Αρχική VivamusΣυμβουλες Γαλα αμυγδαλου προτασεις για συνταγες

Γαλα αμυγδαλου προτασεις για συνταγες

by NIKOLE

Τα οφέλη για την υγεία από τα αμύγδαλα είναι μυριάδες και καλά τεκμηριωμένα. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, σελήνιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο και ασβέστιο ( γάλατα αμυγδάλων αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου). Υπάρχουν ενδείξεις ότι το γάλα αμυγδάλων βοηθά στη μείωση της LDL χοληστερόλης και προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις. Είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες και έχει μηδενικά κορεσμένα λίπη, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

‘Εχουν υπέροχη γεύση και προσθέτουν πλούσια γεύση σε πολλά πιάτα. Υπάρχουν ένα σωρό συνταγές που χρησιμοποιούν γάλα αμυγδάλου γάλακτος, κάποιες με γλυκιά γεύση και άλλες με αλμυρή.  Ενδεικτικά αναφέρουμε το ρόφημα αμυγδάλου μπανάνας (χωρίς ζωϊκά) για το οποίο χρησιμοποιούνται μόνο γάλα αμυγδάλου, κατεψυγμένες μπανάνες (κρεμμώδεις)μέλι και κρυσταλλικό τζίντζερ, όλα πολτοποιημένα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Στη συνέχεια,μπορείτε να βάλετε στην κορυφή  μια νόστιμη ζεστή σάλτσα αμυγδάλου-σοκολάτας σαν ένα κλασικό ganache (η πιο βασική σοκολατένια κρέμα). Το γάλα αμυγδάλου αντικαθιστά επίσης εξαιρετικά το αγελαδινό γάλα πχ.σε πουτίγκα ρυζιού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα ριζότο με σούσι, με τη χρήση του γάλακτος αμυγδάλου (και λίγης ζάχαρης αν δεν μπορείτε να την αποφύγετε). Καθώς τα αμύγδαλα και τα κεράσια συνδυάζονται εξαιρετικά, μπορεί κάποιος να τα προσθέσει στην κορυφή της πουτίγκας για μια τάρτα κεράσι.  Θεϊκός συνδυασμός!

Οσον αφορά σε αλμυρές συνταγές, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε πουρέ κουνουπίδι με το γάλα αμυγδάλου, που είναι τόσο νόστιμος όσο οποιοσδήποτε πουρές πατάτας και επιπλέον, πρακτικά χωρίς θερμίδες (βέβαια όχι απόλυτα). Σιγοβράστε το κουνουπίδι σε γάλα αμυγδάλου μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια  στραγγίστε το και πολτοποιήστε το, δημιουργώντας ένα παχύ, μεταξένιο πουρέ. Εάν το αναμείξετε με όλο το γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να κάνετε και μια υπέροχη σούπα. Μια άλλη συνταγή, γάλα αμυγδάλου με σπανάκι, μπορείτε να κάνετε μπεσαμέλ με γάλα αμυγδάλου, στο οποίο έχετε διπλώσει φύλλα από “μαραμένο (=μαγειρεμένο σε ζεστό λάδι μέχρι να μαραθεί) σπανάκι και τριμμένη παρμεζάνα. Δεν εννοώ παρμεζάνα από ζωική πηγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πχ. τυρί σόγιας. Στην κορυφή, μπορείτε να βάλετε  panko (ιαπωνικό ψωμί πίττα0 και αμύγδαλα Marcona και  να το ψήσετε μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.Θεϊκό επίσης!

Το γάλα από αμύγδαλα είναι εξαιρετικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος στα γαλλικά τοστ, πουτίγκες ψωμιού, πουρέ πατάτας,  παγωτό  smoothies και «μιλκ σέικ.”

Πηγή: http://www.foodandwine.com/blogs/2013/01/31/15-ways-to-use-almond-milk

________________________________________________________________________________

health benefits of almonds are myriad and well documented. They’re high in protein, vitamin E, fiber, and minerals such as magnesium, selenium, manganese, zinc, potassium, iron, phosphorus and calcium (commercial almond milks are often fortified with extra calcium). There’s evidence that almond milk helps to lower LDL cholesterol and protect against heart disease. It is relatively low in calories and has zero saturated fats, making it a good choice for maintaining a healthy weight.

I like it because it tastes great and adds richness to lots of dishes. In F&W’s January “Handbook” section, I created a bunch of recipes that use almond milk—some sweet and some savory. Though the substitutions may not be universal, they are pretty wide and varied. On the sweet side, I created a dairy-free Banana-Almond Milk “Soft Serve” ice cream, using almond milk, frozen bananas (already pretty creamy), honey and crystallized ginger, all pureed in a food processor. Then, I topped it with a yummy, Warm Chocolate-Almond Sauce, made very much like a classic ganache, which is just chocolate and cream. But I subbed out the cream with almond milk and a drop of almond extract. Almond milk was also great in place of cow milk in my Almond-Milk Rice Pudding, in which I cooked sushi-rice risotto-style using almond milk and a bit of sugar. Since almonds and cherries are a classic pairing, I topped the pudding with sweet-tart cherry preserves. Divine!

On the savory side, I made a luscious Spicy Cauliflower Puree that’s as good as any mashed potato I’ve ever had, but practically calorie-free (well, not really). I simmered cauliflower in almond milk until soft, then drained and pureed it for a thick, silky mash. This also makes a lovely soup if it’s blended with all of the almond milk. In yet another recipe, Almond-Milk Creamed Spinach, I made a béchamel with almond milk, into which I folded wilted spinach and grated Parmesan (I never said dairy-free, though I suppose you could use soy cheese?), then topped it with panko and marcona almonds and baked it until it was bubbling and golden. Now that’s divine!

Almond milk is also great in place of dairy milk in French toast, bread pudding, mashed potatoes, creamy bisques or curries, ice cream (churned), baked goods and, of course, smoothies and “milk shakes.” Sign into F&W’s improved community by following the steps below, and tell us, how do you like to use almond milk?

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!