Από τους πιο νόστιμους τρόπους για να φτιάξουμε το κουνουπίδι και χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα μας.
Γίνεται εξαιρετικά ωραίο, τόσο που ακόμα και τα παιδιά, δεν λένε όχι να το δοκιμάσουν.
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
Υλικά• 1 κουνουπίδι
• 2 καρότα
• 2 κρεμμύδια
• 1 πατάτα
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• ελαιόλαδο
• μαγιονέζα (βλ. αντίστοιχο άρθρο μας για τη δημιουργία της)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά (βλ. Οζονοποιητές στην ιστοσελίδα μας) καρότα, κρεμμύδια και την πατάτα. Όσο για το κουνουπίδι, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το κουνουπίδι – εκτός αν είναι τρυφερά- διατηρώντας τα εσωτερικά επίσης, τα οποία βράζουμε. Εκ των υστέρων το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το σκληρό μέρος από το κοτσάνι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά (βλ. Οζονοποιητές στην ιστοσελίδα μας) καρότα, κρεμμύδια και την πατάτα. Όσο για το κουνουπίδι, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το κουνουπίδι – εκτός αν είναι τρυφερά- διατηρώντας τα εσωτερικά επίσης, τα οποία βράζουμε. Εκ των υστέρων το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το σκληρό μέρος από το κοτσάνι.
Βάζουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει (το σκληρό μέρος προς τα κάτω) και εν συνεχεία προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20′-25′ λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας.
Προσοχή να μην παραβράσει (το συστήνουμε για όλα τα λαχανικά, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν ανέπαφες βιταμίνες). Δε θέλουμε να λυώσει απλά να μαλακώσει.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τέλος τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε αλάτι και περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι
Σημείωση: Πάντα συστήνουμε γαλακτωματοποίηση του λαδιού με το ανακάτεμα του λεμονιού με το ελαιόλαδο (θα πάρει ένα όμορφο κιτρινωπό χρώμα) και τότε μπορείτε να το ρίξετε στη σαλάτα.