Αρχική Vivamus ΣΤΟΜΑΧΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΣΤΟΜΑΧΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

by NIKOLE

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κυρίως λόγω του ότι (ενδεικτικά αναφέρουμε :τρώνε χωρίς να μασάνε, βιάζονται ή καταναλώνουν την τροφή τους υπό συνθήκες στενοχώριας, θυμού, ή κούρασης, ή γιατί καταναλώνουν μη ποιοτικές τροφές, ή τρώνε αργά το βράδυ) εκδηλώνουν συμπτώματα διαταραχής του στομάχου.

Ο πόνος στο στομάχι ένα από αυτά, εμφανίζεται συνήθως ως καούρα ή ανακάτεμα ή πόνος ψηλά στην κοιλιά. Μερικές φορές δε είναι το μόνο σύμπτωμα και εμφανίζεται πριν ή μετά το φαγητό. Μπορεί επίσης να αντανακλά (χτυπάει) στην πλάτη. Σημείο πολύ σημαντικό, καθώς συχνά θεωρούν ότι οφείλεται σε μυικά ή νευρικά αίτια, αλλά πρόκειται καθαρά για διαταραχή του πεπτικού συστήματος.

Άλλες φορές, είναι δυνατόν να συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως:

  • Κάψιμο στο στήθος (καούρα)
  • Ρέψιμο
  • Φούσκωμα ή μετεωρισμός (δηλ. νιώθετε την κοιλιά σας είναι γεμάτη με αέρα)
  • Αίσθημα πρώιμου κορεσμού (δηλαδή χορταίνετε πολύ γρήγορα όταν αρχίσετε να τρώτε)
  • Διάρροια
  • Τάση για εμετό

Πού οφείλεται ο πόνος στο στομάχι;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος στο στομάχι οφείλεται σε συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως σε:

  • έλκος στομάχου (πληγή στο εσωτερικό του) ή
  • «εκκολπωματίτιδα», κατάσταση κατά την οποία υπάρχουν μικρά σακουλάκια (εκκολπώματα) στο τοίχωμα του παχέος εντέρου που έχουν μολυνθεί (παρουσιάζουν φλεγμονή).

Σε άλλες περιπτώσεις όμως δεν είναι ξεκάθαρο πώς προκαλείται ο πόνος στο στομάχι και πού οφείλονται τα συμπτώματα που τον συνοδεύουν.

Στη διαφορική διάγνωση (διαγνωστική διαδικασία μέσω της οποίας αποκλείουμε παθήσεις με παρόμοια συμπτώματα ώστε να καταλήξουμε στην επικρατέστερη διάγνωση) θα πρέπει να μπούνε οι εξής καταστάσεις:

  1. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  2. Δυσπεψία
  3. Έλκος (στομάχου – δωδεκαδακτύλου)
  4. Δυσκοιλιότητα
  5. Ιογενής γαστρεντερίτιδα
  6. Τροφική δηλητηρίαση
  7. Ισχαιμία / έμφραγμα μυοκαρδίου
  8. Παγκρεατίτιδα
  9. Σπαστική κολίτιδα (ευερέθιστο έντερο)
  10. Τροφικές αλλεργίες
  11. Τυμπανισμός, μετεωρισμός, φούσκωμα
  12. Δυσανεξία λακτόζης
  13. Ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων
  14. Κήλη στην κοιλιά
  15. Χολολιθίαση (πέτρες στη χολή)
  16. Νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά)
  17. Κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη)
  18. Νόσος του Crohn / Ελκώδης κολίτιδα
  19. Ουρολοίμωξη
  20. Ενδομητρίωση
  21. Εκκολπωματίτιδα
  22. Σκωληκοειδίτιδα
  23. Αγχος (νεύρωση στομάχου)

Πότε θα πρέπει να απευθυνθώ σε γαστρεντερολόγο για έναν πόνο στο στομάχι;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να απευθυνθούν στον γαστρεντερολόγο για έναν πόνο ή καούρα στο στομάχι. Όμως θα πρέπει να τηλεφωνήσετε άμεσα στον γαστρεντερολόγο εάν:

  • Δείτε αίμα στα κόπρανα, διάρροια, ή κάνετε έμετο
  • Ο πόνος σας είναι πολύ έντονος, διαρκεί περισσότερο από μία ώρα ή έρχεται και φεύγει σε διάστημα διάρκειας πάνω από 24 ώρες
  • Δεν μπορείτε να φάτε ή να πιείτε για αρκετές ώρες
  • Έχετε πυρετό πάνω από 38°C
  • Χάνετε βάρος χωρίς να ακολουθείτε δίαιτα αδυνατίσματος
  • Έχετε ανορεξία που επιμένει για αρκετό καιρό

ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ VIVAMUS ΜΕ ΣΥΣΚΕΥΗ SENSITIV IMAGO, AUDIT

Βέβαια, μια χαρτογράφηση με τη συσκευή μη παρεμβατικής διάγνωσης , όπως αποκαλείται, SENSITIV Imago επίσης περιοδικά, μπορεί να προλάβει μια εξέλιξη δυσάρεστη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να δούμε την κατάσταση που επικρατεί σε όλο το πεπτικό σύστημα, όργανα και ιστούς. Ειδικότερα δε για το στομάχι, αναφέρουμε (πρόσθιο και οπίσθιο μέρος του στομάχου, γαστρικοί αδένες, γαστροοισοφαγική μοίρα, τοίχωμα στομάχου). Παράλληλα να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν ενεργοί μικροοργανισμοί όπως πχ. το ελικοβακτηρίδιο. Παθήσεις σε οξεία ή όχι κατάσταση πχ. γαστρεντερίτιδα, γαστρίτιδα, καταρροϊκή γαστρίτιδα, έλκος στομάχου χρόνιο ή όχι.  Τάσεις βελτίωσης ή επιδείνωσης και σειρά αποκατάστασης. Κάποια από τα στοιχεία που μπορούμε να διαπιστώσουμε.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, ΑΓΟΡΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ RIFE ΜΕ ΜΙΚΡΟΡΕΥΜΑΤΑ & ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Επιπλέον αν έχει ξεκινήσει μια οποιαδήποτε πάθηση, μπορούν να γίνουν συνεδρίες αποκατάστασης είτε με την ίδια τη συσκευή SENSITIV IMAGO ή AUDIT, ή με τη Γεννήτρια RIFE με μικρορεύματα και συχνότητες, την οποία επίσης μπορεί κάποιος να αποκτήσει για τον ίδιο και την Οικογένειά του.

Συσκευή που περιέχει 2000 προγράμματα (Παθήσεις και Μικροοργανισμούς), Θεραπεία Chakras, Χρωμοθεραπεία, Παραγωγή Δομημένου Νερού, Παραγωγή Κολλοειδούς Αργύρου, Καθαρισμό Αίματος Beck.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ

Και φυσικά, αγωγή με συμπληρώματα όπως τα Ρωσικά AURORA Solodka εδώ, Viorgon 13 εδώ, τα FLAVON εδώ και εδώ, καθώς και τα κορυφαία προϊόντα thefinchleyclinic.gr που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!