Αρχική VivamusΔιατροφη Συνταγες Σιταροχορτο φυτικο προβιοτικο Β12 & συνταγη

Σιταροχορτο φυτικο προβιοτικο Β12 & συνταγη

by NIKOLE

Ο χυμός σιταρόχορτου είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα της φύσης.  Είναι ένα ισχυρό συμπυκνωμένο υγρό θρεπτικό συστατικό. Δύο ουγγιές του χυμού  έχει το διατροφικό ισοδύναμο των 2,27 γρ των καλύτερων ωμών βιολογικών λαχανικών. Για παράδειγμα, το σιταρόχορτο έχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Α, όπως τα καρότα, και είναι υψηλότερο σε βιταμίνη C από τα πορτοκάλια! Περιέχει το πλήρες φάσμα των βιταμινών Β, καθώς και ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο και κάλιο σε μια ισορροπημένη αναλογία. Το σιταρόχορτο είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, και περισσότερο. Έχει περίπου 20% του συνόλου των θερμίδων που προέρχονται από πρωτεΐνη. Αυτή η πρωτεΐνη είναι υπό τη μορφή πολυπεπτιδίων -απλούστερες και μικρότερες αλυσίδες αμινοξέων που χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά το σώμα στη ροή του αίματος και τους ιστούς-.

Τα αποτελέσματα αποτοξίνωσης του σώματοςμε τις θεραπευτικές δόσεις βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών, ενζύμων και φυτοθρεπτικών συστατικών, αυξάνονται με την κατανάλωση σιταρόχορτου καθώς είναι επίσης ένα ισχυρό αποτοξινωτικό, κυρίως του ήπατος και του αίματος.

Βοηθά στην εξουδετέρωση των τοξινών και περιβαλλοντικών ρύπων στο σώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σιταρόχορτο περιέχει ωφέλιμα ένζυμα που βοηθούν στην προστασία μας από τις καρκινογόνες ουσίες,  μειώνει τις επιδράσεις της ακτινοβολίας και απορροφά τις τοξίνες του σώματος.Καθαρίζει το σώμα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα από τα πιθανά βαρέα μέταλλα, ρύπους και άλλες τοξίνες που μπορεί να αποθηκευθούν σε ιστούς και όργανα του σώματος.

Στο Ινστιτούτο Hippocrates στην Καλιφόρνια, οι φιλοξενούμενοι στο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού Ζωής πίνουν δύο ουγγιές του χυμού σιταρόχορτου δύο φορές την ημέρα. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιούν σιταρόχορτο σε άλλες θεραπευτικές εφαρμογές. Ο χυμός του πρέπει να καταναλώνεται φρέσκος – μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την παρασκευή χυμού για τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο χυμός θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται μη αραιωμένος και σε άδειο στομάχι, ώστε τα θρεπτικά συστατικά του να μπορούν να απορροφηθούν πιο αποτελεσματικά. Σκόνη και αποξηραμένα συμπληρώματα σιταρόχορτου δεν είναι σε καμμία περίπτωση τόσο αποτελεσματικά όσο ο φρέσκος ​​χυμός του.

Στο ίδιο Ινστιτούτο, έκαναν μια μελέτη σε συνεργασία με το MIT λίγο καιρό πριν, όταν ήταν ακόμη στη Βοστώνη. Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα συμπληρώματα σιταρόχορτου και  αποξηραμένη σκόνη είναι μόνο δύο τοις εκατό αποτελεσματική σε σχέση με το φρέσκο ​​χυμό σιταρόχορτου όταν καταναλώνεται μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες γρήγορα αρχίζουν να οξειδώνονται (διασπώνται) αμέσως μετά την παρασκευή χυμού.

Όταν καταναλώνεται φρέσκος ο χυμός ​​είναι μια ζωντανή τροφή και έχει βιο-ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια υψηλής δόνησης είναι κυριολεκτικά η δύναμη της ζωής. Αυτός ο πόρος  ζωτικής ενέργειας μπορεί ενδεχομένως να απελευθερώσεις ισχυρούς κραδασμούς ανανέωσης και μεγαλύτερη δυνατότητα διασύνδεσης με την εσωτερική ύπαρξή σας. Αυτά τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά μπορεί επίσης να αποτρέψουν την καταστροφή του DNA και βοηθούν στην προστασία μας από τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πρόωρης γήρανσης και της κυτταρικής βλάβης. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μόνο ζωντανοί χυμοί  και τροφές μπορούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτρική φόρτιση μεταξύ των τριχοειδών αγγείων και των τοιχωμάτων των κυττάρων που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όταν είναι φρέσκος ο χυμό του σιταρόχορτου είναι ο βασιλιάς των ζωντανών χυμών!

Μεταξύ άλλων ο χυμός έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Καθαρίζει και χτίζει το αίμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη είναι το πρώτο προϊόν του φωτός και, ως εκ τούτου περιλαμβάνει περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Όλη η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη προέρχεται από τον ήλιο. Μόνο τα πράσινα φυτά μπορούν να μετατρέψουν την ηλιακή ενέργεια σε χλωροφύλλη, μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης. . Η χλωροφύλλη είναι γνωστή ως «ζωή-αίμα» των φυτών. Αυτή η σημαντική φυτοθρεπτικό ουσία είναι ό, τι τα κύτταρά μας χρειάζονται για να θεραπευτούν. Πίνοντας χυμό σιταρόχορτου είναι σαν να πίνετε “υγρή λιακάδα”.

Η χλωροφύλλη φέρει υψηλά επίπεδα οξυγόνου (μεταξύ άλλων), έτσι καθίσταται ιδιαίτερα ισχυρή στην υποβοήθηση της αποκατάστασης του σώματος από ανωμαλίες. Η υψηλή περιεκτικότητα του οξυγόνου σε χλωροφύλλη καταλήγει σε περισσότερου οξυγόνο στο αίμα. Βλέπουμε την πολύ γρήγορη αύξηση του αριθμού των ερυθροκυττάρων και των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα  με την τακτική κατανάλωση χυμού σιταρόχορτου. Αυτός ο δείκτης είναι ο δείκτης κλειδί της αποκατάστασης της υγείας για ανωμαλίες, παθήσεις και ασθένειες. Το οξυγόνο είναι ζωτικής σημασίας για πολλές διαδικασίες του σώματος, ειδικά για τον εγκέφαλο το οποίο χρησιμοποιεί 25% της παροχής οξυγόνου. Αυτό το υψηλό ποσοστό οξυγόνου βοηθά στην υποστήριξη ενός υγιούς σώματος.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΟ

Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που κι αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα. Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Ένα προβιοτικό πολλών στελεχών βακτηρίων Ατσιντοφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.

Πως φτιάχνω Σιταροχυμό
Υλικά: 1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο), 3 κούπες νερό

Διαδικασία: Το μουλιάζουμε για 48 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο  μούλιασμα, χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα. Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες.

Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό ποτό είναι φτηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει όλα τα ένζυμα που χρειάζονται για να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα στο 100%… που σύμφωνα με τον Ιπποκράτη…. όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο!!!

Το Rejuvelac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μαγιά για ψωμί “sourdough” (προζύμι για την παρασκευή ψωμιού, που αποτελείται από τη ζύμωση της ζύμης, στην ουσία αυτό  που έχει απομείνει από  προηγούμενο ψήσιμο) .

Πώς φτιάχνω Rejuvelac

Τα ακόλουθα υλικά φτιάχνουν 2 λίτρα rejuvelac.

1 κούπα σπόρων σιταριού, από ένα μαγαζί υγιεινής διατροφής (εννοείται βιολογικό)
2 λίτρα φιλτραρισμένου νερού
2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι

Μέθοδος παρασκευής
1. Ξεβγάλετε το σιτάρι σε νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και ξένα σώματα.

2.  Βάλτε το σιτάρι στο γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό και καλύψτε το με λεπτό πανί γάζας που κρατιέται ασφαλισμένα με ένα ελαστικό λουράκι. (Είναι σημαντικό να εμποδίσετε την είσοδο των εντόμων). Μουλιάστε για 12 ώρες.

3. Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε. Τοποθετήστε το δοχείο στο πάγκο της κουζίνας μακριά από το ηλιακό φως. Δώστε στο δοχείο ένα απαλό στριφογύρισμα, αλλά όχι ανακάτωμα, κάθε 12 ώρες.

Μόλις ένας ελαφρύς αφρός σχηματιστεί το Rejuvelac θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μπορεί να πάρει, από 2-5 ημέρες για να ζυμωθεί το Rejuvelac, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ζεστό καιρό μπορεί να ζυμωθεί πολύ γρήγορα (γύρω στις 24 ώρες) και είναι δυνατό το Rejuvelac  να βρωμίσει. Το Rejuvelac πρέπει να έχει μία ευχάριστη οσμή μαγιάς με γεύση σαν λεμόνι.

4. Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταγγίστε προσεκτικά το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη καλλιέργεια.
Ξαναγεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλλοντος).  Μεταγγίστε το Rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πετάξτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.

Σημείωση:
1. Είναι δυνατό το Rejuvelac να χαλάσει (όπως συμβαίνει με προβλαστημένους σπόρους και  σε κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Γενικώς μπορείτε να πειτε ότι το Rejuvelac είναι εντάξει από την μυρωδιά και τη γεύση. Πρέπει να είναι όξινο και με ph λιγότερο από 3,9. Είναι καλή να εξάσκηση να παρατηρείτε, να μυρίζετε και να γεύεστε την καλλιέργεια Rejuvelac ανά διαστήματα για να μάθετε και να συνηθίσετε τις αλλαγές που συμβαίνουν.

Το Rejuvelac μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή και περισσότερο και βαθμιαία θα γλυκάνει με το χρόνο.

2. Όλα τα βακτηρίδια και οι ζυμομύκητες έχουν βέλτιστη θερμοκρασία επώασης την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Η ψύξη αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών, αλλά μπορεί να δώσει μια ευκαιρία σε άλλους να αναπτυχθούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών, πριν οι ωφέλιμοι οργανισμοί ξεκινήσουν, οπότε η καλλιέργεια θα μυρίζει άσχημα.

Εάν η καλλιέργεια σας Rejuvelac  χαλάσει, τότε πετάξτε τη, αποστειρώστε το βάζο και  περιμένετε για πιο δροσερές καιρικές συνθήκες. Σε ζεστό καιρό, είναι εφικτή η μικρή οξύνιση του νερού με λίγο χυμό λεμονιού κατά την έναρξη της ζύμωσης και έτσι αυτό παρέχει ένα περιβάλλον λιγότερο κατάλληλο σε παθογόνους οργανισμούς.

Πηγή:Anne Wigmores Hippocrates rejuvelac recipe

Βίντεο για να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα φρέσκο σιταρόχορτο από σπόρους σιταριού

 

 

σχετικά άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν θέλετε. Αποδοχη Περισσότερα

error: Content is protected !!