Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Μεταλλαγμενα προιοντα

Μεταλλαγμενα προιοντα

by NIKOLE

Τα μεταλλαγμένα προϊόντα αποτελούν πραγματικότητα εδώ και χρόνια και τα αποτελέσματα της κατανάλωσής τους είναι συχνά τραγικά για την υγεία του ανθρώπου και όχι μόνο. Η επιδείνωση της υγείας παγκοσμίως, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε αυτή την παρέμβαση του ανθρώπου στην παραγωγή της τροφής ( πηγές τοξίνωσης του οργανισμού που σχετίζονται με την τροφή, νερό, αέρα ήτοι ότι τρώμε, πίνουμε, αναπνέουμε).

Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί κρύβονται μέσα σε καθημερινά προϊόντα διατροφής. Μια πληθώρα από τυποποιημένα τρόφιμα περιέχει συστατικά που προέρχονται από 5 οικογένειες μεταλλαγμένων (ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένων) λαχανικών και σπόρων. Ή προέρχεται από ζώα που ταΐζονται με μεταλλαγμένες τροφές και ορμόνες.
Αιτία των νέων, πρωτόγνωρων ασθενειών;
Ειδικοί επιστήμονες εδώ και δεκαετίες ενσωματώνουν γονίδια βακτηρίων, ιών, ανθρώπων ή ζώων μέσα στο DNA ενός λαχανικού ή φρούτου, προκειμένου αυτό να αποκτήσει μια νέα ιδιότητα που δεν διαθέτει εκ φύσεως. Όμως, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής (The American Academy of Environmental Medicine – AAEM, Διεθνής Ένωση Επιστημόνων), ουκ ολίγες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία:
Στειρότητα, επιτάχυνση της γήρανσης, προβλήματα του ανοσοποιητικού, απορρύθμιση της ινσουλίνης και της σύνθεσης της χοληστερόλης, αλλοιώσεις στο συκώτι, τα νεφρά, τη σπλήνα και το γαστρεντερικό σύστημα. Στους ανθρώπους, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, οι παρενέργειες από την κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφών μπορεί να είναι απρόβλεπτες αλλά και δύσκολα ανιχνεύσιμες (αλλεργίες, τοξινώσεις, νέες, πρωτόγνωρες ασθένειες και διατροφικά προβλήματα).

Καλό είναι να αποφεύγονται – μετά από προσεκτική ανάγνωση όσων αναγράφονται στη συσκευασία – τα τυποποιημένα προϊόντα που θα μπορούσαν να περιέχουν τα παρακάτω (γνωστά) μεταλλαγμένα είδη του φυτικού βασιλείου και τα παράγωγά τους. Εννοείται ότι τα εν λόγω φυτά δεν είναι πάντοτε αμερικανικής εισαγωγής ούτε υποχρεωτικά… πειραγμένα, αλλά πώς μπορείτε να ξέρετε τι φτάνει στο πιάτο σας, όταν παγκοσμίως παράγονται κατά κόρον τα τροποποιημένα; Φυσικά μην περιμένετε η ετικέτα να αναφέρει ότι κάποιο από τα συστατικά που ακολουθούν είναι μεταλλαγμένο:

1. Καλαμπόκι (και φρουκτόζη από καλαμπόκι, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης – HFCS, σιρόπι γλυκόζης)). Ανοίξτε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας και διαβάστε τα συστατικά. Εφόσον υπάρχει καλαμπόκι ή παράγωγα αυτού και δεν είναι οργανικό, μην το καταναλώσετε.Στην Αμερική υπάρχουν εκατομμύρια στρέμματα από καλλιέργειες μεταλλαγμένου καλαμποκιού. Επίσης να θυμόσαστε ότι πολλά ζώα (χοίροι, βόδια, κοτόπουλα) τρέφονται με μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Κατά συνέπεια η κατανάλωσή τους δημιουργεί αντίστοιχα προβλήματα στον άνθρωπο.
2. Σόγια (και σογιέλαιο, λεκιθίνη σόγιας, αλεύρι, γάλα και τυρί σόγιας). Γενικά η σόγια σύμφωνα με εξαιρετικούς ολιστικούς γιατρούς-ερευνητές είναι μια τροφή που είναι καλό να την αποφεύγουμε ακόμα και αν είναι οργανική. Ο λόγος ότι έχει φυτοοιστρογόνα και ενώσεις τοξικές για τον οργανισμό . Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε να καταναλώσετε σόγια (αυτό αφορά κυρίως όσους δεν τρώνε κρέας και επιλέγουν τη σόγια ως υποκατάστατο, τουλάχιστον ας είναι οργανική. Επίσης όσοι έχετε μωρά και χρησιμοποιείτε διατροφικές φόρμουλες, προσέξτε να διαβάσετε τα συστατικά. Αν υπάρχει αναφορά σε σόγια σταματήστε αμέσως την κατανάλωσή του και επιλέξτε μια οργανική χωρίς σόγια!.
3.Ζαχαρότευτλα (κύρια πηγή ζάχαρης). Το πιο πιθανό οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει τουλάχιστον ότι η ζάχαρη είναι τοξική (η επεξεργασία της είναι τέτοια που την καθιστά ιδιαίτερα τοξική και επικίνδυνη για τον οργανισμό. Στο Κέντρο VIVAMUS συστήνουμε να την αποφεύγετε πλήρως από τη διατροφή σας. ).Ίσως όμως να μη γνωρίζετε ότι επιπλέον υπάρχει και μεταλλαγμένη ζάχαρη, γεγονός σημαίνει ότι η επικινδυνότητά  της αυξάνει κατακόρυφα. Πολλοί δηλώνουν  (μπορείτε να δείτε το σχετικό μας άρθρο για τις πηγές κρυμμένης ζάχαρης εδώ . Να σημειώσουμε ότι ακόμα και  το ψωμί που τρώτε έχει ζάχαρη, πολλά φαγητά που επιλέγετε σε εστιατόρια, ενεργειακές μπάρες ή μπάρες πρωτεΐνης. Το ίδιο αφορά και τα γλυκαντικά. Αν θέλετε όμως να χρησιμοποιήσετε κάποιο, μπορείτε να αγοράσετε τοπικό μέλι, από πηγή που γνωρίζετε ότι δεν το νοθεύει και κυρίως δε χρησιμοποιεί ζάχαρη! Αν θέλετε ένα καλό υποκατάστατο μπορείτε να επιλέξετε ζάχαχρη από καρύδα.
4. Ασπαρτάμη Πώς γίνεται αλήθεια; Παίρνουν τα περιττώματα από τα βακτήρια και καλλιεργούν την ασπαρτάμη με αυτά (Monsando πίσω από αυτά). Είναι μεταλλαγμένη λοιπόν. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, καθώς είναι η πιο σοβαρά τοξική νευροτοξίνη. Ισως η φυσική στέβια είναι μια καλή εναλλακτική, αλλά αν μπορείτε να αποφύγετε όλα τα γλυκαντικά είναι ότι καλύτερο
5. Παπάγια Δεν είναι επιλογή πολλών ανθρώπων, αλλά αν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, καλύτερα να αγοράσετε οργανική.
6. Λάδι Κανόλα (Canola) (λάδι φαγητού από σπόρους ελαιοκράμβης): Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, γι’ αυτό και πολλά τρόφιμα που αναφέρουν ότι είναι εμπλουτισμένα με ω-3 είναι συνήθως εμπλουτισμένα με κραμβέλαιο. Το λάδι αυτό μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, από πατάτες τηγανητές σε εστιατόρια, γάλατα και παγωτά έως προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, όπως λάδι για μασάζ σώματος ή υγρό για το ξέβαμμα των νυχιών. Ειδικά στα εστιατόρια καλό είναι να ρωτάτε τί είδους λάδι χρησιμοποιούν. Τα καλύτερα λάδια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε είναι το λάδι καρύδας (χρησιμοποιείται για την αναστροφή του πάρκινσον, και άλλες παθήσεις σήμερα, κραμβέλαιο (από σπόρους σταφυλιών) με κορυφαίο φυσικά το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ! Το τελευταίο όχι για το μαγείρεμα, αν και σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα τοξικό. Σίγουρα όμως σε σαλάτες μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και αν μαγειρεύετε να το προσθέτετε στο τέλος του μαγειρέματος.
7. Βαμβακέλαιο Υπάρχει σε πολλά προϊόντα γι αυτό να το ελέγχετε στην ετικέττα των τροφίμων που αγοράζετε
8. Γαλακτοκομικά καλύτερα φρέσκο γάλα ή οργανικό. Σίγουρα όμως συστήνουμε υποκατάστατα όπως γάλα από ρύζι,  φουντούκια, αμύγδαλα οργανικό (μπορείτε άνετα να φτιάξετε μόνοι σας γρήγορα και εύκολα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα (βλ. αντίστοιχο άρθρο στην ιστοσελίδα μας εδώ).. Η αυξητική ορμόνη στοιχείο των γαλακτοκομικών, μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του μαστού, ωοθηκών, ορμονικά προβλήματα και σε παιδιά, άντρες και γυναίκες. Πολλές διαταραχές και όχι μόνο αυτό, οι αγελάδες έχουν μαστίτιδα από υπολείμματα παρασιτοκτόνων στο γάλα. Καλό είναι να αποφεύγετε καθώς τα ζώα όταν συμβαίνει αυτό εμβολιάζονται για αντιβιοτικά, ορμόνες
9,10.Κολοκυθάκια και κίτρινη κολοκύθα. Δεν είναι κάτι μεγάλο σε μέγεθος ,αλλά μάλλον προβλέπεται ότι στο μέλλον θα αυξηθεί η ποσότητα των μεταλλαγμένων τέτοιων τροφών
Δυστυχώς στις οικογένειες των μεταλλαγμένων περιλαμβάνεται και το αλφάλφα, που αποτελεί τροφή για φυτοφάγα ζώα, καθώς και συγκεκριμένες ενέσιμες ορμόνες για αγελάδες.
Συμπέρασμα: Μέχρι να… μεταλλαχθούν τα φρέσκα προϊόντα της ελληνικής διατροφής και της ντόπιας παραγωγής, ας τα καταναλώνουμε άφοβα. Επιπλέον η απόλυτη λύση, γιατί να μη ξεκινήσετε να καλλιεργείτε τα δικά σας λαχανικά και φρούτα! Εξαίρετη απασχόληση, δημιουργική και κυρίως συμβάλλει καταλυτικά στην Υγεία σας
Ν.Κ.
To ακόλουθο βίντεο στα Αγγλικά από το Dr Group που έχουμε οδηγό μας. Θα ακολουθήσει άρθρο μας σχετικά με την αποτοξίνωση από τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας.
Κέντρο VIVAMUS www.vivamus.gr   Τώρα και στα Σπάτα και στη Θεσσαλονίκη. 210 9769116

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!