Αρχική VivamusΣυμβουλες Τι ειναι μαλδοτεξτρινη, πως λειτουργεί

Τι ειναι μαλδοτεξτρινη, πως λειτουργεί

by NIKOLE
Η μαλτοδεξτρίνη είναι ένα σύμπλεγμα υδατανθράκων, που αποτελείται από πολυμερή γλυκόζης (απλή ζάχαρη) που προκύπτουν από την υδρόλυση του αμύλου. Αυτό είναι ένα είδος ενζυματικής μετατροπής η οποία είναι δυνατή με διάφορους τύπους αμύλου, όπως ο αραβόσιτος, το ρύζι ή το άμυλο της πατάτας. Παρά το γεγονός ότι είναι πολυμερές, αυτή η ένωση έχει δομή χημικού δεσμού, η οποία μπορεί να σπάσει αρκετά εύκολα. Η μαλτοδεξτρίνη χωνεύεται εύκολα και γρήγορα, απορροφάται και μεταβολίζεται, έτσι ώστε να έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η απότομη αύξηση της ινσουλίνης που αυτή η ένωση προκαλεί και η ενέργεια που παρέχει, προάγει την πρωτεϊνοσύνθεση και την αυξημένη μυική μάζα.

Η μαλτοδεξτρίνη έχει μια σχετικά απλή δομή με εύκολα σπασμένους χημικούς δεσμούς, και είναι ως εκ τούτου εύπεπτη και απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Το ιδανικό συμπλήρωμα για χρήση μετά την προπόνηση, καθώς βοηθά να αποκατασταθούν γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και παρέχει ενέργεια, εμποδίζοντας έτσι τον καταβολισμό των μυών. Καθώς έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, διεγείρει την απελευθέρωση της ινσουλίνης, της ορμόνης που προάγει την αναβολική πρωτεϊνοσύνθεση και την αυξημένη μυική μάζα.

Η κατανάλωση αυτής της ένωσης πριν από εντατικές προπονήσεις, παρέχει διαρκή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και βοηθά στην πρόληψη της υπογλυκαιμίας και της σοβαρής μυικής απώλειας (καταβολισμός των μυών). Η μαλτοδεξτρίνη είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα οι μύες και για επιτάχυνση της μυικής ανάκαμψης.

Ο μέσος χρόνος απορρόφησης δεξτρόζης είναι περίπου 5-7 λεπτά, ενώ η μαλτοδεξτρίνη χρειάζεται περίπου 12-15 λεπτά για να απορροφηθεί. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της πέψης μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από ότι με τη δεξτρόζη, η μαλτοδεξτρίνη έχει το πλεονέκτημα ότι προκαλεί μια πιο σταθερή και παρατεταμένη κορυφή της ινσουλίνης, ούσα πιο κατάλληλη για χρήση πριν την προπόνηση. Η δεξτρόζη με τη σειρά της, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ειδικά μετά την προπόνηση, για να υποστηρίζει γρήγορη ανάκαμψη της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών. Το ιδανικό είναι να συνδυάζετε αυτά τα δυο συμπληρώματα για να παίρνετε τα οφέλη και των δυο.

Τα κύρια οφέλη της μαλτοδεξτρίνης:

  • Προλαμβάνει την υπογλυκαιμία
  • Παρέχει  ενέργεια
  • Καθυστερεί τη μυική κόπωση
  • Βελτιώνει την απόδοση
  • Επιταχύνει την ανάκαμψη

Πηγή: https://www.prozis.com/gr/el/ingredient/maltodextrin/know-more

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!