Αρχική VivamusΥγεια Ωμεγα 3 – Το καλο λιπος Ω3 κατα των Καρδιακων Παθησεων, Καταθλιψης, Ανοιας, Καρκινου, ΑρθριτιδαςΟφελη και Αντιμετωπιση Παθησεων

Ωμεγα 3 – Το καλο λιπος Ω3 κατα των Καρδιακων Παθησεων, Καταθλιψης, Ανοιας, Καρκινου, ΑρθριτιδαςΟφελη και Αντιμετωπιση Παθησεων

by NIKOLE

Ενώ η πρόσληψη υπερβολικής ποσότητας λιπαρών τροφίμων μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, δεν είναι όλα τα λίπη ανθυγιεινά. Τα  Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων, πρώτα στη σειρά θανατηφόρων παθήσεων διεθνώς. Μπορούν επίσης να προστατεύουν κατά της κατάθλιψης, της άνοιας, του καρκίνου και της αρθρίτιδας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα απαντώνται σε υψηλότερες ποσότητες στο σολομό, τα καρύδια, και το σπανάκι. 

Υπάρχουν πολλές μορφές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Οι τύποι που βρέθηκαν στα ψάρια, που ονομάζεται DHA και ΕΡΑ, έχουν μελετηθεί πιο εκτεταμένα και φαίνεται να έχουν τα ισχυρότερα οφέλη για την υγεία. Μια άλλη μορφή ωμέγα-3 λιπαρό οξύ είναι γνωστό ως ALA βρίσκεται στα φυτικά έλαια, λιναρόσπορο, τα καρύδια, και τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι

 Ωμέγα-3 Αντιμετώπιση Παθήσεων
Υπάρχει η αίσθηση ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία, τις αρθρώσεις, και αλλού. Υψηλές δόσεις ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώνουν επίσης τον κίνδυνο για μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό και τα ανθυγιεινά λίπη στην κυκλοφορία του αίματος, γνωστά ως τριγλυκερίδια. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να επιβραδύνουν συσσώρευση πλάκας στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων. Πρέπει να πάρετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα δεδομένου ότι το σώμα μας δεν μπορεί να τα παράξει.
Ωμέγα-3 και καρδιακές παθήσεις
Δόσεις συνταγογραφούμενες των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, χρησιμοποιούνται για την προστασία της καρδιάς μετά από καρδιακή προσβολή. Μελέτες έχουν δείξει λιγότερες καρδιακές προσβολές και λιγότερους θανάτους από καρδιακή νόσο μεταξύ των επιζώντων που αύξησαν τα επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η American Heart Association συνιστά 1 γραμμάριο την ημέρα της EPA συν DHA για τα άτομα με καρδιακές παθήσεις. Η κατανάλωση ψαριών είναι το καλύτερο, αλλά ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα ιχθυέλαιο capsule.
Omega-3 και αρρυθμίες
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμιών απειλητικών για τη ζωή ή μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού. Κοινή πηγές των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι τα ψάρια, τα καρύδια, το μπρόκολο, και edamame (κουκιά), τα πράσινα φασόλια σόγιας στον ατμό .
Omega-3 και Τριγλυκερίδια
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσουν τα τριγλυκερίδια σας, λίπος στο αίμα που είναι συνδεδεμένο με την καρδιακή νόσο. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε ωμέγα-3 συμπληρώματα, επειδή ορισμένοι τύποι μπορούν να κάνουν σας “κακή” χοληστερόλη χειρότερα. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων με την άσκηση, πίνοντας λιγότερο αλκοόλ, και περικοπές στην γλυκά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Ωμέγα-3 και εγκεφαλικά επεισόδιά
Τα στοιχεία είναι ανάμεικτα σχετικά με το αν τα ω-3 συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων. Παρ ‘όλα αυτά, έχει αποδειχθεί ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην πρόληψη συσσώρευσης πλάκας μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Μελέτες δείχνουν ότι σε υψηλές δόσεις, τα ωμέγα-3 συμπληρώματα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του λιγότερο κοινού τύπου εγκεφαλικού επεισοδίου που περιλαμβάνει αιμορραγία στον εγκέφαλο.
Ωμέγα-3 και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Μελέτες δείχνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσουν κοινά συμπτώματα όπως πόνο και δυσκαμψία από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επιπλέον, μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί επίσης να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των αντι-φλεγμονωδών φαρμάκων.
Ωμέγα-3 και κατάθλιψη
Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσουν στην ηρεμία από τις διαταραχές της διάθεσης και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των μελετών μέχρι σήμερα είναι ανάμεικτες. Οι χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην τυπική διατροφή έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, αν και οι περισσότερες μελέτες απαιτούνται.
Ωμέγα-3 και ADHD- Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας
Μελέτες δείχνουν ότι τα ωμέγα-3 συμπληρώματα μπορεί να βελτιώσού  τα συμπτώματα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD). Τα στοιχεία δεν είναι πειστικά και ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν μπορεί να προσφέρει μια πανάκεια για ADHD. Παρ ‘όλα αυτά, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να παρέχουν μερικά πρόσθετα οφέλη για την παραδοσιακή θεραπεία. Γνωρίζουμε οξέα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη λειτουργία.
Ωμέγα-3 και Άνοια
Προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί να προστατεύουνι από την άνοια και να συμβάλλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας. Σε μία μελέτη, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ. Περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη για τη σχετική επιβεβαίωηση.
Ωμέγα-3 και Καρκίνος
Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί εάν ή όχι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου, του καρκίνου του μαστού, και τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συνιστά μια διατροφή που περιλαμβάνει ψάρι, αλλά η οργάνωση δεν εγκρίνει ωμέγα-3 συμπληρώματα για την πρόληψη του καρκίνου.
Για παραλαβή Ω3 εξαιρετικής ποιότητας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Omega-3: The Good Fat
While excessive fatty food intake can elevate cholesterol and triglyceride levels, not all fats are unhealthy. Omega-3 fatty acids may have significant benefits in lowering the risk of heart disease, the nation’s top killer. They may also protect against depression, dementia, cancer, and arthritis. Omega-3 fatty acids are found in higher amounts in salmon, walnuts, and spinach. The Omega-3 Alphabet
There are many forms of omega-3 fatty acids. The types found in fish, called DHA and EPA, have been studied most extensively and appear to have the strongest health benefits. Another form of omega-3 fatty acid is known as ALA is found in vegetable oils, flaxseed, walnuts, and dark leafy vegetables such as spinach
How Omega-3 Fights Disease
It is felt that omega-3 fatty acids help fight disease by reducing inflammation in the blood vessels, joints, and elsewhere. High doses of omega-3 fatty acids also lower the risk for an abnormal heart rhythm and reduce unhealthy fats in the bloodstream known as triglycerides. Moreover, omega-3 fatty acids can slow plaque buildup inside the blood vessels. We must get omega-3 fatty acids from foods or supplements since our bodies cannot make them.
Omega-3 and Heart Disease
Prescription doses of omega-3s are used to protect the heart after heart attack. Studies have shown fewer heart attacks and fewer heart disease deaths among survivors who boosted their levels of omega-3s. The American Heart Association recommends 1 gram a day of EPA plus DHA for people with heart disease. Eating fish is best, but your doctor might recommend a fish oil capsule.Omega-3 and Arrhythmias
Omega-3s seem to reduce the risk of life-threatening arrhythmias or abnormal heart rhythms. Common sources of omega-3s are fish, walnuts, broccoli, and edamame, green soybeans steamed and served in the pod.Omega-3 and Triglycerides
Omega-3s can lower your triglycerides, a blood fat that’s linked to heart disease. Talk with your doctor before taking omega-3 supplements, because some types can make your “bad” cholesterol worse. You can also bring down triglyceride levels with exercise, by drinking less alcohol, and cutting back on sweets and refined carbohydrates.
Talk with your doctor before taking omega-3 supplements.

Ωμέγα-3 και εγκεφαλικό επεισόδιο
Τα στοιχεία είναι ανάμεικτα σχετικά με το αν τα ω-3 συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων. Παρ ‘όλα αυτά, έχουν οξέα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί για την πρόληψη συσσώρευσης πλάκας μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Μελέτες δείχνουν ότι σε υψηλές δόσεις, τα ωμέγα-3 συμπληρώματα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της λιγότερο κοινός τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου που περιλαμβάνει αιμορραγία στον εγκέφαλο.
Ωμέγα-3 και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Μελέτες δείχνουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βελτιώσουν τις κοινές συμπτώματα όπως πόνο και δυσκαμψία από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επιπλέον, μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί επίσης να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.
Ωμέγα-3 και κατάθλιψη
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει τις διαταραχές της διάθεσης και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των μελετών έχουν αναμιχθεί μέχρι τώρα. Οι χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην τυπική διατροφή έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης, αν και οι περισσότερες μελέτες που απαιτούνται.
Ωμέγα-3 και ADHD
Μελέτες δείχνουν ωμέγα-3 συμπληρώματα μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD). Τα στοιχεία δεν είναι πειστικά και ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν μπορεί να προσφέρει μια πανάκεια για ADHD. Παρ ‘όλα αυτά, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να παρέχει μερικά πρόσθετα οφέλη για την παραδοσιακή θεραπεία. Γνωρίζουμε οξέα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη λειτουργία.
Ωμέγα-3 και Άνοια
Υπάρχει προκαταρκτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί να προστατεύσει από την άνοια και τη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας. Σε μία μελέτη, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης νόσου Αλτσχάιμερ. Περισσότερη έρευνα είναι απαραίτητη για να επιβεβαιώσετε τη σύνδεση.
Ωμέγα-3 και Καρκίνος
Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί εάν ή όχι ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου, του καρκίνου του μαστού, και τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συνιστά μια διατροφή που περιλαμβάνει ψάρι, αλλά η οργάνωση δεν εγκρίνει ωμέγα-3 συμπληρώματα για την πρόληψη του καρκίνου.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!