Αρχική VivamusΣυμβουλες Συμπτώματα Υπερδοσολογίας Ιωδίου DETOXADINE από VIVAMUS κορυφαίο οργανικό κατάλληλο και για vegan ιώδιο

Συμπτώματα Υπερδοσολογίας Ιωδίου DETOXADINE από VIVAMUS κορυφαίο οργανικό κατάλληλο και για vegan ιώδιο

by NIKOLE

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ιώδιο για να διατηρήσει την κανονική ανάπτυξη και τη σωστή μεταβολική ισορροπία. Υπάρχουν πολλές μορφές ιωδίου. Όλοι οι τύποι που είναι ασφαλείς για κατανάλωση για τον άνθρωπο είναι ενός τύπου που ονομάζεται ιωδιούχο, το οποίο περιλαμβάνει ιωδιούχο κάλιο, ιωδιούχο νάτριο (τη μορφή που προστίθεται στο αλάτι) και εκκολαπτόμενο ιώδιο. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του για την ανθρώπινη υγεία, μπορεί να είναι περίεργο το γεγονός ότι άλλες μορφές ιωδίου, συμπεριλαμβανομένου του στοιχειακού ιωδίου, είναι τοξικές για τον άνθρωπο.

Το στοιχειακό ιώδιο βλάπτει τον ιστό κατά την επαφή. Οι υψηλές συγκεντρώσεις ιωδιούχων διαλυμάτων (ακόμη και εκείνων που περιέχουν ιωδίδιο) μπορούν να προκαλέσουν άμεσα χημικά εγκαύματα, με πιθανότητες για πολύ μεγαλύτερες επιπλοκές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προειδοποιήσεις πάντοτε λένε ότι δεν προκαλούν εμετό αν το καταπιεί κάποιος (εκτός αν συμβεί κάτι άλλο από τον έλεγχο των δηλητηριάσεων).

Συμπτώματα υπερδοσολογίας με ιώδιο

Μήκος: 2 λεπτά

Η υπερέκθεση και η υπερβολική δόση μπορεί να συμβεί με σταθερή, επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις ιωδίου. Ένα άτομο μπορεί να έρθει σε επαφή με υψηλές συγκεντρώσεις από βάμματα ιωδίου, όπως όταν το χρησιμοποιεί ως αντισηπτικό ή απολυμαντικό. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το ιωδιούχο άλας (μια εναλλακτική μορφή ιωδίου που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο αλατιού) που εισάγεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε διαβρωτικές επιδράσεις στο γαστρεντερικό σωλήνα. [1]

Άλλες πηγές ιωδίου που μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση είναι το Amiodarone / Cordarone (φάρμακο κατά της αρρυθμίας), το διάλυμα Lugol, το σιρόπι Pima, το ιωδιούχο κάλιο και το ραδιενεργό ιώδιο που χρησιμοποιούνται για ορισμένες ιατρικές εξετάσεις ή ασθένειες του θυρεοειδούς.

Συμπτώματα υπερδοσολογίας με ιώδιο
Ορισμένα συμπτώματα υπερδοσολογίας από ιώδιο μπορεί να είναι:

  • κοιλιακό άλγος
  • παραλήρημα
  • πυρετός
  • εμετός
  • δύσπνοια. Μπορεί να εμφανιστούν σοβαρότερα συμπτώματα, ανάλογα με τον τρόπο που προέκυψε η υπερβολική δόση ιωδίου. Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των τρόπων που μπορεί να προκύψει η υπερβολική δόση στοιχειώδους ή συμπυκνωμένης ιωδίου και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτήν. [2]

Πώς μπορεί να συμβεί;
Κατάποση: Η κατάποση από το στόμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο στόμα, τον οισοφάγο και τους πνεύμονες και μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια, οίδημα της γλωττίδας (φωνητικό συστατικό του λάρυγγα) ή πνευμονικό οίδημα (συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες). Έμετος, κοιλιακό άλγος και διάρροια μπορεί να ακολουθήσει την κατάποση μαζί με σοβαρή γαστρεντερίτιδα. Μια μεταλλική γεύση μπορεί να είναι αποτέλεσμα το στόμα. Η νεφρική ανεπάρκεια θα μπορούσε επίσης να ακολουθήσει. [3] Μπορεί να εμφανιστεί πιθανό σοκ με αποτέλεσμα αυξημένο καρδιακό ρυθμό, χαμηλή αρτηριακή πίεση και πλήρη κατάρρευση του κυκλοφορικού συστήματος. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τον εγκέφαλο προκαλώντας πονοκέφαλο, ζάλη και παραλήρημα.
Εισπνοή: Εισπνοή ιωδιούχου ατμού μπορεί να προκαλέσει ακραίο πνευμονικό ερεθισμό που μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα.
Επαφή με τα μάτια: Η επαφή με το μάτι με ιώδιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα στην επιφάνεια του ματιού.
Επαφή με το δέρμα: Η εφαρμογή ισχυρών διαλυμάτων ιωδίου στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε χημικά εγκαύματα.
Εάν εισέλθει μεγάλο μέρος συμπυκνωμένου ιωδίου στο σώμα, μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στα πρωτεύοντα συστήματα με πιθανό αποτέλεσμα θανάτου. [4] Έτσι, όταν σκέφτεστε να εργαστείτε με στοιχειακό ή συμπυκνωμένο ιώδιο, γνωρίζετε πάντα το προϊόν και πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται. Να γνωρίζετε ότι, αν και το ιώδιο είναι απαραίτητο στοιχείο για την κατάλληλη λειτουργία του θυρεοειδούς και του μεταβολισμού, το στοιχειακό ιώδιο περιλαμβάνει κάποιες πολύ σοβαρές παρενέργειες, αλλά αν δεν βρίσκεστε σε εργαστήριο ή εξειδικευμένο περιβάλλον, είναι απίθανο να τις “συναντήσετε’.

Το νεογέννητο ιώδιο: μια ασφαλής μορφή ιωδίου
Μην αφήσετε αυτό το άρθρο να σας τρομάξει. Η ανεπάρκεια ιωδίου εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την τοξικότητα του ιωδίου. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από ανεπάρκεια ιωδίου [5]. Συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας αν νομίζετε ότι είστε ένας από αυτούς. Αν συνιστούν τη συμπλήρωση ιωδίου, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο ασφαλές, ποιοτικό νεογέννητο ιώδιο και ακολουθήστε τις συνιστώμενες δοσολογίες για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο υπερδοσολογίας. Ως Κέντρο VIVAMUS σε συνεργασία με το Global Healing Center Dr Group χρησιμοποιούμε και συνιστούμε το Detoxadine®. Αυτό το πλούσιο, βαθέων γαιών, εκκολαπτόμενο συμπλήρωμα ιωδίου είναι ο φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε υγιή επίπεδα ιωδίου στο σώμα.

Για να προμηθευτείτε το DETOXADINE κορυφαίο οργανικό κατάλληλο και για vegan συμπλήρωμα ιωδίου, μπορείτε να πατήσετε εδώ και να οδηγηθείτε στο αντίστοιχο προϊόν ή να το αναζητήσετε στην ιστοσελίδα μας www.vivamus.gr ως detoxadine εδώ ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας στα τηλ. 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449.

 

_______________________________________________________________________________

Αναφορές (5)
† Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. Οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που γίνονται είναι για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συμβουλές του γιατρού σας. Τόσο το Global Healing Centre όσο και το VIVAMUS δεν χορηγούν ιατρική συμβουλή και δεν συνταγογραφούν. Οι απόψεις και οι συμβουλές διατροφής που εκφράζονται δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τη συμβατική ιατρική υπηρεσία. Εάν έχετε σοβαρή ιατρική κατάσταση ή ανησυχία για την υγεία, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

  1. Bürgi H, Schaffner TH, Seiler JP. The toxicology of iodate: a review of the literature. Thyroid. 2001 May;11(5):449-56.
  2. Toxnet. Iodine, Elemental. (last accessed 2013-08-06)
  3. Mao YC, Tsai WJ, Wu ML, Ger J, Deng JF, Yang CC. Acute hemolysis following iodine tincture ingestion. Hum Exp Toxicol. 2011 Oct;30(10):1716-9. doi: 10.1177/0960327111398677. Epub 2011 Feb 7.
  4. Medline Plus. Iodine Poisoning. (last accessed 2013-08-06)
  5. Higdon, Jane, Ph.D., and Et Al. “Iodine.” Linus Pauling Institute. Oregon State University, Aug. 2015. Web. 26 Apr. 2017.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!