Αρχική Vivamus Δυσκοιλιότητα – Δυσκινησία εντέρου Αυτοίαση συσκευές Vivamus

Δυσκοιλιότητα – Δυσκινησία εντέρου Αυτοίαση συσκευές Vivamus

by NIKOLE

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται γνωστό σε όλους επαγγελματίες υγείας και ιδιώτες, ότι αυτό που συμβαίνει στο έντερο, ρυθμίζει το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερης σημασίας για την καλή λειτουργία του οργανισμού, είναι οι κινήσεις του εντέρου. Είναι συχνό φαινόμενο, οι άνθρωποι να μην μιλούν απαραίτητα για τις κενώσεις τους μετά την ηλικία των πέντε ετών, ας πούμε, διαδικασία που συνδέεται άμεσα με την κάθαρση και αποτοξίνωση.

Όταν ρωτάμε κάποιον αν οι κενώσεις του είναι φυσιολογικές,(γι’ αυτόν), συνήθως απαντούν «ναι», ακόμα και όταν έχουν μόνο μία ή δύο κενώσεις την εβδομάδα. Στοιχεία απαραίτητα για να έχει κάποιος καθαρή εικόνα για την υγεία του, αφορά πχ. στο πώς μοιάζουν, αν επιπλέουν, αν μυρίζουν, πόσο συχνά γίνονται κενώσεις, είναι εύκολη ή δύσκολη η διαδικασία, συνοδεύεται ίσως από πολλή πίεση και γρύλισμα; Έχουν ιστορικό εκκολπώματος ή εκκολπωματίτιδα που μπορεί να υποδηλώνει μια κοινή ασθένεια, παρενέργειες από τη δυσκοιλιότητα;

Είναι απαραίτητο να έχετε στο νου σας, ότι οι κενώσεις δεν είναι μια ενοχλητική απαραίτητη φυσιολογική συνήθεια, είναι το τελευταίο κρίσιμο στάδιο της τρίτης φάσης αποτοξίνωσης με το οποίο πρέπει να αποβληθούν τα τοξικά στοιχεία και τα μεταβολικά υποπροϊόντα από το σώμα, ώστε να μην παραμένουν στο παχύ έντερο προκαλώντας τοξικό χάος. Συνεπάγεται ότι, η αποκατάσταση των βέλτιστων κινήσεων και της κινητικότητας του εντέρου είναι πρωταρχικής σημασίας. Η χρόνια δυσκοιλιότητα, αιτία παθήσεων, συνήθως αφορά ανθρώπους που είναι αφυδατωμένοι από νερό – απαραίτητο για την ενυδάτωση των διαλυτών ινών- και δεν καταναλώνουν φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη διόγκωση των κοπράνων. Έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αέρια, φούσκωμα, διάταση, και μετεωρισμό. –

Επιπλέον πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου, λόγω προβλημάτων διάβρωσης του επιφανειακού εδάφους παγκόσμια. Εφόσον το μαγνήσιο είναι λιγότερο διαδεδομένο στο χώμα, είναι λιγότερο διαδεδομένο και στο φαγητό μας. Και αν δεν είναι στο φαγητό, δεν πρόκειται να είναι στο σώμα μας και θα έχουμε μια μεγαλύτερη πρόκληση για την παροχή επάρκειας αυτών των βασικών ορυκτών, όπως το μαγνήσιο. Ιδιαίτερα σημαντικό, η βέλτιστη συστολή και χαλάρωση των μυών σε όλο το μήκος του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του γαστρεντερικού σωλήνα. Ειδικά οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν την υποτονική κινητικότητα και τη δυσκοιλιότητα εξαιτίας διαταραχής του θυρεοειδούς, για τον έλεγχο του οποίου, δεν περιοριζόμαστε μόνο στην TSH, αλλά εξετάζουμε και την Τ4 και την Τ3 – για να κατανοήσουμε την ενδοκυτταρική λειτουργία του θυρεοειδούς είτε είναι βέλτιστη είτε όχι. Το σημαντικό δεν είναι μόνο αν είναι φυσιολογική, αλλά αν είναι βέλτιστη για το κάθε άτομο ξεχωριστά. Ενας υποτονικός θυρεοειδής, συχνά επηρεάζει και τη λειτουργία άλλων οργάνων που καθίσταται επίσης νποτονική, συμπεριλαμβανομένης της γαστρεντερικής κινητικότητας.

Απαιτείται λοιπόν καλή, ομαλή, προοδευτική περισταλτική κίνηση σε όλο το γαστρεντερικό σωλήνα που φυσικά μετακινεί το προοδευτικό χυμό ή το μεταβολικό καύσιμο για το μικροβίωμα μας σε όλη την γαστρεντερική οδό. Οταν καταναλώνετε την τροφή, η μάσηση και κατάποση αποτελούν τα μοναδικά στάδια της πέψης που ελέγχετε. Όλα τα άλλα εξαρτώνται από τη φυσική ρυθμιζόμενη διαδικασία της κινητικότητας. Ένα από τα πράγματα που μπορεί απροκάλυπτα να βλάψει αυτή τη διαδικασία είναι η νευροπάθεια. Να υπενθυμίσουμε ότι τα πάντα, από την αναπνοή μας, τη δράση των πνευμόνων μας μέχρι τους παλμούς της καρδιάς μας, η ηπατική μας λειτουργία, στις πεπτικές μας εκκρίσεις – σχετίζονται με τη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, που συνιστά το πρωταρχικό παρασυμπαθητικό νεύρο του σώματος.

Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, που μπορεί να συμβάλλουν στη νευροπάθεια. Και ναι, η νευροπάθεια δεν αφορά μόνο στο μυρμήγκιασμά ή μούδιασμα των δαχτύλων των χεριών και των ποδιών των ανθρώπων, αλλά μπορεί να βλάψει τη νευρική μετάδοση και μπορεί να επηρεάσει τη γαστρεντερική κινητικότητα. Συγκεκριμένα, ένα άτομο με περιφερική νευροπάθεια, ας πούμε, από διαβήτη τύπου ΙΙ ή ίσως από ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνη Β12, η ​​οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη καθώς γερνάμε, είναι πιο πιθανό να έχουν περιφερική νευροπάθεια, συχνά δε όταν λαμβάνουν μετφορμίνη, η οποία μειώνει εμφανώς την απορρόφηση της βιταμίνης Β12 στον ειλεό- .

Τότε ναι, η κινητικότητά τους θα δυσκολευτεί. Μπορεί να αποτελεί ένα “βαρετό” θέμα, αλλά λειτουργεί όπως μια αντλία αποχέτευσης. Σημαντικό όμως ζήτημα, καθώς η μικροβιακή δυσλειτουργία στο έντερο προκαλείται από τη δυσκινητικότητα. Ο λόγος είναι ότι έχουμε απίστευτο σε αριθμό πληθυσμό και ποικιλία μικροβίων στον γαστρεντερικό μας σωλήνα, περίπου 1,3 από αυτά για κάθε ένα από τα κύτταρά μας, αλλά εκατοντάδες φορές περισσότερο γενετικό υλικό. Παίζουν μια τεράστια ρυθμιστική λειτουργία στο σώμα.

Ολόκληρο το γαστρεντερικό, το pH, το πάχος των βλεννογόνων μας, το επίπεδο επίβλεψης του ανοσοποιητικού και αντιμικροβιακά πεπτίδια που απελευθερώνονται και διαμορφώνονται σε όλο το γαστρεντερικό σωλήνα. Ειδικά το παχύ έντερο, επιτρέπει στα μικρόβια να ευδοκιμήσουν και να παρέχουν τρομερή ρυθμιστική λειτουργία στο σώμα μας, φτιάχνοντας βιταμίνες. Παράγουν νευροδιαβιβαστές. Παράγουν ορμόνες. Βοηθούν στη ρύθμιση της ισορροπίας στο μικροβίωμα μας. Συγκεκριμένα, αυτοί παράγουν λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας που φεύγουν από το έντερο και πηγαίνουν στο συστηματικό σώμα, συμβάλλοντας στη ρύθμιση της ακεραιότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού και στη ρύθμιση του μεταβολισμού μας.

Εν κατακλείδι, η ασθένεια μπορεί πραγματικά να ξεκινήσει στο έντερο και λόγω του μικροβιώματος. Αν δεν χωνεύουμε βέλτιστα την τροφή μας, δεν μετακινείται φυσιολογικά ο βλωμός χυμός που παράγεται από την τροφή μας σε όλο το γαστρεντερικό σωλήνα (GI), ώστε να επιτυγχάνεται προοδευτική πέψη και απορρόφηση, μεταβολισμός και απέκκριση, τότε προβλήματα στη γενικότερη υγεία του οργανισμού αναφύονται.

Αυτά μπορούμε να τα διαπιστώσουμε με τις συσκευές βιοσυντονισμού που διαθέτουμε στο κέντρο (κάνουμε σκαναρίσματα ακόμα και από μακρυά και συνεδρίες αυτοίασης), με τα Sensitiv Imago, Zyto & Rife Alixxor.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό. Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449. For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!