Αρχική VivamusΒιοσυντονισμός Πως ν ’αλλάξεις τη Ζωή σου, αλλάζοντας τις βασικές σου πεποιθήσεις

Πως ν ’αλλάξεις τη Ζωή σου, αλλάζοντας τις βασικές σου πεποιθήσεις

by NIKOLE

Οι πεποιθήσεις είναι αλήθειες στις οποίες οι άνθρωποι γαντζώνονται και με τις οποίες κατευθύνουν τις ζωές τους. Η δύναμη της πεποίθησης μπορεί να μας παγιδεύσει, όπως στην περίπτωση της πεποίθησης ότι αξίζουμε περιορισμένη ευτυχία.  Η πεποίθηση μπορεί επίσης να μας απελευθερώσει, όπως στην πεποίθηση ότι χαίρουμε ασφάλειας και προστασίας μέσα στο κοσμικό σχέδιο.

Όταν ανοίγουμε τη συνειδητότητά μας στις ισχυρότερες πεποιθήσεις μας, τις λεγόμενες «βασικές πεποιθήσεις» μας, συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε και γιατί συμπεριφερόμαστε με τους συγκεκριμένους τρόπους. Δεύτερον, νέες ενέργειες γίνονται διαθέσιμες όταν αποκτούμε κύριες πεποιθήσεις που είναι υποστηρίζουν τη ζωή μας, μας γεμίζουν και μας μεταμορφώνουν πνευματικά.

Ποιες είναι οι Κύριες Πεποιθήσεις Σου;

Αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου έχει τόσο θετικό όσο και αρνητικό αντίκτυπο. Αν βαθιά μέσα σου πιστεύεις «Πρέπει να τα καταφέρω με οποιοδήποτε κόστος», θα έχεις ισχυρό κίνητρο, κάτι το οποίο είναι θετικό. Αν όμως πιστεύεις ότι αυτό συμπεριλαμβάνει το να έχεις αδίστακτη, εγωιστική συμπεριφορά που πληγώνει τους άλλους, το κίνητρό σου περιορίζεται. Αυτό σημαίνει να σε ελέγχει η πεποίθησή σου αντί να την ελέγχεις εσύ. Αυτές είναι ορισμένες άλλες συνηθισμένες βασικές πεποιθήσεις με τις οποίες ταυτίζονται οι άνθρωποι:

  • Θέλω να έχω ερωτικές σχέσεις αλλά να μην πληγωθώ.
  • Αξίζω αγάπη αρκεί να μην γίνω πολύ ευάλωτος/-η.
  • Θέλω να προσφέρω αρκεί να μην μου στοιχίζει πολλά.

Αν οι πεποιθήσεις σου περιορίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν έχεις βρει ακόμα την αληθινή δύναμη των κύριων πεποιθήσεων.

Πώς να Δημιουργήσεις Θετικές Βασικές Πεποιθήσεις

Μια ισχυρή βασική πεποίθηση είναι αγνή και άμεση. Σου δίνει μια σαφή αίσθηση της ταυτότητά σου. Δεν είναι μπερδεμένη, συγκρουσιακή ή περιορισμένη. Ας προσπαθήσουμε να είναι έτσι οι βασικές πεποιθήσεις που ενεργοποιείς. Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις τις βασικές πεποιθήσεις σου συνειδητές.

Οι τέσσερις βασικές πεποιθήσεις που θέλεις να ενεργοποιήσεις είναι οι παρακάτω:

  • Αγαπώ και αξίζω την αγάπη.
  • Αξίζω.
  • Χαίρω ασφάλειας και εμπιστοσύνης.
  • Είμαι ολοκληρωμένος/-η και πλήρης.

Ήδη έχεις κάποιες βασικές πεποιθήσεις σε αυτούς τους τέσσερις τομείς της αγάπης, της αυταξίας, της ασφάλειας και της πλήρωσης. Οι πεποιθήσεις σου δεν είναι δυνατό να αλλάξουν απλώς πετώντας τις παλιές και υιοθετώντας τις καινούργιες, όπως όταν ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας. Η αλλαγή πρέπει να έρθει στο επίπεδο της αυτεπίγνωσης. Στον πυρήνα της ύπαρξής σου, εκεί που κατοικεί ο αληθινός σου εαυτός, η αλήθεια σε ό,τι σε αφορά είναι σαφής και αδιαμφισβήτητη: Αξίζεις αγάπη άνευ όρων. Η αξία σου μέσα στο σύμπαν είναι ξεχωριστή. Μπορείς να εμπιστευτείς ότι η Φύση θα σε προστατεύσει και θα σε φροντίσει. Η ολοκλήρωση έρχεται από το γεγονός ότι είσαι πλήρης.

Το να αναθεωρήσεις τις πεποιθήσεις σου σημαίνει να έρθεις όσο πιο κοντά γίνεται στις βασικές σου πεποιθήσεις, αυτές τις τέσσερις εσωτερικές αλήθειες, οι οποίες είναι απόλυτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα σ’ αυτές και σ’ αυτό που βιώνεις. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η θετική και η αρνητική πλευρά των βασικών τους πεποιθήσεων εξαρτάται από το πόσο καλές ή κακές ήταν οι εμπειρίες τους στο παρελθόν. Αν, για παράδειγμα, πληγώθηκες πολύ από την αγάπη, είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις την πεποίθηση ότι αξίζεις αγάπη άνευ όρων.

Μια Άσκηση Αυτεπίγνωσης για να Δημιουργήσεις της Βασικές Πεποιθήσεις Σου

Όμως οι εμπειρίες του παρελθόντος απλώς μας κρατούν κολλημένους στο παρελθόν. Οι βασικές πεποιθήσεις μας ενεργοποιούνται στο τώρα, καθημερινά και μπορούν να αλλάξουν στο τώρα. Διαβάστε πώς:

Δες αυτό που συμβαίνει τώρα σαν αντανάκλαση των βασικών σου πεποιθήσεων.

Αν η αντανάκλαση είναι αρνητική, σταμάτησε και σκέψου γιατί ταιριάζει στο σενάριο που δημιουργούν οι πεποιθήσεις σου. Για παράδειγμα, αν βιώνεις συμπεριφορά κακοποίησης οποιουδήποτε είδους, αυτό αντανακλά μια ιστορία θυματοποίησης η οποία υποστηρίζεται σε μια βασική σου πεποίθηση που σε κρατάει μέσα σε αυτή την ιστορία. Αν, από την άλλη πλευρά, βιώνεις ανέλπιστη καλοσύνη, αυτό αντανακλά ένα σενάριο που εμπεριέχει την ενσυναίσθηση και αντανακλά μια βασική πεποίθηση σχετικά με το πόσο αξίζεις την αγάπη.

Κάθε φορά που λαμβάνεις οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ιστορία που βιώνεις, πες στον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεσαι ιστορίες. Χρειάζεσαι απλώς να ζεις στο παρόν.

Αυτή τη στιγμή, ο αληθινός σου εαυτός προσπαθεί να σε φέρει πιο κοντά σε ένα βελτιωμένο επίπεδο αγάπης, αυταξίας, εμπιστοσύνης και πληρότητας. Έχε αυτό στο μυαλό σαν καθημερινό οραματισμό και υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι κινείται πάντα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η χρήση της αυτεπίγνωσης είναι το κλειδί για να αλλάξεις τις βασικές πεποιθήσεις σου και, όπως ξέρεις, η αυτεπίγνωσή σου μεγαλώνει καθώς ασκείσαι στον διαλογισμό. Βιώνοντας σιωπή, ειρήνη και πληρότητα στον πυρήνα της ύπαρξής σου, αυτόματα αρχίζεις να εξαϋλώνεις τις αυτοκαταστροφικές πεποιθήσεις και να ανοίγεις την πόρτα σε βασικές πεποιθήσεις που αντανακλούν την τελειότητα της αγνής συνειδητότητας.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Για ραντεβού & συνεδρίες διαδυκτιακά καλέστε : 210 9769116, 6980 667655, 6944 115449

Call us : +30 210 9769116, +30 6980 667655, +30 6944 115449

Πηγή:  Deepak Chopra

σχετικά άρθρα

Leave a Comment

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτή την ιστοσελίδα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!