Σήμερα δοκίμασα να φτιάξω μια σάλτσα από αβοκάντο και πολύ απλά υλικά και το αποτέλεσμα ήταν….καταπληκτικό! Τη συνδύασα με μακαρόνια από φαγόπυρο – όχι τόσο εύγευστα για εμένα όσο αυτά της ζέας- παρ όλα αυτά η σάλτσα αντιστάθμισε τη γεύση. Εκτός από σπαγγέτι, φυσικά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, ή σα dip. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.
Υλικά:
160 γρ. ώριμο καθαρισμένο αβοκάντο (1 μεγάλο)
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μάραθος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. χυμός λεμονιού +λίγο ξύσμα
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου/ μέλι (για τους μη vegan)
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Απλά βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε σε ζυμαρικά ή σε πράσινη σαλάτα ή την τρώτε σαν dip. Καλή σας απόλαυση!
Στοιχεία από http://theveggiesisters.gr/avocado-dressing/