Αρχική Vivamus ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΤΑ 7 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ ΚΑΦΕ ΛΙΠΟΥΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΤΑ 7 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ ΚΑΦΕ ΛΙΠΟΥΣ

by NIKOLE

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λίπους μέσα στο σώμα σας, ο καθένας με ξεχωριστούς σκοπούς και λειτουργίες. Δεν είναι όλα τα είδη λίπους στον οργανισμό μας τα ίδια. Σύμφωνα με το U.S. News, υπάρχουν 3 τύποι λίπους: καφέ λίπος (καφέ λιπώδης ιστός), λευκό λίπος (λευκός λιπώδης ιστός) και μπεζ λίπος (μπεζ λιπώδης ιστός). Το καφέ λίπος είναι ένας τύπος σωματικού λίπους που διασπά το σάκχαρο και το λίπος στο αίμα για να παράγει θερμότητα και να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος.

ΚΑΦΕ ΛΙΠΟΣ

Το καφέ λίπος, έχει κερδίσει την έλξη τα τελευταία χρόνια ως πιθανό εργαλείο για την απώλεια βάρους.
Αυτό το άρθρο παρέχει μια επισκόπηση του καφέ λίπους συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του, πώς συγκρίνεται με άλλους τύπους λίπους και εάν μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Θα συζητηθούν επίσης συμπληρώματα για την αύξηση του στο σώμα.

Τι είναι το καφέ λίπος;
Γνωστό και ως καφέ λιπώδης ιστός (BAT), το καφέ λίπος έχει καφέ χρώμα επειδή περιέχει υψηλή συγκέντρωση μιτοχονδρίων πλούσια σε σίδηρο. Αυτό είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του καφέ λίπους.1 Ο καθένας έχει τουλάχιστον λίγο καφέ λίπος. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος που αποθηκεύει θερμίδες, τα καφέ λιπώδη κύτταρα που περιέχουν μιτοχόνδρια καίνε ενέργεια και παράγουν ζέστη.

Το καφέ λίπος παρέχει θερμότητα και ζεστασιά χωρίς να προκαλεί ρίγη μέσω της θερμογένεσης. Τα νεογέννητα πασχίζουν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, γι’ αυτό γεννιούνται με σχετικά υψηλά ποσοστά καφέ λίπους, 2 καθώς βασίζονται στο καφέ λίπος για ζεστασιά, γι’ αυτό γεννιούνται με αποθήκες καφέ λίπους που αποτελούν το 5% του συνολικού σωματικού τους βάρους.1 Τα βρέφη έχουν τις υψηλότερες ποσότητες καφέ λίπους επειδή είναι τόσο μικρά και άτριχα. Όμως έκτοτε [οι ποσότητες καφέ λίπους] μειώνονται καθώς γερνάμε με κάθε δεκαετία από τα 20 μας», λέει ο Δρ Paul Cohen, ανώτερος θεράπων ιατρός, αναπληρωτής καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακού Μεταβολισμού στο Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη.

Το καφέ χρώμα των λιποκυττάρων οφείλεται στα μιτοχόνδρια, το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του κυττάρου που είναι επίσης υπεύθυνο για την καύση ενέργειας ως θερμότητα. Τα μιτοχόνδρια είναι πλούσια σε σίδηρο, που δίνει το χρώμα του στο καφέ λίπος. Τέλος, «το καφέ λίπος έχει την ικανότητα να μετατρέπει τις θερμίδες του λίπους σε θερμότητα», εξηγεί ο Cohen. «Η διαδικασία παραγωγής θερμότητας καίει θερμίδες και επίσης λειτουργεί σαν “καλάθι απορριμμάτων”, καθαρίζοντας τους ανθυγιεινούς μεταβολίτες από το αίμα».

Με την ηλικία, ωστόσο, το καφέ λίπος μετατρέπεται σε λευκό λίπος. Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι επιστήμονες πίστευαν ότι το καφέ λίπος ήταν ενεργό μόνο στα νεογέννητα και τα βρέφη. Ωστόσο, το 2009 ανακάλυψαν μικρές ποσότητες καφέ λίπους σε ενήλικες και ότι οι ενήλικες μπορεί να είναι σε θέση να αυξήσουν τα επίπεδα καφέ λίπους τους. 3 . Επιπλέον ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος έτειναν να έχουν περισσότερο καφέ λίπος. Το εύρημα υποδεικνύει πιθανό ρόλο του καφέ λίπους στον ανθρώπινο μεταβολισμό των ενηλίκων, σημειώνουν οι ερευνητές. Λόγω δε της ικανότητας του να καίει θερμίδες, επιστήμονες ψάχνουν τρόπους να εκμεταλλευτούν τη δύναμή του να βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Βρίσκεται σε περίεργα σημεία

Το καφέ λίπος βρίσκεται σε απρόσμενες περιοχές του οργανισμού. Γνωρίζουμε πού μπορεί να υπάρχει αλλά δεν υπάρχει πάντα εκεί σε όλους. Υπάρχει μια περιοχή στο λαιμό και στους ώμους και εκεί βρίσκεται συνήθως αλλά όχι σε όλους, δήλωσε ο ερευνητής Aaron Cypess.

Σε πρόσφατη έρευνα, ο Cypess και οι συνεργάτες του επίσης ανακάλυψαν το καφέ λίπος στο θώρακα και στη σπονδυλική στήλη μιας ομάδας υγιών νέων αντρών. Υπάρχει σε αρκετές ενδιαφέρουσες περιοχές της κοιλιάς, δήλωσε ο Cypess. Εντοπίζεται κυρίως στο λαιμό, γύρω από τις ωμοπλάτες και τα νεφρά, τα επινεφρίδια, την καρδιά, το στήθος και κατά μήκος του νωτιαίου μυελού των ενηλίκων.

Έχετε τουλάχιστον λίγο καφέ λίπος

Όλοι το έχουμε. Πιθανόν όλοι έχουν λίγα κύτταρα καφέ λίπους, ακόμα και αν δεν μπορείτε να το δείτε με αξονική τομογραφία, δήλωσε ο Cypess Πιστεύουμε ότι μπορείτε να το αναπτύξετε, πρόσθεσε. Πιθανόν μπορούμε να το αναπτύξουμε στον καθένα, κατέληξε.

Είναι δύσκολο να εντοπιστεί

Το καφέ λίπος είναι δύσκολο να βρεθεί και να μελετηθεί. Αυτό οφείλεται στο ότι τα καφέ και τα λευκά λιπώδη κύτταρα συχνά είναι αναμεμειγμένα στο λιπώδη, ιστό δήλωσε ο Cypess. Η εύρεση των καφέ λιπωδών κυττάρων απαιτεί την πραγματοποίηση αξονικών τομογραφιών για να φανεί πού βρίσκεται το λίπος, σε συνδυασμό με PET scan. Ο Cypess και άλλοι εργάζονται για να βρουν λιγότερο παρεμβατικούς και ακριβούς τρόπους να εντοπιστεί το καφέ λίπος και να μετρηθεί η δραστηριότητά του.

Καφέ λίπος εναντίον λευκού λίπους
Μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με το λευκό λίπος, το οποίο συνδέεται συνήθως με την παχυσαρκία. Τα λευκά λιποκύτταρα περιέχουν ενέργεια με τη μορφή μεγάλων σταγονιδίων λίπους. Το λευκό λίπος παρέχει θερμική μόνωση καθώς και αποθηκευμένη ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP).
Τα καφέ λιποκύτταρα, από την άλλη πλευρά, περιέχουν μικρά σταγονίδια λίπους. Αυτά τα σταγονίδια λίπους μπορούν εύκολα να καούν για να απελευθερώσουν θερμότητα μέσω της θερμογένεσης. Η διαδικασία της θερμογένεσης αυξάνει τον ρυθμό ενεργειακής δαπάνης.4  
Το καφέ λίπος βρίσκεται συνήθως στο πάνω μέρος του λαιμού και κάτω από τις κλείδες, καθώς και γύρω από την καρδιά και άλλα όργανα. Σε σύγκριση με το λευκό λίπος, το καφέ λίπος περιέχει περισσότερα μιτοχόνδρια, τον τόπο παραγωγής ενέργειας. Αυτό καθιστά το καφέ λίπος ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην κατανάλωση ενέργειας και στην παραγωγή θερμότητας.
Ποια είναι η λειτουργία του καφέ λίπους στο σώμα;
Η κύρια λειτουργία του καφέ λίπους είναι η θερμογένεση. Ωστόσο, το καφέ λίπος μπορεί επίσης να βοηθήσει στο μεταβολισμό. Τα καφέ λιποκύτταρα παράγουν θερμότητα χρησιμοποιώντας τα σταγονίδια λιπιδίων που αποθηκεύονται στο εσωτερικό τους. Το σάκχαρο του αίματος και άλλα υποστρώματα, όπως τα λιπίδια που κυκλοφορούν στην κυκλοφορία του αίματος, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τα καφέ λιποκύτταρα για τη θερμογένεση.
Καθώς το καφέ λίπος παράγει θερμότητα, ο μεταβολικός ρυθμός αυξάνεται. Ωστόσο, αντί να συνθέτει ATP, το καφέ λίπος αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό καίγοντας λίπος και απελευθερώνοντας θερμότητα.  5     

Μπορεί το καφέ λίπος να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;


Έρευνες δείχνουν ότι το καφέ λίπος μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση, αυτό επιτυγχάνεται λόγω της ικανότητάς του να αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη, ενώ παράγει θερμότητα. 6    Για όσους ελπίζουν να χάσουν βάρος, η ανασκόπηση συνεχίζει λέγοντας ότι η έκθεση στο κρύο, η άσκηση και η διατροφή μπορεί να αυξήσουν το καφέ λίπος στο σώμα. Ωστόσο, οι ερευνητές παραμένουν αβέβαιοι εάν η αύξηση του καφέ λίπους είναι αιτία ή αποτέλεσμα απώλειας βάρους.
Μέχρι στιγμής, τα ερευνητικά αποτελέσματα σχετικά με τον ρόλο του καφέ λίπους στην απώλεια βάρους είναι στην καλύτερη περίπτωση προκαταρκτικά. Οι περισσότερες από τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή έχουν γίνει σε εργαστήρια ή σε ζωικά μοντέλα. Απαιτείται περισσότερη ανθρώπινη έρευνα.

Μπορούν τα συμπληρώματα να αυξήσουν το καφέ λίπος;
Ένας πιθανός τρόπος για να αυξήσετε την ποσότητα καφέ λίπους που έχετε στο σώμα σας είναι μέσω της διατροφής. Ορισμένες έρευνες επισημαίνουν τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή για την προώθηση του καφέ λίπους. Υπάρχει ενδιαφέρον για τη χρήση τόσο μακροθρεπτικών όσο και μικροθρεπτικών συστατικών για την αύξηση του καφέ λίπους. Η έρευνα σε ζώα δείχνει επίσης ότι άλλα θρεπτικά συστατικά και φυσικές ουσίες μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο καφέ λίπος.4
Στα ζώα, κοινά συμπληρώματα όπως το τζίντζερ, το πράσινο τσάι, το ιχθυέλαιο, η κερσετίνη και τα αντιοξειδωτικά έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα για τις επιδράσεις τους στη σύνθεση του καφέ λίπους.7
Μέχρι σήμερα, πολύ λίγες δοκιμές σε ανθρώπους έχουν ολοκληρωθεί σε συμπληρώματα για καφέ λίπος. Ωστόσο, εργαστηριακές μελέτες και μερικές μικρές μελέτες σε ανθρώπους έχουν επισημάνει αρκετά συμπληρώματα, που μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση του καφέ λίπους.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για την αύξηση του καφέ λίπους

Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των μικροθρεπτικών συστατικών, των αμινοξέων, των αντιοξειδωτικών και άλλων ουσιών μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση του καφέ λίπους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης έρευνας σχετικά με πιθανά συμπληρώματα για καφέ λίπος έχει πραγματοποιηθεί σε δοκιμαστικούς σωλήνες ή σε ζώα. Ενώ μπορούμε να μάθουμε από αυτούς τους τύπους έρευνας, απαιτούνται ανθρώπινες μελέτες για να έχουμε καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να αυξήσουν το καφέ λίπος.
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, τα καλύτερα συμπληρώματα είναι:

Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε ορισμένους τύπους λιπαρών ψαριών καθώς και σε συμπληρώματα ιχθυελαίου.

Σύμφωνα με έρευνα σε ζώα, δύο ωμέγα-3, το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (DHA), μπορεί να ενεργοποιήσουν το καφέ λίπος και, ως εκ τούτου, τη θερμογένεση, η οποία θεωρείται ότι βοηθά στη διαχείριση του βάρους. Μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν επίσης δείξει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να μετατρέψει το λευκό λίπος σε καφέ λίπος. 8

Πράσινο τσάι

Σε πειραματική έρευνα, το πράσινο τσάι έχει βρεθεί ότι προάγει τη σύνθεση καφέ λίπους.

Η καφεΐνη και οι κατεχίνες (συμπεριλαμβανομένου του EGCG) είναι οι δύο ουσίες που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνες για τις πιθανές ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στο καφέ λίπος. Εκτός από την αύξηση του καφέ λίπους, το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να ρυθμίσει θετικά τον μεταβολισμό του λίπους και να μειώσει το λευκό λίπος.9

Αντιοξειδωτικά

Διάφορα αντιοξειδωτικά και τροφές και συμπληρώματα που περιέχουν αντιοξειδωτικά έχουν συνδεθεί με τη συσσώρευση καφέ λίπους.

Δημοφιλή αντιοξειδωτικά όπως τα φλαβονοειδή, η κερσετίνη και η ρεσβερατρόλη μπορεί να αυξήσουν την έκφραση της UCP1, μιας πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για τη θερμογένεση στα καφέ λιποκύτταρα. Αυτά και άλλα αντιοξειδωτικά μπορεί επίσης να προάγουν το μαύρισμα του λευκού λίπους (μετατρέποντας το λευκό λίπος σε καφέ λίπος).7

Βιταμίνη D

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί να παίζει ρόλο στη ρύθμιση της έκφρασης της UCP1 και στην αμαύρωση του λευκού λίπους.

Αν και ο μηχανισμός δεν είναι πλήρως κατανοητός, μια ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να μειώσει την έκφραση της UCP1 και, επομένως, τη θερμογένεση και την ενεργειακή δαπάνη μέσω του καφέ λίπους. Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί επίσης να αυξήσει τη φλεγμονή στον καφέ λιπώδη ιστό, η οποία μπορεί να αναστείλει τη θερμογένεση.10

Ινοσίνη

Η ινοσίνη είναι ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού των πουρινών και μπορεί να παίζει ρόλο στη σύνθεση του καφέ λίπους.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα καφέ λιποκύτταρα απελευθερώνουν ινοσίνη σε περιόδους στρες, η οποία ενεργοποιεί την ενεργειακή δαπάνη στα κοντινά καφέ λιποκύτταρα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει το μαύρισμα του λευκού λίπους. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή.11

L-Αργινίνη

Ένα αμινοξύ που βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα και συμπληρώματα, η L-αργινίνη μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά με την κρύα θεραπεία για την αύξηση του καφέ λίπους.

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε αρουραίους, η L-αργινίνη βρέθηκε να έχει τα ίδια αποτελέσματα στη σύνθεση του καφέ λίπους με την έκθεση στο κρύο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η L-αργινίνη μπορεί να έχει οδηγήσει σε περισσότερο καφέ λίπος στους αρουραίους επειδή μετατρέπεται σε μονοξείδιο του αζώτου (NO), ένα αγγειοδιασταλτικό που αυξάνει τη θερμογένεση.12

Καψαϊκίνη

Η καψαϊκίνη είναι ένα φυτοχημικό που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι και έχει διάφορα πιθανά οφέλη για την υγεία.

Η έρευνα δείχνει ότι η καψαϊκίνη έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καύση του λίπους, στην κατανάλωση ενέργειας και σε άλλες πτυχές του μεταβολισμού. Στα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος, η καψαϊκίνη βρέθηκε επίσης ότι αυξάνει την έκφραση της UCP1 (Θερμογενίνη: Διμερής πρωτεΐνη η οποία εντοπίζεται κυρίως στα μιτοχόνδρια. Ενεργοποίηση της θερμογενίνης από τα λιπαρά οξέα.) και προάγει τη μετατροπή του λευκού λίπους σε καφέ λίπος.13 Άλλες εργαστηριακές μελέτες έχουν αναφέρει παρόμοια ευρήματα.

Άλλοι τρόποι για να αυξήσετε το καφέ λίπος φυσικά

Εκτός από τα συμπληρώματα, μπορεί να είστε σε θέση να αυξήσετε φυσικά το καφέ λίπος με άλλους τρόπους.

Η έκθεση στο κρύο είναι ένας τρόπος που βασίζεται σε στοιχεία για την αύξηση του καφέ λίπους. Σύμφωνα με μια επιστημονική ανασκόπηση, η οξεία έκθεση στο κρύο αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη, τον όγκο του καφέ λίπους και τη δραστηριότητα του καφέ λίπους στους ανθρώπους.14 Φυσικά, η οξεία έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μην είναι πάντα δυνατή ή βολική.

Το κρύο κάνει τα καφέ κύτταρα πιο ενεργά και θα μπορούσε ακόμα να σας οδηγήσει να αναπτύξετε νέα κύτταρα καφέ λίπους, αναφέρει έρευνα του 2014 που πραγματοποιήθηκε από το National Institutes of Health και δημοσιεύεται στο περιοδικό ”Diabetes”.

Η Barbara Cannon, του Wenner-Grenn Institute στη Στοκχόλμη, δήλωσε ότι μας βοηθά να υπερασπιζόμαστε τη θερμοκρασία του σώματος με άνετο τρόπο.

Το καφέ λίπος βοηθά τα μωρά να μένουν ζεστά. Σε ενήλικες που εκτίθενται στο κρύο, το καφέ λίπος χρησιμεύει ως εσωτερικό jacket θέρμανσης για να κρατά το αίμα ζεστό καθώς ρέει πίσω στην καρδιά και τον εγκέφαλο από τα κρύα άκρα, υπέδειξαν οι Harold Sacks και Michael Symonds, του University of Nottingham σε έρευνα του 2013.

Ένας άλλος πιο πρακτικός τρόπος για να αυξήσετε πιθανώς το καφέ λίπος είναι μέσω της διατροφής σας. Ακολουθώντας ορισμένες δίαιτες, όπως η κετογονική δίαιτα ή η διαλείπουσα νηστεία, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο καφέ λίπος. Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για τη συσσώρευση καφέ λίπους. Άλλα θρεπτικά συστατικά που έχουν συσχετιστεί με αυξημένο καφέ λίπος σε ζώα και ανθρώπους περιλαμβάνουν υδατάνθρακες, βιταμίνη D, αργινίνη, αντιοξειδωτικά, καφεΐνη και καψαϊκίνη.

Η άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει το καφέ λίπος, αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αντικρουόμενα σε αυτόν τον τομέα.15

ΣΎΝΟΨΗ

  • Το καφέ λίπος είναι ένας πλούσιο σε μιτοχόνδρια τύπος λίπους που ασκεί θερμότητα και καίει λίπος.
  • Η έρευνα δείχνει ότι το καφέ λίπος μπορεί να είναι μια στρατηγική για την απώλεια βάρους και τη διαχείριση του βάρους. Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια και απαιτούνται πιο ισχυρές μελέτες.
  • Διάφορα μέτρα όπως η έκθεση στο κρύο, η διατροφή και τα συμπληρώματα για την αύξηση του καφέ λίπους μπορεί να βοηθήσουν.
  • Μιλήστε με έναν επαγγελματία υγείας για να μάθετε περισσότερα για το καφέ λίπος.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449                   

Facebook Vivamus 

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!