Καθώς δε φημίζομαι για τις μαγειρικές μου ικανότητες, πάντα αναζητώ εύκολες και εύγεστες συνταγές, ώστε να μπορώ να τις ετοιμάζω άμεσα και χωρίς βοήθεια. Μια από αυτές, που ιδιαίτερα προτιμώ, κυρίως γιατί λατρεύω το αβοκάντο είναι αυτή που ακολουθεί.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ζυμαρικά ζέας (έτσι, όσοι έχετε πιθανά πρόβλημα με το σιτάρι, αλλά και όχι μόνο, η γεύση των ζυμαρικών από ζέα -Αντωνόπουλου από τις καλύτερες – θα σας ικανοποιήσει απόλυτα
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λάιμ
- ξύσμα από 2 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Τα υπόλοιπα δύο έτυχε να μην τα έχω πολλές φορές και δεν τα συμπεριέλαβα στη συνταγή. Και πάλι η γεύση ήταν εκπληκτική
- ½ ματσάκι κόλιανδρο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κάσιους
- φρέσκο βασιλικό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Τοματίνια
- Eλιές
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα και μόλις βράσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά ζέας. Αλάτι αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε χωρίς όμως να είναι απαραίτητο. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Για την σάλτσα πέστο από αβοκάντο
- Αφού κόψουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, αδειάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι
στον κάδο του μίξερ. - Ακολουθούν όλα τα υλικά. Ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο. Μετά την προσθήκη τους χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε μπωλ η σάλτσα πέστο, όταν είναι έτοιμη.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και μετά από λίγο προσθέτουμε τα κάσιους και τα σοτάρουμε.
- Ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά στο μπολ με την πέστο και ανακατεύουμε .
- Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο,τα τοματίνια, ελιές και
- Σερβίρουμε.