Αρχική VivamusΑνθρώπινο Σώμα Τσάι από Κουρκουμά και Τζιντζερ για το Δέρμα

Τσάι από Κουρκουμά και Τζιντζερ για το Δέρμα

by NIKOLE

Τα εντυπωσιακά οφέλη από το κουρκούμη τσάι τζίντζερ περιλαμβάνουν την εξάλειψη της φλεγμονής, την αύξηση της γνώσης, την πρόληψη του καρκίνου, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ελάφρυνση του γαστρεντερικού κινδύνου. Βοηθά επίσης στην προστασία της καρδιάς, ρυθμίζει τον διαβήτη, καταπραΰνει τον πόνο, καταπολεμά την κατάθλιψη και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος.

Το τσάι από τζίντζερ και κουρκουμά παρασκευάζεται με το συνδυασμό ρίζας τζίντζερ και κουρκουμά, σε  σκόνη στο ίδιο ποτό. Το τζίντζερ είναι γνωστό ως Zingiber officinale, ενώ ο κουρκουμάς φέρει την επιστημονική ονομασία Curcuma longa και οι δύο χρησιμοποιούνται ευρέως ατομικά για τα θρεπτικά και φαρμακευτικά τους αποτελέσματα. Αυτά τα δύο ισχυρά βότανα είναι επίσης ευρέως διαθέσιμα και έχουν ερευνηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της παγκόσμιας δημοτικότητάς τους.

Διατροφική αξία του τσαγιού από κουρκουμά και τζίντζερ
Πρόκειται για ένα νόστιμο υγιές χαμηλής θερμιδικής αξίας και χωρίς ποτό καφεΐνης. Τα περισσότερα από τα θετικά οφέλη για την υγεία είναι αποτελέσματα των ισχυρών αντιοξειδωτικών στα δύο, συμπεριλαμβανομένων των θειικών ενώσεων, των φυτοχημικών, της κουρκουμίνης και της τζίντζερ, καθώς και του μαγνησίου, του καλίου, του ασβεστίου, του σιδήρου, του χαλκού και του ψευδαργύρου.

ΟΦΕΛΗ
Ας δούμε λεπτομερώς τα οφέλη από το κουρκούμη τσάι τζίντζερ.
Προστατεύει την υγεία της καρδιάς
Πολλές μελέτες έχουν βρει ότι τόσο τα εκχυλίσματα του τζίντζερ όσο και του κουρκουμά έχουν τη δύναμη να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, κυρίως [2] τη χοληστερόλη LDL. Η LDL είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την απόθεση πλάκας στις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία, που μπορεί να αυξήσει την αθηροσκλήρωση και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Βελτιώνει τη γνώση
Η ερεθιστική φύση της τζίντζερ είναι γνωστή και για το μοναδικό συνδυασμό των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε αυτό το τσάι, που μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της νευρικής δραστηριότητας, στην αύξηση της εστίασης και στη μείωση της εναπόθεσης β-αμυλοειδούς πλάκας που μπορεί να οδηγήσει στη νόσο του Alzheimer, και την άνοια. Το τζίντζερ προσφέρει επίσης αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στον εγκεφαλικό ιστό, το οποίο μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες στην περιοχή.

Αναλγητικές ιδιότητες
Η κουρκουμίνη και το τζίντζερ, τα δύο πιο αξιοσημείωτα ενεργά συστατικά σε αυτό το τσάι, έχουν αναλγητικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο σε όλο το σώμα. Αυτό είναι εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων και άλλων ενοχλήσεων στους μυς και τους ιστούς του σώματος.

Αποτρέπει τον Καρκίνο
Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ έχουν υποβληθεί σε έντονους ελέγχους για το ρόλο τους στην πρόληψη του καρκίνου. Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι προλαμβάνει και επιβραδύνει την πρόοδο πολλαπλών τύπων καρκίνων, ιδιαίτερα αυτών που επηρεάζουν το γαστρεντερικό σύστημα. Η κουρκουμίνη, από την άλλη πλευρά, είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική ένωση που μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες και τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών σε όλο το σώμα, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες κυτταρικής μετάλλαξης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το τσάι από  τζίντζερ και κουρκουμά έχει μια σειρά από αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές ιδιότητες που το καθιστούν μια εξαιρετική βοήθεια ανοσοποιητικού συστήματος. Εάν πάσχετε από εξασθενημένο ανοσοποιητικό και κρυολογείτε συχνά, αυτό το τσάι με βότανα μπορεί να είναι η λύση σας. Επιπλέον, για έναν βήχα, κρυολογήματα και συμφόρηση, ένας συνδυασμός αυτών των ισχυρών συστατικών βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης και την εξάλειψη των υποκείμενων λοιμώξεων.

Φροντίδα του δέρματος
Το τσάι βοτάνων με κουρκουμά και τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για τη θεραπεία των δερματικών παθήσεων, ιδιαίτερα της ακμής και των φλεγμονωδών προβλημάτων [7] όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Το τζίντζερ στο τσάι από κουρκουμά είναι επίσης μια εξαιρετική αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική ένωση που προστατεύει το δέρμα από τη μόλυνση, ενώ παράλληλα διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων και εμποδίζει τα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι κηλίδες.

Βοήθημα στην πέψη
Το τζίντζερ διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην αποκατάσταση του στομάχου, στη μείωση της ναυτίας και στην προώθηση της υγιούς πέψης. Μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση της περισταλτικής κίνησης και στην εξάλειψη της κράμπας και της φούσκας, η οποία μπορεί επίσης να εξαλείψει τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Turmeric τσάι τζίντζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS), ελκώδη κολίτιδα, ασθένεια παλινδρόμησης οξέος, ακόμη και έλκη στομάχου!

Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα διαβήτη
Οι δυνατότητες ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα [9] τόσο του τζίντζερ όσο και του κουρκουμά είναι γνωστές, έτσι ώστε σε συνδυασμό, είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές για τη διαχείριση των διαβητικών συμπτωμάτων. Διατηρώντας ισορροπημένα τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης, το τσάι τσικουδιά κουρκούμη εμποδίζει τις επικίνδυνες αιχμές και τις σταγόνες στο σάκχαρο του αίματος που μπορεί να είναι καταστροφική για τους διαβητικούς ή αυτούς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Πώς να κάνετε το τσάι από  κουρκουμά και τζίντζερ;
Το τσάι μπορεί να παρασκευαστεί στο σπίτι εύκολα και το μόνο που χρειάζεστε είναι φρέσκα τα ακόλουθα συστατικά: ​πιπερόριζα, κουρκούμη, λεμόνι, μέλι και μαύρο πιπέρι. Η πιπεριίνη, το ενεργό συστατικό του πιπέρι, βοηθά στην αύξηση της βιοδιαθεσιμότητας του κουρκουμά, οπότε αν θέλετε την πλήρη επίδραση της κουρκουμίνης, είναι πάντα συνετό να το καταναλώσετε μαζί με το μαύρο πιπέρι. Το μέλι και το λεμόνι περιλαμβάνονται και οι δύο στη συνταγή για να προσθέσετε τη γλυκύτητα και την ευωδία στο ποτό. Αρχικά, θέλετε μια νέα ρίζα τζίντζερ, η οποία μπορεί να τριφτεί για την προετοιμασία του τσαγιού. Ομοίως, ο κουρκουμάς ως ρίζα θα πρέπει να τριφτεί για προετοιμασία για την παρασκευή αυτού του τσαγιού.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι νερό (φιλτραρισμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Βήμα 1: Φέρτε το νερό σε κατάσταση βρασμού σε κατσαρόλα ή δοχείο από ανοξείδωτο ατσάλι.
Βήμα 2: Προσθέστε τον κουρκουμά και το τζίντζερ, και στη συνέχεια κατεβάσετε τη θερμότητα και το αφήνετε να σιγοβράσει.
Βήμα 3: Αφήστε το μείγμα για 10-15 λεπτά.
Βήμα 4: Βάλτε το τσάι σε μια τσαγιέρα.
Βήμα 5: Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το μέλι και απολαύστε το ποτό!

Πόσο συχνά μπορείτε να πίνετε το τσάι από κουρκουμά και τζίντζερ;
Αυτό το τσάι είναι εξαιρετικά ισχυρό, γι αυτό πίνετε ένα φλιτζάνι από αυτό το ισχυρό ζυθοποιείο κάθε μέρα είναι αρκετό για να απολαύσετε τα οφέλη για την υγεία που περιγράφονται παραπάνω. Η κατανάλωση περισσότερων από αυτό δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων παρενεργειών.

Οφέλη & παρενέργειες του τσαγιού τζίντζερ
9 εκπληκτικά οφέλη από τσάι τζίντζερ λεμονιού
Παρενέργειες του κουρκούμη τσίκλ τζίντζερ
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του κουρκούμη τσάι τζίντζερ προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την υπερβολική κατανάλωση και περιλαμβάνουν γαστρεντερικά προβλήματα. Επίσης, μπορούν να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα αλληλεπιδράσεων με φάρμακα, επιπλοκές με την εγκυμοσύνη, μεμονωμένες αλλεργίες και υπερβολική κατανάλωση του τσαγιού, κάτι που δεν συνιστάται.

Αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα – Εάν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη ή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, η ρύθμιση της γλυκόζης και η υποτασική φύση του κουρκούη τσάι τζίντζερ μπορεί να μειώσει το σάκχαρό σας ή την αρτηριακή σας πίεση σε επικίνδυνα επίπεδα. Μιλήστε με τον γιατρό σας πριν προσθέσετε αυτό το τσάι στο θεραπευτικό σας σχήμα. Επίσης, αυτό το τσάι έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, οπότε μπορεί να παρεμβαίνει με φάρμακα που περιέχουν βαρφαρίνη ή αραίωση του αίματος.
Ιατρικές συνθήκες – Εάν έχετε ιστορικό θεραπειών της χοληδόχου κύστης ή πέτρες στα νεφρά, αυτό το τσάι θα μπορούσε να επιδεινώσει τις συνθήκες αυξάνοντας τα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα.
Αλλεργικές αντιδράσεις – Υπάρχουν αλλεργίες στο τζίντζερ και το κουρκουμά και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, κεφαλαλγία, ναυτία, ζάλη, πρήξιμο της γλώσσας, χείλη ή λαιμό και άλλες συνήθεις αλλεργικές αντιδράσεις.
Εγκυμοσύνη – Οι περισσότεροι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ισχυρά ιατρικά αποτελέσματα μπορεί να είναι επικίνδυνα για το θηλασμό και τις έγκυες γυναίκες, οπότε θα πρέπει να αποφεύγεται αυτός ο συνδυασμός βοτάνων.
Γαστρεντερική διαταραχή – Όταν το τσάι από  κουρκουμά και τζίντζερ καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, φούσκωμα και κράμπες. 1 φλιτζάνι την ημέρα είναι αρκετή για να επιτύχει τα οφέλη για την υγεία αυτού του ποτού.

8 Surprising Benefits Of Turmeric Ginger Tea

https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/turmeric-ginger-tea.html?utm_source=onesignal&utm_campaign=17Apr18Webpush#videoturmericgingertea

The impressive benefits of turmeric ginger tea include eliminating inflammation, increasing cognition, preventing cancer, strengthening the immune system, and easing gastrointestinal distress. It also aids in protecting the heart, regulates diabetes, soothes pain, counters depression, and improves the skin quality.

What Is Turmeric Ginger Tea?

Turmeric ginger tea is brewed by steeping ginger root and turmeric powder in the same beverage. Ginger is known as Zingiber officinale, while turmeric bears the scientific name Curcuma longa, and both are widely used individually for their nutritional and medicinal effects. These two powerful herbs are also widely available and have been heavily researched on due to their global popularity.

Nutritional Value Of Turmeric Ginger Tea

It is a delicious healthy low calorie and no caffeine drink. Most of the positive health benefits are the results of powerful [1] antioxidants in the two, including sulfuric compounds, phytochemicals, curcumin, and gingerol, as well as magnesiumpotassiumcalciumironcopper, and zinc.

Turmeric Ginger Tea Benefits

Let’s look at the benefits of turmeric ginger tea in detail.

Protects Heart Health

Numerous studies have found that both the extracts of ginger and turmeric have the power to lower cholesterol levels, primarily [2] LDL cholesterol. LDL is largely responsible for plaque deposition in the arteries and blood vessels, that can increase atherosclerosis and increase one’s risk of heart attacks and strokes.

 

Improves Cognition

The brain-boosting nature of ginger is well known, and the unique combination of antioxidants present in this tea can help stimulate [3] neural activity, increase focus, and reduce the deposition of beta-amyloid plaque, which can lead to Alzheimer’s disease, and dementia. Ginger also offers anti-inflammatory effects on brain tissue, which can reduce oxidative stress in that area.

Analgesic Properties

Curcumin and gingerol, the two most notable active ingredients in this tea, have analgesic properties, meaning that they can relieve [4] pain throughout the body. This is in addition to its anti-inflammatory properties, which can help to relieve joint pain and other discomforts in the muscles and tissues of the body.

Prevents Cancer

Turmeric and ginger have both undergone intense scrutiny for their role in cancer prevention. Ginger has been shown to prevent and slow down the progression of multiple types of cancers, particularly those that affect the gastrointestinal system. Curcumin, on the other hand, is a potent antioxidant compound that can reduce oxidative stress and free radical activity throughout the body, which lowers the chances of cellular mutation.

Boosts Immunity

Turmeric ginger tea boasts a number of antimicrobial, antibacterial, anti-fungal, and antiseptic qualities that make it an excellent immune system aid. If you suffer from weak [6] immunity and seem to come down with a cold all the time, this herbal tea may be your solution. Furthermore, for a cough, colds, and congestion, a combination of these powerful ingredients helps speed up healing and eliminate the underlying infections.

The turmeric in this herbal tea has often been used to treat skin conditions, particularly acne and inflammatory problems [7] like psoriasis and eczema. The gingerol within turmeric ginger tea is also an excellent antibacterial and antioxidant compound that protects the skin from infection, while also stimulating the growth of new cells and preventing signs of aging, such as wrinkles and blemishes.

Aids in Digestion

Ginger possesses strong anti-inflammatory properties that help settle the stomach, reduce nausea, and promote healthy digestion. It can help stimulate [8] peristaltic motion and eliminate cramping and bloating, which can also eliminate symptoms of constipation. Turmeric ginger tea can also help treat Irritable Bowel Syndrome (IBS), ulcerative colitis, acid reflux disease, and even stomach ulcers!

Manages Diabetes

The blood sugar-regulating abilities [9] of both ginger and turmeric are well known, so in combination, they are even more effective for managing diabetic symptoms. By keeping glucose and insulin levels balanced, turmeric ginger tea prevents the dangerous spikes and drops in blood sugar that can be disastrous for diabeticsor those at high risk of developing diabetes.

How To Make Turmeric Ginger Tea?

Turmeric ginger tea can be brewed at home easily and all you need is fresh ginger, turmeric, lemonhoney, and black pepper. Piperine, the active ingredient in pepper, helps to increase the bioavailability of turmeric, so if you want the full effect of curcumin, it is always wise to consume it along with black pepper. Honey and lemon are both included in the recipe to add sweetness and palatability to the drink. To begin with, you want a fresh ginger root, which can be grated for preparing tea. Similarly, turmeric is also a root in its fresh form and should be grated in preparation for brewing this tea.

Ingredients

  • 1 cup of water (filtered)
  • 1 teaspoon of grated ginger
  • 1 teaspoon of grated turmeric
  • 1 teaspoon of honey or lemon juice
  • 1 teaspoon of black pepper

Recipe

  • Step 1: Bring the water to a boil in a saucepan or stainless steel pot.
  • Step 2: Add the turmeric and ginger, and then bring the heat down to a simmer.
  • Step 3: Allow the mixture to steep for 10-15 minutes.
  • Step 4: Strain the tea into a teapot.
  • Step 5: Add the black pepper, lemon juice, and honey, and enjoy the beverage!

How Often Can You Drink Turmeric Ginger Tea?

This tea is extremely powerful, so drinking one cup of this potent brew each day is enough to enjoy the health benefits outlined above. Consuming more than this is not only dangerous, but it does increase the risk of certain side effects.

The side effects of turmeric ginger tea largely result from excess consumption and include gastrointestinal problems. Also, they can occur as a result of drug interactions, complications with pregnancy, individual allergies, and excessive consumption of the tea, which is not recommended.

  • Drug Interactions – If you are taking any medication for treating diabetes or high blood pressure, the glucose-regulating and hypotensive nature of turmeric ginger tea may drop your blood sugar or blood pressure to dangerous levels. Speak with your doctor before adding this tea to your health regimen. Also, this tea has anticoagulant properties, so it may interfere with warfarin or blood-thinning medications.
  • Medical Conditions  If you have a history of gallbladder issues or kidney stones, this tea could exacerbate the conditions by increasing uric acid levels in the blood.
  • Allergic Reactions – Allergies to ginger and turmeric do exist, and may result in skin irritation, headache, nausea, dizziness, swelling of the tongue, lips or throat, and other common allergic reactions.
  • Pregnancy – Most experts argue that the potent medicinal effects can be dangerous to breastfeeding and pregnant women, so this herbal combination should be avoided.
  • Gastrointestinal Distress – When turmeric ginger tea is consumed in excessive amounts, it can cause stomach upset, bloating, and cramping. 1 cup per day is sufficient to achieve the health benefits of this drink.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!