Αρχική Vivamus Επίφυση & Υπόφυση, Μελατονίνη,Ορμόνες Προγράμματα Ενδυνάμωσης με Rife Flavon Ruby

Επίφυση & Υπόφυση, Μελατονίνη,Ορμόνες Προγράμματα Ενδυνάμωσης με Rife Flavon Ruby

by NIKOLE

Η επίφυση ή κωνάριο (pineal gland) είναι ένας μικρός ενδοκρινής αδένας και βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου, κοντά στον υποθάλαμο.

Η επίφυση είναι ο αδένας που παράγει την ορμόνη μελατονίνη. Η ορμόνη αυτή ελέγχει τους ρυθμούς του σώματος όπως ο ύπνος και η αφύπνιση και παίζει ρόλο στη σεξουαλική ανάπτυξη.

biological_clock0

Ο κιρκάδιος ή ημερονύκτιος ρυθμός αφορά τον κύκλο ύπνου και εγρήγορσης. Η έκφραση κιρκάδιος ρυθμός παράγεται από τις Λατινικές λέξεις, circa = γύρω και diem = ημέρα, δηλαδή ρυθμός στην διάρκεια της ημέρας. Είναι ο ρυθμός μεταβολής των ορμονών ενός οργανισμού κατά την διάρκεια ενός εικοσιτετραώρου, λέγεται και βιολογικό ρολόι. Νευρικές ώσεις από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού φθάνουν στην επίφυση και επηρεάζουν την έκκριση μελατονίνης. Συγκεκριμένα, το σκοτάδι διεγείρει την έκκριση μελατονίνης, ενώ το φως την καταστέλλει. Η μελατονίνη επιταχύνει την επέλευση του ύπνου και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Στην περιοχή της επίφυσης είναι δυνατόν να εμφανιστούν όγκοι που ονομάζονται  επιφυσιώματα. Η συμπτωματολογία τους οφείλεται στην πίεση που ασκούν σε γειτονικά ανατομικά μόρια, αλλά και στην έκκριση στην κυκλοφορία ουσιών με ορμονική δράση.

(πληροφορίες που προαναφέρονται από το https://www.endocrine.gr/epifisi/)

Στη συσκευή Rife Frequency Generator -Alixxor βιοσυντονισμού με μικρορεύματα, με 2000 προγράμματα για παθήσεις και μικροοργανισμούς, υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα προγράμματα για την ενίσχυση των σημαντικών αυτών οργάνων, παράλληλα όμως μπορεί να γίνει προσθήκη κάποιων επιπλέον εξειδικευμένων στην τόνωσή τους.

Οσον αφορά δε τη μελατονίνη, διατροφικά συμπληρώματα επίσης, όπως το Flavon Ruby & Protect ενισχύουν τη δυνατότητα παραγωγής της από τον οργανισμό.

Τι είναι η υπόφυση;

Η υπόφυση είναι ένας μικρός αδένας στο μέγεθος φασολιού που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου, πίσω από τη μύτη και ανάμεσα στα αυτιά. Η ανατομία της υπόφυσης διαχωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα τμήματα, την αδενοϋπόφυση (πρόσθιο τμήμα) και τη νευροϋπόφυση (οπίσθιο τμήμα). Παρά το μικρό της μέγεθος η υπόφυση επηρεάζει σχεδόν κάθε μέρος του οργανισμού. Οι ορμόνες που παράγει βοηθούν στη ρύθμιση σημαντικών λειτουργιών, όπως η ανάπτυξη, η αρτηριακή πίεση, η περίοδος στις γυναίκες και η αναπαραγωγή. Οι πιο συνήθεις ασθένειες της υπόφυσης είναι η υποφυσιακή ανεπάρκεια και τα αδενώματα υπόφυσης – αν και γενικά πρόκειται για αρκετά σπάνιες παθήσεις.

Οι ορμόνες που παράγονται στην αδενοϋπόφυση είναι οι εξής:

  • Θυρεοτρόπος ορμόνη (TSH – thyroid stimulating hormone). Ρυθμίζει τη παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών Τ4 και Τ3 στον θυρεοειδή.
  • Θυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH – follicle stimulating hormone). Ρυθμίζει τη φυσιολογική ωρίμανση των ωαρίων και την παραγωγή οιστραδιόλης στις ωοθήκες των γυναικών. Στους άνδρες βοηθά στην ωρίμανση των σπερματοζωαρίων στους όρχεις.
  • Ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH – luteinizing hormone). Η ορμόνη αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην ωρίμανση του ωαρίου και την παραγωγή προγεστερόνης στην ωορρηξία και κατά την εμφύτευση του ωαρίου. Στον άνδρα ρυθμίζει την παραγωγή τεστοστερόνης από τους όρχεις.
  • Αδρενοκορτικοτρόπος ή φλοιοεπινεφριδιοτρόπος ορμόνη (ACTH – adrenocorticotropic hormone). Ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών από το φλοιό των επινεφριδίων, όπως η κορτιζόλη.
  • Προλακτίνη ή λακτοτρόφος ορμόνη. Ρυθμίζει την παραγωγή γάλακτος κατά το θηλασμό.
  • Αυξητική ή σωματοτρόπος ορμόνη. Είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη του σώματος όταν μεγαλώνουμε.
  • Μελανινοτρόπος ορμόνη (MSH – Melanocyte stimulating hormone). Ρυθμίζει τη σύνθεση της μελανίνης στα μελανινοκύτταρα του δέρματος και έτσι τη χροιά του δέρματος.

Η νευροϋπόφυση παράγει την αντιδιουρητική ορμόνη (ADH – anti-diuretic hormone). Η ορμόνη αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νατρίου στο αίμα, καθώς η παρουσία της είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του νατρίου στα φυσιολογικά επίπεδα. (πληροφορίες από https://endokrinologia.gr/ypofysi/).

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!