2. Ξεπάγωμα σε παγωμένο νερό: Αυτή η μέθοδος είναι πολύ γρηγορότερη από την προηγούμενη, αλλά απαιτεί πολύ προσοχή. Βάζεις το φαγητό σε σακούλα τροφίμων και το βάζεις στον νεροχύτη τον οποίο έχεις γεμίσει με κρύο νερό. Προσοχή, ποτέ ζεστό, καθώς έτσι δημιουργείται μια πιο ζεστή επιφάνεια πάνω στο φαγητό που μαζεύει βακτήρια. Επίσης, θα πρέπει να αλλάζεις το νερό κάθε μισή ώρα ώστε να μένει αρκετά κρύο. Με αυτή τη μέθοδο οι μικρές ποσότητες φαγητού ξεπαγώνουν σε μία ώρα, ενώ για τις μεγαλύτερες πρέπει να υπολογίζεις μισή ώρα επιπλέον για κάθε 500 επιπλέον γραμμάρια. Μόλις το φαγητό ξεπαγώσει, θα πρέπει να το μαγειρέψεις αμέσως. Αν αλλάξουν τα σχέδια, μπορείς να το ξαναπαγώσεις αφού όμως πρώτα το μαγειρέψεις.
3. Ξεπάγωμα στα μικροκύματα: Όπως μπορεί να φανταστήκατε, αυτή είναι η πλέον γρήγορη μέθοδος και η πλέον εύκολη. Βάζετε τον φούρνο μικροκυμάτων στην επιλογή «defrost» ή στο 50% της θερμοκρασίας του και προσέχετε τις άκρες να μην αρπάξουν. Αν ξεπαγώνετε ένα πακέτο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι το οποίο είναι σε κομμάτια, φροντίστε να τα ξεχωρίσετε μεταξύ τους όσο ξεπαγώνουν.
Προσοχή: Ποτέ δεν ξεπαγώνουμε το φαγητό αφήνοντάς το έξω, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή βάζοντάς το σε ζεστό νερό, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας (ακόμα και τον χειμώνα) θα γίνει το τέλειο μέρος για να «κατασκηνώσουν» τα βακτήρια.