Αρχική VivamusΣυμβουλες Ορθή Τοποθέτηση τροφίμων στο Ψυγείο VIVAMUS

Ορθή Τοποθέτηση τροφίμων στο Ψυγείο VIVAMUS

by NIKOLE

Το να ξέρετε πού να αποθηκεύσετε το φαγητό σας στο ψυγείο είναι μια ερώτηση στην οποία πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να γνωρίζουν την απάντηση. Η σωστή ψύξη του φαγητού σας είναι σημαντική για να διασφαλίσετε ότι το φαγητό σας παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και να σταματήσει η εξάπλωση επιβλαβών βακτηρίων για ωμά έως έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα. Αλλά τι πάει που;

Πώς να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο:

(Παρακαλούμε σημειώστε ότι το διάγραμμα-εικόνα του άρθρου δημιουργήθηκε για τους σκοπούς ενός οικιακού ψυγείου, με το κάτω ράφι να είναι ένα συρτάρι λαχανικών).

Πάνω και μεσαίο ράφι

Έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, έτοιμα γεύματα και συσκευασμένα τρόφιμα, υπολείμματα, μαγειρευτά κρέατα και έτοιμες σαλάτες. Όλα αυτά πρέπει να καλύπτονται ή να φυλάσσονται σε σφραγισμένα δοχεία για την αποφυγή μόλυνσης. Τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα αποθηκεύονται στο επάνω μέρος του ψυγείου, μακριά από ωμά τρόφιμα, έτσι ώστε τα επιβλαβή βακτήρια να μην μπορούν να μεταφερθούν από το ωμό φαγητό στο μαγειρεμένο φαγητό.

Κάτω ράφι

Ωμό κρέας, πουλερικά και ψάρια σε σφραγισμένα δοχεία για να μην αγγίζουν ή να στάζουν πάνω σε άλλα τρόφιμα. Τα ωμά κρέατα πρέπει πάντα να αποθηκεύονται στο κάτω μέρος του ψυγείου σας για να αποφευχθεί η διασταυρούμενη μόλυνση. Βεβαιωθείτε ότι κάθε είδος είναι τυλιγμένο ή σε σφραγισμένο δοχείο, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλα τρόφιμα.

Συρτάρι σαλάτας

Φρούτα, λαχανικά και λαχανικά σαλάτας που έχουν πλυθεί πριν την αποθήκευση. Βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα, τα λαχανικά και η σαλάτα σας είναι τυλιγμένα σε χαρτί ή πλαστικό με τρύπες αέρα για να προστατεύονται από οποιαδήποτε μόλυνση. Για σαλάτες και βότανα, δοκιμάστε να τα τυλίξετε σε ένα υγρό χαρτί κουζίνας πριν τα αποθηκεύσετε για να μην στεγνώσουν και να διατηρηθούν πιο φρέσκα για περισσότερο.



Συμβουλές υγιεινής τροφίμων για το ψυγείο σας

Θυμηθείτε ότι το ψυγείο σας πρέπει να ρυθμιστεί σε θερμοκρασία μεταξύ 0-5°c, έτσι ώστε ο ρυθμός αλλοίωσης των τροφίμων να επιβραδύνεται και τα επιβλαβή βακτήρια να μην μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Σε αυτή τη θερμοκρασία, το φαγητό σας θα είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Θυμηθείτε επίσης να προσέχετε τις  ημερομηνίες χρήσης . Οποιοδήποτε τρόφιμο έχει παρέλθει από την ημερομηνία χρήσης του δεν πρέπει να καταναλώνεται καθώς επιβλαβή βακτήρια είχαν την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να καταστήσουν το φαγητό επικίνδυνο για την υγεία. Μπορείτε να καταναλώσετε φαγητά που έχουν περάσει από την καλύτερη ημερομηνία, καθώς αυτό είναι μόνο ένα σημάδι ποιότητας και όχι ασφάλειας.



Ανοίξτε τη μικρογραφία του τίτλου του Ψυγείου

Γενικοί Κανόνες Ψύξης
  • Βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο δεν είναι ποτέ υπερφορτωμένο. Ενώ το να στριμώξετε αυτό το τελευταίο κομμάτι φαγητού στο ψυγείο μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα εκείνη τη στιγμή, κινδυνεύετε να μπλοκάρετε τη μονάδα ψύξης που θα κρυώσει το φαγητό σας. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να μην κλείσει σωστά η πόρτα του ψυγείου, αφήνοντάς σας φαγητό που δεν είναι κατάλληλο να φάτε το επόμενο πρωί! Ο αέρας πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί γύρω από το φαγητό.
  • Το νέο απόθεμα πρέπει πάντα να τοποθετείται πίσω από το παλιό απόθεμα. Ναι, οι κανόνες σε μια επαγγελματική κουζίνα θα πρέπει να ισχύουν και στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε το φαγητό στο ψυγείο με βάση την ημερομηνία χρήσης για να αποτρέψετε τη σπατάλη φαγητού που τελικά χτυπάει το πορτοφόλι σας!
  • Τα ανοιχτά κουτιά δεν πρέπει ποτέ να φυλάσσονται στο ψυγείο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χημική μόλυνση, ειδικά σε όξινα τρόφιμα, όπως φρούτα και ντομάτες. Εάν θέλετε να βάλετε κονσερβοποιημένα τρόφιμα στο ψυγείο, φροντίστε πρώτα να τοποθετήσετε τα τρόφιμα σε ένα δοχείο που είναι κατάλληλο για ψύξη.
  • Εάν οι θερμοκρασίες του ψυγείου σας είναι πολύ υψηλές, μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερφόρτωσης, μπλοκαρίσματος μονάδων ψύξης ή υπερβολικά ρυθμισμένου θερμοστάτη. Εάν το ψυγείο σας δεν έχει ενσωματωμένο θερμόμετρο, σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα θερμόμετρο ψυγείου για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία. Θυμηθείτε ότι η σωστή θερμοκρασία είναι – 0-5°c.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Αυγά Τα καταφέρνουν καλύτερα όταν η θερμοκρασία είναι σταθερή. Αυτό σημαίνει στο μεσαίο ράφι του ψυγείου. Διατηρήστε τα στην αρχική τους συσκευασία και μην τα μεταφέρετε στις πλαστικές αυγουλιέρες.

Γάλα Μπορεί συχνά να καταλήγει στο πάνω ράφι, η σωστή θέση όμως είναι το κάτω ράφι και στο πίσω μέρος του όπου η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.

Γιαούρτι Μαζί με κάποια τυριά πρέπει να τοποθετούνται στο χαμηλό ράφι του ψυγείου για τον ίδιο λόγο που μπαίνει εκεί και το γάλα.

Ωμό κρέας Το ωμό κρέας μπαίνει στο πιο παγωμένο σημείο του ψυγείου, δηλαδή όσο πιο χαμηλά γίνεται (πάνω από τα συρτάρια των λαχανικών). Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι πως τύχει και στάξουν υγρά δεν θα μολύνουν ολόκληρο το ψυγείο.

Λαχανικά Τα λαχανικά διατηρούνται πιο φρέσκα αν υπάρχει λίγη υγρασία. Το σημείο που βρίσκεται το συρτάρι λαχανικών εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Αποθηκεύστε τα διατηρώντας την πλαστική ή την χάρτινη συσκευασία με την οποία τα αγοράσατε.

Φρούτα Τα φρούτα μπαίνουν στο συρτάρι φρούτων (το οποίο έχει λιγότερη υγρασία από αυτό των λαχανικών). Διατηρήστε και στα φρούτα την αρχική τους συσκευασία. Τα εσπεριδοειδή μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και χωρίς αυτήν. Μην τα πλένετε πριν τα χρησιμοποιήσετε καθώς η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Εκλεκτά τρόφιμα Τα εκλεκτά τρόφιμα μπαίνουν στο συρτάρι που βρίσκεται κάτω από το τελευταίο ράφι του ψυγείου και είναι ελαφρώς πιο κρύο από το υπόλοιπο ψυγείο. Αν το ψυγείο σας δεν έχει τέτοιο συρτάρι, τότε βάλτε τα στο χαμηλότερο ράφι.

Βούτυρο και μαλακά τυριά Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία γι αυτό και μπορούν να συντηρηθούν μια χαρά στην πόρτα του ψυγείου (η οποία είναι και το θερμότερο μέρος του). Βάλτε τα μαλακά τυριά όπως το μπρι σε ένα τάπερ αφού τα ανοίξετε.

Σάλτσες Οι σάλτσες έχουν γενικά αρκετό ξύδι και αλάτι που λειτουργούν ως φυσικά συντηρητικά. Γι αυτό η κέτσαπ, η μαγιονέζα και οι διάφορες σως μπορούν να διατηρηθούν στην πόρτα.

Χυμοί Οι χυμοί μπορούν να αποθηκευτούν στην πόρτα εφόσον είναι παστεριωμένοι. Οι φρέσκοι χυμοί θα διατηρηθούν καλύτερα στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

For anything you may need, you can call us at 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Πηγή https://www.highspeedtraining.co.uk/hub/fridge-shelves-storing-food/

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!