Αρχική VivamusΣυμβουλες Στενα Τζιν Παντελονια…επικινδυνα

Στενα Τζιν Παντελονια…επικινδυνα

by NIKOLE

Εάν είστε γυναίκα ή άντρας που συνηθίζετε να φοράτε πολύ στενά ρούχα (τζιν ενδεικτικά όπως η γυναίκα της ακόλουθης ιστορίας), αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ακόλουθο συμβάν., καθώς η γνώση, προσοχή και πρόληψη μπορούν να αποτρέψουν δυσάρεστες συνέπειες!

Τον Ιούνιο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry το περιστατικό μιας 35χρονης γυναίκας από την Αυστραλία, που τα στενά της ρούχα την οδήγησαν τελικά στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα είχε περάσει τη μέρα της βοηθώντας μια φίλη της στη μετακόμιση και έκανε για πολλές ώρες βαθύ κάθισμα αδειάζοντας ντουλάπια. Φορούσε κολλητό (skinny) τζιν, που καθώς περνούσε η ώρα την έκανε να νοιώθε όλο και πιο άβολα. Δεν ήταν παρά μόνο μέχρι το βράδυ, που επέστρεφε στο σπίτι της περπατώντας, που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τα πόδια της είχαν μουδιάσει και αγωνιζόταν να τα σηκώσει. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στο έδαφος, όπου και έμεινε για ώρες, μέχρι να τη βρουν και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα πόδια της ήταν τόσο πρησμένα, που χρειάστηκε να κόψουν το παντελόνι για να της το βγάλουν. Το στενό τζιν σε συνδυασμό με τη στάση προκάλεσαν μούδιασμα στα πόδια της και τελικά έχασε εντελώς την αίσθηση στα κάτω της άκρα και δεν μπορούσε να περπατήσει, να κουνήσει τους αστραγάλους ή τα δάχτυλά της!

Η συγκεκριμένη γυναίκα υπέφερε από μια κατάσταση που ονομάζεται “σύνδρομο διαμερισματοποίησης” το οποίο προκύπτει από αυξημένη πίεση στα πόδια, το στομάχι ή τα χέρια και καταστρέφει τους ιστούς. Η έντονη πίεση μπορεί επίσης να επηρεάσει το έξω μηροδερματικό νεύρο προκαλώντας παραισθητική μηραλγία. Η κατάσταση αυτή συμπεριλαμβάνει έντονο πόνο, μούδιασμα, πρήξιμο ή μελανιές.

Τα στενά τζιν δεν είναι οι μόνοι πιθανοί ένοχοι για αντίστοιχες καταστάσεις- ίσως όχι τόσο σοβαρές αλλά σίγουρα ανησυχητικές-. Τα στενά ρούχα, ένα στενό κόσμημα, μια πολύ βαριά ζώνη, μπορεί να προκαλέσουν αντίστοιχα αποτελέσματα.

Ειδικότερα όμως για τα στενά τζιν, το συγκεκριμένο ακραίο περιστατικό δεν είναι η μοναδική πιθανή αρνητική συνέπεια. Τα στενά τζιν έχουν κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για πρόκληση στειρότητας στους άντρες και για γυναικολογικά προβλήματα στις γυναίκες.

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΤΖΙΝ

  • Όταν κάνετε άσκηση ή ασχολείστε με φυσική δραστηριότητα, αποφύγετε στενό παντελόνι ή άλλο στενό ρούχο όταν κάνετε μια φυσική δραστηριότητα ή άσκηση.
  • Επιλέξτε ύφασμα που να έχει μια μικρή ελαστικότητα.
  • Επιλέξτε προσεκτικά το μέγεθος του παντελονιού σας.
  • Μην φοράτε ένα πολύ στενό παντελόνι όταν ξέρετε πως θα περάσετε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας με αυτό.
  • Και τέλος, ειδικά για τις γυναίκες, φροντίστε να φοράτε άνετα και βαμβακερά εσώρουχα όταν φοράτε στενό παντελόνι.

Mετάφραση / Mεταφορά από Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry June 22, 2015 “Painfully Skinny Jeans Land A Woman in The Hospital” 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!