Αρχική VivamusΣυμβουλες Σαλάτα καρότο αβοκάντο στα Οικολογικά Φαγητοδοχεία VIVAMUS

Σαλάτα καρότο αβοκάντο στα Οικολογικά Φαγητοδοχεία VIVAMUS

by NIKOLE

Οι σαλάτες είναι η μεγάλη μου αδυναμία! Προτιμώ να μην έχω κανένα άλλο φαγητό αν είναι να στερηθώ τη σαλάτα. Για το λόγο αυτό κατά καιρός ανεβάζουμε διάφορες σχετικές συνταγές. Σήμερα μια με βάση το αβοκάντο (το εξαιρετικό αυτό φρούτο, ναι θεωρείται φρούτο και όχι λαχανικό) παρά ορισμένες βιβλιογραφίες στις οποίες διατυπώνεται εσφαλμένα. Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιείται στις σαλάτες ή ότι καταναλώνεται ως ορεκτικό. Σε ορισμένες περιοχές ονομάζεται και βουτυρόδεντρο καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

1,3 κιλά μικρά καρότα, κομμένα και καθαρισμένα
1/3 φλιτζάνι σπόρους κύμινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι σούπας
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4 ώριμα, αλλά “σταθερά” αβοκάντο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι κόλιανδρο, επιλέγουμε τα φύλλα ενώ αφήνουμε τους μίσχους για μελλοντική άλλη χρήση
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Αναμειγνύουμε τους σπόρους κύμινου και το ελαιόλαδο  με το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε τα καρότα ομοιόμορφα σε μια στρώση σε μια επιφάνεια και ρίχνουμε τα καρυκεύματα.

Ψήνουμε τα καρότα μέχρι σχεδόν να “καπνιστούν” ( 15-20 λεπτά περίπου στο φούρνο) περιστρέφοντάς τα συχνά, κινώντας τα γύρω γύρω ώστε να μην καούν οι άκρες τους. Τα αφήνουμε  να κρυώσουν πριν τα συνδυάσουμε με το αβοκάντο.

Κόβετε το αβοκάντο σε κύβους και ρίχνετε τα ψητά καρότα, το χυμό λεμονιού και το μείγμα από το ελαιόλαδο,  κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Μην υπερβάλετε όμως στην ποσότητα πάνω από το αβοκάντο, καθώς είναι πιθανό να “καταρρεύσει” το δημιούργημά ας.

Συμβουλή: Ανάλογα με τα λεμόνια, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο χυμό λεμονιού εάν θέλετε η σαλάτα να είναι πιο όξινη.

Έτοιμη λοιπόν η σαλάτα σας και είτε θέλετε να τη δώσετε στα παιδιά σας στο σχολείο, είτε θέλετε να την πάρετε μαζί σας στη δουλειά, είτε στο ταξίδι, είτε να τη μεταφέρετε κάπου γενικά, με γνώμονα την Υγεία σας, σας προτείνουμε τη χρήση των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΟΔΟΧΕΙΩΝ VIVAMUS. Χάρη σε αυτά μπορείτε να διατηρήσετε το φαγητό φρέσκο σε οικολογικό δοχείο για ώρες. Τα συγκεκριμένα φαγητοδοχεία καθώς και άλλα οικολογικά προϊόντα εξαιρετικά για όλη την Οικογένεια που μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας στην κατηγορία Προϊόντα υποκατηγορία Οικολογικά είτε απευθείας πατώντας εδώ.

Καλή απόλαυση!

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!