Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Σουπα κουνουπιδι…με πολλα μυστικα

Σουπα κουνουπιδι…με πολλα μυστικα

by NIKOLE

Λάτρης της σούπας, αναζήτησα χθες την πιθανότητα συνδυασμού κουνουπιδιού με γάλα καρύδας -που μου είχε μείνει = μετά από κολοκυθόσουπα που είχα φτιάξει την προηγούμενη εβδομάδα (προσοχή , όλα αυτά τα διατηρείτε σε γυάλινα βαζάκια φυσικά και όχι στις κονσέρβες τους, όπως ακριβώς και τις σάλτσες- ). Βρήκα την ακόλουθη και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, τουλάχιστον για όσους το τζίντζερ και το γάλα καρύδας είναι γεύσεις που δεν τους αφήνουν αδιάφορους. Καλή επιτυχία

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 2 κρεμμύδια ή 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 3 κ.σ βούτυρο ή λάδι
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • Μπαχαρικά: 1 κ.γ αλάτι, 1 κ.γ κύμινο, 1/2 κ.γ μπαχάρι, λίγο λευκό ή μαύρο πιπέρι, λίγο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στο γουδοχέρι
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβος ζωμού (κοτόπουλο ή λαχανικών)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Ψιλοκόβουμε τα πράσα ή τα κρεμμύδια.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ή τα πράσα και τα σοτάρουμε για 7 λεπτά.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το τζίντζερ και το καρότο και ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον κύβο ζωμού και φέρνουμε σε βρασμό.

Σιγοβράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας (ή το γάλα) και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.toarkoudi.gr/soupa-kounoupidi-me-karoto-tzintzer-kai-gala-karudas/

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!