Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που κάνουν το τεστ διατροφικής δυσανεξίας ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την βελτίωση του μεταβολισμού τους (και την απώλεια βάρους που αυτή συνεπάγεται), το τεστ διατροφικής δυσανεξίας βοηθάει σημαντικά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως:
Εδώ ανήκουν οι περιπτώσεις των ατόμων που θέλουν να χάσουν βάρος βελτιώνοντας των μεταβολισμό τους. Οι συχνές δίαιτες, η κακή διατροφή, η γήρανση και αποχή από την σωματική άσκηση είναι οι κύριοι λόγοι που ο μεταβολισμός μειώνεται. Γνωρίζοντας ποιες τροφές σας ρίχνουν περαιτέρω τον μεταβολισμό εξασφαλίζετε αύξηση του μεταβολισμού και απώλεια κιλών με τον πιο φυσικό και ολιστικό τρόπο. Οι περισσότεροι τα καταφέρνουν μόνο με το τεστ δυσανεξίας, αν και τυπικά συστήνεται υγιεινή διατροφή για καλύτερα αποτελέσματα. Μερικές φορές για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα συνδυάζουμε την προσπάθεια με ωτοθεραπεία.Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο συχνές παθήσεις ή καταστάσεις που περιμένουμε να ωφεληθούν από το τεστ διατροφικής δυσανεξίας. Περιέχει τις παθήσεις που το τεστ διατροφικής δυσανεξίας είναι το κύριο και συχνά το μοναδικό μέσο που είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί για να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι παθήσεις του μεταβολισμού (πχ από πολλές δίαιτες, κακή διατροφή, αυξημένη ηλικία κτλ), του γαστρεντερικού και ο σακχαρώδης διαβήτης που για την αντιμετώπισή τους απαιτείται συνήθως μόνο το τεστ διατροφικής δυσανεξίας.
Για την σπαστική κολίτιδα (ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) το τεστ δυσανεξίας αποτελεί επίσης την κύρια μέθοδο αντιμετώπισης. Το ποσοστό επιτυχίας μόνο με τεστ δυσανεξίας είναι πάνω από 95% (για μείωση των συμπτωμάτων >70%). Ενίοτε, γίνεται συνδυασμός με βελονισμό, ομοιοπαθητική, βοτανοθεραπευτική, βιοσυντονισμό ή άλλες προσεγγίσεις για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.
Περιπτώσεις που το τεστ δυσανεξίας έχει εξαιρετικά οφέλη (πρώτη γραμμή αντιμετώπισης)
Βελτίωση μεταβολισμού, σπαστική κολίτιδα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, στομαχικό έλκος (πεπτικό έλκος), έλκος δωδεκαδακτύλου, δυσπεπτικά ενοχλήματα, νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα, δυσβίωση, σακχαρώδης διαβήτης, αντίσταση στην ινσουλίνη, αυξημένη χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, μυκητιασικές λοιμώξεις, σιδηροπενική αναιμία.
Ακολουθούν καταστάσεις και παθήσεις που το τεστ διατροφικής δυσανεξίας είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά συχνά απαιτούνται επιπρόσθετα μέτρα για την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, όπως οι ημικρανίες (που συνδυάζουμε βιοσυντονισμό, βελονισμό), οι παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος (αλλεργίες, άσθμα και αυτοάνοσα) και άλλες. Σε αυτές τις περιπτώσεις το τεστ δυσανεξίας είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης μαζί με κάποιο άλλο θεραπευτικό μέτρο.
Παράδειγμα για αυτήν την κατηγορία είναι οι ημικρανίες, που το τεστ δυσανεξίας βοηθάει πολύ, αλλά τυπικά συστήνεται συνδυασμός με βελονισμό και συμπληρώματα διατροφής, όπως μαγνήσιο, ωμέγα-3 (ιχθυέλαια) και άλλα. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με ορμόνες, όπως της εμμηνόπαυσης, της ανδρόπαυσης και των πολυκυστικών ωοθηκών. Σε αυτήν την περίπτωση συνδυάζουμε με συμπληρώματα διατροφής, βότανα, βελονισμό και ενίοτε ορμονική εναρμόνιση.
Περιπτώσεις που το τεστ δυσανεξίας έχει αξιόλογα οφέλη (σημαντικό και αναγκαίο για την αντιμετώπισή τους)
Ημικρανίες, αλλεργίες, άσθμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστημικός ερυθηματώδης λύκος, άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, υποθυρεοειδισμός, λοιμώξεις ουρογεννητικού, κολπίτιδα, συμπτώματα εμμηνόπαυσης και ανδρόπαυσης, αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση, ακμή, ψωρίαση, πολυκυστικές ωοθήκες.
Τέλος, υπάρχουν παθήσεις και καταστάσεις που το τεστ δυσανεξίας δεν είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης, αλλά θεωρείται σημαντικό και χρήσιμο και προτείνεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις το τεστ δυσανεξίας δεν είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης, αλλά στην πορεία της θεραπείας, αργά ή γρήγορα προτείνεται ως επιπρόσθετο μέτρο για καλύτερα αποτελέσματα.
Περιπτώσεις που το τεστ δυσανεξίας μπορεί να βοηθήσει (σημαντικό ως επικουρικό μέτρο, αλλά όχι πρώτη γραμμή αντιμετώπισης)
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, άνοια, καρκίνος του προστάτη και καλοήθης υπερπλασία προστάτη, καρκίνος του μαστού, οστεοαρθρίτιδα.
Στο Κέντρο Vivamus με τις συσκευές βιοσυντονισμού, κάνουμε το τεστ δυσανεξίας και ενισχύουμε την αποτελεσματικότητά του με τις συνεδρίες που ακολουθούν ή με ατομικές συσκευές βιοσυντονισμού.
(Συστήνουμε να μελετήσετε και το κείμενο στο ίδιο blog που αφορά την απώλεια λίπους και όχι μυϊκού ιστού, νερού
Το κείμενο για την τροφική δυσανεξία δημιουργήθηκε από το Γιατρό Στέλιο Πανταζή