Συστατικά
Βούτυρο 50g
Το βούτυρο γίνεται όταν το γαλακτικό οξύ που παράγουν τα βακτήρια προστίθεται σε κρέμα και αναδεύεται
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
είναι ατελείωτα ευέλικτο και αποτελεί βασικό συστατικό σε αμέτρητες συνταγές. Εγγενές στην Ασία …
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
180g ρύζι ριζότο
Για να δημιουργήσετε ένα αυθεντικό ιταλικό ριζότο κρεμώδες, η χρήση των εξειδικευμένων ρύζι είναι επιτακτική ανάγκη.
1 φυτικό κύβο
ξύσμα και το χυμό λεμονιού 1 Λεμόνι. Τα λεμόνια είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα φρούτα …
2 λεμόνι κλωναράκια θυμάρι
250γρ φρέσκα κολοκυθάκια σε κύβους
Το κολοκυθάκι είναι μια ποικιλία cucurtbit, το οποίο σημαίνει ότι είναι από την ίδια οικογένεια με το αγγούρι, …
50g παρμεζάνα τριμμένη ή οποιοδήποτε φυτικό υποκατάστατο
Σκληρό τυρί με ένα φυσικό κίτρινο δέρμα και πλούσια, φρουτώδη γεύση.
(Ή χορτοφάγος εναλλακτικές),
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος φυτική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε το ελαφρά μέχρι να μαλακώσει για περίπου 8 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ανακατεύετε το ρύζι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Διαλύστε τον κύβο σε 1 λίτρο βραστό νερό, στη συνέχεια, προσθέτετε μια κουταλιά ρύζι, μαζί με το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν θα έχει απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό, προσθέστε κουταλιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Ρίξτε τα κολοκυθάκι και συνεχίστε να προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας κάθε λίγο και λιγάκι, μέχρι το ρύζι είναι τρυφερό και κρεμώδες.
Για να σερβίρετε, ανακατεύετε σε κάποιο καρύκευμα, το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.
Courgette & lemon risotto | BBC Good Food//
// // =0){
segs_beg=document.cookie.indexOf(‘=’,segs_beg)+1;
if(segs_beg>0){
var segs_end=document.cookie.indexOf(‘;’,segs_beg);
if(segs_end==-1)segs_end=document.cookie.length;
rsi_segs=document.cookie.substring(segs_beg,segs_end).split(‘|’);
}
}
var segQS = rsi_segs.length> 0 ? “rsi=” + rsi_segs[0] +”;” : “”;
for (var i = 1; i <rsi_segs.length && i // <![CDATA[
//name: Food Group DIRECT
//created: 07/24/2015 07:28
var cb = new Date().getTime();
var asiPqTag = false;
try {
document.write("”);
} catch(err) { }
// ]]>// // &lt;img src=”http://b.scorecardresearch.com/p?c1=2&amp;c2=6035051&amp;cv=2.0&amp;cj=1″ /&gt; // // // // //
Ingredients
- 50g butter
Butter
Butter is made when lactic-acid producing bacteria are added to cream and churned to make an…
- 1 onion
Onion
Onions are endlessly versatile and an essential ingredient in countless recipes. Native to Asia…, finely chopped
- 1 large garlic clove, crushed
- 180g risotto rice
Risotto rice
To create an authentic creamy Italian risotto, the use of specialist rice is imperative. It…
- 1 vegetable stock cube
- zest and juice 1 lemon
Lemon
le-mon Oval in shape, with a pronouced bulge on one end, lemons are one of the most versatile fruits…
- 2 lemon thyme sprigs
- 250g courgette
Courgette
The courgette is a variety of cucurtbit, which means it’s from the same family as cucumber,…, diced
- 50g
Parmesan
Parmesan is a straw-coloured hard cheese with a natural yellow rind and rich, fruity flavour. It…
(or vegetarian alternative), grated
- 2 tbsp crème fraîche
Method
- Melt the butter in a deep frying pan. Add the onion and fry gently until softened for about 8 mins, then add the garlic and stir for 1 min. Stir in the rice to coat it in the buttery onions and garlic for 1-2 mins.
- Dissolve the stock cube in 1 litre of boiling water, then add a ladle of the stock to the rice, along with the lemon juice and thyme. Bubble over a medium heat, stirring constantly. When almost all the liquid has been absorbed, add another ladle of stock and keep stirring. Tip in the courgette and keep adding the stock, stirring every now and then until the rice is just tender and creamy.
- To serve, stir in some seasoning, the lemon zest, Parmesan and crème fraîche.
Πηγή΅http://www.bbcgoodfood.com/recipes/courgette-lemon-risotto