Αρχική Vivamus ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

by NIKOLE

Όλοι έχουν ακούσει το ρητό «Είσαι αυτό που τρως». Με αναψυκτικά, αλκοόλ και υπερβολική κατανάλωση καφέ, συχνά ξεχνάμε ότι είμαστε κι εμείς αυτό που πίνουμε. Τα ούρα είναι τα υγρά απόβλητα από αυτά που πίνουμε όλη την ημέρα.

Όλα τα άλλα αποθηκεύονται στο σώμα μας. Τα ούρα μας μπορούν να μας πουν πολλά για το πώς αντιδρά το σώμα μας στα πράγματα που καταναλώνουμε καθημερινά και λειτουργεί σαν ένα είδος προειδοποιητικού συστήματος για να μας ειδοποιεί όταν υπάρχουν προβλήματα.

ΧΡΩΜΑ ΟΥΡΩΝ

Το χρώμα τόσο των ούρων όσο και των κοπράνων μας μπορεί να μας πει πόσο υγιείς ή όχι είμαστε πραγματικά. Για παράδειγμα, όταν τα ούρα μας έχουν σκούρο κίτρινο, πορτοκαλί ή μέλι χρώμα, θα πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο νερό. Παρόλο που ο αφρός ή οι φυσαλίδες συχνά είναι φυσιολογικές, κάποιες φορές μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικής κατανάλωσης πρωτεΐνης ή νεφρικής νόσου.

Τα βακτήρια του εντέρου, οι βαφές τροφίμων, τα φάρμακα και οι σπάνιες γενετικές διαταραχές μπορούν να κάνουν τα ούρα σας πράσινα ή μπλε. Εάν αυτό συνεχιστεί, συνιστάται να επισκεφθείτε έναν γιατρό προληπτικά. Επιπλέον, εάν προτιμάτε ή/και θέλετε να κάνετε χαρτογράφηση για τον εντοπισμό αιτιών, πιθανών επιπλοκών, ύπαρξη μικροοργανισμό, επιβάρυνση από βαριά μέταλλα, χημικά, ψυχολογικό στρες κλπ, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για συνεδρία σκαναρίσματος με τη μη επεμβατική συσκευή χαρτογράφησης Sensitiv Imago που έχουμε στο Κέντρο. Αντίθετα, εάν τα ούρα σας είναι κατά καιρούς κόκκινα ή ροζ σε απόχρωση, μπορεί να μη σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, αλλά απλά να οφείλεται στο γεγονός ότι φάγατε βατόμουρα, ραβέντι ή παντζάρια. Εάν δεν έχετε φάει κανένα από αυτά και έχετε κόκκινο ή ροζ ούρα, υπάρχει πιθανότητα νεφρική νόσου, ουρολοίμωξης ή όγκου. Απαραίτητο να το ελέγξετε.

ΟΣΜΗ ΟΥΡΩΝ

Η οσμή των ούρων είναι επίσης ενδεικτικό της καλής υγείας. Όλοι γνωρίζουμε πώς μυρίζουν. Η οσμή τους δεν είναι πάντα ευχάριστη. Αν όμως είναι γλυκιά, έντονη ή μυρωδιά που θυμίζει μούχλα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι διαταραχής. Μια έντονη μυρωδιά συχνά υποδηλώνει ουρολοίμωξη.

Μια γλυκιά μυρωδιά μπορεί να σημαίνει ότι έχετε διαβήτη. Ορισμένες μεταβολικές διαταραχές μπορεί να προκαλέσουν μυρωδιά ούρων.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΟΥΡΗΣΗΣ

Επίσης, η συχνότητα με την οποία ουρείτε μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα. Εάν έχετε κηλίδες ή συχνή ανάγκη για ούρηση, μπορεί να έχετε ακράτεια ή υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Η αυξημένη συχνότητα και επείγουσα ανάγκη για ούρηση μπορεί επίσης να είναι σημάδια διαβήτη, λοίμωξης ή πέτρες στα νεφρά στις γυναίκες.

Για όλα αυτά τα προβλήματα και όχι μόνο, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για χαρτογράφηση με τη συσκευή Sensitiv Imago όπου εντοπίζονται παθήσεις με το όνομά τους (πχ. πυελοκυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα, νεφρολιθίαση κλπ) και αντίστοιχα να κάνετε συνεδρίες βιοσυντονισμού για την αποκατάσταση και να ακολουθήσετε αγωγή με συμπληρώματα. Ενδεικτικά για τη βέλτιστη λειτουργία των νεφρών, σημειώνουμε το κορυφαίο διατροφικό συμπλήρωμα RENALTREX (για να το αγοράσετε πατήστε εδώ και για πληροφορίες εδώ )

Σύμφωνα με τον Δρ Yim Lik, ουρογυναικολόγο στο Mercy Hospital for Women στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, οι κύστεις των γυναικών συρρικνώνονται με την πάροδο του χρόνου από περίπου 500 ή 600 χιλιοστόλιτρα στην ηλικία των 30 ετών σε περίπου 300 χιλιοστόλιτρα στην ηλικία των 80 ετών. Το ύψος παίζει επίσης ρόλο στην ουροδόχο κύστη Μέγεθος. Για παράδειγμα, μια γυναίκα ύψους πέντε ποδιών θα έχει μικρότερη κύστη από μια γυναίκα ύψους έξι ποδιών.

Κοινά προβλήματα για τις γυναίκες και πώς να τα διορθώσετε

Ένα κοινό πρόβλημα που εμφανίζεται καθώς μεγαλώνουμε είναι η αδυναμία ελέγχου όταν πρέπει να πάμε. Καθώς η κύστη συρρικνώνεται, μειώνεται και το χρονικό διάστημα μεταξύ των επισκέψεων στο μπάνιο. Μπορούμε επίσης να αντιμετωπίσουμε ακράτεια ούρων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ελέγξετε πότε και πώς ουρείτε.

Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με μερικές μορφές. Η ακράτεια από άγχος μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να ουρήσετε όταν βήχετε ή φτερνίζεστε, ενώ μια υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη μπορεί να σας κάνει να πηγαίνετε πιο συχνά. Παρόλο που αυτό είναι πιο πιθανό σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, το 20 έως 30 τοις εκατό των γυναικών μπορεί να το εμφανίσει και νωρίτερα. Οι άνδρες μπορεί επίσης να εμφανίσουν ακράτεια ούρων, αλλά είναι πιο συχνή στις γυναίκες.

Φάρμακα, επιθέματα και χειρουργική επέμβαση διαφημίζονται για άτομα που πάσχουν από ακράτεια. Η συμπεριφορική θεραπεία είναι επίσης διαθέσιμη για όσους αντιμετωπίζουν ακράτεια ως αποτέλεσμα άγχους. Στο Κέντρο υπάρχουν μηχανήματα βιοσυντονισμού για συνεδρίες αποκατάστασης. Ένα δε αυτό μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί απευθείας από την εταιρεία για το σπίτι του, την Οικογένειά του και τους δικούς του γενικά. Rife (βλ. αρχική σελίδα). Ευτυχώς, η ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτό το πρόβλημα, τόσο σε νεότερες όσο και σε μεγαλύτερες γυναίκες, έχει αυξηθεί λόγω των διαφημίσεων για τέτοια προϊόντα. Υπάρχει πραγματικά ποικιλία προϊόντων που βοηθούν στη μείωση της αμηχανίας που προκαλούν τα προβλήματα της ούρησης.

Δύο προϊόντα που είναι συνηθισμένες θεραπείες για προβλήματα ούρων είναι οι δοκιμές μη συνταγογραφούμενων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI) και οι θεραπείες UTI σε κρέμα, χάπι και υπόθετα. Συμπληρώματα τέτοια μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά πατώντας εδώ. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι συχνότερες στις γυναίκες επειδή η ουρήθρα είναι μικρότερη στις γυναίκες, επιτρέποντάς της να έρχεται πιο συχνά σε επαφή με βακτήρια.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με τις λοιμώξεις των νεφρών, τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και την αφυδάτωση, αλλά εάν έχετε πολλαπλά συμπτώματα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν καύση ούρησης, αυξημένη συχνότητα στα διαλείμματα του μπάνιου, πόνο ακριβώς κάτω από το θωρακικό κλωβό, αίσθημα ότι δεν μπορείτε να αδειάσετε την κύστη σας, πυρετό και διαρροή ούρων ή ακράτεια.

Οι λοιμώξεις των νεφρών είναι επίσης ιδιαίτερα συχνές στις γυναίκες και τα συμπτώματα αντικατοπτρίζουν εκείνα μιας ουρολοίμωξης. Μπορείτε να ανακουφίσετε τα συμπτώματα αποφεύγοντας τον καφέ και το αλκοόλ, πίνοντας περισσότερο νερό, πίνοντας χυμό κράνμπερι, εφαρμόζοντας ένα θερμαντικό μαξιλάρι όταν αισθάνεστε πόνο, φορώντας μαλακό βαμβάκι και μη κρατώντας τα ούρα σας.

Μπορούν πραγματικά τα κορίτσια να ουρήσουν όρθια;

Ακούγεται παράξενο, σωστά; Ενώ και οι άντρες μπορούν να ουρήσουν καθιστοί, λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι και οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να είναι όρθιες ενώ ουρούν. Ενδεικτικά πάρχουν πολλές συσκευές στην αγορά συμπεριλαμβανομένων των Go-Girl, Sani-Fem Freshette, pStyle, Whiz Freedom, Shewee and the Sheenis-που έχουν τη μορφή χοάνης. Παραδόξως, και χωρίς καμία συσκευή αυτό επιτυγχάνεται.

Είναι πιο εύκολο όταν φοράτε φούστα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να αφαιρέσετε τα εσώρουχά σας πριν το δοκιμάσετε. Πρώτα, λυγίστε ελαφρώς τα γόνατά σας, κάντε την πλάτη σας σαν αψίδα και σπρώξτε προς τα εμπρός. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να χωρίσετε τα εσωτερικά χείλη σας για να δημιουργήσετε μια ελεγχόμενη ροή. Προσπαθήστε να μην ελαχιστοποιήσετε τις παύσεις. Σπρώξτε τα τελευταία ούρα αντί να τα αφήσετε να στάξουν. Σε αντίθεση με τις συσκευές, αυτή η τεχνική σάς βοηθά να ουρήσετε όρθιες με τρόπο που ελαχιστοποιεί τα μικρόβια, είναι αποτελεσματική και μειώνει τον κίνδυνο να έρθετε σε επαφή με τα δικά σας ούρα. Μόλις τελειώσετε, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα στα ταξίδια κάμπινγκ.

Τα υγιή ούρα είναι ενδεικτικό της καλής υγείας. Για να μειώσετε τον κίνδυνο ασθενειών, λοιμώξεων και επιπλοκών, ελέγχετε τακτικά την ούρα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν κατάλληλο χρώμα και οσμή για καλή υγεία. Πίνετε άφθονο νερό και μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και σόδας. Το να κρατάτε την κύστη σας δεν είναι καλό ούτε για την υγεία σας και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, οπότε μην ντρέπεστε να τρέξετε στο μπάνιο. Απευθυνθείτε σ επαγγελματίες υγείας, εάν παρατηρήσετε αλλαγές στη συχνότητα, τον επείγοντα χαρακτήρα, το χρώμα ή το άρωμα.

Πολλοί ξεχνούν ότι πρέπει να σκουπιζόμαστε από μπροστά-πίσω. Σύμφωνα με την Alyssa Dweck, MD και ob-gyn και συγγραφέας του V is for Vagina, το σκούπισμα από πίσω προς τα εμπρός μπορεί να προκαλέσει επαφή του ορθού των βακτηρίων με τα ευαίσθητα μέρη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Επίσης, το υπερβολικό σκούπισμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φλεγμονή και κνησμό. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να σκουπίζεστε υπερβολικά, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι παραμένουν ούρα στην ουροδόχο κύστη ή ότι πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη νερού και φυτικών ινών. Σύμφωνα με τον Anish Sheth, MD, έναν γαστρεντερολόγο και συγγραφέα του What’s Your Poo Telling You ?, θα πρέπει να σκουπίζεστε περίπου δύο φορές. Στην πραγματικότητα, η χρήση μαντηλιών, σπρέι και λοσιόν μπορεί να ερεθίσει το δέρμα επίσης και να αλλοιώσει την ισορροπία του pH, οδηγώντας σε ερεθισμό και λοιμώξεις

—Νικόλ Μανουέλ

Η Nicole Manuel, CPC είναι πιστοποιημένη life coah με πτυχίο στα οικονομικά και πάνω από πέντε χρόνια επαγγελματικής συγγραφικής εμπειρίας. Ο στόχος της είναι να βοηθήσει τους άλλους να ανακαλύψουν τρόπους για να ενσωματώσουν βιώσιμες λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία τους .

Reference https://www.thealternativedaily.com/women-how-to-pee-standing-up/

Καλέστε μας : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!