. Vegan foods are completely plant-based so you don’t have to worry about any added dairy.

Dairy-free recipes

Going dairy free is much easier when you have some inspiration and know what to cook.

Here’s some of our favourite dairy-free recipes:

Support your immune system

Removing dairy from your diet will not compromise your health. Instead, it’ll reduce inflammation and acidity in the body and support your immune system. Eat a balanced whole food diet and replace dairy with plant foods such as nuts and seeds, green leafy vegetables and legumes. Homemade nut and seed milks are a great alternative to cow’s milk as they are loaded with important minerals and vitamins. Remember to read food labels to avoid hidden dairy and go vegan when in doubt.

Categorised in: Nutrition[Sassy_Social_Share]

Source https://www.thehealthcoach.com/blog/how-to-go-dairy-free/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=how_to_go_dairy_free&utm_term=2021-11-22

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!