Αρχική VivamusΑνθρώπινο Σώμα Πετρες Χοληδοχος Κυστη Schweden Bitter & ραπανακια

Πετρες Χοληδοχος Κυστη Schweden Bitter & ραπανακια

by NIKOLE
Μερικές φορές μπορεί να σχηματιστούν στη χοληδόχο κύστη σκληρές πέτρες (λίθοι), γνωστές ως πέτρες της χολής. Αυτές αποτελούνται συνήθως από στερεοποιημένη χοληστερόλη και το πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν σε υπέρβαρα άτομα.
Η χοληδόχος κύστη είναι μια ασκοειδής δομή που βρίσκεται κάτω από το συκώτι και είναι προσκολλημένη σε αυτό. Το συκώτι παράγει μια ουσία που ονομάζεται χολή, η οποία περνά και συγκεντρώνεται στη χοληδόχο κύστη. Όταν καταναλώνεται ένα λιπαρό φαγητό, η χοληδόχος κύστη συσπάται και έτσι η χολή διοχετεύεται σε έναν «αγωγό» που ονομάζεται χοληδόχος πόρος, ο οποίος στη συνέχεια συνδέεται με το πρώτο μέρος του λεπτού εντέρου που ονομάζεται δωδεκαδάκτυλο.

Η χολή δρα στην πεπτική οδό και ο ρόλος της έγκειται στη γαλακτωματοποίηση του λίπους, διαλύοντάς το αποτελεσματικά σε μικροσκοπικά σταγονίδια που στη συνέχεια διασπώνται εντελώς από λιπολυτικά ένζυμα. Μερικές φορές μπορεί να σχηματιστούν στη χοληδόχο κύστη σκληρές πέτρες (λίθοι), γνωστές ως πέτρες της χολής. Αυτές αποτελούνται συνήθως από στερεοποιημένη χοληστερόλη και το πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν σε υπέρβαρα άτομα.

Τα περισσότερα άτομα που έχουν πέτρες στη χολή δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, όμως περίπου στο 20% των περιπτώσεων οι πέτρες στη χολή προκαλούν προβλήματα, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι οι πόνοι κάτω από τα πλευρά στη δεξιά μεριά, καθώς και η δυσπεψία που εκδηλώνεται με την κατανάλωση λιπαρών φαγητών.

Ιατρική αντιμετώπιση
Ανάλογα με τον τύπο των λίθων στη χολή, οι συμβατικοί γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσουν φάρμακα για τη συρρίκνωσή τους. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν υπέρηχοι για το θρυμματισμό των λίθων, που στη συνέχεια περνούν από τη χοληδόχο κύστη στο έντερο. Οι μη χειρουργικές θεραπείες είναι ασφαλείς, αλλά δεν μπορούν να εμποδίσουν την επανεμφάνιση της πέτρας. Συχνά ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών που πάσχουν από αυτή την πάθηση, καταλήγει στο να υποστεί χειρουργική αφαίρεση της χοληδόχου κύστης (χολοκυστεκτομή).
Προσοχή. Αν ο πόνος που πιστεύετε ότι οφείλεται σε πέτρα στη χολή διατηρηθεί για παραπάνω από μια – δυο ώρες ή αν γίνει πάρα πολύ έντονος, ζητείστε επειγόντως ιατρική συμβουλή.

Εναλλακτικές Μέθοδοι Αντιμετώπισης: 
Βότανα, Διατροφή, Τρόπος Ζωής, Βιοσυντονισμός, Βελονισμός κλπ

Συμβουλές διατροφής
Προσπαθήστε να εμποδίσετε το σχηματισμό λίθων χοληστερόλης στη χολή και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές διατροφής:
Μειώστε στο ελάχιστο το ποσό των κορεσμένων λιπών στη διατροφή σας ελαττώνοντας το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τηγανητά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα (στο Κέντρο μας συνιστούμε την αποχή από αυτά ούτως ή άλλως) .
Αποφύγετε τα κρεμμύδια, τα αυγά και τη σοκολάτα, αφού συνήθως προκαλούν παροξυσμούς πόνου.
Προτιμάτε τις πλήρεις, μη κατεργασμένες τροφές, όπως ψωμί ολικής άλεσης, καστανό ρύζι, φασόλια, φρούτα και λαχανικά, επειδή λαμβάνοντας πολλές φυτικές ίνες μπορείτε να μειώσετε μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας στη χολή. Με αυτό τον τρόπο θα παρατηρήσετε και απώλεια βάρους.
Προσθέστε στη διατροφή σας για περίπου μια εβδομάδα το χυμό από φρέσκο λεμόνι μαζί με λάδι (ελαιόλαδο), γεγονός που θα βοηθήσει στην αποβολή των λίθων μέσω του πεπτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα αυτή τη διαδικασία ακολουθήσαμε με την Αδελφή μου όταν βρεθήκαμε στην Ουκρανία για αποτοξίνωση ήπατος και χολής και ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική.
Επιπλέον υπάρχει η διαδικασία αποτοξίνωσης σύμφωνα με τον Ολιστικό Γιατρό Morritz με χυμό μήλου και άλατα Epson.
Eπίσης γενικότερα για την ενίσχυση και αποκατάσταση της χοληδόχου κύστης, το SCHWEDEN BITTER (βλ. προϊόντα στην ιστοσελίδα μας ) ελιξήριο βοτάνων, της βοτανολόγου Μαρίας Τρέμπεν εξαιρετικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες ατόμων από το βιβλίο της ,για την αποκατάσταση της λειτουργίας, ακόμα και όταν υποφέρει κάποιο άτομο από πόνους λόγω χολόλιθων,  ή του συνιστούν να κάνει εγχείρηση, ο συνδυασμός του ελιξηρίου και ο χυμός από ραπανάκια είναι εξαιρετικός. Διάρκεια κατανάλωσης του χυμού 6 εβδομάδες. Μπορεί τις πρώτες 3 ημέρες να δημιουργήσει ενόχληση όταν το πίνει κάποιος με άδειο στομάχι και τάση ναυτίας ή/και νευρικότητα. Σταδιακά η αίσθηση της ωφελιμότητας είναι σημαντική και δεν υπάρχει πρόβλημα.
Φυσικά συμπληρώματα
Λεκιθίνη, η οποία είναι φωσφολιπίδιο (μια κατηγορία ενώσεων που παράγονται στο συκώτι και συμβάλλουν στο μεταβολισμό του λίπους). Το συστατικό αυτό των ζωικών και φυτικών ιστών, αποτελεί φυσική πηγή χολίνης, η οποία μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό πέτρας στη χολή.

Εναλλακτικές θεραπείες

Βότανα, τα οποία μπορούν να δράσουν ευεργετικά στην αντιμετώπιση του προβλήματός σας. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήστε τα εξής φυτά:
Γαϊδουράγκαθο (Cardus marianus), το οποίο διακρίνεται για μια ποικιλία δράσεων στο ήπαρ, η καλή υγεία του οποίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία της χοληδόχου κύστης. Μια από τις δράσεις του βοτάνου αυτού είναι η αύξηση της διαλυτότητας της χολής, εμποδίζοντας τη στασιμότητά της και κατά συνέπεια την πιθανότητα σχηματισμού πέτρας στη χοληδόχο κύστη.
Άγρια Αγκινάρα (Cynara scolymus) με παρόμοιες ιδιότητες με το γαϊδουράγκαθο και ανάλογες επιδράσεις στο συκώτι.
Σύνθεση βοτάνων, που αποτελεί ένα μείγμα των παραπάνω βοτάνων σε συνδυασμό με κάποια άλλα βότανα που θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του ήπατος και στην ομαλότερη λειτουργία του, αλλά και της χοληδόχου κύστης. Η σύνθεση αυτή, όπως και όλα τα παραπάνω διατίθεται, μόνο από το φαρμακείο σε μορφή βάμματος (προτιμάτε την κατανάλωση φυτών σε μορφή βάμματος, διότι με αυτό τον τρόπο λαμβάνετε τα συστατικά των βοτάνων στην πιο πλήρη τους μορφή).
Μείγμα σουηδικών βοτάνων, που ονομάζεται Schweden bitter, αποτελεί ελιξίριο από 16 βότανα και ενδείκνυται για μια πληθώρα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των παθήσεων του ήπατος και της χολής. Το μείγμα αυτό θα το βρείτε, όπως όλα τα παραπάνω, στο φαρμακείο.
Σε περίπτωση κολικών, δοκιμάστε ένα μείγμα χαλαρωτικό από χαμομήλι, βαλεριάνα και λοβέλια. Θα ανακουφίσει εν μέρει τον παροξυσμό του πόνου.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!