Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Καταστηματα με Βιολογικα Προϊοντα

Καταστηματα με Βιολογικα Προϊοντα

by NIKOLE

Βιολογικά Προϊόντα

“Aπό τα ράφια των σούπερ μάρκετ μέχρι τις λαϊκές αγορές και τους «πράσινους» ξενώνες, τα προϊόντα με οικολογική ετικέτα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Εμείς συγκεντρώσαμε  τις καλύτερες επιλογές της ελληνικής αγοράς.

Τρόφιμα

 Γαλλικά βιολογικά πιστοποιημένα προϊόντα χωρίς γλουτένη (δημητριακά, ψωμί, φρυγανιές, γλυκά, κατεψυγμένα φαγητά, βρεφικές και παιδικές τροφές κ.λπ.), ασφαλή για πάσχοντες από κοιλιοκάκη, στο πρατήριο λιανικής της εταιρείας και στα περισσότερα καταστήματα βιολογικών τροφίμων.

  • O Φούρνος του Ψωμά, (Τήνου 8, Πέραμα, τηλ. 210-4015929, e-mail: [email protected] )

Ψωμί –σε καρβέλι και φέτες για τοστ– άσπρο, ολικής, πολύσπορο, σικάλεως και ολικής, σίκαλεως, ορεινό (προζύμι), ντίνκελ, κρητικό με προζύμι, λαγάνες, κουλούρια και παξιμαδάκια, κρητικά ροξάκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και τσουρέκι, που διατίθενται σε σούπερ μάρκετ και βιολογικά καταστήματα.

  •  Plamil, (MKM Vitality Ltd, τηλ. 210-2844617)

Βιολογικές μαγιονέζες σόγιας χωρίς αβγό σε τρεις τύπους –κλασική, με λεμονόχορτο και ρύζι– και οργανικές fair trade σοκολάτες χωρίς γλουτένη, λακτόζη ή ξηρούς καρπούς, κατάλληλες και για φυτοφάγους.

Πιστοποιημένο μέλι ελάτης Μαινάλου, γνωστό και ως βανίλια. Πρόκειται για το μοναδικό μέλι ΠOΠ στην Ελλάδα, διακεκριμένο και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Συλλέγεται από τον ορεινό όγκο της κεντρικής Πελοποννήσου, είναι κρεμώδες με γεύση καραμέλας και χρυσίζον χρώμα.

  • Κοχύλι, (Κ. Καρμπουνάρι, Λουτράκι, τηλ. 27410-27473, 27410-26107, www.koxyli.gr)

Σοκολάτες και σοκολατένια πασχαλινά αβγά. Η πρώτη ελληνική βιολογική σοκολάτα χωρίς λεκιθίνη και χημικά συντηρητικά παρασκευάζεται από πρώτες ύλες βιολογικής γεωργίας χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Περιέχει κακάο από ποικιλίες του Εκουαδόρ και της Δομινικανής Δημοκρατίας, 100% βούτυρο κακάο, άρωμα βανίλιας Bourbon, ακατέργαστη καλαμοζάχαρη και ολόκληρα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Θα τις βρείτε σε καταστήματα βιολογικών και επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία.

  • Γλυκά Στεδάνα, (Κορινός Πιερίας, τηλ. 23510-42580, www.stedana.gr)

 Στο εργαστήρι πιστοποιημένων βιολογικών γλυκών της οικογένειας Τσιορμπατζή παρασκευάζονται χειροποίητα σοκολατάκια, τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά της Μυτιλήνης, τσουρέκι και κέικ, βουτήματα, γλυκά του κουταλιού αλλά και μια σειρά από αλμυρά προϊόντα, όπως το τυροκου-λουράκι και το κουλουράκι λαδιού.

  • Μastihashop, (Πανεπιστημίου 6 & Κριεζώτου, Αθήνα, τηλ. 210-3632750, www.mastihashop.com )

Βιολογικό Λουκούμι με μαστίχα. Το κατεξοχήν χιώτικο λουκούμι με το άρωμα και τη γεύση της μαστίχας Χίου, βουτηγμένο σε ζάχαρη άχνη, λιώνει στο στόμα και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

  •  Oίκος Τσαγιού Madras, (Νοταρά 21, Πειραιάς, τηλ. 210-4118067, www.madras.gr )

Πράσινο οργανικό τσάι (ποικιλίες Chumee και Gunpowder), οργανικό μαύρο τσάι Κεϊλάνης, Κίνας και πράσινο Darjeeling από τον κήπο Avon Grove του Darjeeling στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας που καλλιεργεί αποκλειστικά βιολογικό πράσινο τσάι.

Φρέσκια βιολογική μπίρα –ξανθιά Pils και μαύρη Pale Ale–, παράγεται από την Πειραϊκή Μικροζυθοποιία σε περιορισμένη ποσότητα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά από λυκίσκο, πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, σύμφωνα με το γερμανικό νόμο «περί καθαρότητας του ζύθου» του 1516.

  • Fair Trade, (Νίκης 30, Αθήνα, τηλ. 210-3614070, www.fairtrade.gr)

Βιολογικά τρόφιμα –ζάχαρη, καφέδες, ζυμαρικά, μπαχαρικά, όσπρια, σοκολάτες– μέχρι παιδικά παιχνίδια από βιολογικό βαμβάκι. Όλα βασισμένα στη λογική του «δίκαιου εμπορίου».

  •  ΔΗΩ. Oργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, http://www.dionet.gr 

Λαϊκές αγορές με βιολογικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ

  • Nawaro, τηλ. 210-5021322

Γερμανικές οικολογικές βαφές για κόκκινα και για πολύχρωμα πασχαλινά αβγά. Θα τις βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Ξενώνες

 «Εποχές» (Αμπελιώνα Μεσσηνίας, τηλ. 26260-23993, http://www.epohes.gr) Στο εστιατόριο του ξενώνα όλα τα πιάτα του μενού μαγειρεύονται με βιολογικά προϊόντα που προμηθεύονται αποκλειστικά από πιστοποιημένους παραγωγούς για βιολογικές καλλιέργειες. Υπάρχει επίσης ειδικό μενού για χορτοφάγους.

«Κτήμα Ευμέλια» (τηλ. 2130-369814, http://www.eumelia.com) Ένα παλιό αγρόκτημα μεταξύ Γυθείου και Μονεμβασιάς μετατράπηκε σε ξενοδοχείο με 5 κατοικίες, όπου οι τεχνολογίες περιβάλλοντος έχουν τον πρώτο λόγο. Το νερό επαναχρησι-μοποιείται, γίνεται κομποστο-ποίηση και βιολογικός καθαρισμός, ενώ τα δωμάτια είναι βαμμένα οικολογικά. Επιπλέον, ο ελαιώνας έχει πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, ενώ οργανώνονται και αγροτουριστικές δραστηριότητες.

«Μηλιά» (Κρήτη, Βλάτος Χανίων, τηλ. 28210-46774, http://www.milia.gr) Ένας οικολογικός παράδεισος στα ημιορεινά (500 υψόμετρο), σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από το χωριό Βλάτος. Σε ένα χώρο 1.200 στρεμμάτων έχει δημιουργηθεί ένας οικισμός με 13 καταλύματα που έχουν χτιστεί πάνω στα ερείπια παλιών σπιτιών. Στη «Μηλιά» σχεδόν τίποτα δεν καταλήγει στα σκουπίδια. Τα φυσικά προϊόντα ανακυκλώνονται, ενώ με τα υπολείμματα των φρούτων και των λαχανικών της κουζίνας τρέφονται τα ζώα.

«Ταλετόν» (Λακωνία, Ξηροκάμπι, τηλ. 27310-35150, 6978440119, http://www.taleton.gr ) Παραδοσιακό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της Μάνης από το 1838, με λιθόκτιστους χώρους παραγωγής μεταξιού, λιοτρίβι με μαρμάρινη δεξαμενή για την αποθήκευση του λαδιού, αποθήκες και φούρνο, έχει ανακαινιστεί πρόσφατα με οικολογικά οικοδομικά υλικά και χρώματα. Χρησιμοποιούνται επίσης οικολογικά προϊόντα καθαρισμού, γεωθερμία για ψύξη και θέρμανση και στην κουζίνα τοπικά και βιολογικά προϊόντα.

Καλλυντικά

«Wellness Spa» (Λ. Κηφισίας 164, τηλ. 210-6729900, http://www.wellnessspa.gr) Τα πάντα στο συγκεκριμένο spa, από το φωτισμό μέχρι τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται, ακολουθούν μια πράσινη λογική. Δοκιμάστε βιολογικό μανικιούρ-πεντικιούρ.

Tonic Essentials (Παλλάδος 24-26, Ψυρρή, τηλ. 210-3317371) Οργανικά και βιολογικά καλλυντικά από μικρές οικοτεχνίες, όπως μαροκινό λάδι argan Karawan, τριανταφυλλέλαιο pure Musket ψυχρής έκθλιψης (για ενυδάτωση και ανάπλαση κυττάρων, εξαφανίζει σημάδια και ραγάδες εγκυμοσύνης), οργανικό σαπούνι από έξι βασικά αγιουρβεδικά φυτά για το πρόσωπο και τα μαλλιά, τα χειροποίητα ταϊλανδέζικα σαπούνια Panpuri από 100% οργανικά αιθέρια έλαια κ.ά.

Φυτικές βιολογικές βαφές (Κομμωτήριο της Άννας Κεραμίδα, Βάμβα 6, Κολωνάκι, τηλ. 210-7234869, 210-7250579) Προσφέρει την επιλογή φυτικών βιολογικών βαφών που δυναμώνουν τα μαλλιά και τους δίνουν όγκο και ζωντάνια.

Woly Bio Fresh (Χρ. Καλλιανιώτης & Σία, Αριστοφάνους 1, Αθήνα, τηλ. 210-3219952, http://www.kallianioti.com ) Πιστοποιημένο βιολογικό αποσμητικό παπουτσιών με οργανικά συστατικά (εκχυλίσματα από γκρέιπ-φρουτ, πράσινο μήλο, λεμόνι, φασκόμηλο και λεβάντα) που βελτιώνουν την υγιεινή του παπουτσιού με φυσικό τρόπο. Τα παπούτσια μπορούν να φορεθούν και χωρίς κάλτσες γιατί είναι και δερματολογικά ελεγμένο σε γερμανικά εργαστήρια. Επίσης μπορεί να ψεκαστεί σε ντουλάπες, υφάσματα κ.λπ.

Natracare (Αποκλειστική διάθεση, http://www.beautylife.gr, τηλ. 23210-56660) Πλήρως πιστοποιημένα βιολογικά βαμβακερά ταμπόν, ταμπόν με εφαρμοστή από υλικό, σερβιέτες και σερβιετάκια από αγνή κυτταρίνη φυτών που δεν περιέχουν χημικά, ρεγιόν ή πλαστικά και δεν έχουν υποστεί λεύκανση με χλώριο, μαντιλάκια καθαρισμού από βιολογικό βαμβάκι με βιολογικά αιθέρια έλαια και μωρομάντιλα.

 Surya («NGMed», Αγ. Ελεούσης 98, Μαρούσι, τηλ. 210-8053300, http://www.ngmed.gr) Πιστοποιημένα με ecocert βραζιλιάνικα προϊόντα περιποίησης και βαφής μαλλιών, με 100% φυτικά συστατικά από την Ινδία και τον Αμαζόνιο. Δεν περιέχουν αμμωνία, ρεζορκίνη, οξυζενέ, PPD, βαριά μέταλλα και parabens και δεν έχουν καμία παρενέργεια. Ειδικά για εγκύους.

Apivita (Αποκλειστικά στα φαρμακεία και στο κατάστημα της εταιρείας, Σόλωνος 26, Κολωνάκι, τηλ. 210-3640830) H εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA συνδυάζει με επιτυχία από το 1979 τη φυσικότητα με την αποτελεσματικότητα. Το ίδιο της το όνομα, άλλωστε, που σημαίνει «η ζωή της μέλισσας», αντανακλά και το σύνολο της φιλοσοφίας της. Εμπνευσμένη από το μελίσσι, το αξιοθαύμαστο εργαστήρι της φύσης, και την ελληνική χλωρίδα, η APIVITA συνδυάζει μελισσοκομικά προϊόντα, τιτλοδοτημένα φυτικά εκχυλίσματα και αγνά αιθέρια έλαια–κυρίως βιολογικής καλλιέργειας– για να παράγει, με μέγιστη ασφάλεια και φυσικότητα, επιστημονικά ελεγμένα προϊόντα. Η APIVITA, έχοντας ασπαστεί τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, προάγει έναν ισορροπημένο, υγιεινό τρόπο ζωής, γι’ αυτό και άλλωστε αποφεύγει τη χρήση συνθετικών συστατικών, όπως η προπυλενογλυκόλη, παραπροϊόν της παραγωγής πετρελαίου, τα συντηρητικά parabens, που τα αντικαθιστά με άλλα ασφαλή βρώσιμα συντηρητικά ή βιταμίνες, καθώς και οι σιλικόνες, που δεν βιοαποικοδομούνται στο περιβάλλον.

Σουπερ μαρκετ

 Βιολογία – Υγεία (Πανεπιστημίου 58, Oμόνοια) Το μεγαλύτερο και πιο παλιό σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων της Αθήνας. Διαθέτει φρέσκα φρούτα και λαχανικά και πολύ μεγάλη ποικιλία σε τυποποιημένα τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής, συσκευές (για οζονοθεραπεία, φίλτρα νερού, ανταλλακτικά κ.λπ.) και βιβλία. Επίσης σνακ, σαλάτες, φρέσκους χυμούς και φαγητά μαγειρεμένα αποκλειστικά με δικά του προϊόντα.

 Green farm Μεγάλη αλυσίδα με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής, που λειτουργεί από το 2000 με πολλά καταστήματα στην Αττική (κεντρικό θεωρείται το κατάστημα της Δημοκρίτου, στο Κολωνάκι) και ένα στην Πάτρα.

Σημείωση: οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα διαθέτουν ειδικά ράφια με επιλεγμένα βιολογικά ή οργανικά προϊόντα, φρέκα, τυποποιημένα και αλλοιώσιμα: από φρούτα, λαχανικά και κρέατα έως απορρυπαντικά.

Εστιατόρια – καφέ

 Bio Bar Resto (Ακαδημίας 84, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 210-3810026, http://www.restobiobar.gr) Πολύχρωμος χώρος για όλες τις ώρες της ημέρας και ένα μενού-έκπληξη με νόστιμα γεύματα για χορτοφάγους και κρεατοφάγους, παρασκευασμένα από βιολογικά υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Και βιολογικό κέτερινγκ για πολλά ή λίγα άτομα.

Γιάντες (Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, τηλ. 210-3301369, http://www.salero.gr, [email protected]) Στο μοναδικό βιοαλογικό εστιατόριο της περιοχής με τον ωραίο παλιό κήπο θα βρείτε ελληνικά πιάτα ημέρας παρασκευασμένα σχεδόν αποκλειστικά από πιστοποιημένα βιολογικά υλικά.

 Lena’s Biosnacks Bio Market (Νίκης 11, Σύνταγμα, τηλ. 210-3241360) Φαγητά, σνακ, σαλάτες και γλυκά μαγειρεύονται καθημερινά, αποκλειστικά με πιστοποιημένα βιολογικά υλικά. Το κατάστημα κάνει και ντελίβερι σε όλη την Αθήνα, έχει κέτερινγκ και στα ράφια του θα βρείτε επίσης τυποποιημένα σνακ.

Taf (Εμμ. Μπενάκη 7-9, Oμόνοια, τηλ. 210-3800014) Εδώ μπορείτε να πιείτε ή να αγοράσετε για το σπίτι τρία διαφορετικά χαρμάνια οργανικού και fair trade καφέ από ποικιλίες που καλλιεργούνται στο Sidamo της Αιθιοπίας, στη φάρμα «Hacienda La Esmeralda» –βρίσκεται στα βουνά του Δυτικού Παναμά– και στην κεντρική ζούγκλα του Περού από το συνεταιρισμό καφέ La Florida.

Αμπάριζα (Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 210-3257644) Καφέ-μπαρ με μεγάλη ποικιλία σε τσάι και καφέδες βιολογικών καλλιεργειών.

 Petite Fleur (Oμήρου 44, Κολωνάκι, τηλ. 210-3613169, Πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6814825) Στο μικροσκοπικό εσωτερικό του καφέ με τον παριζιάνικο αέρα, σερβίρεται μοναδικό ρόφημα σοκολάτας από κουβερτούρα βιολογικής καλλιέργειας και βιολογικό γάλα. Στόχος τού μαγαζιού να χρησιμοποιεί μόνο βιολογικές πρώτες ύλες σε ό,τι προσφέρει.

Kayak (Κασσαβέτη 10 & Κυριαζή 40, Κηφισιά, τηλ. 210-8014329) Επιλέξτε ανάμεσα στις τρεις γεύσεις βιολογικού παγωτού: βανίλια, σοκολάτα και φράουλα. Θα τα βρείτε επίσης σε επιλεγμένα σημεία («Φίλιον» – Κολωνάκι, «Degustation» – Πλατεία Κολωνακίου), σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και στο κατάστημα «Kayak» της Μυκόνου, θέση Ματογιάννη, Μαλαματένια.

Παιδί -Παιχνίδια

Plan Toys (Αποκλειστική διάθεση σε όλη την Ελλάδα: Β. Κουρκάκης, Καραϊσκάκη 25, Καρδίτσα, τηλ. 24410-25443, http://www.plantoys.gr) Πολυβραβευμένα ξύλινα παιχνίδια που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη από ειδική ομάδα σχεδιασμού. Προέρχονται από καουτσουκόδεντρα που δεν παράγουν πλέον καουτσούκ και παλιότερα καίγονταν ως άχρηστα.

Μάρσιπος Ergo Baby «Ecofamily» (Αγ. Σπυρίδωνος 11, Πειραιάς, τηλ. 210-4170670 & 210-4293520, http://www.ecofamily.gr) Aπό βιολογικό βαμβάκι με μη τοξική επεξεργασία και fair trade πρακτικές, ο μάρσιπος είναι κατάλληλος για μωρά από τη γέννησή τους μέχρι να ζυγίζουν 18 κιλά και φοριέται στο στήθος, στην πλάτη ή στο πλάι του γοφού.

Βaby Collection της γαλλικής εταιρείας Ekyog «Eleni Marneri Bébé Gallery» (Αγαθουπόλεως 3-5 & Φ. Νέγρη, τηλ. 210-8619488, e-mail: emarneri@otenet.gr) Βρήκαμε πρωτότυπα και μωρουδιακά εσώρουχα και ρουχαλάκια για ηλικίες 0-2 ετών από πιστοποιημένο και fair trade βαμβάκι βιολογικής καλλιέργειας χωρίς φυτοφάρμακα που προστατεύει τη βρεφική επιδερμίδα από ερεθισμούς. Επίσης παιδικά οικολογικά παιχνιδάκια.

Παιδικά πάρτι «Watermellow» (τηλ. 210-6229844, 6937515655, http://www.watermellow.gr) Διοργανώνουν πάρτι, αναλαμβάνοντας τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με οικολογικά παιχνίδια και προσφέροντας βιολογικά γλυκίσματα και χυμούς. Από 3-10 ετών.

Εξοπλισμός – αξεσουάρ

Κάδοι οικιακής κομποστοποίησης (Βελτιωτική – Γ. Παππάς, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6716227, http://www.veltiotiki.gr) Κάδοι κήπου, μπαλκονιού, κουζίνας και κάδοι περιστρε-φόμενοι, συνεχής υποστήριξη από την εταιρεία. Η κομποστο-ποίηση είναι μορφή ανακύκλωσης που πετυχαίνει 100%, γιατί την ελέγχουμε οι ίδιοι.

Φίλτρο ενεργού άνθρακα Τeledyne Water Pik (Σταδίου 60, Αθήνα, τηλ. 210-3245606-8, http://www.waterpik.gr) Για καθαρό νερό χωρίς αιωρήματα, χλώριο, άσχημη γεύση και μυρωδιά, με επιλογή ανταλ-λακτικών Instapure Water Filter διαφόρων βαθμίδων, ανάλογα με την επιβάρυνση της περιοχής σε χλώριο, μόλυβδο, αμίαντο, ασβέστιο. Εφαρμόζεται σε βρύσες συνδεδεμένες με δίκτυα δήμων, πόλεων και κοινοτήτων.

Ευρωπαϊκά Oικολογικά Καθαριστήρια City (Γαρδέλη 10, Μαρούσι, τηλ. 210-8056266) Πλύσιμο και στεγνό καθάρισμα ρούχων που γίνεται με γερμανικά οικολογικά προϊόντα καθαρισμού σε ειδικά οικολογικά μηχανήματα. Oι κουβέρτες πλένονται με νερό και αντιαλλεργικό σαπούνι.

Oικολογικά χρώματα

Vechro (κεντρικά γραφεία, Αρχ/στη Σπυρόπουλου 2, Μοσχάτο, τηλ. 210-4816101-3, http://www.vechro.gr) Οικολογικά συστήματα βαφής για επιφάνειες τοίχων, μεταλλικές και ξύλινες.

Berling (έδρα, Oινόφυτα Βοιωτίας, τηλ. 22620-31663, http://www.berling.gr) Βερνίκια, συντηρητικά ξύλου, αστάρι και αντισκωριακά

Er-Lac (εργοστάσιο, 34ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας, Ωρωπός, τηλ. 22950-22146-150, http://www.erlac.gr) Άοσμα οικολογικά χρώματα Ecolac και Erplast

Κόλλα γενικής χρήσης Kontaktkleber Νο 390 (Auro, εισαγωγή – διάθεση, Ν. Γιαννακόπουλος, τηλ. 2310-248148, http://www.auro.gr) Παρασκευάζεται από φυσικές πρώτες ύλες με ελάχιστα φυτικά διαλυτικά και τα υπολείμματά της είναι βιοαποικοδομήσιμα. Εφαρμόζεται σε χαρτί, χαρτόνι, ξύλο, διάφορα πλαστικά, μέταλλο, γυαλί κ.α.

Βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά Planet, για τα ρούχα και την καθαριότητα του σπιτιού (My Planet).

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο τεύχος 525, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ του Ταχυδρόμου, που κυκλοφόρησε στις 20.03.2010″

Πηγή:https://kikitriantafylli.wordpress.com/2010/03/23/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!