Αρχική Vivamus ΛΕΥΚΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ Vivamus

ΛΕΥΚΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ Vivamus

by NIKOLE

Λεύκη, αλλιώς «νόσος του φωτός» γνωστή και ως vitiligo με τη λατινική της ονομασία που σημαίνει ελάττωμα ή ψεγάδι.  Πρόκειται για μία αρκετά κοινή δερματολογική πάθηση, και αφορά σε επίκτητη αχρωμία του δέρματος. Συχνότερη σε χώρες με έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά συχνότερα εμφανίζεται σε άτομα 10-30 ετών. Πολλές φορές όμως ξεκινάει ήδη από την παιδική ηλικία με σοβαρές επιπτώσεις στη ψυχολογία των παιδιών.

ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Φαίνεται να είναι αυτοάνοση πολυπαραγοντική διαταραχή, δηλαδή η εμφάνισή της οφείλεται σε μία πληθώρα παραγόντων. Οι αυτοάνοσες διαταραχές αποτελούν παθήσεις κατά τις οποίες ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στους ιστούς και τα όργανά του. Η πιο πρόσφατη θεωρία για τα αίτια εμφάνισης της λεύκης, θέλει το ανοσοποιητικό σύστημα στην πρώτη θέση. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τα λευκά αιμοσφαίρια, επιτίθενται στα ίδια σας τα κύτταρα. Άρα πρόκειται για αυτοεπίθεση. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι καταβεβλημένο, αλλιώς ιδιαίτερα επιβαρυμένο.  Πιο συγκεκριμένα έχουν παρατηρηθεί μεταλλάξεις σε γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος τα οποία πιστεύεται ότι προκαλούν την αδράνεια και τελικά την καταστροφή των μελανινοκυττάρων του δέρματος.

Κατά συνέπεια, περιοχές του δέρματος και των βλεννογόνων χάνουν σταδιακά την φυσιολογική τους χρωστική (μελανίνη) και γίνονται λευκές. Οι κηλίδες της λεύκης εμφανίζονται κυρίως σε σημεία που εκτίθενται στο ήλιο, όπως το πρόσωπο, τα χείλη, γύρω από το στόμα, τις μασχάλες τα χέρια και τα πόδια. Αρκετές φορές η λεύκη εμφανίζεται και στα μαλλιά,τις τρίχες και τα γεννητικά όργανα. Ενίοτε δε, μπορεί να εκδηλωθεί σε σημεία τραυματισμού του δέρματος από διάφορες αιτίες (φαινόμενο Koebner). Το αρχικό στάδιο της λεύκης χαρακτηρίζεται συνήθως από μία πλάκα συχνά στην κοιλιακή χώρα και σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζεται με την εκδήλωση κνησμού ή υπερίδρωσης.

ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Πέρα από την εμφάνιση των χαρακτηριστικών λευκών σημαδιών όμως, ορισμένοι πάσχοντες ενδέχεται να εμφανίσουν και συμπτώματα φαγούρας ή έντονου πόνου στο σημείο εμφάνισης της λεύκης. Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες και κατά κύριο λόγο, οι πάσχοντες με λεύκη αισθάνονται εντελώς υγιείς και δεν παρουσιάζουν κάποιο άλλο σύμπτωμα.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Η πορεία της εξέλιξης της είναι απρόβλεπτη, καθώς μπορεί είτε να επεκταθεί είτε να θεραπευτεί μόνη της, ή σε πολλές περιπτώσεις να παραμείνει στάσιμη. Συνήθως, οι αχρωμικές κηλίδες της λεύκης αυξάνουν βαθμιαία σε μέγεθος και οδηγούν σε σημαντικό αισθητικό πρόβλημα, ειδικά σε άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε γι ‘αυτό; Η συγκεκριμένη ανάλυση, επισημαίνουμε ότι κινείται στο πλαίσιο της δικής σας έρευνας και ενημέρωσης. Δε συνιστά μέσο άμεσης θεραπείας. Μπορεί όμως να σας βοηθήσει ιδιαίτερα ακόμα και να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Για να λύσουμε κάποιο πρόβλημα, επιβάλλεται αρχικά να το κατανοήσουμε.  Το χρώμα του δέρματος, όπως των μαλλιών και των ματιών οφείλεται σε μια φυσιολογική καστανόχρωμη χρωστική η οποία βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας τη μελανίνη. Οι άνθρωποι με σκουρόχρωμο δέρμα έχουν περισσότερη μελανίνη στο δέρμα τους απ ότι οι άνθρωποι με ανοιχτό.

Η μελανίνη είναι μια οικογένεια χρωστικών που παράγονται από μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών. Παράγεται δε σε εξειδικευμένα κύτταρα τα μελανινοκύτταρα, που βρίσκονται ανάμεσα στα κύτταρα της βασικής στιβάδας του δέρματος και τα τριχοθυλάκια (τις ρίζες των τριχών) καθώς και της ίριδας και ελέγχουν τη μελανίνη. Το πόσο λίγη ή πολλή θα υπάρχει στο δέρμα. Η λειτουργία της είναι η απορρόφηση των υπεριωδών ακτινών του ήλιου. Έτσι μας προστατεύει από παθήσεις όπως ο καρκίνος του δέρματος που προκαλεί η υπερβολική μας έκθεση στον ήλιο. Γι αυτό και οι άνθρωποι που κατάγονται από περιοχές του πλανήτη με περισσότερη ηλιοφάνεια έχουν και περισσότερη μελανίνη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ουσιαστικά, ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται σε ορισμένα μελανινοκύτταρα του σώματος και προκαλεί διακοπή της έκκρισης μελανίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση άσπρων σημαδιών ή τριχών.

ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΚΑΙ ΤΥΡΟΣΙΝΗ (ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΟΥΣΙΑ)

Πρόδρομος ουσία της μελανίνης είναι η τυροσίνη η οποία ανήκει στα μη απαραίτητα αμινοξέα. Με άλλα λόγια η μελανίνη παράγεται από το αμινοξύ τυροσίνη  το οποίο περιέχει το ένζυμο τυροσινάση που περιέχει χαλκό ((με άλλα λόγια η μετατροπή της τυροσίνης σε μελανίνη καταλύεται από το ένζυμο τυροσινάση).

Η τυροσίνη είναι επιπλέον πρόδρομος ουσία των κατεχολαμινών  (επινεφρίνης, νορεπινεφρίνης, ντοπαμίνης), που  συνιστούν σημαντική κατηγορία ορμονών και βρίσκονται στο μυελό των επινεφριδίων. Παράλληλα είναι πρόδρομος ουσία και των θυρεοειδικών ορμονών.  Η εμφάνιση λεύκης αρκετές φορές σχετίζεται και με την ύπαρξη και άλλων παθήσεων του θυρεοειδή (υπερθυρεοειδισμός, υποθυρεοειδισμός ή θυρεοειδίτιδα Hashimoto), καθώς και με την ύπαρξη ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή γυροειδούς αλωπεκίας. (όλα αυτά με μια εξέταση-χαρτογράφηση με τη Συσκευή Βιοσυντονισμού Imago, Audit μπορούμε να τα διαπιστώσουμε. Αν θελήσετε να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας).

Παρόλο που κανείς δεν θέλει να εμφανίσει κάποια ασθένεια, η εμφάνιση λεύκης έχει και ένα θετικό. Οι ασθενείς που πάσχουν από λεύκη έχουν αρκετά λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του δέρματος, και πιο συγκεκριμένα να εμφανίσουν μελάνωμα, καθότι στις αχρωμικές πλάκες εκλείπουν τα μελανινοκύτταρα.

Η μελανίνη λοιπόν που πλέον έχει σχηματισθεί παραμένει στα μελανινοκύτταρα ή μεταναστεύει στην ακανθωτή στιβάδα της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησής της προς την επιφάνεια του δέρματος, μετουσιώνεται και το χρώμα της από μαύρο γίνεται λευκό.

Η μελανίνη αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ουσίες του δέρματος, διότι δε δίνει μόνο το χρώμα στο δέρμα, αλλά το προστατεύει απορροφώντας τις βλαπτικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, αποτελώντας έτσι ένα προστατευτικό παραπέτασμα.

Τί συμβαίνει στην περίπτωση της λεύκης όπως γενικά σε κάθε αυτοάνοσο νόσημα; Το ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντος,  τα λευκά του αιμοσφαίρια επιτίθενται στον εαυτό του. Κατακλύζεται και καταστρέφει τα κύτταρα με συνέπεια την απώλεια της χρωστικής.

Τα αίτια εμφάνισης ενός αυτοάνοσου νοσήματος ποικίλλουν, αλλά έχει αποδειχθεί πως οφείλονται κυρίως σε βακτήρια, τοξίνες, καθώς και σε περιβαλλοντικούς ή ψυχολογικούς παράγοντες με μια εξέταση-χαρτογράφηση με τη Συσκευή Βιοσυντονισμού Imago, Audit μπορούμε να τα διαπιστώσουμε. Αν θελήσετε να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας επικοινωνήστε σε έναν από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που θα δείτε στο τέλος του άρθρου).Στη συγκεκριμένη δε κατάσταση είναι σύνηθες η αδυναμία διαχείρισης ιδιαίτερα αγχωτικών γεγονότων, κυρίως συναισθηματικό στρες να αποτελεί την πρώτιστη αιτία.  Άνθρωποι που εκδήλωσαν αυτή την πάθηση πέρασαν από κάποιο έντονο συναισθηματικό στρες, κάποια σοβαρή απώλεια.

Βέβαια μη ξεχνάτε ότι ο όρος στρες δεν αφορά μόνο τη ψυχολογία. Αναφερόμαστε σε κάθε είδους οξειδωτικό στρες το οποίο αντιπροσωπεύει μια διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive Oxygen Species, ROS) και της ικανότητας ενός βιολογικού συστήματος να αδρανοποιεί τα τοξικά αυτά μόρια και να επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούν.

Κατά συνέπεια στρες μπορεί να προκληθεί από την κατανάλωση μη φιλτραρισμένου, ενεργοποιημένου νερού (γι αυτό τα φίλτρα και ενεργοποιητές είναι απαραίτητα) μη βιολογικής τροφής (γι αυτό οι οζονοποιητές για καθαρισμό όλων των τροφών λαχανικών, φρούτων, ψαριών και κρεάτων). Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε όλα αυτά τα προϊόντα πατώντας (εδώ , εδώ και εδώ αντίστοιχα). 

Σε αυτή την περίπτωση επίσης, όπως συμβαίνει στα περισσότερα αυτοάνοσα, εμπλέκονται και τα επινεφρίδια. Τα επινεφρίδια εμπλέκονται στο ανοσοποιητικό σύστημα.  (Η συσκευή Rife Generator στην αρχική σελίδα μας, με 2000 προγράμματα για παθήσεις και μικροοργανισμούς, παραγωγή δομημένου νερού, καθαρισμό αίματος και παραγωγή κολλοειδούς αργύρου, περιλαμβάνει και προγράμματα ενίσχυσης αποκατάστασης των επινεφριδίων μεταξύ αυτών. Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας) .

Ενδεικτικά αναφέρουμε το σύνδρομο Addison s που προκαλείται από βλάβη στον φλοιό των επινεφριδίων. Μια σπάνια πάθηση -μόνο 1 στα 100.000 άτομα ασθενεί από αυτή- η οποία μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες. Ένα από τα συμπτώματά της είναι και η λεύκη. Σε αυτά περιλαμβάνεται όμως και ο σκούρος χρωματισμός του δέρματος σε ορισμένα σημεία, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να φαίνεται σαν να έχει “μπαλώματα”. 

“ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ” ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Οι θεραπείες της συμβατικής ιατρικής για τη λεύκη που εφαρμόζονται εστιάζουν τόσο σε φαρμακευτικές αγωγές με αλοιφές και κρέμες όσο και σε πιο στοχευμένες μεθόδους με στόχο την αποκατάσταση του χρώματος του δέρματος.

Επίσης η χρήση κορ­τι­κο­ει­δώνορ­μό­νες α­πεκ­κρι­νό­με­νες α­πό τον φλοι­ό των ε­πι­νε­φρι­δί­ων ή συν­θε­τι­κά α­νά­λο­γά τους-. Prednisone πρεδνιζόνη, πρεδνιζολόνη (συνθετικό γλυκοκορτικοειδές, ένα συνθετικό παράγωγο της κορτιζόλης- ή Cortisol – κορτιζόνη στο δέρμα.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Στην ολιστική προσέγγιση, η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Η στρατηγική εδώ είναι να ενισχύουμε το σύστημα, τον οργανισμό συνολικά. Για το λόγο αυτό προτείνεται η προσθήκη των ακόλουθων συμπληρωμάτων:

Γλουταθειόνη για να την προμηθευτείτε άμεσα πατήστε εδώ (finchleyclinic.gr)

Ένα από τα πιο ισχυρά προστατευτικά κυττάρων. Εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που βοηθά τον οργανισμό να προστατευθεί από το στρες, τις ελεύθερες ρίζες, τα απόβλητα και δυνητικά όλες τις επιβλαβείς ουσίες, ενώ μπορεί να ανανεώνει και να διατηρεί όλα τα άλλα αντιοξειδωτικά του σώματος. Προστατεύει το κύτταρο από το στρες.

NAC Ακετυλοκυστεΐνη :  για να την προμηθευτείτε άμεσα πατήστε εδώ –

Η ακετυλοκυστεΐνη (NAC) αποτελεί μια από τις βασικότερες μορφές L-κυστεΐνης για τον οργανισμό.  Η L-κυστεΐνης αυξάνει τα επίπεδα της NAC. Η NAC είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα γλουταθειόνης στο αίμα. Η κυστεΐνη είναι αμινοξύ που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στα μαλλιά. Η ανάπτυξη των μαλλιών εξαρτάται από την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από τα τριχοθυλάκια.

Η L-κυστεΐνη είναι διαθέσιμη σε τροφές όπως είναι η βρώμη, το καλαμπόκι, το τυρί, το γιαούρτι, τα λευκά κρέατα πουλερικά, αυγά, μπρόκολο, κρεμμύδι, σκόρδο, ωστόσο δεν υπάρχει με τη μορφή του NAC. Το τελευταίο αποτελεί πρόδρομο μόριο της γλουταθειόνης. Εύλογο είναι λοιπόν ότι τα δύο αυτά στοιχεία λειτουργούν πολύ καλά μαζί κυρίως στην περίπτωση της απώλειας της δυναμικής ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Ειδικά αν παίρνετε στεροειδή όπως το prednisone που αναφέραμε ήδη και ξαφνικά δεν λειτουργούν πια.

Σελήνιο: για να το προμηθευτείτε άμεσα πατήστε εδώ:

Συνιστά επίσης ένα είδος προδρόμου για τη γλουταθειόνη. Γι ‘αυτό συνιστώνται και οι πράσινοι χυμοί οποιαδήποτε στιγμή. Είναι πολύ ευεργετικοί για το δέρμα.

Χαλκός : για να τον προμηθευτείτε άμεσα πατήστε εδώ 

Ενδιαφέρουσα είναι δε η σχέση μεταξύ της λεύκης και του χαλκού. Όπως είπαμε στην αρχή, η παραγωγή της μελανίνης στο δέρμα οφείλεται στο  ένζυμο της τυροσινάσης. Μάλιστα στη μετατροπής  του αμινοξέος – της L-τυροσίνης -που συνιστά ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα- σε ένα συγκεκριμένο ένζυμο την τυροσινάση. Παρεμπιπτόντως οι καταλήξεις σε -άση αφορούν ένζυμα. Η τυροσινάση λοιπόν όπως είπαμε είναι ένα ένζυμο που χρειάζεται ο οργανισμός για να μπορεί να φτιάξει μελανίνη.

Για να λειτουργήσει όμως αυτό το ένζυμο χρειάζεται χαλκό,  (τυροσινάση βλ. Monoclonal Mouse – Agilent είναι ένα γλυκοένζυµο χαλκού ) οπότε ολόκληρη η δομή αυτού του ενζύμου που είναι πρωτεΐνη απαιτεί χαλκό. Πολλά ένζυμα στο σώμα απαιτούν μέταλλα ως συμπαράγοντες αρωγούς των θρεπτικών συστατικών.

Όταν κάποιος άνθρωπος έχει υψηλά ποσοστά από αυτό το ένζυμο (τυροσινάση), μπορείτε να εμφανίσει υπερχρωματισμό και σκουρόχρωμες κηλίδες ή κηλίδες γήρανσης. Υπάρχουν πολλά είδη αποκατάστασης, όπως χηλικό σύμπλοκο χαλκού που πραγματικά αφαιρούν το χαλκό.

Καθώς η λεύκη ούσα μια αυτοάνοση κατάσταση, δηλαδή το σώμα δημιουργεί αντισώματα για να επιτεθεί στον εαυτό του, υπάρχει πολλή φλεγμονή, μεγάλη οξείδωση, ένα ελαττωματικό αντιοξειδωτικό σύστημα και το σώμα παράγει πραγματικά πολύ υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, συνιστά αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό οξειδωτικό   (βλ. βιολογία Β Γυμνασίου “Στα κύτταρα του συκωτιού παράγεται μέσα από ορισμένες αντιδράσεις υπεροξείδιο του υδρογόνου  (H2O2  – οξυζενέ), που είναι τοξικό για τα κύτταρα) – αν μάλιστα πέσει σε μαλλιά θα ασπρίσουν. Το Η2Ο2 αποτελεί παραπροϊόν της αερόβιας ζωής των έμβιων όντων, μέρος της αλυσίδας των αντιδράσεων του οξυγόνου σε αναγωγικο-οξειδωτικές φυσιολογικές λειτουργίες (ενζυμικές και μη).

Όσον αφορά το σώμα σας, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Στο δέρμα σας το κύριο αντιοξειδωτικό που απαλλάσσει από το  υπεροξείδιο του υδρογόνου, είναι ο χαλκός. Τα δύο αυτά υλικά είναι ασύμβατα.  Η χρήση δε του χαλκού σε συνδυασμό με ψευδάργυρο είναι εξαιρετική. (προσοχή όμως αν καταναλώνετε υπεροξείδιο του υδρογόνου μόνο διαλυμένο σε αποσταγμένο νερό, κατά την διάρκεια της χρήσης μην παίρνετε συμπληρώματα διατροφής με σίδηρο, βιταμίνη C, μαγγάνιο, χαλκό ή άργυρο γιατί θα προξενήσετε σοβαρή βλάβη στο στομάχι).Όταν υπάρχει πολύ υπεροξείδιο του υδρογόνου, μπορεί να μειώσει το ένζυμο της τυροσίνης και αν έχετε αρκετή παραγωγή του ενζύμου υπεροξείδιο δισμουτάση, CuZnSOD., μπορεί να καταλύσει τη δυσανάλογη ελεύθερη ρίζα υπεροξειδίου. Αυτά τα ένζυμα έχουν θεωρηθεί το αμυντικό σύστημα έναντι της ελεύθερης ρίζας του κυτταροτοξικού υπεροξειδίου.

Στην περίπτωση όμως της λεύκης, με τη μειωμένη παραγωγή μελατονίνης, λόγω “ελαττωματικών” μελανινοκυττάρων, τί ενδείκνυται; Η χρήση κρέμας από χαλκό copper cream με απευθείας τοποθέτησή της στο δέρμα. Αυτή η διαδικασία θα τροφοδοτήσει αυτό που χρειάζεται το σώμα για να κάνει το ένζυμο τυροσινάση.

Ψευδάργυρος: για να το προμηθευτείτε άμεσα πατήστε εδώ.

Καθώς εμπλέκεται στο πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό CuZnSOD (υπεροξείδιο δισμουτάση) ξεκινήστε να δομείτε τις άμυνές σας ενάντια στην οξείδωση από το H2O2 -. υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Βιταμίνη D3: (συνιστούμε ανεπιφύλακτα την κορυφαία D3 Suntrex 5,000 IU) για να την άμεσα προμηθευτείτε πατήστε εδώ) Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ.

Η βιταμίνη D3 που συστήνεται για όλες τις παθήσεις του ανοσοποιητικού, ενδείκνυται και για τη λεύκη.  (Μάλιστα αρκετοί γιατροί στην Αμερική όπως ο Αμερικανός dr Berg, αντίθετα από τη γενικότερη τακτική μη έκθεσης στον ήλιο, συστήνουν την επαφή με τον ήλιο –υπό προϋποθέσεις- για την ανάπτυξη της βιταμίνης D. (οδηγίες για τον ήλιο και τη λεύκη στο τέλος της παρουσίασης).

Στη συμβατική ιατρική μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για τη λεύκη εκτός από τα υπεριώδη ακτινοβολία ή τη φωτοθεραπεία είναι όπως αναφέραμε τα κορτικοστεροειδή όπως η πρεδνιζόνη. Η πρεδνιζόνη  γενικά συστήνεται από τη συμβατική ιατρική σε αυτοάνοσες καταστάσεις.

Μαντέψτε τι είναι η βιταμίνη d3. Είναι επίσης ένα στεροειδές. Η d3 θα βοηθήσει στην οικοδόμηση τα φυσικά στεροειδή του οργανισμού σας και είναι επίσης ένας πολύ ισχυρός ανοσοποιητικός ρυθμιστής. Παράλληλα μειώνει τη φλεγμονή που εμπλέκεται σε αυτή την πάθηση.

Ο όρος βιταμίνη D είναι ένας γενικός όρος, που περιλαμβάνει μια ομάδα λιποδιαλυτών, δομικά ομοίων στερολών (ακόρεστες συμπαγείς αλκοόλες της ομάδας των στεροειδών). Τα κυριότερα μέλη αυτής της ομάδας είναι η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη) που ανευρίσκεται στα φυτά και κυρίως ορισμένα είδη μανιταριών και η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) που είναι ζωικής προελεύσεως.

Τέλος δε Μειώστε το στρες ακόμα και αν πρέπει να αλλάξετε περιβάλλον για να απαλλαγείτε από ότι υποκίνησε αρχικά τη διαδικασία μη διστάσετε.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα 210 9769116, 6980 667655, 6944 15449.

Σημειώσεις:

  • Τυροσινάση: Σε κάποια άρθρα στο διαδίκτυο εμφανίζεται ως απαραίτητη σε άλλα όχι. Σε σχετικό όμως άρθρο του NCBI Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας όπως και στον Οδηγό Φαρμάκων Γαληνός  συγκαταλέγεται στα μη απαραίτητα. Στον ίδιο Οδηγό διαβάζουμε ” Μπορεί να συντεθεί από φαινυλαλανίνη – επίσης αμινοξύ που συγκαταλέγεται όμως στα απαραίτητα-.
  • Τυροσίνη: Βοηθά στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και στην σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος”. Δρα ως νευροδιαβιβαστής και αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στο stress και την κατάθλιψη.
  • Κυστεϊνη: Η ποσότητα και η ποιότητα των μαλλιών φθίνει όταν η δραστηριότητα των τριχοθυλακίων είναι μειωμένη.  Η ταχύτητα ανάπτυξης, η πρωτεϊνική σύνθεση και η διάμετρος της τριχοφόρου ίνας εξαρτώνται από την ποσότητα της κυστεΐνης. Έχει αποδειχθεί ότι η μείωση της συγκέντρωσης κυστεΐνης στους θύλακες, οδηγεί σε ανάλογη μείωση τόσο της ταχύτητας ανάπτυξης όσο και της διαμέτρου της παραγόμενης τρίχας.
  • Κορτικοστεροειδή: Γενικά χρησιμοποιούνται σε ποικίλες δερματοπάθειες χορηγούμενα συστηματικά ή σε τοπική ενδοδερμική έγχυση ή τοπικά επί του δέρματος. Ειδικότερα η πρεδνιζόνη ή η κορτιζόλη).

—————————————————————————–
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΙΝΤΕΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

In this video we are going to talk about vitiligo  this is the loss of that pigment on the skin and those little white specks that you can help anywhere  in the body  inner the face and the hands.  they can be very embarrassing because they are on your skin it’s hard to hide it so let’s talk about what  this is and what  you can do about it. again this is for your research it’s not  a means of an  instant cure it may help you greatly in fact  it might get rid of the problem but we have to understand  what  the problem is. so skin color  comes from melanin which is controlled by melanocytes which how much or how little which substance is in the skin  and so what happens is this. you have autoimmune situation immune situation is where your own immune system the white blood cells yourselves so  it is a self attack  where the immune system is overwhelmed so that’s  really destroys the cells and then you have this loss of pigment so what triggers this condition is stressful events especially emotional stress. people and they had this condition 1 for 1 they went through some emotional stress some severe loss usually had poor adrenals because adrenal gland is also involved in the immune system and that is why a condition called Addison s which is low adrenal has one of the symptoms Being vitiligo and sometimes even the darkening of the skin as well. so the adrenals are involved is why one of the remedies would also be prednisone or cortisol, a cortisone on the skin which I don’t recommend. glutathione is 1 of the most powerful cell protectors. it protects the cell against stress. So the strategy here is not to kill something off is to strengthen something system so how do you do that. you’re going to add glutathione as a supplement. you are going to add NAC. NAC works with glutathione these two together work really good for a loss p communit of immunity especially if you taking steroids all of a sudden they don’t work anymore. prednisone that type of thing and selenium it’s kind of a precursor for glutathione. so I recommend that as well as green juices any time of green juice powder is very very beneficial for the skin lots of sun so you get vitamin D. vitamin healing and the last list low stress you have to change your environment how to get rid of the actual trigger that Instigated this in the first place

CORRECT VITILIGO WITH COPPER

In this video going to talk about an interesting relationship between Vitiligo and copper we’re already stated where your body is attacking certain cells that make melanin . so without melanin you don’t have the pigment AnD and you have these white spots. it’s a loss melanocytes function the way it works is you have melanocytes that make melanin which is gives you the pigment in the skin and it works through this conversion OF an amino acid to a certain enzyme tyrosinase. anything with an ending a is an enzyme you need this enzyme to be able to make melanin. to make this enzyme work you need copper so the entire structure of this enzyme which is a protein requires copper. enzymes in the body require minerals as their coFactor helper nutrients. when you have too much of this enzyme tyrosinase you can get a hyperpigmentation skin & get dark Spots or aging Spots that’s what it is. there are all sorts of remedies copper chelator (κιλειτορ διαβάζεται) χηλίτης that’s actually pull copper out but vitiligo is an autoimmune condition so the body is making antibodies to attack itself. so we have a lot of inflammation we have a lot of oxidation we have a defective antioxidant system & the body is actually making too much hydrogen peroxide. this is a very powerful oxidant and you can even try this at home put some hydrogen peroxide in your hair see what happens. no don’t do that it will actually bleach the hair. as far as your body is concerned this is what is actually happening to your skin and the main antioxidant that rids (απαλλάσσει ελευθερώνει) hydrogen peroxide using copper and zinc. so when you have how much hydrogen peroxide it can decrease this tyrosinase enzyme. if you have enough of this enzyme you counter the hydrogen peroxide. but in this situation we have these cells melanocytes defective we are not able to make melanin in sufficient quantities. so there is a couple of things you can do.

you can get a copper cream put that directly on the skin to supply what your body needs to make this enzyme tyrosinase. 2 you can take because visiting Hol powerful antioxidant. building up your defense against its oxidation and no 3  Vitamin D3 good for all  Auto immune conditions so it is good for Vitiligo as well.  if you think the medical treatment is  for Vitiligo besides UV  lights or a photo therapy  is corticosteroids like prednisone .  so they use prednisone  dealing with  autoimmune conditions.  Guess What vitamin d3 is. it’s also a steroid.  d3  will help build your body’s own natural and it’s also a very powerful immune regulator   to help the immune system  as well as decrease the  inflammation  involved  in this condition.  soon number one  do the Copper cream, zinc and vitamin D3.

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!