Συμπτώματα ολέθριας αναιμίας
Τα συμπτώματα σε ασθενείς με κακοήθη αναιμία, κατά κανόνα, εκδηλώνονται ρητά και έμμεσα.
Τα ρητά συμπτώματα της νόσου του Addison-Birmer:
- κόκκινη (έντονα κόκκινη) γλώσσα, η οποία στη συνέχεια γίνεται “βερνικωμένη” λόγω της παραμόρφωσης των υποδοχέων πάνω σε αυτήν.
- αναιμία, η παρουσία παθολογικών ερυθροκυττάρων,
- γαστρικό Αχιλλέα – απουσία υδροχλωρικού οξέος και ένζυμα στον γαστρικό χυμό.
- Διαταραχή του νευρικού συστήματος.
- ο σχηματισμός μεγαλοβλαστών (αφύσικα μεγάλων κυττάρων) στον μυελό των οστών αντί των ερυθροκυττάρων.
Έμμεσα συμπτώματα της νόσου:
- Συχνά συμπτώματα:
- απώλεια ζωτικότητας, αδυναμία, υπνηλία,
- πόνος στο στόμα και στη γλώσσα.
- πόνος στο άνω και κάτω άκρο.
- απώλεια της όρεξης, απώλεια βάρους.
- Σπάνια συμπτώματα:
- αλλάξει στο βάδισμα?
- παραβίαση της ούρησης
- Επιδείνωση της όρασης.
- Σεξουαλικές διαταραχές.
- παραισθήσεις?
- ψυχικές διαταραχές.
Διάγνωση κακοήθους αναιμίας
Η πιο προφανής εκδήλωση αναιμίας παρατηρείται στοσύνθεση του αίματος. Σε όλους τους ασθενείς, κατά κανόνα, ο ορός έχει πολύ χαμηλό επίπεδο βιταμίνης Β12. Η απορρόφηση της βιταμίνης είναι πολύ χαμηλή και είναι δυνατή μόνο με την πρόσθετη εισαγωγή του εσωτερικού παράγοντα. Επιπλέον, λαμβάνονται δείγματα ούρων, αφού μετά τη διεξαγωγή μιας συγκριτικής ανάλυσης της σύνθεσης αίματος και ούρων η διάγνωση θα είναι πιο ακριβής.
Δίνεται μεγάλη σημασία στην εξεύρεση της αιτίαςνόσου. Η γαστρεντερική οδός εξετάζεται για έλκη, γαστρίτιδα και άλλες ασθένειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απορρόφηση της βιταμίνης Β12.
Επίσης, για περαιτέρω θεραπείαΕίναι αναγκαίο να εξαιρεθούν ορισμένες ασθένειες, που μπορεί να αναιρεί. Πώς, για παράδειγμα, νεφρική ανεπάρκεια ή pielonefrit υπό τις οποίες τεχνητά χορηγείται βιταμίνη Β12 δεν είναι ακόμη σε πέψη και η θεραπεία δεν έχει κανένα θετικό βάρδιες.
Θεραπεία της κακοήθους αναιμίας
Η αντιμετώπιση της νόσου συμβατικά, πραγματοποιείται με την εισαγωγή φαρμάκων όπως η κυανοκοβαλαμίνη ή η οξυκοβαλαμίνη.Μετά ο αριθμός των ενέσεων μειώνεται και το ενέσιμο φάρμακο έχει μόνο υποστηρικτικό αποτέλεσμα. Οι ασθενείς με κακοήθη αναιμία αργότερα θα πρέπει να παρακολουθούν το επίπεδο της βιταμίνης μέχρι το τέλος της ζωής τους και να λαμβάνουν περιοδικά προφυλακτικές ενέσεις του φαρμάκου.
Μερικές φορές στη διαχείριση των ασθενών, τα επίπεδα σιδήρου μειώνονται. Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από 3-6 μήνες θεραπείας και απαιτεί πρόσθετη χορήγηση φαρμάκων που αποκαθιστούν το επίπεδο της. Η περίοδος ανάκτησης μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες. Η κανονικοποίηση των επιπέδων βιταμίνης Β12 μπορεί να συμβεί 35 έως 80 ημέρες μετά την έναρξη των ενέσεων.
ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Ολιστικά συστήνουμε την αποκατάστασητης βιταμίνης Β12 σε φυσιολογικά επίπεδα, με διατροφή, συμπληρώματα (σύντομα VeganB12) , Flavon , Βιοσυντονισμό.
Πολύ σπάνια σε ασθενείς με κακοήθη αναιμία, μετά από την πορεία της θεραπείας, αναπτύσσονται ασθένειες όπως το μυξέδημα, ο καρκίνος του στομάχου ή ο τοξικός γαστερός. Το ποσοστό αυτών των περιπτώσεων δεν υπερβαίνει το 5.
Η σωστή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Το αλκοόλ και ο καπνός πρέπει να αποκλείονται κατηγορηματικά. Εξίσου σημαντική είναι η υποστήριξη των συγγενών και η θετική στάση απέναντι στην ανάκαμψη του ασθενούς. Αυτοί οι παράγοντες μειώνουν σημαντικά τον χρόνο της θεραπείας.
Για τη βιταμίνη Β12 μπορείτε να δείτε σχετικό άρθρο μας με τίτλο
“Bιταμίνη Β12 (Κοβαλαμίνη) Συμπτώματα, Ελλείψεις, Ρόλος B-12 Deficiency Symptoms: Everything You Need to know”
Πηγή:http://www.el.rowland98.com/krasota-i-zdorove/25509-pernicioznaya-anemiya.html