Αρχική VivamusΣυμβουλες Λεμόνι για Μείωση Βάρους, Αντιγήρανση, Δέρμα Καθαρό, Καθαρισμό Αρτηριών, Χοληστερόλη, Υπέρταση, Κρυολόγημα

Λεμόνι για Μείωση Βάρους, Αντιγήρανση, Δέρμα Καθαρό, Καθαρισμό Αρτηριών, Χοληστερόλη, Υπέρταση, Κρυολόγημα

by NIKOLE

Τα λεμόνια αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό της Φύσης! Όχι μόνο είναι ένα εξαιρετικά μόνα τους ή ως προσθήκη σε οποιοδήποτε μπολ φρούτων, αλλά η δράση τους είναι επίσης ιδιαίτερα θεραπευτική, με μια δύναμη “θεραπείας”εκπληκτική!  Τα  λεμόνια είναι, χωρίς αμφιβολία κάτι πολύ περισσότερο απλά φρούτα. Μέσα σε αυτό το μικρό μη λιπαρό φρούτο γεμάτο ίνες, υπάρχουν πέρα από τη βιταμίνη C πολλές εξαιρετικά ευεργετικές φυτικές ενώσεις. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν τα οφέλη για την υγεία σημαντικά.

Μερικοί από τους κορυφαίους τρόπους με τους οποίους τα λεμόνια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Μείωση Βάρους 

Αρκετοί άνθρωποι πίνουν ζεστό νερό με λεμόνι, επειδή έχουν ακούσει ότι συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους; Τι λέει η έρευνα: Οι φυτικές ενώσεις στα εκχυλίσματα λεμονιού έχουν βρεθεί ότι αποτρέπουν και μειώνουν το βάρος. Στα ποντίκια που έλαβαν τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας χορηγήθηκαν επίσης πολυφαινόλες λεμονιού από τη φλούδα λεμονιού. Μια ομάδα ελέγχου δεν έτρωγε τη φλούδα. Η ομάδα που έφαγε τη φλούδα απέκτησε λιγότερο βάρος και είχε χαμηλότερο σωματικό λίπος από την ομάδα που δεν έτρωγε τη φλούδα.

Συνιστάται η αντικατάσταση των γλυκών ποτών με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Υπάρχουν μόνο έξι θερμίδες και καθόλου ζάχαρη σε αυτό το νόστιμο ποτό. Συγκριτικά, ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού έχει 112 θερμίδες και 26 γραμμάρια ζάχαρης. Όσον αφορά δε τη σόδα, αν αντί για ένα φλιτζάνι σόδα πίνετε ένα φλιτζάνι νερό με λεμόνι κάθε μέρα του χρόνου, θα εξοικονομήσετε 39.000 θερμίδες. Αυτό ισοδυναμεί με απώλεια 5 κιλών χωρίς να κάνετε άλλες αλλαγές στη διατροφή σας

Αντιγήρανση

Τα λεμόνια αποτελούν αντιγηραντική τροφή και μπορούν να βοηθήσουν να αποκτήσετε νεανική λάμψη στο δέρμα λόγω του υψηλού αντιοξειδωτικού περιεχομένου τους. Οι ελεύθερες ρίζες  εμπλέκονται στη διαδικασία γήρανσης, προκαλώντας ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας, ξηρότητα και μειωμένη ελαστικότητα. Η έρευνα υποστηρίζει ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να επιβραδύνουν αποτελεσματικά τη γήρανση και να βελτιώσουν την υγεία και τη ζωτικότητα του δέρματος. Στην περίπτωση ακόμα και της ακμής μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη χρήση αντιοξειδωτικών . Τέλος σκοτεινά σημεία, χρώση και σπυράκια μειώνονται σημαντικά.

Μάσκα Λεμονιού για πρόσωπο καθαρό, απαλό και αναζωογονημένο (Μπορείτε να τη συνδυάσετε και με τα εξαιρετικά προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς μπαίνοντας στη finchleyclinic.gr, κατηγορία antiageing products πατώντας εδώ

Υλικά

½ οργανικό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας οργανικό ακατέργαστο μέλι
Μάζα ανάμιξης
Κουτάλι

Διαδικασία

Προετοιμάστε το δέρμα του προσώπου σας πριν από τη μάσκα, βάζοντάς το πάνω από ένα μπωλ με βραστό νερό για να ανοίξετε τους πόρους.
Ανακατέψτε το μέλι με το μισό συμπυκνωμένο λεμόνι.
Εφαρμόστε στο δέρμα σας και αφήστε τη για 20 λεπτά.
Πλύνετε τη μάσκα με ζεστό νερό.
Κλείστε τους πόρους σας ξεπλένοντας με κρύο νερό στο πρόσωπό σας

Καρδιακή Νόσος και Λεμόνι

Πάνω από 92,1 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάποια μορφή καρδιακής νόσου. Είναι η κύρια αιτία θανάτου στην Αμερική. Ένα από τα απίστευτα οφέλη για την υγεία του λεμονιού είναι η επίδρασή του στην καρδιά. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η κατανάλωση λίγων λεμονιών κάθε εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα για την καρδιά σας. Τι λέει η έρευνα: Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ ( The Harvard School of Public Health)που βρίσκεται στο Bostom αξιολόγησε τη διατροφή 126.399 ενηλίκων για μια περίοδο 8 έως 14 ετών και διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά είχαν 4% μειωμένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Η πιο σημαντική επίδραση προήλθε από φυλλώδη πράσινα λαχανικά και λαχανικά και φρούτα με πολλή βιταμίνη C όπως τα λεμόνια. Το περιοδικό Nutrition and Metabolism διαπίστωσε ότι το περπάτημα και η κατανάλωση λεμονιών συνέβαλαν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Σκόρδο και Λεμόνι για καθαρισμό των αρτηριών

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το ελιξήριο από σκόρδο και λεμόνι για να καθαρίσετε τις αρτηρίες. Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής για υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Να είστε προσεκτικοί σε περίπτωση που παίρνετε αντιπηκτικά για λεπτότερο αίμα.

Υλικά

1,5 φλιτζάνι σκόρδο
6 μεγάλα βιολογικά λεμόνια
800γρ φιλτραρισμένο νερού

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα λεμόνια και το σκόρδο σε μπλέντερ και αλέστε τα.
Προσθέστε το μείγμα σε βραστό νερό και σιγοβράστε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Φυλάσσετε σε σφραγισμένο γυάλινο βάζο.

Πίνετε 0.0425κιλά (1,5 ουγκιές) την ημέρα πριν το πρωινό με άδειο στομάχι για 25 ημέρες.
Σταματήστε να πίνετε για δέκα ημέρες.
Επαναλάβετε ένα άλλο γύρο, αν χρειαστεί.

Περισσότεροι τρόποι χρήσης λεμονιών για την υγεία

Πονόλαιμος – Συνδυάστε 2 κουταλιές μηλόξυδου με 2 κουταλάκια ανεπεξέργαστο μέλι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε με ζεστό νερό. Πίνετε για να απαλύνει ο λαιμός σας και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Ξηρό λαιμό – Ρίξτε λίγο χυμό από ένα οργανικό λεμόνι στο λαιμό σας τρεις φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα. Θα σας κάψει λίγο στην αρχή, στη συνέχεια όμως θα μαλακώσει ο λαιμός.

Δηλητηρίαση από κισσό. (Σε μεγάλες δόσεις το βότανο από κισσό είναι  δηλητηριώδες και προκαλεί εμετό. Νευρικές διαταραχές και μηνιγγίτιδα είναι επίσης πιθανές σε υπερδοσολογία. Η ράγα του κισσού είναι τοξική και ερεθιστική του δέρματος  δημιουργεί φλύκταινες για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται σπανιότατα). χυμό λεμονιού σε δηλητήριο κισσός κισσός για να διευκολύνει τον πόνο, φλεγμονή και ερεθισμό.
Πυρετός – Ανακατέψτε 1 ½ κουταλιά της σούπας τάρτα, ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 2 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό και ½ κουτ. Σούπας ακατέργαστο μέλι. Πιείτε αργά για να μειώσετε τον πυρετό χαμηλής πυκνότητας.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!