Αρχική Vivamus Διαχείριση φλεγμονής και Μείωση του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό με τη συσκευή NEOGEN ΒΙΟΜΕDIS VIVAMUS

Διαχείριση φλεγμονής και Μείωση του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό με τη συσκευή NEOGEN ΒΙΟΜΕDIS VIVAMUS

by NIKOLE

Σε ανεξάρτητο ευρωπαϊκό εργαστήριο πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για τη συσκευή NEOGEN σχετικά με τη δυνατότητα μείωσης του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.

Έκθεση δοκιμής. /Αποτελεσματικότητα της συσκευής NEOGEN στη μείωση του οξειδωτικού στρες

Ιστορικό

Περιβαλλοντικοί ρύποι όπως βαρέα μέταλλα, σωματίδια, ξενοβιοτικά, φυτοφάρμακα, υπεριώδης ακτινοβολία (UV) ή ηλεκτρομαγνητικά και γεωπαθητικά πεδία παρεμβολής είναι καλά τεκμηριωμένες πηγές ή επαγωγείς οξειδωτικού στρες. Το οξειδωτικό στρες εμφανίζεται όταν υπάρχει ανισορροπία μεταξύ της παραγωγής αντιδραστικών ειδών οξυγόνου (ROS) και της ικανότητας του σώματος να αποτοξινώνει αυτά τα επιβλαβή ενδιάμεσα ή να επιδιορθώνει την προκύπτουσα βλάβη. Αυτή η ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε κύτταρα και ιστούς, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας σειράς ασθενειών και προβλημάτων υγείας.

H ερώτηση της  έρευνας

Τρεις διαφορετικοί τύποι κυττάρων από συνδετικό ιστό, έντερο και ήπαρ χρησιμοποιήθηκαν για να διερευνηθεί εάν η συσκευή NEOGEN προκαλεί μείωση της ποσότητας ROS που υπάρχει στο μέσο καλλιέργειας, δηλαδή στο άμεσο περιβάλλον των κυττάρων. Η βιοδοκιμασία που χρησιμοποιείται εδώ είναι μια δοκιμή χωρίς ζώα που είναι αποδεκτή στην παραδοσιακή ιατρική και τη διεθνή επιστημονική έρευνα ως κύρια προσέγγιση στην υγειονομική περίθαλψη.

Συσκευή NEOGEN

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η συσκευή NEOGEN παράγει διαμορφωμένα ηλεκτρομαγνητικά σήματα για να «διορθώσει τη φυσική ακτινοβολία, να ενισχύσει και να συγχρονίσει τις λειτουργίες του σώματος και τα (βιολογικά) συστήματα». Η συσκευή NEOGEN χρησιμοποιήθηκε μόνο σε λειτουργία ηλεκτρομαγνητικής ανάδρασης (= λειτουργία 1, EMF F.B.).

Η καλλιέργεια των κυττάρων

Οι ακόλουθοι τύποι κυττάρων χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη μελέτη:

(1) εντερικά επιθηλιακά κύτταρα (κυτταρική σειρά IPEC-J2).

(2) ινοβλάστες συνδετικού ιστού (κυτταρική σειρά L-929).

(3) Ηπατικά κύτταρα (Hep G2 κυτταρική σειρά).

Και οι τρεις κυτταρικές σειρές ελήφθησαν από το Ινστιτούτο Leibniz, DSMZ, Braunschweig, Γερμανία.

Τα κύτταρα καλλιεργήθηκαν συνήθως σε RPMI 1640 ή DMEM/Ham F12 που περιείχε 10% μίγμα ανάπτυξης και 0,5% γενταμυκίνη. Τα κύτταρα καλλιεργήθηκαν ως μαζικές καλλιέργειες σε επωαστήρα στους 37°C σε ατμόσφαιρα 5% CO2 και 95% αέρα και περίπου 100% υγρασία.

Πειραματικό σχέδιο

Τα κύτταρα σπάρθηκαν σε δύο κυτταρικές πυκνότητες (100.000 κύτταρα/φρεάτιο και 50.000 κύτταρα/φρεάτιο) σε πλάκες 96 φρεατίων και αφέθηκαν να προσκολληθούν και να εξαπλωθούν για 24 ώρες. Στη συνέχεια προστέθηκε φρέσκο μέσο καλλιέργειας που περιέχει ποικίλες συγκεντρώσεις υπεροξειδίου του υδρογόνου (= ROS) που κυμαίνονται από 0 (= έλεγχος) έως 3 mM. Μετά από 24 ώρες έκθεσης σε ROS, ένα μίγμα αντίδρασης με φρέσκο μέσο καλλιέργειας και υδατοδιαλυτή βαφή τετραζολίου (αντιδραστήριο XTT, Xenometrix, Ελβετία) προστέθηκε στα φρεάτια. Η αλλαγή στην απορρόφηση της χρωστικής στο μίγμα της αντίδρασης λόγω της βιωσιμότητας των κυττάρων μετρήθηκε με μέτρηση της διαφοράς στο ΔOD στα 450 και 690 nm σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία χρησιμοποιώντας ένα Elisareader (BioTek ELx 808 με λογισμικό Gen 5/3.00). και υπολογίζεται με χρήση του Microsoft Excel. Σε όλες τις δοκιμές, η συσκευή τοποθετήθηκε συνεχώς σε δίσκους καλλιέργειας πολλαπλών φρεατίων για 24 ώρες (Εικόνα 1) με 4–6 παράλληλα φρεάτια ανά δοκιμή και τύπο κυττάρου και 4 ανεξάρτητες δοκιμές (n=4) με διαφορετικές πυκνότητες κυττάρων.

Τα αποτελέσματα

Βρήκαμε μια εξαρτώμενη από τη συγκέντρωση μείωση στη βιωσιμότητα των κυττάρων που προκαλείται από την παρουσία υπεροξειδίου του υδρογόνου στο μέσο καλλιέργειας. Ωστόσο, η ευαισθησία των τριών τύπων κυττάρων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν διαφορετική. Τα ηπατικά κύτταρα ήταν ο πιο ευαίσθητος κυτταρικός τύπος, ενώ τα εντερικά κύτταρα ήταν τα λιγότερο ευαίσθητα. Οι ινοβλάστες του συνδετικού ιστού ήταν στη μέση και των δύο. Η χρήση της συσκευής NEOGEN είχε ως αποτέλεσμα προστατευτικό αποτέλεσμα σε όλους τους τύπους κυττάρων και την κυτταρική πυκνότητα.

Συμπεράσματα

Η δυνατότητα της συσκευής NEOGEN να προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από περιβαλλοντικούς ρύπους αποδείχθηκε σε αυτήν την κυτταρική βιολογική μελέτη. Αν και διαφορετικοί τύποι κυττάρων έχουν διαφορετική βασική ευαισθησία σε αντιδραστικά είδη οξυγόνου, η συσκευή NEOGEN είναι σε θέση να μειώσει τις ανεπιθύμητες κυτταρικές επιδράσεις αυξάνοντας τη βιωσιμότητα των κυττάρων μετά από έκθεση σε οξειδωτικό στρες.

Δεύτερο πείραμα έκθεσης NEOGEN

Έκθεση δοκιμής για τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία της συσκευής NEOGEN

Ιστορικό

Τα ουδετερόφιλα είναι ο πιο κοινός τύπος κοκκιοκυττάρων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% όλων των ανθρώπινων λευκών αιμοσφαιρίων και βρίσκονται συνήθως στην κυκλοφορία του αίματος. Αποτελούν σημαντικό μέρος του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος και ως εκ τούτου παίζουν βασικό ρόλο στην προστασία από εισβολείς μικροβιακών παθογόνων. Κατά τη διάρκεια αυτού που ονομάζεται οξειδωτική ή αναπνευστική έκρηξη, είναι ικανά να παράγουν αντιδραστικές ρίζες ανιόντων υπεροξειδίου που σκοτώνουν παθογόνα. Μετά τη μετανάστευση από το αίμα σε φλεγμονώδη ιστό, είναι επίσης μεταξύ των κυττάρων που μεσολαβούν στη φλεγμονή, παράγοντας αντιδραστικές ρίζες οξυγόνου που μπορούν που μπορεί να βλάψει περαιτέρω τον ιστό και να υποστηρίξει τη φλεγμονώδη διαδικασία. Τα «λειτουργικά» ουδετερόφιλα που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μελέτη είναι διαφοροποιημένα κύτταρα που είναι ικανά να εκτελούν μια οξειδωτική έκρηξη όταν διεγείρονται.

Η ερώτηση της έρευνας

Χρησιμοποιώντας λειτουργικά ουδετερόφιλα, διερευνήσαμε εάν η συσκευή NEOGEN έχει άμεση επίδραση στην οξειδωτική έκρηξη και τη δημιουργία αντιδραστικών ριζών οξυγόνου (ρίζες υπεροξειδίου ανιόντος) των κυττάρων που μεσολαβούν και πυροδοτούν φλεγμονώδεις διεργασίες στους ιστούς. Η βιοδοκιμασία που χρησιμοποιείται εδώ είναι μια δοκιμή χωρίς ζώα που είναι αποδεκτή στην παραδοσιακή ιατρική και τη διεθνή επιστημονική έρευνα ως κύρια προσέγγιση στην υγειονομική περίθαλψη.

Συσκευή NEOGEN

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η συσκευή NEOGEN παράγει διαμορφωμένα ηλεκτρομαγνητικά σήματα για να «διορθώσει τη φυσική ακτινοβολία, να ενισχύσει και να συγχρονίσει τις λειτουργίες του σώματος και τα (βιολογικά) συστήματα». Η συσκευή NEOGEN χρησιμοποιήθηκε μόνο σε λειτουργία ηλεκτρομαγνητικής ανάδρασης (= λειτουργία 1, EMF F.B.). Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη ισχύς του σήματος που φτάνει στις κυψέλες, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε γυάλινες φιάλες και η συσκευή τέθηκε σε άμεση επαφή με τις κυψέλες.

Πειραματικό σχέδιο

Η μελέτη που παρουσιάζεται εδώ πραγματοποιήθηκε με ανθρώπινα προμυελοκύτταρα (κυτταρική σειρά HL-60, ACC-3, ECACC 98070106, Ινστιτούτο Leibniz, DSMZ, Braunschweig, Γερμανία). Τα κύτταρα αναπτύχθηκαν με τυπικό τρόπο σε μέσο RPMI 1640 που περιείχε 10% μίγμα ανάπτυξης και 0,5% γενταμικίνη, και καλλιεργήθηκαν σε επωαστήρα στους 37°C σε ατμόσφαιρα 5% CO2 και 95% αέρα με υγρασία περίπου 100%.

Τα μη συνδεδεμένα κύτταρα καλλιεργήθηκαν τυπικά ως καλλιέργειες εναιωρήματος και υποκαλλιεργήθηκαν τακτικά δύο φορές την εβδομάδα. Όταν προστέθηκε 1,5% διμεθυλοσουλφοξείδιο στο μέσο καλλιέργειας, τα κύτταρα διαφοροποιήθηκαν σε λειτουργικά ουδετερόφιλα εντός 6 ημερών. Για τις τελευταίες 12 ώρες, τα κύτταρα εκτέθηκαν σε διαμορφωμένα ηλεκτρομαγνητικά σήματα από τη συσκευή NEOGEN στους 30°C σε έναν εξωτερικό επωαστήρα. Τα κύτταρα ελέγχου, που βρίσκονται περίπου 20 μέτρα μακριά και χωρίζονται από πολλούς τοίχους του σπιτιού, επωάστηκαν επίσης στους 30°C για το ίδιο χρονικό διάστημα χωρίς τη συσκευή.

Τα κύτταρα στη συνέχεια συλλέχθηκαν και πλύθηκαν με φυγοκέντρηση στα 190 χ g, και η δημιουργία ανιονικών ριζών υπεροξειδίου προκλήθηκε με προσθήκη εστέρα φορβόλης στο μίγμα της αντίδρασης. Οι προκύπτουσες ρίζες οδηγούν στη διάσπαση της χρωστικής τετραζολίου, η οποία επίσης προστέθηκε στο μίγμα της αντίδρασης. Η ποσότητα των ριζών οξυγόνου που υπάρχουν είναι ευθέως ανάλογη με την απομάκρυνση της χρωστικής, δηλ. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των δραστικών ριζών, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάσπαση της χρωστικής και η αλλαγή στην οπτική πυκνότητα στο μείγμα αντίδρασης. Η οπτική πυκνότητα (= αλλαγή χρώματος) της αντίδρασης μετρήθηκε μετρώντας τη διαφορά στο ΔOD στα 450 και 690 nm σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη Elisa (BioTek ELx 808 με λογισμικό Gen 5/3.00) και υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας το Microsoft Excel. Διεξήχθησαν δύο ανεξάρτητα πειράματα τριπλού φρεατίου.

Πειραματική ανάπτυξη EMF F.B. εγγραφή και έκθεση των κυττάρων σε διαμορφωμένα ηλεκτρομαγνητικά σήματα από τη συσκευή NEOGEN. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 ωρών διαφοροποίησης των ανθρώπινων προμυελοκυττάρων σε λειτουργικά ουδετερόφιλα, που αντιπροσωπεύουν κύτταρα που μεσολαβούν στη φλεγμονή, πριν δοκιμαστεί η δημιουργία ριζών από αυτά τα κύτταρα κατά τη διέγερση. Το πίσω μέρος της συσκευής ήταν στραμμένο προς τα κελιά.

Αποτελέσματα και συμπεράσματα

Έκθεση κυττάρων φλεγμονωδών μεσολαβητών για 12 ώρες σε διαμορφωμένα ηλεκτρομαγνητικά σήματα από τη συσκευή NEOGEN προκάλεσε 31,7 ± 6,7% (μέση ± τυπική απόκλιση) μείωση στη δημιουργία ριζών κατά τη διάρκεια της οξειδωτικής έκρηξης σε σύγκριση με τα μη επεξεργασμένα κύτταρα ελέγχου. Αυτή η μείωση ήταν στατιστικά σημαντική, όπως δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας τη μη παραμετρική δοκιμή αθροίσματος κατάταξης Wilcoxon-Mann-Whitney (p ≤ 0,01).

Η συσκευή NEOGEN έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στη μείωση του τοπικού οξειδωτικού στρες στον ιστό που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια φλεγμονωδών διεργασιών ή δευτερογενούς επούλωσης τραυμάτων. Η συσκευή NEOGEN έχει τη δυνατότητα να ισοδυναμεί με 400–500 mg ιβουπροφαίνης την ημέρα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας.

Συμπέρασμα

Η συσκευή NEOGEN, σύμφωνα με τη μελέτη, έχει τη δυνατότητα να είναι χρήσιμη σε διάφορες καταστάσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα καταστάσεων όπου η συσκευή μπορεί να είναι χρήσιμη:

  1. Χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες: Η συσκευή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες και των φλεγμονωδών διεργασιών, κάτι που είναι χρήσιμο για τη θεραπεία ή τη διαχείριση χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών όπως η αρθρίτιδα, το άσθμα ή η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.
  1. Μετεγχειρητική ανάρρωση: Η μειωμένη φλεγμονή μπορεί να προάγει την ταχύτερη και λιγότερο επώδυνη ανάρρωση από τη χειρουργική επέμβαση.
  1. Διαχείριση πόνου: Εφόσον η μείωση της φλεγμονής μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο πόνο, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου, όπως η οστεοαρθρίτιδα ή άλλες επώδυνες καταστάσεις.
  1. Δευτερεύουσα επούλωση τραυμάτων: Η συσκευή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σημείο της φλεγμονής, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τη διαδικασία επούλωσης του τραύματος.
  1. Αθλητική αποκατάσταση: Για αθλητές που βιώνουν φλεγμονή και πόνο μετά από έντονη προπόνηση, η χρήση μιας τέτοιας συσκευής μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αποκατάστασης και στη μείωση της πιθανότητας τραυματισμού.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

       Facebook Vivamus / Διατήρηση Υγείας

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!