Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Γλυκα ναι αλλα χωρις Ζαχαρη

Γλυκα ναι αλλα χωρις Ζαχαρη

by NIKOLE

Στο Κέντρο VIVAMUS μια από τις βασικές αρχές μας είναι η ΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΑΧΑΡΗΣ. Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι τρέφει το μύκητα κάντιντα (candida albicans βλ. σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα μας) ,καρκινικά κύτταρα και υποβαθμίζει την υγεία ανθρώπων ακόμα και ζώων. Αν θέλετε λοιπόν να διατηρήσετε ή αποκαταστήσετε την υγεία σας και το βάρος σας (καθώς η παχυσαρκία πρώτιστα είναι ένδειξη έλλειψης υγείας), είναι χρήσιμο να μειώσετε την κατανάλωση της ζάχαρης, οποιουδήποτε χρώματος ή προέλευσης (βλ. σχετικό μας άρθρο για τη ζάχαρη http://vivamus.gr/20203.

Συχνά άνθρωποι που μας επισκέφτονται, κυρίως λόγω του έντονου εθισμού τους, της αδυναμίας -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- να αφαιρέσουν τις τροφές αυτές (γλυκά κυρίως ) από τις διατροφικές τους συνήθειες (μη ξεχνάμε ότι τα γλυκά υποκαθιστούν κενά στο ψυχολογικό πεδίο πρώτιστα για τους περισσότερους), με αγωνία ρωτάνε: Τί μπορούμε να φάμε λοιπόν;

Για το λόγο αυτό, κατά καιρούς θα εντάσσουμε άρθρα ή βίντεος (προς το παρόν πολλά είναι στα Αγγλικά) για την κατανάλωση τέτοιων γλυκών που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα. Το ακόλουθο γλυκό,τάρτα σοκολάτας με αβοκάντο δοκίμασα στο εστιατόριο avocado, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο επισκέπτομαι αρκετά συχνά. Το θεωρώ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που υπάρχουν. Τόσο για το εξαιρετικό, απόλυτα υγιεινό μενού τους, όσο και για τους ανθρώπους που εργάζονται και σε κάνουν να νοιώθεις πολύ οικεία, όμορφα και ζεστά από την πρώτη στιγμή. Σας το συστήνω άφοβα!

Το συγκεκριμένο γλυκό έχει ως βάση ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια), χουρμάδες,chia {(ανθοφόρο φυτό που ανήκει στην οικογένεια της μέντας και ευδοκιμεί στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Οι σπόροι του αποτελούν υπετροφή (βλ. σχετικό άρθρο μας http://vivamus.gr/chia-υπερτροφη-απο-τους-αζτεκους-και-μαγι }, γλυκαντικό (συρόπι marple σε αυτό το βίντεο και ως επικάλυψη (αβοκάντο, κακάο, νιφάδες καρύδας, βανίλια σε υγρή μορφή, λάδι καρύδας, γλυκαντική ουσία). Το αποτέλεσμα μια απόλυτη Λιχουδιά! Καλή απόλαυση!

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!